WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • jakka Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana33 wrote:
    Magda34 napisała:
    A jeśli chodzi się z nfz do swojego ginekologa i ma się skierowanie na badanie to jestem ciekawa czy trzeba płacić, a może można wykonać te badania bezpłatnie.
    Ja chodzę na NFZ. Wszystkie badania mam za darmo. Do tej pory jeszcze ani złotówki nie zapłaciłam :-) dziwi mnie dlaczego płacicie na NFZ przecież są to obowiązkowe badania w ciąży a nie wymysł gin czy Wasz:-) A tych badań przecież trochę jest i jeszcze będzie.

Helen lubi tę wiadomość

zud33e3kf02ij2v9.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za cały komplet badań- hiv, toxo, różyczka,jakieś jeszcze przeciwciała, morfologię, mocz zapłaciłam 230 zł :O teraz z wymazem poszłam to 24 zł i za każdą bakterię 54 zł. Liczę, że będzie max. 2 więc znów kupa kasy. Ale co zrobić. Miałam chodzić i prywatnie i panstwowo, ale dałam na spokój. Nie mam czasu latać.

bloodflower pielęgniarka ma zakaz informowania o stanie zdrowia i raczej niewiele pomoże podczas pobytu. W razie czego zawsze możesz iść do pokoju lekarskiego, tam lekarz Ci udzieli informacji. Napisz jak po dzisiejszym obchodzie.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja chodzę prywatnie do lekarza, skierował mnie na komplet badań: mocz, glukoza, morfologia, tsh, WR, hiv, anty Hbs, HCV, i grupa krwi. Jak poszłam do przychodni zrobić badania Pani w rejestracji doradziła mi żebym najpierw weszła do lekarza ogólnego i poprosiła o skierowanie z NFZ bo na większość badań się należy. I takim sposobem zapłaciłam tylko za HIV, HCV I grupę krwi 111zł :)

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam skierowanie od lekarza z nfz na te wszystkie badania i nic nie placilam

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak widać zależy od humorku lekarza ;]

jakka lubi tę wiadomość

• Magdzialena Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik84 wrote:
    Ale Ci dobrze, już w czwartek zobaczysz się z maleństwem :) Zazdroszczę! ;)
    Też wierzę, że będzie dobrze, ale i tak zwyczajnie się boję. Trzymam kciuki, żeby u nas obu po krwiakach ślad nie został :)
    Mi lekarz kazał wziąć nospę zwykłą, nie forte, ale tylko w razie bólu (przy krwawieniu nic mnie nie bolało) i mówił, że na tym etapie to będzie raczej ćmienie/kłucie/rozpieranie a nie ból. Też mnie często pobolewa brzuch, ale teraz tak podobno ma być. Jak mocniej boli, albo dłużej nie przechodzi, to wtedy biorę nospę. Martwię się też jej szkodliwością, ale co innego rozkurczowego można wziąć i to bez recepty? W ostatecznym rozrachunku zmniejszone napięcie mięśniowe u dziecka to chyba mniejsze zło, niż poronienie...

Magdzialena, dobra kobieto, napisz mi jeszcze proszę w jakim tempie zmniejsza Ci się ten krwiak? Pisałaś wcześniej, że na kontroli był o 2 mm mniejszy, niż na pierwszym usg po krwawieniu - po ilu dniach się o tyle zmniejszył? Lekarz coś Ci mówił, czy teraz w czwartek nie powinno go już być, czy na to trzeba więcej czasu? Ja byłam zbyt zdenerwowana krwawieniem, żeby dopytać o to lekarza :( Ehhh
    w ciagu trzech dni tak sie zmniejszyl. W poniedzialek mial 27x16 a w czwartek 25x14. Tylko ciagle wiekszy od maluszka i ciagle mu zagraza. Jak zapytalam przy wypisie ile ten krwiak moze sie wchlaniac to uslyszalam od lekarza "dlugo". I tyle :/ z tego co czytalam na necie to tak mniej wiecej 4 tygodnie. Czasem nawet do 10 tygodni sie wchlania, w zaleznosci od wielkosci.
    Mysle ze on tam jeszcze siedzi i mam nadzieje ze jest mniejszy.

Na sali ze mna lezala dziewczyna w 11 tyg. Tez z krwiakiem. Pierwszy raz trafila do szpitala z krwawieniem bodajze 26.10, lezala dwa dni i krwiak byl tez duzo wiekszy niz dzidzia. Pozniej drugi raz trafila w ten sam dzien co ja- 01.11. I jak w poniedzialek mialysmy usg to u niej ten krwiaczek byl jeszcze, ale byl juz cieniutki. Wiec u niej szybko poszlo.
    Moze i u nas tez tak bedzie :)

Madzik84 lubi tę wiadomość

n59y3e5e1d7c849d.png
    uwo9s65g39da5pw6.png

• Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Te badania nawet jak zlecone przez lekarza na nfz też są płatne. Ja dziś robiłam mocz, glukozę, różyczkę i toxo i wyszło 150zł.

Dziwne, ze placilas, bo jesli zleca je gin na nfz i robisz je tam, gdzie on przyjmuje to badania powinnas miec wykonane na nfz...

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HoniKa89 wrote:
    Dziewczyny ja chodzę prywatnie do lekarza, skierował mnie na komplet badań: mocz, glukoza, morfologia, tsh, WR, hiv, anty Hbs, HCV, i grupa krwi. Jak poszłam do przychodni zrobić badania Pani w rejestracji doradziła mi żebym najpierw weszła do lekarza ogólnego i poprosiła o skierowanie z NFZ bo na większość badań się należy. I takim sposobem zapłaciłam tylko za HIV, HCV I grupę krwi 111zł :)

Duzo zalezy od lekarza czy bedzie chcial przepisac bo niektorzy uwazaha, ze skoro mozesz placic za wizyty prywatne to i za badania tez.

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie :) DZIADOSTWO, że tak powiem ...

• eidth Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chodze do gin na NFZ i wszystkie badania mam bezpłatne. A sporo ich już miałam...dziwne że niektóre z Was na NFZ płacą...

f2w343r8930pqaay.png
  • HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle, że ja się np. wykłóciłam o TSH bo lekarz ogólny stwierdził, że tego się w ciąży nie robi i nie zaznaczy mi na skierowaniu. Ja jednak powiedziałam, że płacę po coś składki i takie badanie przysługuje mi raz na rok bezpłatnie i mi łaski nie robi.

xpaulinax lubi tę wiadomość

• bloodflower Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Obudzono mnie nagle o 5.30 - badanie temp. Sniadanie mialo byc o 8, bylo o 9. Przez ten czas moglam pasc na pysk i nikt by nie zauwazyl. 10 minut temu obchod. Inny lekarz, powiedzial, ze jutrro kolej a krew i csekamy. Pytam sie, czy ja juz nie dostane zadnych lekow, choc powinnam luteine i acard. Pielegniarka zdziwiona, czemu jeszcze nie dostalam, choc bylo wypisane zlecenie. Stwierdzila, ze pewnie kolezanka zapomniala. Kurde, nastepnym razem jak komus krwi zapomna podac, to tez bedzie ????? Nirmalnie mam dosc. Czekaja mnie dwa dni oczekiwania, nie wiem jak ja to wytrzymam.

• miluszka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bloodflower, w jakim szpitalu leżysz, gdzie mają tak kiepski personel do wymiany? Maskara!!!

Ja wszelkie badania mam na NFZ, do tej pory płaciłam tylko za HCV i HIV, bo nierefundowane u nas. Płaciłam 60 zł. Toksoplazmozę, cytomegalię i różyczkę robiłam jeszcze przed ciążą, prywatnie, płaciłam 264 zł.

Witam się w 11 tygodniu, ale czas leci:-)
    Kolejną noc nie mogę spać, mdłości zupełnie mi minęły ale ból piersi, zwłaszcza sutków doprowadza mnie do płaczu. Wczoraj tak się spłakałam z bólu siedząc na fotelu że mąż się wystraszył co się stało. To było coś strasznego, jednym razem pomaga masaż sutków a drugim jak tylko dotknę to jakbym miała umrzeć z bólu. Przez tą moją bezsenność, przemęczenie, wczorajszy długi spacer nad morzem, dziś przywitała mnie znów opryszczka na ustach. Witaj 11 tygodniu ;-)

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Wczoraj cały dzień poza domem, dziś już jestem więc po nadrabiam trochę :)

U mnie w mieście jedno laboratorium ma promocję i do końca roku badania za darmo, tak lekarz mówił. No, ale pójdę i zobaczę czy na pewno tak jest ;)

DO mojej wizyty zostało 6 dni, jejjj jak to się dłuży.

bloodflower widać, że opieka jest na poziomie zerowym :( Dobrze, że trzymasz rękę na pulsie...

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Magda34 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bloodflower wrote:
    Hej dziewczyny. Obudzono mnie nagle o 5.30 - badanie temp. Sniadanie mialo byc o 8, bylo o 9. Przez ten czas moglam pasc na pysk i nikt by nie zauwazyl. 10 minut temu obchod. Inny lekarz, powiedzial, ze jutrro kolej a krew i csekamy. Pytam sie, czy ja juz nie dostane zadnych lekow, choc powinnam luteine i acard. Pielegniarka zdziwiona, czemu jeszcze nie dostalam, choc bylo wypisane zlecenie. Stwierdzila, ze pewnie kolezanka zapomniala. Kurde, nastepnym razem jak komus krwi zapomna podac, to tez bedzie ????? Nirmalnie mam dosc. Czekaja mnie dwa dni oczekiwania, nie wiem jak ja to wytrzymam.

Jak to zapomniala dać? To jest jakas paranoja. Walczysz o utrzymanie ciąży a ona zapomniala sobie poprostu. Może jak nie jestes typem "awanturnicy" to moze niech Twój mąż zrobi tam porządek ma tym oddziale

kamenkaa lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Misia15 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Ile kosztują badania na toxoplazmoze, hcv i hiv?
    ją polecam Przychodnie na marszałkowskiej bo maja w sumie badania w przyzwoitych cenach.
    http://www.lecznica_dla_ciebie.republika.pl

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bloodflower wrote:

Boże te szpitale to jakaś masakra:/
    Trzymaj się jakoś, ja na twoim miejscu chyba bym ich tam pozabijała, albo co najmniej wypisała się na własne żądanie

• bloodflower Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leze w chojnicach, z lekami to bylam na tyle bezczelna, ze sie spytwlwm, czy polozyli nw mnienkreskw, ze ich nie dostalam

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka to jakas paranoja Kasia ! Juz dawno bylabym w innym szpitalu a im bym tak ryja utarła że by sie zdziwili ze tam wogole robią .
    Jestem osoba taka że sie nie dam i czasem sie to w zyciu przydaje
    TY tez nie siedz cicho Walcz ! Jak te pindy maja skleroze bo piją kawę to idz wyzej nie daj sie!!/

Magda34 lubi tę wiadomość

• miluszka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bloodflower wrote:
    Leze w chojnicach, z lekami to bylam na tyle bezczelna, ze sie spytwlwm, czy polozyli nw mnienkreskw, ze ich nie dostalam
    Masakra, co za ludzie, wrrrrr :-/

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ