X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flawles witamy :) sylwiak beta piekna :)

A ja wizytę dopiero 16.10 mam bo wg położnej wcześniej moze nie być serducha... To sobie poczekam trochę... :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 12:33

flawless lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flawless wrote:
    Ja bety nie robiłam, zdaję się na los, co ma być to będzie :) wizytę i tak mam za 8 dni, mam nadzieje że lekarz już coś zobaczy, według OM będę w równym 6 tygodniu
    Ja tez do wizyty juz zadnych nowych informacji nie bede miec. A dzisiaj brzuch jakos tak spokojniej, juz tak nie boli jak wczoraj czy przedwczoraj :-) a dzisiaj to chyba mam termin @, wedlug moich mrzawych obliczen :-)

• Helen Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serduszko zaczyna bić w 21dpo, tylko rozwój dziecka jest na tyle mikroskopijnie mały, że go nie widać w całej okazałości. Te terminy po 6tygodniu wg.mnie są takie, bo czasami się przesuwa owulacja i lepiej nie straszyć mam, tylko zapraszać je w stosownych terminach.

Ja tez nie mogę się doczekać, muszę jeszcze wizytę umówić na ok.8-10.10

feegu6l.png
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myśle, ze koło końcówki 7 tygodnia pójść to jest bezpiecznie żeby zobaczyć serduszko. U mnie będzie 6t5d licząc od owulacji, bo mam późną (wg OM 7t2d) i liczę na to że zobaczę :]

Helen lubi tę wiadomość

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • sylwiak Ekspertka

Wysłany: 29 września 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    27dpo wedlug ovu.
    wedlug lekarza zaczal sie 5 tydzien.
    wedlug bety wychodzi 6 tak jak powinien.

krysiak, Helen lubią tę wiadomość

Kruszynko rośnij zdrowo... <3 Kochamy Cię...
    1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiak wrote:
    27dpo wedlug ovu.
    wedlug lekarza zaczal sie 5 tydzien.
    wedlug bety wychodzi 6 tak jak powinien.
    tak, jak na ten dpo to pasuje :-) bardzo ladnie :-)

Helen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w zeszlym tygodniu gdy dowiedzialam sie o ciazy lekarz z kliniki kazal pojsc do mojego gina jeszcze przed 1 pazdziernika by wykluczyc ciaze pozamaciczna. Ale moj gin jest na urlopie wiec ide dopiero 5 pazdziernika, to bedzie moj jakos 20 dpo

• Wiaterek Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa to jakby tak mi rosło 2 razy co 2 dni to bym w 26 miała uż 21000 :)

4 Aniołki
  • sylwiak Ekspertka

Wysłany: 29 września 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale to z czasem rosnie mniej a potem spada...

Kruszynko rośnij zdrowo... <3 Kochamy Cię...
    1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiak wrote:
    ale to z czasem rosnie mniej a potem spada...

Ja wiem, myślę, że masz bardzo dobrą betę jak na ten czas, nic się nie przejmuj, lekarz mógł mieć jakieś gorsze usg i stąd te rozbieżności. Na samym początku określenie wieku ciąży jest obaczone bardzo dużym błedem, będzie Ci się to zmieniać jeszcze z 10 razy

4 Aniołki
  • Helen Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Mnie w zeszlym tygodniu gdy dowiedzialam sie o ciazy lekarz z kliniki kazal pojsc do mojego gina jeszcze przed 1 pazdziernika by wykluczyc ciaze pozamaciczna. Ale moj gin jest na urlopie wiec ide dopiero 5 pazdziernika, to bedzie moj jakos 20 dpo
    przy pozamacicznej beta źle przyrasta, wiec dla spokoju sumienia, mozesz sobie sprawdzic w odleglosci 48h. A miałas taki przypadek?ze lekarz kazał to sprawdzić?
    sylwiak imponująca beta, na pewno niedługo zobaczysz serduszko :)

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    przy pozamacicznej beta źle przyrasta, wiec dla spokoju sumienia, mozesz sobie sprawdzic w odleglosci 48h. A miałas taki przypadek?ze lekarz kazał to sprawdzić?
    No wlasnie nie, i u mnie to w ogole pierwsza ciaza... Lekarz to do mnie tak powiedzial jakby to bylo oczywiste i dlatego troche sie stresowalam te pierwsze dni ale juz sie uspokoilam :-) no a bete mialam tylko dwa razy robiona, jak juz mowilam 7 i 9dpo. Ja mieszkam w De i tutaj nie mam mozliwosci zrobienia sobie bety tak po prostu, moze ja jedynie lekarz zlecic. Wiec czekam do poniedzialku :-) juz coraz blizej.

• Wiaterek Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana na pewno nie masz pozamacicznej :) Ja też się tego bałam na początku, ale szybko sobie wybiłam z głowy

krysiak lubi tę wiadomość

4 Aniołki
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle Krysiak doczytalam, zę pochodzisz z podkarpacia tak? Nie mylę Cię z kimś? Ja jestem z okolic Rzeszowa, aktualnie mieszkam w Krakowie, ale ogólnie podkarpacie jest mi bardzo bliskie.

4 Aniołki
  • Helen Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak jak był dobry przyrost to nie ma co się martwić, nie potrzebnie cię nastraszył. Przy pozamacicznej by cię już bolało na takim etapie i coś się działo niepokojącego. To jest straszne, niestety moja pierwsza ciąza była pozamaciczna :/ :( strasznie to przeżyłam.

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek wrote:
    A tak w ogóle Krysiak doczytalam, zę pochodzisz z podkarpacia tak? Nie mylę Cię z kimś? Ja jestem z okolic Rzeszowa, aktualnie mieszkam w Krakowie, ale ogólnie podkarpacie jest mi bardzo bliskie.
    Tak, z Podkarpacia, ale nie Rzeszow, natomiast Jaslo, nie wiem czy kojarzysz :-) Zawsze chcialam mieszkac w Krakowie, bylam pewna ze wroce do Pl i tam wlasnie zamieszkam... No ale okazalo sie, ze nie wracam :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny, tak i ja mysle. Nie wiem czemu on w ogole mi cos takiego powiedzial, naprawde mnie tym zaniepokoil i dlatego tak panikowalam i nawet cieszyc sie ta wiadomoscia nie umialam... Wczoraj to wrecz jakas taka przybita bylam ale dzisiaj rano obudzilam sie i stwierdzilam, ze czas zaczac sie tym faktem cieszyc :-)

Helen lubi tę wiadomość

• Wiaterek Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że kojarzę Jasło :) Jakbym mogła nie. No Kraków piękny jest, ale do wychowywania dzieci to średnio chyba. Smog jest okropny :/

4 Aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    krysiak jak był dobry przyrost to nie ma co się martwić, nie potrzebnie cię nastraszył. Przy pozamacicznej by cię już bolało na takim etapie i coś się działo niepokojącego. To jest straszne, niestety moja pierwsza ciąza była pozamaciczna :/ :( strasznie to przeżyłam.
    widze Helen ze Ty masz juz dwie ciaze za soba... Nawet nie umiem sobie wyobrazic jakie to musi byc przezycie....

• Wiaterek Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Dzieki Dziewczyny, tak i ja mysle. Nie wiem czemu on w ogole mi cos takiego powiedzial, naprawde mnie tym zaniepokoil i dlatego tak panikowalam i nawet cieszyc sie ta wiadomoscia nie umialam... Wczoraj to wrecz jakas taka przybita bylam ale dzisiaj rano obudzilam sie i stwierdzilam, ze czas zaczac sie tym faktem cieszyc :-)

Bo lekarze to czasami też jacyś palanci. W poprzedniej ciąży mnie gin ciągle straszyła, że są poronienia, że moze nie zabić serduszko itp. Serduszko zabiło, ale poronienie mi wykrakała. Ok rozumiem, ze są tylko po co ciężarnej takie rzeczy mówić? Przedciez stres bartdzo negatywie wpływa na dziecko...

krysiak, Kawokado lubią tę wiadomość

4 Aniołki
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ