X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Dziewczyny, trzymajcie kciuki za kameke, jest w szpitalu....

Caly czas trzymam kciuki

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Dziewczyny, trzymajcie kciuki za kameke, jest w szpitalu....
    Tak pisala na forum. Ale czy cos sie zmienilo? Pogorszylo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honika co do prenatalnych to juz kazda wedlug uznania musi siedziec czy zadowoli sie samym usg czy nie. Mi osobiscie samo usg by nie wystarczylo. Csly czas bym sir jeszcze zamartwiala co z chorobami. Wiec robilam dla pewnosci pappa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj jak siedzialam zaczelo gdzies tak mocno kluc w okolicach brzucha. Tak dziwnie. Az sie zmartwilam triche bi nie mialan wczesniej takich kluc. Ale jak to ktoras napisala wszystko sie nam tam rozciaga wiec mysle ze to normalne

A i dzisiaj sie nie dopielam w swoje spodnie. A jakos nie widze brzucha ciazowego...musze zaczac cykac fotki.
    I musze kupic jakies spodnie. Narazie chodzr w sukienkach ,tunikach albo leginsach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1/3 ciazy za mna. Szok :O

Madzik84 lubi tę wiadomość

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HoniKa89 wrote:
    hej :) Wszystkim Wam gratuluję cudownych dzieciaczków :) Kłucia w okolicach wzgórka łonowego miewam również, takie dziwne ukłuje i za 2 min znów. Ja się ostatnio nie udzielam, przepraszam Was :) Mdłości i wymioty minęły odkąd biorę te krople, jednak przychodzę z pracy śpię minimum godzinę o 21 śpię już do rana :/ ciągle mi mało.

Kochane mam pytanko odnośnie prenatalnych, jednak nie dostałam refundacji bo stwierdzili że wada serca z którą urodził się mąż, spowodowana była przechodzoną różyczką w czasie ciąży teściowej... Jak to u Was jest? robicie samo USG czy razem z wynikami z krwi?... bo wiem że na NFZ jest z testem Pappa. Radzicie zrobić samo USG czy warto robić test?
    Buziaki

Ja akurat mam refundacje. Jakbym nie miała to zrobilabym ten test z krwi gdyby wyszlo cos niepokojącego z usg prenatalnego. Jakby dobrze wyszly pomiary to nie robilabym

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• kirys Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oczywiście, że trzymamy kciuki za Kamenkę, cały czas do nas pisze i jest ok, chyba że wiesz Patutka, że coś się zmieniło?

My mówimy na kropka Rafałek, albo Beatka - wymyślił to mój mąż, bo tak mam na drugie i czasem do mnie tak mówi. Rafał nawet mi się podoba, ale Beata nie dam dziecku na imię. Z żeńskich imion podoba mi się Aniela, ale to taki pierwszy typ, jeszcze mamy dużo czasu na wybór.

Z tym becikowym to jest dokładnie tak, jak napisała wisnia11. W sumie to dobrze, że osoby, które nie mają prawa do rodzicielskiego, będą miały to becikowe. Z drugiej strony obawiam się, że będzie sporo nadużyć, jak nie zrobią kryterium dochodowego. Wyobraźcie sobie sytuację młodej studentki, która jest samotną matką i żony biznesmena, która jest na bezrobociu, a mąż zarabia setki tysięcy miesięcznie. No po prostu nie ma porównania! I obydwie będą miały prawo do takiego samego becikowego?
    Ja będę miała jednorazowe becikowe i jeszcze 2000 zł z ubezpieczenia grupowego, ot zwróci się parę wizyt prywatnych i koszty badań i tyle z tego będzie :-P

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • jakka Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HoniKa89 wrote:
    Kochane mam pytanko odnośnie prenatalnych, jednak nie dostałam refundacji bo stwierdzili że wada serca z którą urodził się mąż, spowodowana była przechodzoną różyczką w czasie ciąży teściowej... Jak to u Was jest? robicie samo USG czy razem z wynikami z krwi?... bo wiem że na NFZ jest z testem Pappa. Radzicie zrobić samo USG czy warto robić test?
    Buziaki
    Ja mam refundację na test pappa ale z racji fałszywych wyników w jedną i w drugą stronę to go nie robię. Póki co samo usg. Zobaczę co wyjdzie na usg i wtedy ewentualnie będę się zastanawiać nad testem Nifty.

zud33e3kf02ij2v9.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam na żadne becikowe nie liczę... nie pracuje, studiuje, ale mąż zarabia. Może nie jakieś kokosy i naprawdę nie jest nam lekko, ale na papierze zarabia całkiem dobrze. Tylko wiadomo nikt nie pyta np o kredyt hipoteczny itd, bo przecież mogliśmy go nie brać ;) i mieszkać pod mostem :D w obietnice pisu nie wierze juz tym bardziej i wkurza mnie to, ze nie dla kazdego dziecka tlko na drugie i kolejne jeżeli dochód na osobę nie przekracza 800zł ;/ dla mnie to jest ustawa dla patologii :/ już ten peoski tysiąc przez rok lepszy, rok posiedzisz w domu, a później normalnie znajdziesz pracę, a nie kurcze 500zł do ukonczenia 18 roku życia dziecka! Już widze te patologiczne rodziny robiące dzieci na pęczki i wydające pieniadze na alkohol czy Bóg wie co :/

A ze śmiesznych rzeczy to chciałam dzis w sklepie zgubić nogę :P Jakoś tak się wygięłam po gumy do żucia, że wszystko poszło a noga została :D miałam wrażenie, ze mi się od miednicy oddzieliła :P teraz trochę mnie tam kuje, ale generalnie jest ok ;) wszystko się rozciąga i "luzuje" ;)

Kamenka jak tam dziś? Czujesz sie lepiej? Pewnie straszna nuda w tym szpitalu...

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• MADZIA 87 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://bellybestfriend.pl/graph/7a888c3cfddd26d5649c200238a0c8a6

nasze początki starań ( od listopada 2013)
    3jgxdqk3m228f53m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia to twoj wykres?

• Misia15 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ją jutro mam powtórne USG bo ostatnio dziecko tak spalo że nie dało się zrobić żadnych pomiarów :-( strasznie się denerwuje czy jutro uda się zrobić wszystkie niezbędne badania... Ech...

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Dziewczyny .Co tam u Was?
    Ja nadal w szpitalu :(
    dzis znowu plamienie brązowe dostalam Lutke 2tabletki pod jezyk niby minelo co bedzie dalej nie wiem wiec biore
    2xdziennie dupka i 2x2 lutke pod jezyk nie za duzo tego kurde ?

juz nie wiem co myslec moze plamienie z tego krwiaka...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    czesc Dziewczyny .Co tam u Was?
    Ja nadal w szpitalu :(
    dzis znowu plamienie brązowe dostalam Lutke 2tabletki pod jezyk niby minelo co bedzie dalej nie wiem wiec biore
    2xdziennie dupka i 2x2 lutke pod jezyk nie za duzo tego kurde ?

juz nie wiem co myslec moze plamienie z tego krwiaka...
    Rozumiem ze lekarz co tyle zalecil? Ja sie nieztety nie znam ile mozna maksymalnie brac.
    Mam nadzieje ze juz wiecej sie nie pijawia plamienia

kamenkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojawily sie juz sierpniowki a ja odkrylam ze na blizniaczym watku jest mamusia ktora sie spodziewa trojaczkow. Ale ekstra! I chyba ma termin na czerwiec bo tak wynika z suwaczka. Fajnie by bylo jakby di nas tez wpadla :)

Paula222, madziak2202 lubią tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Pojawily sie juz sierpniowki a ja odkrylam ze na blizniaczym watku jest mamusia ktora sie spodziewa trojaczkow. Ale ekstra! I chyba ma termin na czerwiec bo tak wynika z suwaczka. Fajnie by bylo jakby di nas tez wpadla :)
    Już sierpień? To znaczy że nasze ciąże się starzeją hehe:D a pamiętasz jej nick? Nie czasem pragnąca dzidziusia? Bo widziałam że ona spodziewa się trojaczków ale nie pamiętam kiedy ma termin :)

A znalazłam ona ma koniec maja:) prowadzi pamiętnik pierwsze wpisy to z jak najbardziej wzruszającego filmu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 22:46

Kourtney lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na 29maja jednak. Poczytam tez. Jejku cos niesamowitego miec w brzuszku trzy dzidziusie

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam smutna wiadonosc.
    Morwa niestety zostala aniolkowa mama w 10tc.:( Napisala do mnie na priv.

• HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;
    Kourtney wrote:
    :( :( :(

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    :(

f2w3dqk3ob7fxh99.png
‹‹ 385 386 387 388 389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ