X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kiedys mialam problem z tradzikiem. Zawsze pomagal mi taki specyfik wysuszajacy . w aptece pani to jakos rozcienczala. To sie nazywalo jakos detreomacyna czy jakos tak

• madziak2202 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    Madziak ja też tak mam, coś tam pyka, coś się rozciąga. Coś czuć od czasu do czasu, w sumie też trochę panikuję. Jak masz możliwość to idź, spokój jest warty wszystkiego :)
    bedziesz w 5tyg. i 1dzien zobaczysz pęcherzyk :)
    jak nie jest to ból nie do wytrzymania, ze musisz siegnać po przeciwbólową, to jest to naturalne, ale dla spokoju sumienia idź :)
    a ja jestem znowu pryszczata :( jedną falę juz przeszłam, ta jest łagodniejsza, ale matko święta w golfie chodzę bo są wszędzie, aby wyjść z domu tona pudru. Nie wiem jak sobie z tym poradzić, tak mi się cera zanieczyszcza.
    Macie jakieś super ekstra sposoby?
    chyba czas odwiedzić kosmetyczkę.

słyszałam, że jak w ciąży występują problemy z cerą to będzie dziewusia bo zabiera mamie urode :P

Kawokado lubi tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko informujcie kosmetyczki i manicurzystki że jesteście w ciąży ;)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dzisiaj przegrzebalam internet szukając info na temat farbowania włosów. Od niepamiętnych czasów farbuje no i chyba czas wybrać sie na odwyk ;)

• Helen Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak ja tam farbuję, zrobiłam test i tego samego dnia pofarbowałam. Lepiej teraz zrobić włosy, bo później trzeba sie wystrzegac substancji teratogennych, az do 12tygodnia ciąży. Ale teraz są też lekkie farby o łagodniejszych składzie, czy tez henny... trzeba samemu podjąć decyzję, ale nie wyobrażam sobie chodzenia z odrostami. Ja na szczęście mam kolor zbliżony do naturalnego, i farbuję 3x lub 4x w roku, więc mam spokój :).
    zawsze można wietrzyć, ale u fryzjera to te substancje az sie unoszą w powietrzy, wiec robiąc w domu mniej się nawdychamy :)

krysiak lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:
    słyszałam, że jak w ciąży występują problemy z cerą to będzie dziewusia bo zabiera mamie urode :P
    i tak całą ciążę?
    bo od jedzenia to nie może być, jem bardzo czysto, bez chemi, wszystko świeże.

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytałam artykuł i trzeba się wystrzegać tych z amoniakiem :)

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    czytałam artykuł i trzeba się wystrzegać tych z amoniakiem :)
    Czytałam i ja. Ja w sumie niedawno farbowałam ale będe za miesiąc znowu w domu i planowałam odwiedzić fryzjerkę ale pewnie sie wstrzymam. Czytałam ze w drugim trymestrze już można wiec zobaczym jak sie akcja rozwinie.

Helen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie farbuje wlosow. Na razie nie mam potrzeby.

Helen zdradz jak sie odzywiasz ;) ja sie musze wziac za siebie bo do tej pory jadlam wszystko

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Tylko informujcie kosmetyczki i manicurzystki że jesteście w ciąży ;)

No wlasnoe a ja jestem lakieromaniaczka i sie zasyanawiam co z lakierami? Dzisiaj robilam manicure i zupelnie mi wypadlo z glowy ze by o to zapytac :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malo nas na razie jakos tutaj jest . Mam nadzieje ze jeszcze dolaczy do nas ktos ;)

Helen, Flakonik lubią tę wiadomość

• Helen Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Malo nas na razie jakos tutaj jest . Mam nadzieje ze jeszcze dolaczy do nas ktos ;)
    no właśnie , gdzie te ciążówki się poukrywały...u nas w grupie to dziewczyny będą dopiero za jakieś 2tygodnie testować, mam nadzieję, że dołączą :)

w sumie II trymestr to w połowie listopada, wiec szybko zleci do farbowania :)

kochane no ja jem dużo owoców, warzyw, orzechów. Nie jem słodyczy, fast foodów, mięsa, nabiału. Zaczęłam cykl na diecie wegańskiej i tego się trzymam póki co..jajek mi się nie chce, ryb też nie...ale ostatnio chodzi po mnie smart box z rollo z kfc z frytkami :P, ale będę się tak długo opierać ile się da. Piję też 2xw tygodniu soki warzywne wyciskane.
    tak więc hardkor :P

Kourtney lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lakiery do paznokci ok, ale najlepiej przy otwartym oknie, żeby nie wdychać, bo przez paznokcie to raczej lakier nie przenika - chodzi o zapach.

• Wiaterek Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, dawno nie pisałam :] co tam u Was? Próbowałam Was doczytać, ale nie mam siły. Doczytałam o imionach - ja jestem Kaśka, miło mi z imienia poznać :)

W sobotę byłam na becie - wyszła 629,5, dziś powtórka i wynik 1293 czyli bardzo prawidłowy. Pisałyście o bólach na @ i właśnie to jest dziwne bo bardzo rzadko mnie boli. Bardziej takie jakby no nie wiem sama, jakby ktoś mi macicę przyszczypywał od środka. Cycki mi urosły i bolą (choć najbardziej sutki), no i zaburzenia snu. To jest masakra.

Wizytę mam 12.10 u mojego gina, a w piątek mam jeszcze innego i nie wiem sama czy mi zrobi usg czy nie :)

Ps. suwaczkiem się nie sugerujcie bo wg owu mam 4t5d :)

stardust87, krysiak, Helen, madziak2202, Kourtney, Kawokado lubią tę wiadomość

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja, tępa dzida, zapomniałam dziś zadzwonić do gin umówić się na wizytę :| kompletnie mi z głowy wypadło.. teraz jak zadzwonię w środę to pewnie dopiero w drugiej połowie października mnie przyjmie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super przyrost wiaterek, oby tak dalej :) mnie bóle na @ ustały, mam tylko tak jak Ty takie ni to ciągniecie, ni to kłucie. Dziwne bo czasem bardziej z prawej a czasem bardziej z lewej strony. Ale chwilami ustaje i wtedy przestaje sie zastanawiać i domniemywać co to może być. No a jutro chyba termin mojej @ wiec jeszcze pare dni stresu w razie gdyby jednak postanowiła zawitać....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 21:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    No ja myśle, ze wiele czerwcowek jeszcze nawet nie wie o swoim szczęściu ;) jeszcze zaleje nas tu fala ciężarnych z data porodu po sąsiedzku ;)

• Helen Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek wrote:
    Cześć dziewczynki, dawno nie pisałam :] co tam u Was? Próbowałam Was doczytać, ale nie mam siły. Doczytałam o imionach - ja jestem Kaśka, miło mi z imienia poznać :)

W sobotę byłam na becie - wyszła 629,5, dziś powtórka i wynik 1293 czyli bardzo prawidłowy. Pisałyście o bólach na @ i właśnie to jest dziwne bo bardzo rzadko mnie boli. Bardziej takie jakby no nie wiem sama, jakby ktoś mi macicę przyszczypywał od środka. Cycki mi urosły i bolą (choć najbardziej sutki), no i zaburzenia snu. To jest masakra.

Wizytę mam 12.10 u mojego gina, a w piątek mam jeszcze innego i nie wiem sama czy mi zrobi usg czy nie :)

Ps. suwaczkiem się nie sugerujcie bo wg owu mam 4t5d :)
    fajna beta :)
    no ja nie mam typowych bóli @, czyli wszystko ok u ciebie :)

Wiaterek lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiaj jak czekałam na wyniki to aż zaczęłam żałować, że poszłam tą betę zrobić. Tak się stresowałam, że zaczęłam się zastanawiać czy nie zaszkodzę dziecku tym stresem. No ale widać taki mój urok po tym co przeszłam. Teraz mam dobre przeczucia. Tak swoja drogą to wszyscy mi mówią, ze dziewczynka a ja myślę, że będzie chłopak. Ale zobaczymy :0

4 Aniołki
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie opisałam się może za dużo. Obiecuje się poprawić i czesciej do Was wpadać :) Idę spać bo normalnie padam z nóg. Dobranoc <3

4 Aniołki
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ