Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
"Do tej pory becikowe wypłacane było jednorazowo w wysokości 1000 złotym osobom, które spełniały kryterium dochodowe i były zatrudnione na podstawie umowy o pracę lub samodzielnie opłacały składki. Świadczenie to zostanie zachowane na starych warunkach (obecnie dochód w rodzinie na osobę nie może przekraczać 1922 zł), ale równocześnie wprowadzone zostanie kolejne, w ramach którego na pomoc od państwa po urodzeniu dziecka mogą liczyć również studentki, osoby bezrobotne oraz zatrudnione na umowach zlecenie i o dzieło. Nie będzie to jednorazowa pomoc, ale 1000 zł wypłacane co miesiąc przez pierwszy rok życia dziecka. Co więcej, nowe świadczenie rodzicielskie przysługiwać będzie również rodzicom adopcyjnym oraz przysposabiającym dziecko. Zapomoga nie jest też zależna od uzyskiwanych dochodów."
tzn że jeśli masz umowę o pracę to przysługuje ci jednorazowe becikowe 1000 zł i zasiłek rodzicielski przez rok 80% wynagrodzenia lub 100% przez pół roku i jeśli się zdecydujesz przedłużyć to 60% przez następne pół roku. a jeśli nie masz umowy tzn. jesteś bezrobotna, studentka lub masz umowę śmieciową (czyli nie masz prawa do zasiłku rodzicielskiego) to na wniosek możesz dostać 1000 zł do ukończenia przez dziecko roku.Frozenka lubi tę wiadomość
-
U mnie jeśli będzie dziewczynka, będzie miała na imię Ada, chłopiec - Kajtek albo Kostek. Bardzo podoba mi się Antek, ale to dość popularne imię ostatnio, nie chce, zeby miał 15stu kolegów o tym samym imieniu w jednej klasie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 16:04
Kourtney lubi tę wiadomość
-
Magda34 wrote:Macie czasem takie dziwne- nagłe i ostre kłucie ,ale nie w brzuchu tylko w okolicach spojenia łonowego? Ja mam tak od wczoraj i właśnie znów mialam. To trwa moze z minute lub 2 i przechodzi nagle,ale jest to niepokojące:/
-
Ja miewam kłucia z lewej strony podbrzusza. Myślałam, że to jajnik, ale lekarz tam nic nie widzi. Przy chodzeniu nasila się, a leżenie nie eliminuje tego uczucia. Widać taka moja uroda
A z tych dzisiejszych nerwów mam tyle, że znowu chwilę plamiłam na brunatno[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
Madzik84 wrote:Ja miewam kłucia z lewej strony podbrzusza. Myślałam, że to jajnik, ale lekarz tam nic nie widzi. Przy chodzeniu nasila się, a leżenie nie eliminuje tego uczucia. Widać taka moja uroda
A z tych dzisiejszych nerwów mam tyle, że znowu chwilę plamiłam na brunatno
To nieźle sie wkur...Magda34
-
hej
Wszystkim Wam gratuluję cudownych dzieciaczków
Kłucia w okolicach wzgórka łonowego miewam również, takie dziwne ukłuje i za 2 min znów. Ja się ostatnio nie udzielam, przepraszam Was
Mdłości i wymioty minęły odkąd biorę te krople, jednak przychodzę z pracy śpię minimum godzinę o 21 śpię już do rana
ciągle mi mało.
Kochane mam pytanko odnośnie prenatalnych, jednak nie dostałam refundacji bo stwierdzili że wada serca z którą urodził się mąż, spowodowana była przechodzoną różyczką w czasie ciąży teściowej... Jak to u Was jest? robicie samo USG czy razem z wynikami z krwi?... bo wiem że na NFZ jest z testem Pappa. Radzicie zrobić samo USG czy warto robić test?
Buziaki