X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Dziewczyny ja juz nie wiem co mam jeść :( co nie zjem to lecę ściskać porcelanę, wychodzi na to, ze od paru dni "jem" herbatę z cytryną i cukrem :P

Albo cos lekkostrawnego?
    Tak jak przy grypie jelitowej cos lekkiego?

U mnie brak jakichkolwiek objawów, poza dzisiejszym dniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 19:21

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • sylwiak Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis zgrzeszylam. Zamowilam pizze bo moj spal po pracy a pozno sie polozyl a dzis znow poszedl na nocke. Przewaznie on gotuje bo ja nie moge znisc zapachow w kuchni.. od razu mam kulke w gardle i ledwo moge cos przelknac.

co do serow plesniowych - kto Wam powiedzial ze nie wolno!?!? valbon mozna na 100%
    sklad valbona
    mleko pasteryzowane, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, czyste kultury mleczarskie, Penicillium Candidum

ktos tu pisal o domowej pizzy. moge jakis przepis na w miare latwa i szybka pizze?
    bo czasem mnie nachodzi a sklepowe mrozone to smieci a takeaway to podobnie i 10x drozsze... doslownie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 19:24

Kourtney lubi tę wiadomość

Kruszynko rośnij zdrowo... <3 Kochamy Cię...
    1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Dziewczyny ja juz nie wiem co mam jeść :( co nie zjem to lecę ściskać porcelanę, wychodzi na to, ze od paru dni "jem" herbatę z cytryną i cukrem :P
    Tez mam dzisiaj ciagle spotkania z porcelana. Staram sie jak najwiecej pic zeby sie nie odwodnic. Ginekolog mi powiedzial ze w tym tygidniu i tak do 12 tyg mdlosci osiagaja swoj szczyt.
    Udalo mi sie zjesc dzisiaj zaledwie kilka wafli ryzowych i banana. Chociaz nie wiem czy cokolwiek zostalo w calosci strawione

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 19:25

Kawokado lubi tę wiadomość

• Helen Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney tez oszalałam na punkcie forum, wstaje robię śniadanie i jem z wami :P
    istne szaleństwo, często wchodzę i jakbym miała odpisywać i komentować z każdą z dziewczyn, to bym nie pracowała tylko siedziała na forum :P. Tyle jest nowych osób, a nie dawno było nas tak mało..istne szaleństwo, ale również to wspaniałe, że tylu osobom się udało zajść w ciążę :), za wszystkie mocno kciukam aż do samego porodu.
    Wrzucam zdjęcie mojego bąbelka/bąbelkowej :P z wtorku

f566f763602ce3f8med.jpg
    jest już w normalnej pozycji, chociaz głowa znowu w dole, ale już nie robi za nietoperza :P jak ostatnio :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 19:33

Kourtney, Kamila ;), Kawokado, MerlinMo, MerlinMo, Magdzialena, Kawa z mlekiem, Helenucha Klucha, AnnieLov, redmann, Morwa lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    Kourtney tez oszalałam na punkcie forum, wstaje robię śniadanie i jem z wami :P
    istne szaleństwo, często wchodzę i jakbym miała odpisywać i komentować z każdą z dziewczyn, to bym nie pracowała tylko siedziała na forum :P. Tyle jest nowych osób, a nie dawno było nas tak mało..istne szaleństwo, ale również to wspaniałe, że tylu osobom się udało zajść w ciążę :), za wszystkie mocno kciukam aż do samego porodu.
    Wrzucam zdjęcie mojego bąbelka/bąbelkowej :P z wtorku
    Niestey nie wyswietla zdjecia

Aa juz widze :D
    Sliczny maly bąbelek <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 19:37

• magdallena69 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wy wstawiacie te zdjecia? :D

• bloodflower Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdallena69 - fotosik.pl - dodajesz zdjecie i na koncu wybierasz forum i masz tam link do wklejenia

• Helen Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wejdz na fotosik.pl
    pozniej masz do wyboru rodzaj kodów: i tam wybierz opcję fora internetowe
    po czym skopiuj kod zaczyna sie od URL
    i wklejasz w tekst postu, ja wczesniej korzystałam z zapodaj.net ale tam głównie linki chodziły, a kod mi sie nie wklejał prawidłowo.
    W sumie się przyznaje, ze teraz to sobie ogarnęłam :P

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney a teraz?
    juz powinno być ok.
    mamy tak samo duże dzidzie :P

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi najlatwiej i najszybciej sie wkleja zdjecia na iv.pl :) wszystko jakis takie przejzyste.
    Zapodaj nie potrafilam ogarnac :P

• Helen Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapodaj do linków bardziej, na iv.pl jeszcze nie byłam. Spróbuję następnym razem :)

Kourtney lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    Kourtney a teraz?
    juz powinno być ok.
    mamy tak samo duże dzidzie :P
    Widac :)
    Tez 2,5cm?
    Twoj widze ze ma pecherzyk jeszcze ma a moj juz nie ma

• MerlinMo Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę jak czytam jakie macie historię z lekarzami to aż się włos jeży na skórze... niedowierzanie...
    Trzeba być wyjątkowo nieludzkim człowiekiem żeby w ten sposób podejść do sprawy...

A co do forum to świetna sprawa i bardzo wciąga :)
    Co prawda w ostatnim czasie głównie czytałam co się u Was dzieje to po wczorajszej wizycie nabrałam wiary ze będzie dobrze

26603ba0de8c61b097ec08d568691b55.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryżu to nie mogę jeść wcale, bo zaraz mam sensacje jelitowe :(
    Kourtney to widzę, że mamy podobnie... ja od paru tygodni robie i jem zupy (łatwo się je zwraca :/) no i właśnie dużo pije żeby się nie odwodnić.
    Włosy mi lecą, skórę mam suchą jak wiór. Nie raz mam tak, ze czuję się potwornie głodna, zjadam zupę i lecę wymiotować :/ głód przechodzi, ale ile faktycznie zostaje w żołądku to nie wiem.

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Ryżu to nie mogę jeść wcale, bo zaraz mam sensacje jelitowe :(
    Kourtney to widzę, że mamy podobnie... ja od paru tygodni robie i jem zupy (łatwo się je zwraca :/) no i właśnie dużo pije żeby się nie odwodnić.
    Włosy mi lecą, skórę mam suchą jak wiór. Nie raz mam tak, ze czuję się potwornie głodna, zjadam zupę i lecę wymiotować :/ głód przechodzi, ale ile faktycznie zostaje w żołądku to nie wiem.
    To jestes bardziej poszkodowana. Bo ja mam takie dziwne przerwy. Ze jeden dzien zadnych objawow a potem znowu mdlosci wracaja nasilone.

A co do wlosow to ja wlasnie zaobserwowalam ze mi mniej wypadaja i mniej sie przetluszczaja. a wy widzicie jakies roznice z wlosami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 19:44

• JennyXS Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpukac dopiero raz było mi lekko niedobrze a to wczoraj po krzywej cukrowej bo byłam już głodna. Jem, mieszam i na szczęście nic. Tylko mąż pyta gdzie to mieszcze i że dupa mi rośnie a z tego to się akurat cieszę :)

Co do włosów to nie widzę różnicy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 19:51

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • magdallena69 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze to ogarnac bo jestcte nie idzie mi to tak jak wam;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 19:51

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdallena69 wrote:
    Musze to ogarnac bo jestcte nie idzie mi to tak jak wam;))

Zdarzyłam zobaczyć :)

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Widac :)
    Tez 2,5cm?
    Twoj widze ze ma pecherzyk jeszcze ma a moj juz nie ma
    a gdzie jest ten pęcherzyk?
    i o co z tym chodzi bo się nie orientuję?
    tak, miał 2,48cm :)
    no i twój wyraźniejszy :) pewnie lepsze usg :)

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja może wrzucę zdjęcie mojej fasolki które dostałam po wyjściu ze szpitala :)

9-tygodniowy cud <3

1e1318b9df58d11bmed.jpg

MerlinMo, Helenucha Klucha, Kourtney, Kawokado, Kawa z mlekiem, bloodflower, Agatka86, Helen, redmann, eidth, Morwa, xpaulinax lubią tę wiadomość

‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ