Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kourtney wrote:Doradzcie mi. Czy pojsc jeszcze do innego gina? Czy jest taka mozliwosc ze gin sie mogl pomylic z mierzeniem NT?
Kourtney, jak moja gin mierzyła NT to najpierw było 1,8 potem jak zmieniła obraz i zmierzyła ponownie to było 1,4 (usg dopochwowe), potem powiedziała że spróbujemy przez brzuch, niestety moje wzdęte jelita zasłaniały wszystko. Udało się na chwilę zdobyć dobry obraz i wtedy NT wyniosło 2,0. wydaje mi się, że wynik może zależeć od tego jak mały się ułożył, albo od jakości sprzętu.
myślę, ze zrobiła bym usg w innym miejscu.
cytat z internetu:
"U jakiego gina byłaś? U specjalisty od usg genetycznego? Jaki
miał sprzęt? U mojego normalnego gina na usg ręki od nogi nie szło rozróżnić. Na badaniu gen w 12 tc byłam u specjalisty który tylko się tym zajmuje. Jak dziecko leży fałd karkowy bardzo łatwo jest zmierzyć razem z owodnią i wtedy wynik wychodzi za duży, tłumaczył mi to nawet i pokazywał. Też na początku takie wielkie to było, dopiero potem pokazała się taka biała smuga której szukał i to pozwoliło na dokładny pomiar. Bez tej smugi pewnie wyszłoby tyle samo."
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 18:34
-
Kourtney wrote:Doradzcie mi. Czy pojsc jeszcze do innego gina? Czy jest taka mozliwosc ze gin sie mogl pomylic z mierzeniem NT?
-
Pewnie, ze idz do innego. Poszperaj po forach kto jest u Ciebie najlepszy w mieście i zapisz siębeatas lubi tę wiadomość
Magda34
-
sylwiak wrote:serio?! a skad skoro nie place skladek
Każda obywatelka Polski kiedy jest w ciąży ma prawo do świadczeń w ramach nfz. Dostałam ostatnio pod nich list, bo w przychodni świeciłam się na czerwono, a jestem ubezpieczona. Jak znajdę list to prześle. Możesz spokojnie iść.
Mały Ryś -
A więc Jestem Juz w domu. Dużo bardziej spokojna. Małemu Serduszko bije równe 130. Jako, ze jest młodszy, to lekarz Powiedzial, ze tętno jest prawidłowe. Że w tym momencie nie widzi NIC nieprawidłowego w ciąży. Jestem Dużo spokojniejsza. Dziękuje za wsparcie i miłe słowa. Jesteście kochanePaula222, Magda34, kamenkaa, Quatriona, Helenucha Klucha, Madzik84, Pati_89, jakka, fairy_tale, kirys, Misia15, Paula1991, Helen, dais, Kourtney, Magdzialena, myszaaa, Nelus, wisnia11, Zołzi, xpaulinax, madziak2202, Dorjana, JennyXS lubią tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Patutka wrote:
Super wiadomośćMagda34
-
Paula222 wrote:Patutka no na reszcie, wciąż odświeżałam i czekałam , aż napiszesz
Super wieści
Musisz zmienić ginka
Ginekolog Juz zmieniony. Zostaje u tego Prywatnie. Wart jest tego. Pojde tylko do jakiegos innego Zeby badania zrobic i zaoszczedzic.2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Patutka wrote:
ale się cieszę
a temu lekarzowi powiedz niech sie puknie w głowę a po porodzie bym mu poszła pokazać maluszka jaki silny a on go skazał
kamenkaa lubi tę wiadomość
-
Patutka wrote:
-
Patutka wrote:
Patusia a dzieciaczek liczny na fotceFasoleczka słodka
mowilam Ci ze bedzie dobrze:*Patutka lubi tę wiadomość