Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ratiolegis wrote:Owu miałam 09.09 była potwierdzona testem i samopoczuciem, zawsze czuję kiedy mam owulację. Teraz się tak zastanawiam bo może ja źle coś liczę..ostatni okres zaczał się 27.08, czyli dziś wychodzi 4 tydz i 6 dzień. Może to trzeba liczyć jako 5 tydzień? Bo wtedy by sie zgadzało. Wiem że panikuje ale co zrobic A Wy dziewczyny jak dajecie rade? macie juz potwierdzone ciąze?
jak sobei wybierzesz
w BAZA WIEDZY jak rozwiniesz masz kalkulator -
Kourtney wrote:Wlasnie a bedziecie chodzic na nfz czy prywatnie? Czy tak i tak? Ja zapisalam sie prywatnie ale w sumie zastanawiam sie czy sie tez na nfz nie zapisac. Co myslicie?
na te ważniejsze usg będe się zapisywać prywatnie,chodź powiem że jak jest dobry lekarz i sprzęt to nie widać różnicy poza portfelem -
nick nieaktualny
-
ratiolegis wrote:Drogie Panie to moja 4 ciąża, mam jednego syna 11 letniego. Coś nie mam szczęscia do ciązy. Drugą poroniłam w 6 tyg samoistnie a trzecia niestety miała potężne wady genetyczne. Teraz jestem dobrej mysli. W koncu do trzech razy sztuka :)Musi być dobrze, dziś odebrałam bete i jest 1500 a wczesniejsza wynosila 500 wiec jest dobrze
Tyle o mnie -
nick nieaktualnyTo zapisze sie tez jutro na nfz.Ciekawe tylko ile trzeba bedzie czekac...
Nie chce mi sie pakowac a musze zaczac jeszcze dzis bo w piatek znowu wyjezdzam na weekend . Tym razem nie sluzbowo a z narzeczonym w gory jedziemy odpoczac . Ale musze chociaz rzeczy ogarnac jakie wziac bo jutro nie bede miala juz czasu -
nick nieaktualny
-
Ja chodze prywatnie bo tutaj ciaza zaczyna sie od 13 tyg. Takze chyba bym zwariowala do tego czasu. I nie narzekajcie na ceny bo ja place 120£ za wizyte z usg. to jest teraz wiekszosc mojej wyplaty tygodniowej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 23:24
Kruszynko rośnij zdrowo... Kochamy Cię...
1 cykl udany
-
nick nieaktualny
-
U mnie strasznie dużo bo 250 zł azem z USG dlatego zdecydowałam się na takie ubezpieczenie za 160 miesiecznie. Ja zapewne bedę częściej codzić niż raz na 4 tygodnie wiec mi się na pewno opłaci.Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
Moje największe szczęścia
4 Aniołki -
Wiaterek wrote:U mnie strasznie dużo bo 250 zł azem z USG dlatego zdecydowałam się na takie ubezpieczenie za 160 miesiecznie. Ja zapewne bedę częściej codzić niż raz na 4 tygodnie wiec mi się na pewno opłaci.
uu no to faktycznie dużo. U mnie wizyta kosztuje 130 zł z usg, cytologią a babka jest świetna. -
Ja na razie spoko, tylko jestem po poronieniu i szczerze to nawet jak mi odrobinkę objawy ustępują to panikuję. Mam dobre przeczucia, ale strach zostaje. A u Ciebie?
Ps. Mam znajomych w Bielsku, uważam, że bardzo ładne miasto :]Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
Moje największe szczęścia
4 Aniołki -
Wiaterek wrote:Ja na razie spoko, tylko jestem po poronieniu i szczerze to nawet jak mi odrobinkę objawy ustępują to panikuję. Mam dobre przeczucia, ale strach zostaje. A u Ciebie?
Ps. Mam znajomych w Bielsku, uważam, że bardzo ładne miasto :]
Pewnie, że ładne miasto. Ja o dziwo jestem ostoją spokoju, od początku nie panikowałam. Zobaczymy co dziś druga beta pokaże. A ty robiłaś betę? -
nick nieaktualnyJa też zamierzam chodzić na wizyty prywatnie U mnie to koszt ok. 300 zł i w tym mam konsultacje + USG, mam też na tyle dobrze że mój lekarz pracuję w tym szpitalu gdzie chciałabym rodzić, dla mnie to jest najważniejsze, inaczej będę traktowana i na pewno będę czuła się bezpiecznie, a poza tym kto zna lepiej moją ciąże niż jak nie lekarz prowadzący?
madziak2202 powodzenia na wizycie
ratiolegis witaj w gronie czerwcówek
Kourtney ja kiedyś brałam tymianek i podbiał na gardło, ale tam pisało że nie wolno go spożywać w czasie ciąży. Teraz czytam i rzeczywiście tymianek ma działanie poronne.
Jeszcze z tego co piszę nie wolno spożywać takich ziół jak: hibiskus, lukrecja, jemioła, tymianek, rozmaryn, szałwia, żeń-szeń, aloes, chmiel, krwawnik pospolity, serdecznik pospolity, tasznik pospolity, pluskwica groniasta, mięta polna czy liście malin..
Rozmaryn - ma działanie rozkurczające i może prowadzić do poronienia.
Żeń-szeń - substancje czynne żeń-szenia mogą spowalniać rozwój płodu i skutkować jego wrodzonymi wadami rozwojowymi.
Aloes - powoduje przekrwienie miednicy mniejszej i przedwczesne skurcze macicy.
Chmiel - pobudza produkcję estrogenów, których nadmiar w ciąży jest szkodliwy dla płodu i może powodować jego wady wrodzone.
Cząber - mogą odwadniać organizm kobiety i powodować przekrwienie narządów rodnych.stardust87 lubi tę wiadomość
-
flawless wrote:Ja też zamierzam chodzić na wizyty prywatnie U mnie to koszt ok. 300 zł i w tym mam konsultacje + USG, mam też na tyle dobrze że mój lekarz pracuję w tym szpitalu gdzie chciałabym rodzić, dla mnie to jest najważniejsze, inaczej będę traktowana i na pewno będę czuła się bezpiecznie, a poza tym kto zna lepiej moją ciąże niż jak nie lekarz prowadzący?
madziak2202 powodzenia na wizycie
ratiolegis witaj w gronie czerwcówek
Kourtney ja kiedyś brałam tymianek i podbiał na gardło, ale tam pisało że nie wolno go spożywać w czasie ciąży. Teraz czytam i rzeczywiście tymianek ma działanie poronne.
Jeszcze z tego co piszę nie wolno spożywać takich ziół jak: hibiskus, lukrecja, jemioła, tymianek, rozmaryn, szałwia, żeń-szeń, aloes, chmiel, krwawnik pospolity, serdecznik pospolity, tasznik pospolity, pluskwica groniasta, mięta polna czy liście malin..
Rozmaryn - ma działanie rozkurczające i może prowadzić do poronienia.
Żeń-szeń - substancje czynne żeń-szenia mogą spowalniać rozwój płodu i skutkować jego wrodzonymi wadami rozwojowymi.
Aloes - powoduje przekrwienie miednicy mniejszej i przedwczesne skurcze macicy.
Chmiel - pobudza produkcję estrogenów, których nadmiar w ciąży jest szkodliwy dla płodu i może powodować jego wady wrodzone.
Cząber - mogą odwadniać organizm kobiety i powodować przekrwienie narządów rodnych.
kiedy wizyta? -
nick nieaktualny