X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie lubię mówić ,, co by było gdyby...'' , wierzę, że dzieciątko urodzi się całe i zdrowe.

Swoją drogą, w ciąży z synkiem był miesiąc ogromnej niepewności. Synek miał wielkość komór mózgowych na najwyższej granicy ( trochę przekroczyło) , był to okropny czas. Gin skierował mnie wtedy na dokładne USG do szpitala, niestety na wizytę czekałam miesiąc i myślałam że mój synek będzie miał wodogłowie :( Wylałam morze łez.
    Na wizycie okazało się, że komory zmalały i wiem że Bóg czuwa i dziękuję Mu za to...

olekfasolek lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • bloodflower Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak sobie poczytalam teraz kilka ostatnich stron. I pozwole sobie sie odniesc, do tej dyskusji, ktora tu sie potoczyla.
    Nie wiem w jakim celu sa tu inne dziewczyny. Ja nie przyszlam tu szukac przyjaciol. Jezeli sie z kims bede super dogadywac, to fajnie, ale nie jest to moim priorytetem. jestem, aby uzyskac wiedze. Wiedze od dziewczyn, ktore maja wieksze doswiadczenie. Wiedze, ktora sie nabywa nie ksiazkow, ale zyciem.
    I co z tego, ze ktos zignorowal moj post? Wazne, ze odpowiedzial na ten wazny. Tak sie sklada, ze wiekszosc osob z mojego otoczenia mialo bezproblemowe ciaze, zadnych poronien, wiec nie sa w stanie mnie wesprzec emocjonalnie, ani merytrycznie.
    Nie bawmy sie wiec w konkurs likow, unlikow. Badzmy szczesliwe poki mozemy, czerpmy wiedze i wsparcie od siebie nawzajem. Naprawde nie warto przejmowac sie drobiazgami. Ja teraz przejmuje sie tym cudem, ktory rosnie we mnie. Mam nadzieje, ze bedzie mi dane je ujrzec po urodzeniu. Czego sobie i Wam zycze.

ps.co do brzuszkow, to u mnie nie ma sensu rbic, bo przed ciaza wygladalam jak w ciazy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 17:17

Pati_89, Kourtney, Kawa z mlekiem, DeLaCruz, kirys lubią tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    A w sumie to forum kazzy moze miec swoje przemyslenoa. Ja na razie mam takie pojecie ze nie chcialabym teho dla dziexkam nie chcialabym zeby bylo chore i cierpialo przez cale zycie. Od samego poczatku do konca. Nie chcialabym zeby bylo nienormalne. Na pewni bym kochala i juz kocham moja fasolke i z tej milosci nie chcialabym dla niej cierpienia :( nie przezylabym tego. Przerosloby to mnie calkowicie. Nie poradzilabym sobie z takim doswiadczeniem. Dlatego jesliby sie okazala ze dziecko ma wade ktorej nie da sje wyleczyc,badz jakis zespol na dzien dzisiejszy zgodzilabym sie na przerwanie ciazy. Wiem ze niewiele osob ma takie podejscie. Nie wiem czy chociaz jedna osoba tutaj jest.ktora sje ze mna zgodzi.
    Przedstawilam wam tylko moj punkt widzenia.
    Ja bym się tylko bała że jednak urodziło by sie zdrowe a ja bym mu odebrała tą szanse :/ do końca życia nie dowiedziałabym się prawdy :(

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney ja jestem ta osoba która sie z toba zgadza. Kiedyś obiecalam sobie ze nie pozwole swojemu dziecku cierpiec na tym świecie

Kourtney, Kawokado, Patrycjusz, xpaulinax lubią tę wiadomość

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez robie bigos! Wlasciwie czesc kapusty zjadlam na zimno ale z reszty robie. Robie chyba juz 3 raz i zawsze korzystam z Internetu bo nie wiem jak sie zabrac

madziak2202 lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoja droga to wyjdzie my nieźle ukiszone lub umarynowane dziecko bo ciagle jem ogorki kiszone, pieczarki marynowane, wczoraj kapusnuak a dzis kiszona kapusta

dais, Kourtney, Kawokado, madziak2202 lubią tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Swoja droga to wyjdzie my nieźle ukiszone lub umarynowane dziecko bo ciagle jem ogorki kiszone, pieczarki marynowane, wczoraj kapusnuak a dzis kiszona kapusta
    Skads to znam, kiszona kapusta, ogorki kiszone i sledziki- moja dieta z ostatnich dni do tego jogurt i platki z mlekiem. Brzmi jak mieszanka wybuchowa. W poprzedniej ciazy nie mialam prawie smakow, jedynie w 8 miesiacu strasznie chcialo mi sie coca coli i mimo ze wiedzialam ze to nie zdrowe nie moglam sobie odpuscic, potrwalo to jakies 2 tygodnie i mi minelo. Mowia ze przy chlopaku ma sie ochote na slone a dziewczynce na slodkie. Przy synku raczej wolalam slodycze i mieso. Teraz na mieso i slodycze w ogole nie mam ochoty, a w brzuszku siedzi ... niewiadomo.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poczatku przy Hani mualam ochotę na sledzie i ogorki kiszone:-) gdzies w 6 miesiacu kochalam lody:-) a później bylo juz bez ekscesow

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam ciasteczka. Wyszly mi pyszne ;)

Paula222 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny zbieram sie do kina. Milego wieczorku :*

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Szczerze to się nie przejęłam :) są ważniejsze sprawy :) jak to mówi młodzież hejt jest wszędzie :D podzielimy go na nas dwie będzie lżej hehe.
    Ciekawe czy te współczujące odmówiły chociaż jedną modlitwę za te małe aniołki i ich mamusie.
    śmiej się śmiej z Aniołków uwzaj tylko by Ciebie to nie spotkało . Wstyd by Ci bylo tak pisac .
    BEz odbioru

Ollaala lubi tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney dobre wyszły ciasteczka ??

Kurcze ja myślę nad kolacją, mam ochotę ,, na coś'' ale nie wiem na co ;)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney jakie w końcu zrobilas ciasteczka ? Udanego seansu ją ogladam godzillę :-D
    Paula mam ten sam problem zjadlabym "coś" na kolację ale nie wiem co :-)

Paula222 lubi tę wiadomość

f2w343r8930pqaay.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    śmiej się śmiej z Aniołków uwzaj tylko by Ciebie to nie spotkało . Wstyd by Ci bylo tak pisac .
    BEz odbioru
    Kto tu się śmieje? Ty chyba masz jakiś problem.
    Ważniejsze jest współczucie prosto z serca a nie na pokaz.
    Nie wiesz co w życiu przeszłam to się nie wypowiadaj!

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lunadelrospo wrote:
    Dziewczyny, napisze teraz coś, co może nie spotkać się z aprobatą części z Was,nie daje mi to jednak spokoju i może chociaz jedna osoba wyciągnie wnioski.
    To jest forum,dla wszystkich kobiet,które są w ciąży z terminem czerwcowym.
    Chwalimy się, opowiadamy o oczekiwaniach obawach i wymieniamy doswiadczeniami.Wrzucamy z dumą zdjęcia..
    Ale w ostatnich trzech dniach trzy z nas straciły swoje dzieci.nie możemy realnie im pomóc, nie możemy cofnąć czasu..ale możemy okazać im współczucie,lub chociaż szacunek.
    Więc jeśli post lub dwa pod pożegnaniem jednej z nas,zamierzasz jednym tchem wyrzucić 'bardzo mi przykro,a u mnie supe',lub wkleic zdjęcie swojego brzucha,zastanów się. To wiele nie kosztuje..nie pomozesz,ale też nie dołożysz dawki bólu od siebie samej.
    Inna sprawa,ze za kilka dni brzuszek bedzie moze faktycznie widoczny i będzie się czym chwalić.

Ja przyznaje ze tak zrobiłam ostatnio ale dlatego że nie czytałam wcześniejszych stron. Obudziłam się rano, zobaczyłam okrągły brzuszek i postanowiłam wkleić na forum. Po czasie gdy nakarmilam moja córeczkę i miałam chwilkę na nadrobienie przeczytałam o stracie ciąży jednej z nas i napisałam wyrazy współczucia. Nie skasowałam juz swojego zdjęcia, może powinnam nie wiem! W każdym razie jeśli kogoś to zabolało to przepraszam

201703012752.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Ja przyznaje ze tak zrobiłam ostatnio ale dlatego że nie czytałam wcześniejszych stron. Obudziłam się rano, zobaczyłam okrągły brzuszek i postanowiłam wkleić na forum. Po czasie gdy nakarmilam moja córeczkę i miałam chwilkę na nadrobienie przeczytałam o stracie ciąży jednej z nas i napisałam wyrazy współczucia. Nie skasowałam juz swojego zdjęcia, może powinnam nie wiem! W każdym razie jeśli kogoś to zabolało to przepraszam
    Nie przejmuj się :-* ja jak przeczytam zaległe wpisy to zapominam co chciałam napisać :) dlatego robię tak jak ty :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo sie troche z tematami rozjezdzamy :p czytasz na stronie x o imionach dochodzisz do końca czyli strona y a tam juz calkiem o czyma innym i nie wiadomo czy jeszcze odpisywac na tamto czy juz temat skonczony ;)

Madzik84 lubi tę wiadomość

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak tematy galopuja i ciezko do kazdego odniesc sie na bierzaco

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    BEz odbioru

Wchodzę i widzę coś takiego... na błagam cię Kamenka! Przecież ona z niczego sie nie śmieje!

eidth, DeLaCruz, Patrycjusz lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• eidth Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredkaczarna wrote:
    No bo sie troche z tematami rozjezdzamy :p czytasz na stronie x o imionach dochodzisz do końca czyli strona y a tam juz calkiem o czyma innym i nie wiadomo czy jeszcze odpisywac na tamto czy juz temat skonczony ;)
    O to to :-)

kredkaczarna lubi tę wiadomość

f2w343r8930pqaay.png
‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ