X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:
    U mnie także na wydruku zdj z USG jest to podane.
    Przy pierwszym usg powinno być FHR odnotowane w karcie ciąży

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alice_krk wrote:
    Sylwiak - każdej kobiecie w ciąży przysługuje opieka na NFZ http://www.prawapacjenta.eu/?pId=3050

Tylko, że Sylwiak mieszka aktualnie w Londynie.

zi13ikgnbtapo19b.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Maly jest o rowny tydzien mlodszy. To ze wzgledow na nieregularne @. Ma 7.1 crl, piekne Serduszko... chociaz bije tylko 130/min lekarz mu nie daje szans....
    Co Ty mówisz :/ idź jak najprędzej do innego lekarza powiedz recepcjonistce w czym problem może uda się szybciej. Może maluszek był ospały i dlatego wolniej biło. Jak lekarz może powiedzieć coś takiego :/

kamenkaa lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_karolina wrote:
    Suwaczek dobrze pokazuje. Ale właśnie skończyłas wg niego 11 tc i zaczęłas 12. Teraz będziesz miała np 11 tc i 1 dzien to znaczy ze za sobą masz już skończone 11 tygodni plus 1 dzień z 12 tygodnia. Jak będziesz miała 12tc to będzie oznaczało ze skończyłas juz ten 12 tydzień i zaczęłas 13. I tak w kółko. Nie wiem czy dobrze to wyjaśniłam. Np ja jestem teraz w 8 tc bo mam skończone 7 tygodni i kilka dni idzie z 8 tygodnia.

Zgadza się. Tylko ze ginekolodzy mówią że to 7tyg (liczą skończone tygodnie ), dlatego chyba lepiej trzymać się takiej nomenklatury

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    No roznie to bywa ja niestety trafilam panstwowo na takiego konowała ze straciłam ciążę
    :(
    Niestety !
    zraziłam sie osobiscie teraz chodze prywatnie i jestem zadowolona z lekarza prowadzil moja pierwsza ciaże i jest ok :)
    a teraz tez musi i wierze że
    bedzie ok:)

Z prywatnymi też różnie bywa, więc może po prostu nie uogolniajmy?

Abra, xpaulinax lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Z prywatnymi też różnie bywa, więc może po prostu nie uogolniajmy?

ja z mojego jestem zadowolona ;-)
    ale tez i masz racje ze prywatny to czasem dupek ktory nie pomoze i tylko patrzy na kase tez raz na tekiego trafilam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 12:51

DeLaCruz lubi tę wiadomość

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Dziewczyny ile Wody wypijacie dziennie ?
    ja własnie mało pije, jakoś nie mogę pić..

lprkuay3dehqwb0g.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    kurcze tez mam wlasnie ten problem bo nie moge ale sie zmuszam

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wody praktycznie w ogóle nie mogę pić :( zaraz zwracam, ratuje sie sokami, ale wiadomo niby sok 100% bez dodatku cukru a co tam ładują to ciężko zgadnąć :/ pije też herbatę z cytryną, ale generalnie więcej niż 1,5l dziennie nie wypijam, bo bym sie zasikała na śmierć ;p

kamenkaa lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• kirys Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    to pewnie nie musisz mieć :) W końcu płacisz to masz :)

kirys nie mam pojęcia, ale skoro gin mówi aby przerwać, to chyba warto posłuchać... A mówił dla czego ?

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, byłam ciekawa co uważacie.

Gin mówił, że układ immunologiczny pracuje inaczej w ciąży, że nie wytworzy tyle przeciwciał, co normalnie. Widać to np. w tym, że pomimo odstawienia leków na alergię czuję się w miarę ok, mam tylko lekki katar i tyle. Poza tym jakbym miała jakąś mocną reakcję po szczepionce, to będzie dylemat co mi podać, bo typowo antywstrząsowe leki są niewskazane w I trymestrze. Dziś idę pogadać z alergolog, ale już zdecydowałam, że posłucham gina. Zwłaszcza, że jestem po stracie jednej ciąży, więc teraz nie chcę podejmować żadnego ryzyka.

Helen, Kawokado, jakka lubią tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    kurcze tez mam wlasnie ten problem bo nie moge ale sie zmuszam
    Jeszcze parę tygodni temu miałam super apetyt i piłam baaardzo dużo wody, a teraz zmuszam się i do jedzenia i do picia :-( Na pewno wypijam za mało na dobę...

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam problem z piciem. Poki nie wymiotuje jest ok ale jak sie zacznie to juz nie ma ratunku i wszystko idzie w porcelanke. Mysle ze niedlugo to minie?

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka czytam i własnym oczom nie wierze. ten twój lekarz to jakiś debil bo inaczej tego nie nazwę!!! uciekaj od niego. mój groszek w 6t4d miał też 130/min i lekarka powiedziała że wszystko w jak najlepszym porządku. zmień lekarza... NATYCHMIAST. co następnym razem też coś znajdzie absurdalnego a ty będziesz się niepotrzebnie stresować!!!

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dr tez przy pierwszej wizycie nie podal ile uderzen na minute bije serduszko , zrobi to pewnie nastepnym razem. Jednak jestem pewna ze 130 w 7 tyg to jak najbardziej jest w normie,więc spokojnie Patutka:)

Co do picia to ja tez malo pije ale kilogramami moglabym jesc manadarynki , i tak bylo odkad zaczelam miec mdlosci i wymioty. Koncze jutro 10 tydz i myśle , ze niedlugo zanikną.Ale tak jak pisalam wczoraj mam wzdecia , moze Wy wiecie jak sobie z nimi radzic?

eiktk0s3jfkxfoh4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:

Wody wypije może tylko z pół butelki :/ mało, ale co zrobię jak nie lubię.. wolę to uzupełnić czymś innym np. kupuje świeże owoce (jabłka, banany, pomarańcze, granaty, ananas, kiwi) i z nich wyciskam świeże soki, codziennie po 3 szklanki

Helen, Dorjana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 6 tygodniu tętno wynosiło 125 a teraz w 12 tygodniu 140

• Helen Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Maly jest o rowny tydzien mlodszy. To ze wzgledow na nieregularne @. Ma 7.1 crl, piekne Serduszko... chociaz bije tylko 130/min lekarz mu nie daje szans....
    przecież w tym czasie nawet nie bada się tętna, przecież dopiero co zaczyna serduszko pracę, ech...ci lekarze, wogóle nie bierz tego do siebie.
    Wiadomo ze Itrymestr jest niebezpieczny i różne rzeczy się zdarzają, ale skoro wiesz, ze mogła się przesunać owulacja, to co on za przeproszeniem pieprzy?!

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Witajcie! Wczoraj znów byłam na konsultacjach w pracy, więc mam trochę tu do nadrobienia.

A mam takie pytanie na już - czy któraś z Was wie coś na temat odczulania w ciąży? Mam alergię na roztocza, odczulam się od ponad roku, już mam dawkę docelową, chodzę co 6 tygodni. Teraz nie wiem czy kontynuować, czy przerwać. Alergolog mówi, żeby kontynuować, a gin żeby przerwać. Słyszałyście może coś na ten temat? Może któraś z Waszych znajomych ma jakieś doświadczenia?
    w jaki sposób się odczulasz?
    doczytałam i bym nie ryzykowała, i odstawiła leki, roztocza nie zagrażają życiu, więc spokojnie wydaje mi się, ze terapie możesz ukończyć po rozwiązaniu.
    Ja przy alergiach pije wapno, ale ja mam pokarmowe bo nie prowadzę czystej diety bez zachcianki, ale powoli mi mija ten etap szaleństw...moze to lekko uspokoji przejscie z leków w twoim przypadku, podpytaj alergologa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 14:37

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Nie zgadzam się. Ja mam świetnego lekarza na NFZ. Nie uogolniajmy. Tak samo można by powiedzieć, ze prywatni tylko rzucają się na kasę
    ja tak samo jestem zadowolona z opieki, prywatnie tez można trafić na konowałów. Najlepiej jest wybierac prywatnego po opiniach lub z polecenia :))
    albo własnych odczuć, a jak taki zachowuje się nieprofesjonalnie to uciekać od niego! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 14:40

DeLaCruz lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palutka będzie wszystko ok, ale musisz zmienić lekarza... Normalny lekarz uspokoilby Cie i jeżeli miałby wątpliwości to kazalby przyjsc za tydzień a badania i tak robić. Dupek i tyle. Mozesz go osmarowac w necie na znanylekarz.pl :-)

kamenkaa, Madzik84 lubią tę wiadomość

201606207452.png
‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ