Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tam nie lubię mówić ,, co by było gdyby...'' , wierzę, że dzieciątko urodzi się całe i zdrowe.
Swoją drogą, w ciąży z synkiem był miesiąc ogromnej niepewności. Synek miał wielkość komór mózgowych na najwyższej granicy ( trochę przekroczyło) , był to okropny czas. Gin skierował mnie wtedy na dokładne USG do szpitala, niestety na wizytę czekałam miesiąc i myślałam że mój synek będzie miał wodogłowie Wylałam morze łez.
Na wizycie okazało się, że komory zmalały i wiem że Bóg czuwa i dziękuję Mu za to...olekfasolek lubi tę wiadomość
-
tak sobie poczytalam teraz kilka ostatnich stron. I pozwole sobie sie odniesc, do tej dyskusji, ktora tu sie potoczyla.
Nie wiem w jakim celu sa tu inne dziewczyny. Ja nie przyszlam tu szukac przyjaciol. Jezeli sie z kims bede super dogadywac, to fajnie, ale nie jest to moim priorytetem. jestem, aby uzyskac wiedze. Wiedze od dziewczyn, ktore maja wieksze doswiadczenie. Wiedze, ktora sie nabywa nie ksiazkow, ale zyciem.
I co z tego, ze ktos zignorowal moj post? Wazne, ze odpowiedzial na ten wazny. Tak sie sklada, ze wiekszosc osob z mojego otoczenia mialo bezproblemowe ciaze, zadnych poronien, wiec nie sa w stanie mnie wesprzec emocjonalnie, ani merytrycznie.
Nie bawmy sie wiec w konkurs likow, unlikow. Badzmy szczesliwe poki mozemy, czerpmy wiedze i wsparcie od siebie nawzajem. Naprawde nie warto przejmowac sie drobiazgami. Ja teraz przejmuje sie tym cudem, ktory rosnie we mnie. Mam nadzieje, ze bedzie mi dane je ujrzec po urodzeniu. Czego sobie i Wam zycze.
ps.co do brzuszkow, to u mnie nie ma sensu rbic, bo przed ciaza wygladalam jak w ciazyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 17:17
Pati_89, Kourtney, Kawa z mlekiem, DeLaCruz, kirys lubią tę wiadomość
-
Kourtney wrote:A w sumie to forum kazzy moze miec swoje przemyslenoa. Ja na razie mam takie pojecie ze nie chcialabym teho dla dziexkam nie chcialabym zeby bylo chore i cierpialo przez cale zycie. Od samego poczatku do konca. Nie chcialabym zeby bylo nienormalne. Na pewni bym kochala i juz kocham moja fasolke i z tej milosci nie chcialabym dla niej cierpienia nie przezylabym tego. Przerosloby to mnie calkowicie. Nie poradzilabym sobie z takim doswiadczeniem. Dlatego jesliby sie okazala ze dziecko ma wade ktorej nie da sje wyleczyc,badz jakis zespol na dzien dzisiejszy zgodzilabym sie na przerwanie ciazy. Wiem ze niewiele osob ma takie podejscie. Nie wiem czy chociaz jedna osoba tutaj jest.ktora sje ze mna zgodzi.
Przedstawilam wam tylko moj punkt widzenia. -
Quatriona wrote:Swoja droga to wyjdzie my nieźle ukiszone lub umarynowane dziecko bo ciagle jem ogorki kiszone, pieczarki marynowane, wczoraj kapusnuak a dzis kiszona kapusta
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pati_89 wrote:Szczerze to się nie przejęłam są ważniejsze sprawy jak to mówi młodzież hejt jest wszędzie podzielimy go na nas dwie będzie lżej hehe.
Ciekawe czy te współczujące odmówiły chociaż jedną modlitwę za te małe aniołki i ich mamusie.
BEz odbioruOllaala lubi tę wiadomość
-
kamenkaa wrote:śmiej się śmiej z Aniołków uwzaj tylko by Ciebie to nie spotkało . Wstyd by Ci bylo tak pisac .
BEz odbioru
Ważniejsze jest współczucie prosto z serca a nie na pokaz.
Nie wiesz co w życiu przeszłam to się nie wypowiadaj! -
lunadelrospo wrote:Dziewczyny, napisze teraz coś, co może nie spotkać się z aprobatą części z Was,nie daje mi to jednak spokoju i może chociaz jedna osoba wyciągnie wnioski.
To jest forum,dla wszystkich kobiet,które są w ciąży z terminem czerwcowym.
Chwalimy się, opowiadamy o oczekiwaniach obawach i wymieniamy doswiadczeniami.Wrzucamy z dumą zdjęcia..
Ale w ostatnich trzech dniach trzy z nas straciły swoje dzieci.nie możemy realnie im pomóc, nie możemy cofnąć czasu..ale możemy okazać im współczucie,lub chociaż szacunek.
Więc jeśli post lub dwa pod pożegnaniem jednej z nas,zamierzasz jednym tchem wyrzucić 'bardzo mi przykro,a u mnie supe',lub wkleic zdjęcie swojego brzucha,zastanów się. To wiele nie kosztuje..nie pomozesz,ale też nie dołożysz dawki bólu od siebie samej.
Inna sprawa,ze za kilka dni brzuszek bedzie moze faktycznie widoczny i będzie się czym chwalić.
Ja przyznaje ze tak zrobiłam ostatnio ale dlatego że nie czytałam wcześniejszych stron. Obudziłam się rano, zobaczyłam okrągły brzuszek i postanowiłam wkleić na forum. Po czasie gdy nakarmilam moja córeczkę i miałam chwilkę na nadrobienie przeczytałam o stracie ciąży jednej z nas i napisałam wyrazy współczucia. Nie skasowałam juz swojego zdjęcia, może powinnam nie wiem! W każdym razie jeśli kogoś to zabolało to przepraszam -
Nelus wrote:Ja przyznaje ze tak zrobiłam ostatnio ale dlatego że nie czytałam wcześniejszych stron. Obudziłam się rano, zobaczyłam okrągły brzuszek i postanowiłam wkleić na forum. Po czasie gdy nakarmilam moja córeczkę i miałam chwilkę na nadrobienie przeczytałam o stracie ciąży jednej z nas i napisałam wyrazy współczucia. Nie skasowałam juz swojego zdjęcia, może powinnam nie wiem! W każdym razie jeśli kogoś to zabolało to przepraszam
-
No bo sie troche z tematami rozjezdzamy :p czytasz na stronie x o imionach dochodzisz do końca czyli strona y a tam juz calkiem o czyma innym i nie wiadomo czy jeszcze odpisywac na tamto czy juz temat skonczony
Madzik84 lubi tę wiadomość
26.09.2014 Aluś :*
Aniołek [*] Listopad 2015r.
-
kamenkaa wrote:śmiej się śmiej z Aniołków uwzaj tylko by Ciebie to nie spotkało . Wstyd by Ci bylo tak pisac .
BEz odbioru
Wchodzę i widzę coś takiego... na błagam cię Kamenka! Przecież ona z niczego sie nie śmieje!eidth, DeLaCruz, Patrycjusz lubią tę wiadomość
-
kredkaczarna wrote:No bo sie troche z tematami rozjezdzamy :p czytasz na stronie x o imionach dochodzisz do końca czyli strona y a tam juz calkiem o czyma innym i nie wiadomo czy jeszcze odpisywac na tamto czy juz temat skonczony
kredkaczarna lubi tę wiadomość