Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Patutka wrote:Maly jest o rowny tydzien mlodszy. To ze wzgledow na nieregularne @. Ma 7.1 crl, piekne Serduszko... chociaz bije tylko 130/min lekarz mu nie daje szans....
idź jak najprędzej do innego lekarza powiedz recepcjonistce w czym problem może uda się szybciej. Może maluszek był ospały i dlatego wolniej biło. Jak lekarz może powiedzieć coś takiego
kamenkaa lubi tę wiadomość
-
Karolina_karolina wrote:Suwaczek dobrze pokazuje. Ale właśnie skończyłas wg niego 11 tc i zaczęłas 12. Teraz będziesz miała np 11 tc i 1 dzien to znaczy ze za sobą masz już skończone 11 tygodni plus 1 dzień z 12 tygodnia. Jak będziesz miała 12tc to będzie oznaczało ze skończyłas juz ten 12 tydzień i zaczęłas 13. I tak w kółko. Nie wiem czy dobrze to wyjaśniłam. Np ja jestem teraz w 8 tc bo mam skończone 7 tygodni i kilka dni idzie z 8 tygodnia.
Zgadza się. Tylko ze ginekolodzy mówią że to 7tyg (liczą skończone tygodnie ), dlatego chyba lepiej trzymać się takiej nomenklatury💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
kamenkaa wrote:No roznie to bywa ja niestety trafilam panstwowo na takiego konowała ze straciłam ciążę
Niestety !
zraziłam sie osobiscie teraz chodze prywatnie i jestem zadowolona z lekarza prowadzil moja pierwsza ciaże i jest ok
a teraz tez musi i wierze że
bedzie ok:)
Z prywatnymi też różnie bywa, więc może po prostu nie uogolniajmy?Abra, xpaulinax lubią tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
DeLaCruz wrote:Z prywatnymi też różnie bywa, więc może po prostu nie uogolniajmy?
ja z mojego jestem zadowolona
ale tez i masz racje ze prywatny to czasem dupek ktory nie pomoze i tylko patrzy na kase tez raz na tekiego trafilamWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 12:51
DeLaCruz lubi tę wiadomość
-
ja wody praktycznie w ogóle nie mogę pić
zaraz zwracam, ratuje sie sokami, ale wiadomo niby sok 100% bez dodatku cukru a co tam ładują to ciężko zgadnąć
pije też herbatę z cytryną, ale generalnie więcej niż 1,5l dziennie nie wypijam, bo bym sie zasikała na śmierć ;p
kamenkaa lubi tę wiadomość
-
Paula222 wrote:to pewnie nie musisz mieć
W końcu płacisz to masz
kirys nie mam pojęcia, ale skoro gin mówi aby przerwać, to chyba warto posłuchać... A mówił dla czego ?
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, byłam ciekawa co uważacie.
Gin mówił, że układ immunologiczny pracuje inaczej w ciąży, że nie wytworzy tyle przeciwciał, co normalnie. Widać to np. w tym, że pomimo odstawienia leków na alergię czuję się w miarę ok, mam tylko lekki katar i tyle. Poza tym jakbym miała jakąś mocną reakcję po szczepionce, to będzie dylemat co mi podać, bo typowo antywstrząsowe leki są niewskazane w I trymestrze. Dziś idę pogadać z alergolog, ale już zdecydowałam, że posłucham gina. Zwłaszcza, że jestem po stracie jednej ciąży, więc teraz nie chcę podejmować żadnego ryzyka.Helen, Kawokado, jakka lubią tę wiadomość
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
kamenkaa wrote:kurcze tez mam wlasnie ten problem bo nie moge ale sie zmuszam
Na pewno wypijam za mało na dobę...
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
Patutka czytam i własnym oczom nie wierze. ten twój lekarz to jakiś debil bo inaczej tego nie nazwę!!! uciekaj od niego. mój groszek w 6t4d miał też 130/min i lekarka powiedziała że wszystko w jak najlepszym porządku. zmień lekarza... NATYCHMIAST. co następnym razem też coś znajdzie absurdalnego a ty będziesz się niepotrzebnie stresować!!!
-
Mi dr tez przy pierwszej wizycie nie podal ile uderzen na minute bije serduszko , zrobi to pewnie nastepnym razem. Jednak jestem pewna ze 130 w 7 tyg to jak najbardziej jest w normie,więc spokojnie Patutka:)
Co do picia to ja tez malo pije ale kilogramami moglabym jesc manadarynki , i tak bylo odkad zaczelam miec mdlosci i wymioty. Koncze jutro 10 tydz i myśle , ze niedlugo zanikną.Ale tak jak pisalam wczoraj mam wzdecia , moze Wy wiecie jak sobie z nimi radzic?
-
nick nieaktualnymmarzenak wrote:ja własnie mało pije, jakoś nie mogę pić..
Wody wypije może tylko z pół butelkimało, ale co zrobię jak nie lubię.. wolę to uzupełnić czymś innym np. kupuje świeże owoce (jabłka, banany, pomarańcze, granaty, ananas, kiwi) i z nich wyciskam świeże soki, codziennie po 3 szklanki
Helen, Dorjana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Patutka wrote:Maly jest o rowny tydzien mlodszy. To ze wzgledow na nieregularne @. Ma 7.1 crl, piekne Serduszko... chociaz bije tylko 130/min lekarz mu nie daje szans....
Wiadomo ze Itrymestr jest niebezpieczny i różne rzeczy się zdarzają, ale skoro wiesz, ze mogła się przesunać owulacja, to co on za przeproszeniem pieprzy?!
-
kirys wrote:Witajcie! Wczoraj znów byłam na konsultacjach w pracy, więc mam trochę tu do nadrobienia.
A mam takie pytanie na już - czy któraś z Was wie coś na temat odczulania w ciąży? Mam alergię na roztocza, odczulam się od ponad roku, już mam dawkę docelową, chodzę co 6 tygodni. Teraz nie wiem czy kontynuować, czy przerwać. Alergolog mówi, żeby kontynuować, a gin żeby przerwać. Słyszałyście może coś na ten temat? Może któraś z Waszych znajomych ma jakieś doświadczenia?
doczytałam i bym nie ryzykowała, i odstawiła leki, roztocza nie zagrażają życiu, więc spokojnie wydaje mi się, ze terapie możesz ukończyć po rozwiązaniu.
Ja przy alergiach pije wapno, ale ja mam pokarmowe bo nie prowadzę czystej diety bez zachcianki, ale powoli mi mija ten etap szaleństw...moze to lekko uspokoji przejscie z leków w twoim przypadku, podpytaj alergologa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 14:37
-
DeLaCruz wrote:Nie zgadzam się. Ja mam świetnego lekarza na NFZ. Nie uogolniajmy. Tak samo można by powiedzieć, ze prywatni tylko rzucają się na kasę
)
albo własnych odczuć, a jak taki zachowuje się nieprofesjonalnie to uciekać od niego!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 14:40
DeLaCruz lubi tę wiadomość
-
Palutka będzie wszystko ok, ale musisz zmienić lekarza... Normalny lekarz uspokoilby Cie i jeżeli miałby wątpliwości to kazalby przyjsc za tydzień a badania i tak robić. Dupek i tyle. Mozesz go osmarowac w necie na znanylekarz.pl
kamenkaa, Madzik84 lubią tę wiadomość