Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Joana33 wrote:Witam wszystkie dziewczyny! Cieszę się, że można w tym miejscu podzielić swoimi radościami i smutkami.
Mam 33 lata i to moja pierwsza ciąża, po kilku m-cach starania udało się. Według usg to 8 tydzień i 5 dzień
Ale jestem z tych, które boją się, panikują zamiast się cieszyć. Może to wiek, może sporo zasłyszanych historii.
Tak jak część z Was, męczę się z nudnościami, ale to nic, uważam, że są większe problemy.
Od samego początku ciąży mam pobolewania brzucha, biorę od 5 tygodnia duphaton 2 razy dziennie. Czy któraś z Was ma takie nieprzyjemne bólu w podbrzuszu, dość nisko? Aktualnie mam je po lewej stronie i w środku. Przyznam, że boję się. Czy one są normalne...? Wizytę u ginekologa mam za 10 dni, więc wtedy okaże się czy jest wszystko ok. Ale same wiecie - ten czas wlecze się niemiłosiernie w takich sytuacjach.
Hej ja mam 30 lat i dzis jestem w 8t i 5d
ja biore luteine 2 x 100 i bole ktore mialam wczesniej ustapiły. Czasem czuję lekkie napiecie w podbrzuszu ale nie jest nieprzyjemne i mija. -
kamenkaa wrote:ja pierr co za podejscie do pacjenta....ja juz bym dawno tam zrobiła rewolucje
bo nie czekalabym do 20napewno albo daja co moje albo wypad i tyle
Nie daj sie tam
Jeszcze sie glupio Ciebie pyta co Pani jest ;/
Ja sie dzisiaj przejechalam na wizycie NFZ, dobrze ze udalo mi sie ubłagać prywatnego o wizytę. Okropna grzybica którą zdiagnozował mi pierwszy lekarz okazała sie tak jak przypuszczałam pozostałościami po luteinie dopochwowej. I to Cie może Kamenkaa zainteesować, ja odkąd biorę luteinę mam caly czas gęsty, serkowaty śluz i po dzisiejszej wizycie wiem ze to nic nienormalnego. Ty bierzesz jakies leki? -
Zołzi wrote:Ja sie dzisiaj przejechalam na wizycie NFZ, dobrze ze udalo mi sie ubłagać prywatnego o wizytę. Okropna grzybica którą zdiagnozował mi pierwszy lekarz okazała sie tak jak przypuszczałam pozostałościami po luteinie dopochwowej. I to Cie może Kamenkaa zainteesować, ja odkąd biorę luteinę mam caly czas gęsty, serkowaty śluz i po dzisiejszej wizycie wiem ze to nic nienormalnego. Ty bierzesz jakies leki?
Biore duphaton 2x dziennie ale ja nie miałam takiego śluzu jak Ty opisałaś
Taki normalny zwykły
wiec po tym co piszesz ogolnie u Cibie śluz owy to nie problem? -
Magda34 napisała:
Ile kosztują badania na toxoplazmoze, hcv i hiv?
Co do tych badań to ja robiłam wczoraj, ale jeszcze cytomegalia (podobno konieczne), morfologia i mocz i zapłaciłam 197zł.
Tylko to było prywatnie, bo prywatnie chodzę do gina.
A jeśli chodzi się z nfz do swojego ginekologa i ma się skierowanie na badanie to jestem ciekawa czy trzeba płacić, a może można wykonać te badania bezpłatnie. -
kamenkaa wrote:Ok Dziekuje Ci kochana za odpowiedx bardzo sie zmartwiłam
Wiec kremowy śluz nie szkodzi rozumiem:)
Ale wiesz co zauwazylam jak dluzej chodze to tak mam .....
Spokojnie, wiadomo, ze jak mięśnie popracują to więcej wypłyniekamenkaa lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
wisnia11 wrote:Witam się i ja
nie zdążę was przeczytać w całości. mam dzień do dupy... szef mnie tak wk...wił że mam ochotę iść już od poniedziałku na l4. nie wiedziałam że można aż tak nie szanować ludzi!!! a najgorsze jest to ze on uważa że się nic nie stało... (chodzi o pieniądze... ku...wa frytki nie pieniądze) miał mi dopłacić ok 800 zł. dał mi z łaską 350!!! patrząc na to ze firma zarabia jakieś 200 000 zł miesięcznie i ma kilku pracowników to są kuźwa frytki!!!
a do tego wszystkiego dziecko mi się budzi po kilka razy w nocy i tylko mama i mama. musi spać ze mną bo inaczej wpada w histerie a jak śpi ze mną to ja się nie wysypiam i chodze jak zombi... dzisiaj go uspokajałam 45 min w nocy. głaskałam go po główce, mówiłam że jestem przy nim i tak dalej. zasnął... zgasiłam światło, spał... podeszłam do swojego łóżka, płacz... i znowu spał ze mną. masakra jakaś. zastanawiam się czy mu nie kupić jakiegoś tulleo czy coś takiego żeby spał spokojnie. powiedzcie mi co mam robić bo długo tak nie pociągne... (tylko ja wstaje do małego.. w mężu oparcia nie mam w tym względzie. on śpi jak zabity i nic go nie obchodzi)
przepraszam, musiałam się komuś wygadać
Mój synek od paru dni śpi z tatą i to był strzał w 10. Dzisiaj pierwsza w życiu przespana noc. Przy mężu szybciej się uspokaja, ze mną za bardzo się rozkleja. Może pogadaj z mężem, żeby Cię odciazyl. W końcu musisz się wysypiac i zadbać też o drugie dzieciątko💙 2014
❤️ 2016
-
AnnieLov wrote:Pisałaś o nawilżaczu, też chcemy kupić bo mieszkamy w bloku i czy to w nocy czy w dzień mamy w mieszkaniu 27-28 stopni:/ czyli tak nie powinno być, ale co zrobić
codziennie wietrzymy a i tak gówno to daje
O masakra... to ja się nie dziwię że się budzi. Sama bym nie mogła spać. A ja ubolewam że u nas w dzień 24💙 2014
❤️ 2016
-
Joana33 wrote:Magda34 napisała:
Co do tych badań to ja robiłam wczoraj, ale jeszcze cytomegalia (podobno konieczne), morfologia i mocz i zapłaciłam 197zł.
A jeśli chodzi się z nfz do swojego ginekologa i ma się skierowanie na badanie to jestem ciekawa czy trzeba płacić, a może można wykonać te badania bezpłatnie.
Hiv można bezpłatnie, a przeciwciala na toxo, cytomeg, rozyczke i hcv płatne,bo nie są obowiązkowe. Koło 20zł za badanie z tego co pamiętam. Cała resztę masz za darmo na nfz, łącznie z cytologia i gbsMagda34 lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
-
nick nieaktualnyDeLaCruz wrote:O masakra... to ja się nie dziwię że się budzi. Sama bym nie mogła spać. A ja ubolewam że u nas w dzień 24
U nas to też i zęby. Podałam ibum o 19 i nadal grzecznie śpi... Bez pobudek:) ale znów ze mną jest problem bo mnie cała noc ząb boli..jak nie urok to sraczka
-
nick nieaktualnyJoana33 wrote:Magda34 napisała:
A jeśli chodzi się z nfz do swojego ginekologa i ma się skierowanie na badanie to jestem ciekawa czy trzeba płacić, a może można wykonać te badania bezpłatnie.
W pierwszej ciąży miałam je za darmo ma nfz.