X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam figury super wiec tez sie nie chwale bo u mnie brzuszek jest ale nie ciazowy :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh a co do listy to ja troche zaniedbalam wpisywanie kto juz widzial serduszko. Bo bylam troche nieobecna w tym tygodniu. Takze jak juz widzieliscie serduszko a nie ma przy was <3 na liscie to upomnijcie sie;) i dziewczyny ktore nie podaly terminu ;)
    I nie wiem co mam zrobic jak ktos jest na liscie a usunal konto???

• eidth Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Znacie jakis prosty sprawdzony przepis na ciasteczka? ;) bo mam ochote cos upichcic :D
    Może cos ala kocie oczka ? Jakieś kruche ciasteczka je chyba najszybciej się robi a jak już zrobisz to proszę o podesłanie kilku dla mnie :-P

f2w343r8930pqaay.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Ehh a co do listy to ja troche zaniedbalam wpisywanie kto juz widzial serduszko. Bo bylam troche nieobecna w tym tygodniu. Takze jak juz widzieliscie serduszko a nie ma przy was <3 na liscie to upomnijcie sie;) i dziewczyny ktore nie podaly terminu ;)

Jak usunął konto to chyba usunąć ;)

A moim zdaniem wszystkie brzuszki ,,większe '' też są ładne, sama jakimś chudzielcem nie jestem, po synku sporo fałdek zostało, no ale może kiedy wam pokaże ;)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eidth wrote:
    Może cos ala kocie oczka ? Jakieś kruche ciasteczka je chyba najszybciej się robi a jak już zrobisz to proszę o podesłanie kilku dla mnie :-P
    Haha. Musze znalezc jakis przepis na internecie ;)

• Agathea Znajoma

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuszek obecnie to nawet całkiem dobry kamuflaż :) Tym bardziej w obecnym społeczeństwie, które trzecie dziecko traktuje jako wpadkę lub dorabianie brakującej płci jeśli ktoś ma dwoje dzieci jednej płci. Nie muszą wszyscy od razu wiedzieć, że będę miała kolejne maleństwo... obawiam się kąśliwych komentarzy ludzi którzy nie mają nic do mojego życia i dzieci. Moje trzecie dziecko jest planowane i chciane, ale w sumie to nie powinno interesować całego świata :D

eidth, Kourtney, Paula222, s1985, Madzik84, DeLaCruz lubią tę wiadomość

vukXp2.png
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam w swoim przepisniku gdzieś znajdę i napisze :-P

f2w343r8930pqaay.png
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    250 dag mąki
    15 dag masła
    8 dag cukru pudru
    2 żółtka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    I jakis dżem lub lub powiodło

Kourtney lubi tę wiadomość

f2w343r8930pqaay.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eidth wrote:
    250 dag mąki
    15 dag masła
    8 dag cukru pudru
    2 żółtka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    I jakis dżem lub lub powiodło
    I co z tym zrobic? Wymieszac wszystko i gotowe?;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agathea wrote:
    Mój brzuszek obecnie to nawet całkiem dobry kamuflaż :) Tym bardziej w obecnym społeczeństwie, które trzecie dziecko traktuje jako wpadkę lub dorabianie brakującej płci jeśli ktoś ma dwoje dzieci jednej płci. Nie muszą wszyscy od razu wiedzieć, że będę miała kolejne maleństwo... obawiam się kąśliwych komentarzy ludzi którzy nie mają nic do mojego życia i dzieci. Moje trzecie dziecko jest planowane i chciane, ale w sumie to nie powinno interesować całego świata :D
    Nam sie marzy duza rodzina ;) woec ludzie pewnie tez beda gadac ale trzeba sie starac nie przejmowac nimi ;)

Agathea, DeLaCruz lubią tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie za dużo hormonów ciążowych się poniektórym uzbierało. Ja najpierw pisze posta a potem czytam zaległości i komentuje to co akurat mogę skomentować czy pomóc :)
    Odebrałam tego posta niestety bardzo osobiście bo coś mi się zdaje że do mnie jest skierowany. Jakoś nie sprawdzam każdej po kolei co napisała co kto jak jej skomentował. Wiele z Was prowadzi pamiętniki i je śledzę bo tu na forum czasem ciężko nadążyć.
    Nie rozumiem też czemu zdjęcie jednej powodu konsternację u innej? Zazdrość nie rozumiem? Nie każda ma figurę modelki i nie każda nosi większy rozmiar. Patrzycie tylko powierzchownie. Jeżeli ktoś jest szczupły to nie znaczy że szczęśliwszy. Od gimnazjum wysłuchiwałam o anoreksji i bulimi od psychologów i higienistek choć odżywiałam sie zawsze dobrze jadłam takie ilości jak mój tata po prostu mam takie uwarunkowania genetyczne. Wiele pracy włożyłam w to by przytyć chociaż kg by ułatwić zajście w ciążę. Walczyłam 16 miesiącu o upragnione dwie kreski. Ale niektóre osoby niestety widzą tylko szczupłą dziewczynę która zaszła. Dlaczego nie wolno mi być szczęśliwą?

Jak się tu komuś nie podoba to przecież nic na siłę.

eidth, Agathea, Kourtney, Kawokado, DeLaCruz, kirys lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw siekasz masło z cukrem i zoltkami, do dajesz resztę składników, wyrabiasz ciasto, rozwalkowujesz, wycinasz kółka średnicy małej szklanki, w połowie kółek wycinasz w środku "oczko" kieliszkiem lub czymś węższym. Pieczesz około 15 min w 180 stopniach a na końcu przekladasz powidlem :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 16:01

f2w343r8930pqaay.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agathea wrote:

Ja też chcę 3 , więc czeka mnie jeszcze ,,wpadka'' :D

Agathea, Madzik84, Kourtney lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Agathea Znajoma

Wysłany: 7 listopada 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i tak jak mówiła kilka stron dalej inna forumka, w czasie ciąży wszystkie przyszłe mamy skupiają się na wyprawce, imionach, pokoikach a zapomminają o ważnej rzeczy jaką jest karmienie piersią. Sama córkę karmiłam 20 miesięcy a syna 2 lata i 5 miesięcy. Nie miałam problemów z karmieniem, ale gdyby nie wiedza o kp to głupie gadki typu masz pewnie słaby pokarm, że Adrianek cały czas wisi na piersi (w trzecim tygodniu po jego urodzeniu, po 4 tygodniach okazało się, że mały przybrał 1500 do najniższej wagi po urodzeniu) to zaczęłabym wątpić w siebie. A wiara w siebie i własne piersi jest ważna przy karmieniu. Więc warto już w ciąży czytać, szukać w okolicy dobrego doradcy, z którego pomocy będzie szło skorzystać w razie potrzeby. Czasem drobna korekta przy przystawianiu potrafi podnieść komfort karmienia i jego efektywność.

DeLaCruz lubi tę wiadomość

vukXp2.png
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati to chyba chodziło o moje zdjęcie bo zaraz po nim pojawiła się fala ;-) ale już nie roztrzasajmy przeprosiłam dziewczyny które mogły poczuć się urażone a resztą po prostu się nie przejmuje i Ty też nie powinnas. Nasz spokój teraz najważniejszy :-*

DeLaCruz lubi tę wiadomość

f2w343r8930pqaay.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem najwazniejsze zebysmy byly zdrowe, my i nasze malenstwa. I niech Bog nad nami czuwa. Milego weekendu.

Pati_89, Agathea, Kourtney, Kawa z mlekiem, Quatriona, DeLaCruz lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eidth wrote:
    Pati to chyba chodziło o moje zdjęcie bo zaraz po nim pojawiła się fala ;-) ale już nie roztrzasajmy przeprosiłam dziewczyny które mogły poczuć się urażone a resztą po prostu się nie przejmuje i Ty też nie powinnas. Nasz spokój teraz najważniejszy :-*
    Szczerze to się nie przejęłam :) są ważniejsze sprawy :) jak to mówi młodzież hejt jest wszędzie :D podzielimy go na nas dwie będzie lżej hehe.
    Ciekawe czy te współczujące odmówiły chociaż jedną modlitwę za te małe aniołki i ich mamusie.

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    A ja wam powiem najwazniejsze zebysmy byly zdrowe, my i nasze malenstwa. I niech Bog nad nami czuwa. Milego weekendu.
    Amen. :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam sobie sałatkę owocowa na rozchmurzenie i idę oglądać film z mężem :-) miłego popołudnia kobietki :-*

f2w343r8930pqaay.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:

Ja poproszę o <3 i dopisanie Warszawy :)

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ