Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
dais wrote:Ja w ogole planuje troche szalec tym razem i sprobowac z eko pieluchami, czyli takimi wielorazowymi. Mam juz zestaw po synku, ale z nim zaczelam ich uzywac jak mial jakies 8 miesiecy i w sumie szybko sie poddalam _(uzywalam moze jakies pol roku). Mam nadzieje, ze teraz mi sie uda.
Ale potwierdzam SuperPharm ma czasem tez fajne promocje, w tesco zdarzaja sie wieeelkie paczki za niska cene, etc.
Też próbowałam wielorazowych, ale mi szybko przeszłoa fajne promocje na pieluchy Pampers (jeśli ktoś planuje takich uzywac) są w Carrefour, co jakiś czas wrzucają megabox - wychodzi na prawdę tanio. I nie ma co kupować rozmiaru 1 (jedno opakowanie wystarczy ) , bo szybko się przechodzi na 2. My tylko w szpitalu mieliśmy 1
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
AnnieLov wrote:My na początku myliśmy pieluszką, potem ją prałam a dopiero jak skończyła 4 miesiące to zaczęłam używać gąbeczki specjalnej dla dzieci, leżaczka i pianki nie używałam jakoś było mi wygodniej kąpać dziecko trzymając je na rękach:)
A ja zawsze rękąjakoś mnie nie przekonują te gąbki, mam wrażenie, ze to wylegarnia bakterii
💙 2014
❤️ 2016
-
bloodflower wrote:Kochane, niestety beta spwdlw. Wlasnie dostalam tabletki. Dziekuje Wam bardzo za wsparcie i wszystkim Wam zycze wszystkiego najlepszego
Kochana, trzymaj się ciepło. Życzę Ci teraz dużo spokoju, wsparcia od bliskich i jak najszybciej licznego bobaskamloda1995 lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
-
Dziewczyny brak dolegliwości nie znaczy, że się dzieje coś złego. Powinnyście się cieszyć
Moja siostra od samego początku ciąży czuła się tak jakby w niej nie była, poza zanikiem miesiączki i rosnącego brzucha zero objawów.. Urodziła ślicznego zdrowego chłopca który skończył już roczek i jest najcudowniejszy na świecie
Helenucha Klucha, kamenkaa, DeLaCruz, jakka lubią tę wiadomość
-
Dorjana wrote:Omg :-o To teraz mnie przeraziłas bo ja nie mam żadnych objawów, nie męcza mnie ani mdłości ani wymioty
Teraz to dopiero się martwię o swojego Kropka.
A ten twój lekarz to po medycynie?? Czy może kolejny wróżbita Maciej??
No bo poważnie troszkę mi stresu dolozylisci
Choć sama byłam zdziwiona że nic nie czuje w tej ciąży :'(
Czyli ze to zły znak
doczytałaś mój komentarz?! każda z nas czuje się inaczej i na dodatek w każdej kolejnej ciąży też może mieć inne dolegliwości bądź ich brak. Nie masz się co przejmować. Tamten lekarz chciał ją pewnie uspokoić żeby się nie przejmowała złym samopoczuciem i wszystko dzielnie znosiła dla malucha. Jeżeli chodzisz regularnie na badania i wszystko jest dobrze, to nie stresuj się dodatkowo tym, że ktoś rzyga a Ty nie...DeLaCruz, Redhotka lubią tę wiadomość
Mały Ryś -
DeLaCruz wrote:Ja dla Frania pierwsze ciuszki kupowałam właśnie koło 9tyg. Ja nie wierzę w przesądy. Zresztą jak sobie rozlozysz wyprawkę na całą ciążę to mniej to odczujesz finansowo. A przy drugim dziecku ma się właściwie wszystko, więc prawie nie mam co kupować
Ja tam jakoś wole nie kupować tak wcześnie.
Po mym dziecku juz nie zostało nic z uranek i innych bo ma 14latAle dam rade jak sie urodzi kupić tak zrobila przy pierwszym i było ok
-
Kawokado wrote:Bloodflower bardzo mi przykro
Dziewczyny mnie temat wyprawki narazie przeraża, nie mam nic i bladego pojęcia co kupić, dlatego odkładam to mówiąc sobie, ze jeszcze duzo czasu.
witam sie w 13 tygodniu
Dokładnie !!! Na to przyjdzie czas w odpowiednim momencie teraz tylko oby dotrwac do czerwca i by było ok! -
Dziewczyny wyluzujcie! Zarówno ja jak i mój pan doktor mamy poczucie humoru
myślę, że dobrze jest znaleźć coś pozytywnego w każdej sytuacji. Dlatego też kiedy powiedziałam mojemu doktorowi (po medycynie
) , że z wizyty na wizytę czuję się coraz gorzej, to pocieszył mnie, że to dobrze. Pewnie jakbym powiedziała, że czuję się świetnie to też by znalazł argument przemawiający, że to dobrze
Nie popadajmy w paranoję, że jak przestaję mieć nudności to na pewno z moim dzieckiem dzieje się coś nie tak. Ja jestem optymistką i takie podejście będę miała przez całą ciążę jakkolwiek bym się nie czuła
Bo na pewno to dobrze dla mojej fasolki, że nie chodzę cała zestresowana
kamenkaa, Madzik84, DeLaCruz, Zołzi lubią tę wiadomość
-
kamenkaa wrote:Ja tam jakoś wole nie kupować tak wcześnie.
Po mym dziecku juz nie zostało nic z uranek i innych bo ma 14latAle dam rade jak sie urodzi kupić tak zrobila przy pierwszym i było ok
Dałaś radę po porodzie? Wow, to podziwiam, ja bym nie była w stanie latać po sklepach i jeszcze sie we wszystkim orientowac. A czasu w ogóle bym na to nie znalazla. No i finansowo byśmy na raz nie dali rady, a tak jak co miesiac cos sie kupi to budżet nie jest tak obciążony. Ale kazdy robi jak lubikamenkaa lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
-
Karola1988 wrote:Dziewczyny wyluzujcie! Zarówno ja jak i mój pan doktor mamy poczucie humoru
myślę, że dobrze jest znaleźć coś pozytywnego w każdej sytuacji. Dlatego też kiedy powiedziałam mojemu doktorowi (po medycynie
) , że z wizyty na wizytę czuję się coraz gorzej, to pocieszył mnie, że to dobrze. Pewnie jakbym powiedziała, że czuję się świetnie to też by znalazł argument przemawiający, że to dobrze
Nie popadajmy w paranoję, że jak przestaję mieć nudności to na pewno z moim dzieckiem dzieje się coś nie tak. Ja jestem optymistką i takie podejście będę miała przez całą ciążę jakkolwiek bym się nie czuła
Bo na pewno to dobrze dla mojej fasolki, że nie chodzę cała zestresowana
Święte słowa💙 2014
❤️ 2016
-
DeLaCruz wrote:Dałaś radę po porodzie? Wow, to podziwiam, ja bym nie była w stanie latać po sklepach i jeszcze sie we wszystkim orientowac. A czasu w ogóle bym na to nie znalazla. No i finansowo byśmy na raz nie dali rady, a tak jak co miesiac cos sie kupi to budżet nie jest tak obciążony. Ale kazdy robi jak lubi
Dałam rade ;-)Dla chcącego nic trudnego - pomagał mi mężuś . To było cudowne te ciuszki wybierać i inne ... Ajj milusio to wspominam ..
Teraz tez nic wole nie kupować by nie zapeszyć .Madzik84 lubi tę wiadomość