WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Ja w ogole planuje troche szalec tym razem i sprobowac z eko pieluchami, czyli takimi wielorazowymi. Mam juz zestaw po synku, ale z nim zaczelam ich uzywac jak mial jakies 8 miesiecy i w sumie szybko sie poddalam _(uzywalam moze jakies pol roku). Mam nadzieje, ze teraz mi sie uda.
    Ale potwierdzam SuperPharm ma czasem tez fajne promocje, w tesco zdarzaja sie wieeelkie paczki za niska cene, etc.

Też próbowałam wielorazowych, ale mi szybko przeszło :P a fajne promocje na pieluchy Pampers (jeśli ktoś planuje takich uzywac) są w Carrefour, co jakiś czas wrzucają megabox - wychodzi na prawdę tanio. I nie ma co kupować rozmiaru 1 (jedno opakowanie wystarczy ) , bo szybko się przechodzi na 2. My tylko w szpitalu mieliśmy 1

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:
    My na początku myliśmy pieluszką, potem ją prałam a dopiero jak skończyła 4 miesiące to zaczęłam używać gąbeczki specjalnej dla dzieci, leżaczka i pianki nie używałam jakoś było mi wygodniej kąpać dziecko trzymając je na rękach:)

A ja zawsze ręką :) jakoś mnie nie przekonują te gąbki, mam wrażenie, ze to wylegarnia bakterii

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bloodflower wrote:
    Kochane, niestety beta spwdlw. Wlasnie dostalam tabletki. Dziekuje Wam bardzo za wsparcie i wszystkim Wam zycze wszystkiego najlepszego

Kochana, trzymaj się ciepło. Życzę Ci teraz dużo spokoju, wsparcia od bliskich i jak najszybciej licznego bobaska

mloda1995 lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    A ja zawsze ręką :) jakoś mnie nie przekonują te gąbki, mam wrażenie, ze to wylegarnia bakterii

Ja też ręką od początku mylam córkę

DeLaCruz lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny brak dolegliwości nie znaczy, że się dzieje coś złego. Powinnyście się cieszyć :) Moja siostra od samego początku ciąży czuła się tak jakby w niej nie była, poza zanikiem miesiączki i rosnącego brzucha zero objawów.. Urodziła ślicznego zdrowego chłopca który skończył już roczek i jest najcudowniejszy na świecie <3 :)

Helenucha Klucha, kamenkaa, DeLaCruz, jakka lubią tę wiadomość

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bloodflower bardzo mi przykro. Postaraj sie trzymać

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    Omg :-o To teraz mnie przeraziłas bo ja nie mam żadnych objawów, nie męcza mnie ani mdłości ani wymioty :-/
    Teraz to dopiero się martwię o swojego Kropka.

A ten twój lekarz to po medycynie?? Czy może kolejny wróżbita Maciej??

No bo poważnie troszkę mi stresu dolozylisci :-/
    Choć sama byłam zdziwiona że nic nie czuje w tej ciąży :'(
    Czyli ze to zły znak

doczytałaś mój komentarz?! każda z nas czuje się inaczej i na dodatek w każdej kolejnej ciąży też może mieć inne dolegliwości bądź ich brak. Nie masz się co przejmować. Tamten lekarz chciał ją pewnie uspokoić żeby się nie przejmowała złym samopoczuciem i wszystko dzielnie znosiła dla malucha. Jeżeli chodzisz regularnie na badania i wszystko jest dobrze, to nie stresuj się dodatkowo tym, że ktoś rzyga a Ty nie...

DeLaCruz, Redhotka lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bloodflower bardzo mi przykro :(

Dziewczyny mnie temat wyprawki narazie przeraża, nie mam nic i bladego pojęcia co kupić, dlatego odkładam to mówiąc sobie, ze jeszcze duzo czasu.

witam sie w 13 tygodniu :)

Helen lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Ja dla Frania pierwsze ciuszki kupowałam właśnie koło 9tyg. Ja nie wierzę w przesądy. Zresztą jak sobie rozlozysz wyprawkę na całą ciążę to mniej to odczujesz finansowo. A przy drugim dziecku ma się właściwie wszystko, więc prawie nie mam co kupować :P

Ja tam jakoś wole nie kupować tak wcześnie.
    Po mym dziecku juz nie zostało nic z uranek i innych bo ma 14lat :) Ale dam rade jak sie urodzi kupić tak zrobila przy pierwszym i było ok :-)

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Bloodflower bardzo mi przykro :(

Dziewczyny mnie temat wyprawki narazie przeraża, nie mam nic i bladego pojęcia co kupić, dlatego odkładam to mówiąc sobie, ze jeszcze duzo czasu.

witam sie w 13 tygodniu :)

Dokładnie !!! Na to przyjdzie czas w odpowiednim momencie teraz tylko oby dotrwac do czerwca i by było ok!

• Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bloodflower wrote:
    Kochane, niestety beta spwdlw. Wlasnie dostalam tabletki. Dziekuje Wam bardzo za wsparcie i wszystkim Wam zycze wszystkiego najlepszego

Bardzo mi przykro :-( Trzymaj się i bądź dzielna!

201606207452.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wyluzujcie! Zarówno ja jak i mój pan doktor mamy poczucie humoru :) myślę, że dobrze jest znaleźć coś pozytywnego w każdej sytuacji. Dlatego też kiedy powiedziałam mojemu doktorowi (po medycynie :P) , że z wizyty na wizytę czuję się coraz gorzej, to pocieszył mnie, że to dobrze. Pewnie jakbym powiedziała, że czuję się świetnie to też by znalazł argument przemawiający, że to dobrze ;) Nie popadajmy w paranoję, że jak przestaję mieć nudności to na pewno z moim dzieckiem dzieje się coś nie tak. Ja jestem optymistką i takie podejście będę miała przez całą ciążę jakkolwiek bym się nie czuła :) Bo na pewno to dobrze dla mojej fasolki, że nie chodzę cała zestresowana

kamenkaa, Madzik84, DeLaCruz, Zołzi lubią tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bloodflower bardzo wspolczuje ;( ja dzisiaj sie martwie bo znowu plamienia :/ ale poza tym to samopoczucie ok

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mloda1995 wrote:
    Bloodflower bardzo wspolczuje ;( ja dzisiaj sie martwie bo znowu plamienia :/ ale poza tym to samopoczucie ok

Ojej :( a ktory masz juz tydzien ciąży >?
    Brązowe masz plamienia?

Kochana trzymam kciuki za Ciebie

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Ja tam jakoś wole nie kupować tak wcześnie.
    Po mym dziecku juz nie zostało nic z uranek i innych bo ma 14lat :) Ale dam rade jak sie urodzi kupić tak zrobila przy pierwszym i było ok :-)

Dałaś radę po porodzie? Wow, to podziwiam, ja bym nie była w stanie latać po sklepach i jeszcze sie we wszystkim orientowac. A czasu w ogóle bym na to nie znalazla. No i finansowo byśmy na raz nie dali rady, a tak jak co miesiac cos sie kupi to budżet nie jest tak obciążony. Ale kazdy robi jak lubi ;)

kamenkaa lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1988 wrote:
    Dziewczyny wyluzujcie! Zarówno ja jak i mój pan doktor mamy poczucie humoru :) myślę, że dobrze jest znaleźć coś pozytywnego w każdej sytuacji. Dlatego też kiedy powiedziałam mojemu doktorowi (po medycynie :P) , że z wizyty na wizytę czuję się coraz gorzej, to pocieszył mnie, że to dobrze. Pewnie jakbym powiedziała, że czuję się świetnie to też by znalazł argument przemawiający, że to dobrze ;) Nie popadajmy w paranoję, że jak przestaję mieć nudności to na pewno z moim dzieckiem dzieje się coś nie tak. Ja jestem optymistką i takie podejście będę miała przez całą ciążę jakkolwiek bym się nie czuła :) Bo na pewno to dobrze dla mojej fasolki, że nie chodzę cała zestresowana

Święte słowa :)

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Dałaś radę po porodzie? Wow, to podziwiam, ja bym nie była w stanie latać po sklepach i jeszcze sie we wszystkim orientowac. A czasu w ogóle bym na to nie znalazla. No i finansowo byśmy na raz nie dali rady, a tak jak co miesiac cos sie kupi to budżet nie jest tak obciążony. Ale kazdy robi jak lubi ;)

Dałam rade ;-)Dla chcącego nic trudnego - pomagał mi mężuś . To było cudowne te ciuszki wybierać i inne ... Ajj milusio to wspominam ..
    Teraz tez nic wole nie kupować by nie zapeszyć .

Madzik84 lubi tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio tu dziwnie spokojnie co z Wami?

• magdalenka789 Znajoma

Wysłany: 15 listopada 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bloodflower wrote:

Trzymaj sie kochana :-* niedlugo znowu będziecie mogli sie starac.

p19uyx8dgmeyiaey.png
    7ux3xzdv10g2dniq.png
  • magdalenka789 Znajoma

Wysłany: 15 listopada 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie dziewczynki, nadal pracujecie czy jestescie na zwolnieniu? :-)

p19uyx8dgmeyiaey.png
    7ux3xzdv10g2dniq.png
‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ