X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • bloodflower Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Hejka to jakas paranoja Kasia ! Juz dawno bylabym w innym szpitalu a im bym tak ryja utarła że by sie zdziwili ze tam wogole robią .
    Jestem osoba taka że sie nie dam i czasem sie to w zyciu przydaje
    TY tez nie siedz cicho Walcz ! Jak te pindy maja skleroze bo piją kawę to idz wyzej nie daj sie!!/
    Jakbym D. to powiedziala, to by ich chyba rozniosl, a nie o to chodzi. Tak po obiedzie chce isc do lekarza, zeby mi cale wyniki pokazal, bo chyba robioi cos wiecej niz grupe i bete, a amoulek bylo 3. Dzieki za wsparcie! I przepraszam za literowki, z tlf pisze

Helen lubi tę wiadomość

• magdalenka789 Znajoma

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serdecznie witam i przyłączam się do czerwcowych mamuś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 10:30

bloodflower, Misia15, Magda34, Madzik84, Zołzi, Paula222, eidth, Helenucha Klucha, kamenkaa, Helen, AnnieLov, xpaulinax, jovi81, Kourtney lubią tę wiadomość

p19uyx8dgmeyiaey.png
    7ux3xzdv10g2dniq.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z pracy pakiet LuxMed i w nim mam m.in wizyty u ginekologa i wszystkie badania, które mi zlecił. Nie musze płacić nawet za TSH czy HIVa. A z tymi szpitalami to jakas masakra...mam nadzieję, że nie będę musiała na własnej skórze doświadczać tego

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • magdalenka789 Znajoma

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

p19uyx8dgmeyiaey.png
    7ux3xzdv10g2dniq.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Magdalenka:-) na kiedy masz termin porodu? :-)

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • magdalenka789 Znajoma

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 5 czerwca :)

miluszka, Helen, xpaulinax, Kourtney lubią tę wiadomość

p19uyx8dgmeyiaey.png
    7ux3xzdv10g2dniq.png
  • Misia15 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1988 wrote:
    Ja mam z pracy pakiet LuxMed i w nim mam m.in wizyty u ginekologa i wszystkie badania, które mi zlecił. Nie musze płacić nawet za TSH czy HIVa. A z tymi szpitalami to jakas masakra...mam nadzieję, że nie będę musiała na własnej skórze doświadczać tego

Ją tez się cieszę bo mam pakiet z enelmedu u męża w pracy i wszystkie badania mam za darmo :-) ale jak chciałam się dostać na NFZ do ginekologa będąc w 6 tygodniu ciąży to usłyszałam że moge zapisać się za 3 miesiace a jak planowałam ciążę to powinam się zapisać wcześniej! Paranoja jakąś z tym NFZ!

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Biore duphaton 2x dziennie ale ja nie miałam takiego śluzu jak Ty opisałaś
    Taki normalny zwykły ;-)

wiec po tym co piszesz ogolnie u Cibie śluz owy to nie problem?:)

przy luteinie własnie jest taki nietypowy i nie ma w tym powodow do niepokoju

kamenkaa, Helen lubią tę wiadomość

201606207452.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka789 witamy, rozgość się :)

Ja mam pakiet Polmed i z synkiem w ciąży płaciłam tylko za badanie w kierunku Hiv ;)

magdalenka789 lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tymi badaniami to jest tak różnie... moja siostra za nic nie płaciła, na wszystko miała skierowania. Moje kolezanki za czesc placily a za inne nie. Mi ginekolog wczoraj (8t 5d) nie chcial dac skierowania na nic bo twierdzi że mam grzybice i najpierw ja musze wyleczyc (u prywatnego okazało sie ze nie mam grzybicy). Byłam u rodzinnej, która nie chciala mi dac skierowania na nic bo skoro jestem w ciazy to opieke nade mna powinien sprawowac ginekolog i on kierowac mnie na badania... u mnie komplet krew, mocz, toxo, rózyczka, hiv i inne razem okolo 300zl... juz mam dosyc latania po lekarzach i proszenia wiec zaplace dodatkowo. Jak dla mnie kobieta w ciązy powinna miec pakiet obowiazkowych badan bezpłatnych bez wzgledu czy skierowanie jest od prywatnego czy nfz.

Joana33 lubi tę wiadomość

201606207452.png
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Zołzi, kobieta powinna mieć darmowe badania. Tak sobie myślę, co robią te kobiety, które nie mają pieniędzy na badania, nie robią ich? No chyba tak, bo są różne sytuacje życiowe i nie każdego stać w miesiącu wydać pareset złotych na badania, wizytę prywatną itp.

Zołzi lubi tę wiadomość

m3sxdqk36px9niv0.png
  • Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana33 wrote:
    Dokładnie Zołzi, kobieta powinna mieć darmowe badania. Tak sobie myślę, co robią te kobiety, które nie mają pieniędzy na badania, nie robią ich? No chyba tak, bo są różne sytuacje życiowe i nie każdego stać w miesiącu wydać pareset złotych na badania, wizytę prywatną itp.

Współczuje wszystkim kobietom ktore trafiają na tego ginekologa co ja trafiłam w przychodni nfz... Nieczuły, brak jakiejkolwiek empatii, zrozumienia, traktuje oschle, przedmiotowo kobiete która przecież martwi się i przychodzi po pomoc, porade. I dlaczego? bo nie wyciagasz kasy z portfela? i tak jak piszesz te biedniejsze nie maja wyjscia, muszą to znosić, prosić grzecznie o to co sie należy bardziej niz psu zupa...

201606207452.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktoś dziś wizytuje?

dopiero skumałam,że dziś sobota :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 12:50

kamenkaa lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka789 wrote:
    Serdecznie witam i przyłączam się do czerwcowych mamuś :)
    witaj u nas pozdrawiam:)

magdalenka789 lubi tę wiadomość

• Helen Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Te badania nawet jak zlecone przez lekarza na nfz też są płatne. Ja dziś robiłam mocz, glukozę, różyczkę i toxo i wyszło 150zł.
    ja robiłam mocz, glukozę i toxo i nic nie płaciłam,wszystko na NFZ.Zresztą każda kobieta co jest w ciązy przysługuje jej opieka NFZ, czy jest ubezpieczona czy tez nie i wszystkie wizyty w jednostkach i badania ma za free...chyba ze cos jest poza programem, te badania nie są.

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja się muszę z wami na jakiś czas pożegnać. Na pewno się odezwę - pewnie jak młoda wyzdrowieje:/ Nie wiemy co jej jest, póki co nie chce jeść a jak je to nie tyle co kilka dni temu, jest osłabiona, marudna, cały czas płacze (przeważnie jak się obudzi) nie da nic nam zrobić, w domu syf, obiadu nie ma, podejrzewamy z mężem anginę, i dlatego zaraz jedziemy do lekarza by się upewnić że nic złego jej nie dolega, ewentualnie pobierzemy krew, mam nadzieje że to nie jakaś białaczka ;( w oczach mam same czarne scenariusze, głupia ja :(

Miłego weekendu kochane, i nie naskrobcie za wiele bo nie będę miała jak was nadrobić

• Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    ja robiłam mocz, glukozę i toxo i nic nie płaciłam,wszystko na NFZ.Zresztą każda kobieta co jest w ciązy przysługuje jej opieka NFZ, czy jest ubezpieczona czy tez nie i wszystkie wizyty w jednostkach i badania ma za free...chyba ze cos jest poza programem, te badania nie są.

no to ja nie wiem o co chodzi... :P może to też zależy od laboratorium, z którym przychodnia ma podpisaną umowę?

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:
    Dziewczynki ja się muszę z wami na jakiś czas pożegnać. Na pewno się odezwę - pewnie jak młoda wyzdrowieje:/ Nie wiemy co jej jest, póki co nie chce jeść a jak je to nie tyle co kilka dni temu, jest osłabiona, marudna, cały czas płacze (przeważnie jak się obudzi) nie da nic nam zrobić, w domu syf, obiadu nie ma, podejrzewamy z mężem anginę, i dlatego zaraz jedziemy do lekarza by się upewnić że nic złego jej nie dolega, ewentualnie pobierzemy krew, mam nadzieje że to nie jakaś białaczka ;( w oczach mam same czarne scenariusze, głupia ja :(

Miłego weekendu kochane, i nie naskrobcie za wiele bo nie będę miała jak was nadrobić

Jezu nie przewiduj takiego czarnego scenariusza! Na pewno to jakaś powszechna choroba, z małymi dziećmi jest ciężko wiadomo, bo nie powiedzą co je boli i nie wiadomo jak pomóc. Może zróbcie jeszcze posiew moczu.

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Witam się w 12 tygodniu, który przywitał mnie mega mdłosciami, zawrotami głowy i ogólna niemocą. Do tej pory czułam się w miarę dobrze, ale teraz to jakiś koszmar. Mam nadzieję, że niedługo to przejdzie. Dzisiaj w środku nocy obejmowałam porcelankę :)

Z dobrych newsów to odebrałam dzisaj wyniki badań, w poniedziałek wizyta u gin, i moje TSH się trochę uspokoiło. Robiłam też HIV, HCV, HBs, Toksoplazmoze, WR i wszystko ok. Nie miałam skierowania na Cytomegalię, może da mi w poniedziałek.Różyczkę robiłam już wcześniej. Poprosze też chyba o tydzień L4, bo nie mam siły na nic. W piątek usg prenatalne, ale tak bardzo chciałabym podejrzeć maleństwo na poniedziałkowej wizycie ;)

Spokojnej soboty :)

Helen, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Uwielbiam ten filmik, zawsze poprawia mi nastrój :) Polecam

https://www.youtube.com/watch?v=0C5R_12zpKM

kamenkaa, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

km5s20mm65zq3gk8.png
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ