X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    tak, choc bardzo dlugo o nia walczylismy. Po dwoch latach sie udalo :-) a w poniedzialek mam wizyte u gina, mam nadzieje, ze tylko dobre informacje przyniose :-)

moja też pierwsza:) nam się dość szybko udało bo 3 cyklu:) ja do lekarza jestem dopiero umówiona na 9 października..

a bete robiłaś?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    moja też pierwsza:) nam się dość szybko udało bo 3 cyklu:) ja do lekarza jestem dopiero umówiona na 9 października..

a bete robiłaś?
    Robilam, lekarz zlecil, druga tez wiec telefonicznie po becie ciaza potwierdzona, tyle ze pierwsza robiona 7 dpo, druga 9dop, ale juz i w 7dpo byla pozytywna :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masz jakies objawy? Bo u mnie poki co nic :-)

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Robilam, lekarz zlecil, druga tez wiec telefonicznie po becie ciaza potwierdzona, tyle ze pierwsza robiona 7 dpo, druga 9dop, ale juz i w 7dpo byla pozytywna :-)

super! ja wczoraj robiłam 15dpo- 269,4 :)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero wstaliśmy, szybko ogarnęłam siebie i małą, zjedliśmy śniadanko, mała się grzecznie bawi a ja mam czas dla siebie, więc korzystam, piję gorącą kawkę i nadrabiam to co żeście naprodukowały od wczoraj :)

mój jadłospis zależy od dnia i oczywiście od tego na co mam ochotę ale zawsze jem zdrowo i staram się abym miała przynajmniej 4 posiłki dziennie, piję przynajmniej 2,5l wody, kupuję świeże owoce i wyciskam z nich soki, uwielbiam warzywa, makarony, sałatki, wszystko co ostre, zupy-krem itp :) oczywiście jem wszystko lecz z umiarem, sushi też uwielbiam lecz staram się kupować je bez surowej ryby i owoców morza, kawe piję raz dziennie z dodatkiem mleka :)

Kourtney o jak miło, też jestem z Warszawy - Wilanów, tyle że przeprowadziłam się jakieś 6 miesięcy temu, okolic za dobrze nie znam, na szczęście mam tu szwagierkę która mieszka w centrum od dłuższego czasu :)

Sport uprawiałam jeszcze przed ciążą, są też ćwiczenia dla kobiet w ciąży, ja z tego co pamiętam zaczęłam już od II trymestru, potem wróciłam do tego jak skończył się połóg, nie przesadzałam z ćwiczeniami, ale tak już ostro do roboty wzięłam się jak mała skończyła 4 miesiące :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 18:58

krysiak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flawless, Towja coreczka ma na imie Aniela? Cudnie :-)

flawless lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    super! ja wczoraj robiłam 15dpo- 269,4 :)
    Slicznie :-) Robilas jedna czy powtarzalas tez?

mmarzenak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak witamy i gratulujemy :):)

krysiak, tak Aniela :)

krysiak, mmarzenak lubią tę wiadomość

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Slicznie :-) Robilas jedna czy powtarzalas tez?

powtarzam jutro:)

krysiak lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Oj meczy mnie ta zgaga. :/ boli mnie zoladek caly. Mam nadzieje ze to nie jakies wrzody?

Na zgagę jest najlepsze mleko prosto z lodówki :) Też miałam zgagę w pierwszej ciąży i córka urodziła się z czarnymi włoskami, niby tak mówią że jak masz zgagę to dziecku rosną włosy :D

krysiak, Helen, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flawless wrote:
    Na zgagę jest najlepsze mleko prosto z lodówki :) Też miałam zgagę w pierwszej ciąży i córka urodziła się z czarnymi włoskami, niby tak mówią że jak masz zgagę to dziecku rosną włosy :D
    Hehehe, dobre :-) to z wloskami mi sie spodobalo :-)

flawless lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    czy mogę dołączyć się do wątku? jestem w 5 tygodniu- termin według kalendarza mam na 6 czerwiec, ale jeszcze dokładnie dowiem się na wizycie u gina -9 października:)

Pewnie. witamy ;) rozgośc sie u nas :D

mmarzenak, Wiaterek, krysiak, flawless lubią tę wiadomość

• Wiaterek Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiak wrote:
    Dobrze wiedzieć o sokach z marchwi... czyli Kubusie odpadają? :(

ja sportów też nie... wystarczą mi spacery które i tak mnie męczą..
    to dopiero początek 2 miesiąca, ale czuję takie kłucie w brzuchu
    po chodzeniu po schodach czy długim spacerze... :/

jak kłucia nie ustąpią i pęcherz który czasem przesadza z produkcją siku
    to może zamiast 9 już w piątek pójdę do lekarza...

a dziś mam zamiar spróbować w GP(rodzinny) bo w sumie czas już i tak zgłosić
    się powoli żeby umówić termin na wizytę u położnej.

Sylwia mnie też kłuje podbrzusze, ale dopóki nie boli mocno, tylko tak pokłuwa to się nic złego nie dzieje. Przynajmniej tak słyszałam, ze takie kłucia, ciagniecie, i rozciaganie w pachwinah to normalne. Mnie czasami taki jakby skurcz łapie w róznyc czesciach brzucha. Tak jaky mnie ktosc szczypał (juz chyba pisałam :]).

Wczoraj oczywiscie zaczęło mi się wydawać, że mniej objawów mam tzn. mniejsze piersi, mniej bolesne itp. Ale dziś wróciło do normy i nawet moje zaburzenia snu wróciły. A jakie miałam porąbane sny to głowa mała :)

A Wy jak dziewczyny, macie jakieś problemy ze snem? U mnie to chyba trochę na tle nerwowym, ale cóż poradzę...

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterku, u mnie tego raczej nie mozna nawzac problemem ze snem ale od jakiegos tygodnia po prostu caly czas mi sie spac chce, a wieczorami po powrocie z pracy lezakuje na kanapie, potem biore kapiel i zmykam w lozku. Ale budze sie za to o 5.30 i jest po spaniu. Budzik mi dzwoni o 6.30 na pobudke do pracy i normalnie tak sypialam ale teraz budze sie i koniec.
    Co do boli brzucha u mnie po prostu ustaly. Bolalo mnie jeszcze dwa dni temu dosc mocno i wydawalo mi sie, ze az za mocno ale poki co spokoj. A cyce mam wieksze i bolace i nawet przytulic sie do meza nie za bardzo moge, bo po prostu bola :-)

• oligo Nowa

Wysłany: 30 września 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :) zastanawiam sie czy dolaczyc do Was..co prawda dwa testy pozytywne ..wizyta zaklepana na 13 pazdziernika...zobaczymy co bedzie dalej..boje sie bo to moja pierwsza ciaza...niewiem czego sie spodziewac...z objawow mam tylko bolace,ciezkie piersi i ciagniecie w brzuchu..taki dziwny bol..
    .
    Gratuluje Wam kobietki :)

mmarzenak, Kourtney, flawless, madziak2202, stardust87 lubią tę wiadomość

oligo
  • Helen Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiak wrote:
    Dobrze wiedzieć o sokach z marchwi... czyli Kubusie odpadają? :(

ja sportów też nie... wystarczą mi spacery które i tak mnie męczą..
    to dopiero początek 2 miesiąca, ale czuję takie kłucie w brzuchu
    po chodzeniu po schodach czy długim spacerze... :/

jak kłucia nie ustąpią i pęcherz który czasem przesadza z produkcją siku
    to może zamiast 9 już w piątek pójdę do lekarza...

a dziś mam zamiar spróbować w GP(rodzinny) bo w sumie czas już i tak zgłosić
    się powoli żeby umówić termin na wizytę u położnej.
    no Kubuś to nie wiem czy wiesz..ale to niezbyt zdrowe rozwiązanie...to wszystko jest mega słodzone i ogólnie dla dzieci nawet zbytnio się nie nadaje...:/
    jak zobaczę ze wszystko jest w porządku w przyszłym tygodniu to wracam na siłkę :) bo zwariuję :P tak mi tego brakuje :(
    ale miałam wczoraj jazdę w nocy, myślałam że zwariuję tak mnie mdliło, ale na szczęście nie wymiotowałam...do tego zimno..pół nocy nie przespałam i jestem dziś padnięta :(
    Witaj w gronie mmarzenak :)
    Kourtney gratki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 14:04

mmarzenak lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oligo wrote:
    Hej kobietki :) zastanawiam sie czy dolaczyc do Was..co prawda dwa testy pozytywne ..wizyta zaklepana na 13 pazdziernika...zobaczymy co bedzie dalej..boje sie bo to moja pierwsza ciaza...niewiem czego sie spodziewac...z objawow mam tylko bolace,ciezkie piersi i ciagniecie w brzuchu..taki dziwny bol..
    .
    Gratuluje Wam kobietki :)
    Witaj oligo :-) Gratulacje, dwa pozytywne testy to ciaza :-) Fajnie, coraz wiecej nas :-)

oligo lubi tę wiadomość

• sylwiak Ekspertka

Wysłany: 30 września 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubusia nie pije duzo. Tak szklanka na dzien jak mniej owocow jem to troszke kubusiem poprawiam.

Kruszynko rośnij zdrowo... <3 Kochamy Cię...
    1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po marchewkowych zgagę więc zrezygnowałam choć bardzo lubię. Ja w sumie najchętniej takie kwaśne wszystko np. sok porzeczkowy od mojej Mamy. Też słodkie ale przynajmniej wiem z czego zrobione :)

Helen lubi tę wiadomość

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na razie ciąża bez jakichkolwiek objaw:) (odpukać)
    czasem mam jedynie delikatne skurcze macicy, ale to tak 2 lub 3 razy dziennie..

lprkuay3dehqwb0g.png
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ