X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Dziewczyny ja juz nie wiem co mam jeść :( co nie zjem to lecę ściskać porcelanę, wychodzi na to, ze od paru dni "jem" herbatę z cytryną i cukrem :P

Albo cos lekkostrawnego?
    Tak jak przy grypie jelitowej cos lekkiego?

U mnie brak jakichkolwiek objawów, poza dzisiejszym dniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 19:21

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • sylwiak Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis zgrzeszylam. Zamowilam pizze bo moj spal po pracy a pozno sie polozyl a dzis znow poszedl na nocke. Przewaznie on gotuje bo ja nie moge znisc zapachow w kuchni.. od razu mam kulke w gardle i ledwo moge cos przelknac.

co do serow plesniowych - kto Wam powiedzial ze nie wolno!?!? valbon mozna na 100%
    sklad valbona
    mleko pasteryzowane, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, czyste kultury mleczarskie, Penicillium Candidum

ktos tu pisal o domowej pizzy. moge jakis przepis na w miare latwa i szybka pizze?
    bo czasem mnie nachodzi a sklepowe mrozone to smieci a takeaway to podobnie i 10x drozsze... doslownie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 19:24

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Kruszynko rośnij zdrowo... <3 Kochamy Cię...
    1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Dziewczyny ja juz nie wiem co mam jeść :( co nie zjem to lecę ściskać porcelanę, wychodzi na to, ze od paru dni "jem" herbatę z cytryną i cukrem :P
    Tez mam dzisiaj ciagle spotkania z porcelana. Staram sie jak najwiecej pic zeby sie nie odwodnic. Ginekolog mi powiedzial ze w tym tygidniu i tak do 12 tyg mdlosci osiagaja swoj szczyt.
    Udalo mi sie zjesc dzisiaj zaledwie kilka wafli ryzowych i banana. Chociaz nie wiem czy cokolwiek zostalo w calosci strawione

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 19:25

Kawokado lubi tę wiadomość

• Helen Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney tez oszalałam na punkcie forum, wstaje robię śniadanie i jem z wami :P
    istne szaleństwo, często wchodzę i jakbym miała odpisywać i komentować z każdą z dziewczyn, to bym nie pracowała tylko siedziała na forum :P. Tyle jest nowych osób, a nie dawno było nas tak mało..istne szaleństwo, ale również to wspaniałe, że tylu osobom się udało zajść w ciążę :), za wszystkie mocno kciukam aż do samego porodu.
    Wrzucam zdjęcie mojego bąbelka/bąbelkowej :P z wtorku

f566f763602ce3f8med.jpg
    jest już w normalnej pozycji, chociaz głowa znowu w dole, ale już nie robi za nietoperza :P jak ostatnio :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 19:33

nick nieaktualny, Kamila ;), Kawokado, MerlinMo, MerlinMo, Magdzialena, Kawa z mlekiem, Helenucha Klucha, nick nieaktualny, redmann, Morwa lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    Kourtney tez oszalałam na punkcie forum, wstaje robię śniadanie i jem z wami :P
    istne szaleństwo, często wchodzę i jakbym miała odpisywać i komentować z każdą z dziewczyn, to bym nie pracowała tylko siedziała na forum :P. Tyle jest nowych osób, a nie dawno było nas tak mało..istne szaleństwo, ale również to wspaniałe, że tylu osobom się udało zajść w ciążę :), za wszystkie mocno kciukam aż do samego porodu.
    Wrzucam zdjęcie mojego bąbelka/bąbelkowej :P z wtorku
    Niestey nie wyswietla zdjecia

Aa juz widze :D
    Sliczny maly bąbelek <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 19:37

• magdallena69 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wy wstawiacie te zdjecia? :D

• bloodflower Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdallena69 - fotosik.pl - dodajesz zdjecie i na koncu wybierasz forum i masz tam link do wklejenia

• Helen Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wejdz na fotosik.pl
    pozniej masz do wyboru rodzaj kodów: i tam wybierz opcję fora internetowe
    po czym skopiuj kod zaczyna sie od URL
    i wklejasz w tekst postu, ja wczesniej korzystałam z zapodaj.net ale tam głównie linki chodziły, a kod mi sie nie wklejał prawidłowo.
    W sumie się przyznaje, ze teraz to sobie ogarnęłam :P

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney a teraz?
    juz powinno być ok.
    mamy tak samo duże dzidzie :P

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi najlatwiej i najszybciej sie wkleja zdjecia na iv.pl :) wszystko jakis takie przejzyste.
    Zapodaj nie potrafilam ogarnac :P

• Helen Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapodaj do linków bardziej, na iv.pl jeszcze nie byłam. Spróbuję następnym razem :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    Kourtney a teraz?
    juz powinno być ok.
    mamy tak samo duże dzidzie :P
    Widac :)
    Tez 2,5cm?
    Twoj widze ze ma pecherzyk jeszcze ma a moj juz nie ma

• MerlinMo Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę jak czytam jakie macie historię z lekarzami to aż się włos jeży na skórze... niedowierzanie...
    Trzeba być wyjątkowo nieludzkim człowiekiem żeby w ten sposób podejść do sprawy...

A co do forum to świetna sprawa i bardzo wciąga :)
    Co prawda w ostatnim czasie głównie czytałam co się u Was dzieje to po wczorajszej wizycie nabrałam wiary ze będzie dobrze

26603ba0de8c61b097ec08d568691b55.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryżu to nie mogę jeść wcale, bo zaraz mam sensacje jelitowe :(
    Kourtney to widzę, że mamy podobnie... ja od paru tygodni robie i jem zupy (łatwo się je zwraca :/) no i właśnie dużo pije żeby się nie odwodnić.
    Włosy mi lecą, skórę mam suchą jak wiór. Nie raz mam tak, ze czuję się potwornie głodna, zjadam zupę i lecę wymiotować :/ głód przechodzi, ale ile faktycznie zostaje w żołądku to nie wiem.

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Ryżu to nie mogę jeść wcale, bo zaraz mam sensacje jelitowe :(
    Kourtney to widzę, że mamy podobnie... ja od paru tygodni robie i jem zupy (łatwo się je zwraca :/) no i właśnie dużo pije żeby się nie odwodnić.
    Włosy mi lecą, skórę mam suchą jak wiór. Nie raz mam tak, ze czuję się potwornie głodna, zjadam zupę i lecę wymiotować :/ głód przechodzi, ale ile faktycznie zostaje w żołądku to nie wiem.
    To jestes bardziej poszkodowana. Bo ja mam takie dziwne przerwy. Ze jeden dzien zadnych objawow a potem znowu mdlosci wracaja nasilone.

A co do wlosow to ja wlasnie zaobserwowalam ze mi mniej wypadaja i mniej sie przetluszczaja. a wy widzicie jakies roznice z wlosami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 19:44

• JennyXS Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpukac dopiero raz było mi lekko niedobrze a to wczoraj po krzywej cukrowej bo byłam już głodna. Jem, mieszam i na szczęście nic. Tylko mąż pyta gdzie to mieszcze i że dupa mi rośnie a z tego to się akurat cieszę :)

Co do włosów to nie widzę różnicy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 19:51

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • magdallena69 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze to ogarnac bo jestcte nie idzie mi to tak jak wam;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 19:51

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdallena69 wrote:
    Musze to ogarnac bo jestcte nie idzie mi to tak jak wam;))

Zdarzyłam zobaczyć :)

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Widac :)
    Tez 2,5cm?
    Twoj widze ze ma pecherzyk jeszcze ma a moj juz nie ma
    a gdzie jest ten pęcherzyk?
    i o co z tym chodzi bo się nie orientuję?
    tak, miał 2,48cm :)
    no i twój wyraźniejszy :) pewnie lepsze usg :)

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja może wrzucę zdjęcie mojej fasolki które dostałam po wyjściu ze szpitala :)

9-tygodniowy cud <3

1e1318b9df58d11bmed.jpg

MerlinMo, Helenucha Klucha, nick nieaktualny, Kawokado, Kawa z mlekiem, bloodflower, Agatka86, Helen, redmann, eidth, Morwa, xpaulinax lubią tę wiadomość

‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ