Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHelen wrote:hmm...ale pysznie dużo owoców i zielenini ja uwielbiam buraczki
koktajlami możesz się bawić, fajne są z dodatkiem selera, jest tego od groma.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 18:24
Kourtney lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKourtney wrote:Ja kawy nie pije bo nie lubie wiec ten problem mnie omija.
-
Jeśli mi kawa wchodzi to piję. Dziś nie podeszła i wylałam, wczoraj wypiłam ze smakiem. Na zbożową się nie przerzucę bo nie lubię, a zrezygnować nie da rady :] Myślę, ze przede wszystkim z rozsądkiem. Ja się trochę zmuszam do jogurtów bo nie lubię, za to bardzo chętnie bym kapustę kiszoną szamała cały czas. Ciągnie mnie do fast foodów i trochę przegrywam tą walkę, ale jestem na dobrej drodze :]
madziak2202, krysiak lubią tę wiadomość
Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
Moje największe szczęścia
4 Aniołki -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
co do objawów, dziś mam brzuch jak balon i zatrzymałam dość mocno wodę, aż się sobie nie podobam. Do kwitnących też nie należę...cała w pryszczach...ech:/ no ale mam nadzieję, że to już ustąpi, chociaż pryszcze, bo wiadomo ze brzuch maleć nie będzie .
-
Kourtney na 10 mam, a Ty?
Co do jedzenia to tak jak pisalyscie - nie wolno surowych ryb i mięsa surowego, a także surowego mleka (tzn niepasteryzowanego). Sery pleśniowe można jeśli są właśnie z pasteryzowanego mleka zrobione bo ta pleśń w nich nie jest szkodliwa. Jeśli chodzi o obawy przed listeriozą to musiałybyśmy jeść ten ser tą częścią ciała którą wychodzi dziecko, żeby się nią zarazić. Kawę można do 2 filiżanek dziennie (ok 200mg kofeiny o ile dobrze pamiętam) - lepiej sypana niż rozpuszczalna, najgorzej kawy typu 3w1. Oczywiście 0 alkoholu, nawet redds odpada i piwa niskoalkoholowe. Jedynym ratunkiem są te 0% ale one nie mają za grosz smaku piwa. Ponadto należy bardzo ograniczyć jedzenie wątróbki, pasztetow (mają dużo wątróbki) i soku z marchwi z powodu dużej zawartości Wit A która w pierwszym trymestrze jest mocno szkodliwa w nadmiarze. Czarna herbata tak jak kawa - 2 filiżanki, zielonej lepiej nie pić bo wyplukuje kwas foliowy który teraz jest na wagę zlota. Herbaty najlepiej owocowe lub Roibos (czy jak to się tam pisze, z ziołowym ostrożnie bo wiele ziół jest szkodliwych w ciąży (np dziurawiec. To chyba tyle - jak coś mi się przypomni to dam znaćWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 23:08
flawless, Helen, Zołzi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry. O jedzeniu juz było a teraz spytam o sport? Robicie cos? Ja zawsze byłam zdania, ze ciąża to nie choroba a teraz gdy samą mnie to dotyczy to zaczynam chyba za ostrożna byc. W dniu kiedy dowiedziałam sie o ciazy przejechałam 18km rowerem a od tego czasu nie usiadłam na niego ani raz. Ze względu na problemy z kolanem nie mam zbyt wielkiego wyboru ale do tej pory chodziłam na Pilates i tak mysle, by to kontynuować jak długo dam rade.... No i ten rower.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dobrze wiedzieć o sokach z marchwi... czyli Kubusie odpadają?
ja sportów też nie... wystarczą mi spacery które i tak mnie męczą..
to dopiero początek 2 miesiąca, ale czuję takie kłucie w brzuchu
po chodzeniu po schodach czy długim spacerze...
jak kłucia nie ustąpią i pęcherz który czasem przesadza z produkcją siku
to może zamiast 9 już w piątek pójdę do lekarza...
a dziś mam zamiar spróbować w GP(rodzinny) bo w sumie czas już i tak zgłosić
się powoli żeby umówić termin na wizytę u położnej.Kruszynko rośnij zdrowo... Kochamy Cię...
1 cykl udany
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymmarzenak wrote:czy mogę dołączyć się do wątku? jestem w 5 tygodniu- termin według kalendarza mam na 6 czerwiec, ale jeszcze dokładnie dowiem się na wizycie u gina -9 października:)
mmarzenak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymmarzenak wrote:no to bardzo mi miło:) pierwsza ciąża?
A u Ciebie? Tez pierwsza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 09:29