Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Patutka wrote:Nie wiem... nawet skierowania na badania nie chcial mi dac, bo Powiedzial, ze Maly nie wytrzyma;((((((((
Paula222, Kawokado lubią tę wiadomość
-
Magda34 wrote:w sumie to nie wiem. Mi gin mówił,że poczarujemy, żeby obydwa prenatakne były bezpłatne. Ja mam 27.11 prenatalne to sie dowiem i dam Ci znać
zastanawialam sie tylko po tym co mi powiedzieli ze niby 2x -
Patutka wrote:Nie wiem:( zalamalam sie totalnie.... poczulam sie strasznie....
U mnie na ip w 5wi6dn bilo 109/min... dzis 6w5dn 130 z kawalkiem....
Powiedzial mi zebym sie nie przyzwyczajala, bo On nie widzi tu nic dobrego;(((((
No nie wierzę w to co czytam, to chyba jakiś zart... No i co zamierzasz? Bo chyba powinnaś iść do kogoś innego. Masakra...
-
Patutka dziwny lekarz . MYsle ze powinnas isc do innego lekarza a jesli Ci w 5ty biło 109 to juz w 6 wzroslo do 130 wiec wzrasta inne dziewczyny jak pisza mialy w tym tyg mniejsze tętno i jest ok
Moim zdaniem trafilas na Konowała i tyle idz do lekarza innego jeszcze dzis !Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 10:57
-
I ja się witam, zaczynam 11 tydzień
matko, ale szybko mija. Dziś nawet bez mdłości
ja też biorę ten prevomit. Dostałam go w szpitalu jako próbkę i biorę już 2 tyg. Z tym, że działa od razu od wzięcia to ja się bym nie nastawiała, bo przecież niedobór wit. B też z dnia na dzien się nie uzupełni. Ale ja biorę 2tyg i miałam jakieś 3 dni w ciągu tego czasu kiedy wymiotowałam. Na pewno lżej i mniej mnie męczą. Do tego ciągle jem owoce, jedyne co mi wchodzi bez problemu. I jakieś lekkie rzeczy typu płatki z mlekiem czy sucha bułka. Na wadze 50 kg.
Paula222, Madzik84, Magda34 lubią tę wiadomość
-
Patutka wrote:U mnie wg usg jest dzis 6tydz i 5 dzien. Serduszko pika 130 z kawalkiem, nie Powiedzial dokladnie....
Nie wierzę, że ten lekarz mógł Cię tak potraktować! Przecież jeśli Twój maluch ma 7 mm i wg usg wychodzi 6t + 5d, to tętno 130 jest w normie.
Sama wiesz, że opóźnienie w stosunku do wieku wg OM wynika z nieregularnych cykli, więc znasz przyczynę rozbieżności w wieku.
Ja byłam na usg w 7t + 0d, wiek wg usg był taki sam (czyli fasolka tylko dwa dni starsza od Twojej) i tętno wynosiło 134 uderzenia na minutę. Dwoje niezależnych (!) lekarzy powiedziało, że jest w porządku. Później byłam na kolejnym usg w 8t + 4d i tętno było już znacznie szybsze.
Koniecznie idź na usg do innego lekarza!
Być może trochę uspokoi Cię ten artykuł:
http://www.femmed.com.pl/wp-content/uploads/2012/10/ocena_rytmu_serca_zarodka_i_plodu.pdf
Zobacz sobie dwa wykresy na stronie 190. Wynika z nich, że tętno Twojego malucha, biorąc pod uwagę jego wiek i wymiary wg usg, jest ok. -
nick nieaktualnyPatutka wrote:Maly jest o rowny tydzien mlodszy. To ze wzgledow na nieregularne @. Ma 7.1 crl, piekne Serduszko... chociaz bije tylko 130/min lekarz mu nie daje szans....
Prawidłowa liczba uderzeń na minutę wynosi 110-150 ( jak widać twoje mieści się w normie ) ten lekarz to jakiś nienormalny człowiek, ja bym na twoim miejscu poszła do kogoś innego a to że w 5 tygodniu miałaś tylko 109 to normalne bo od 5 tygodnia tętno płodu jest niemal takie samo jak tętno matki i wynosi około 80-85 uderzeń na minutę. dopiero po 5 tygodniu wzrasta, a za zagrożenie ciąży określa się jeśli tętno jest poniżej 100 uderzeń lub powyżej 180 uderzeń na minutękamenkaa, Kawokado lubią tę wiadomość
-
ma_rka wrote:I ja się witam, zaczynam 11 tydzień
matko, ale szybko mija. Dziś nawet bez mdłości
ja też biorę ten prevomit. Dostałam go w szpitalu jako próbkę i biorę już 2 tyg. Z tym, że działa od razu od wzięcia to ja się bym nie nastawiała, bo przecież niedobór wit. B też z dnia na dzien się nie uzupełni. Ale ja biorę 2tyg i miałam jakieś 3 dni w ciągu tego czasu kiedy wymiotowałam. Na pewno lżej i mniej mnie męczą. Do tego ciągle jem owoce, jedyne co mi wchodzi bez problemu. I jakieś lekkie rzeczy typu płatki z mlekiem czy sucha bułka. Na wadze 50 kg.
To zaczynamy razem 11 -
Patutka wrote:Dziekuje Zaraz przeczytam i moze sie uspokoje;((((
A więc do wszystkich mamusiek tu, do lekarza ide o 18.30 Prywatnie jeszcze dzis .... to lekarz ktory prowadzil ciaze mojej mamy, więc doswiadczenie ma.... mam nadzieje, ze Wszystko sprostuje i wyprowadzi na prosta.... bo wyryczalam tyle lez, ze az mama zaczela plakac:( tak bardzo chcialabym Zeby bylo okej, tak bardzo....
Dziewczyny, naprawde myslicie ze na 6w5d Wszystko jest okej?
Moim zdaniem jest ok, a lekarz niepotrzebnie wprowadza panikę - nie wiem, czemu to ma służyć. Najlepiej, jak pójdziesz do innego lekarza, który zrobi usg i Cię uspokoi. Trzymam kciuki :* -
Patutka wrote:Dziekuje Zaraz przeczytam i moze sie uspokoje;((((
A więc do wszystkich mamusiek tu, do lekarza ide o 18.30 Prywatnie jeszcze dzis .... to lekarz ktory prowadzil ciaze mojej mamy, więc doswiadczenie ma.... mam nadzieje, ze Wszystko sprostuje i wyprowadzi na prosta.... bo wyryczalam tyle lez, ze az mama zaczela plakac:( tak bardzo chcialabym Zeby bylo okej, tak bardzo....
Dziewczyny, naprawde myslicie ze na 6w5d Wszystko jest okej?
Pewnie, że wszystko jest jak najbardziej ok.
Tym lekarzem patafianem się nie przejmuj, bo szkoda Twoich, Twojej mamy i naszych również nerwów na niego
Wieczorem usłyszysz same dobre wiadomości i mam nadzieję, ze cię to uspokoi, a tamtemu dr przypakuj takiego kopniaka na pożegnanie, żeby popamiętał i już żadnej dziewczynie nie fundował takiego NIEPOTRZEBNEGO stresu!
Czekamy na relację z dzisiejszej wizytyZanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... -
Patutka ja byłam na usg 3 tyg temu, też był to 6 tydz i 4 dzień. I o dziwo po badaniu pani doktor powiedziała, że wszystko dobrze, ale nawet nie wspomniała o tym ile uderzeń serca na minutę. W ogóle tego by nie sprawdziła? Dziwne. Piszecie, że wy miałyście podane takie informacje.
Idę za tydzień niecały na wizytę, ale pytania do gin to już sobie zapiszę na kartce, bo mam ich dużo. -
Patutka pewnie , że może być ok ! MUsi ! To czekamy teraz razem z tobą na wizytę !
sylwiak ja niestety nie pomogę, mi wszystkie badania robi ginek i nie mam żadnych skierowań w inne miejsca... Kiedyś jak było coś nie tak to dostałam skierowanie na badania do szpitala, wtedy było potrzebne...