Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMnie dzisiaj jak siedzialam zaczelo gdzies tak mocno kluc w okolicach brzucha. Tak dziwnie. Az sie zmartwilam triche bi nie mialan wczesniej takich kluc. Ale jak to ktoras napisala wszystko sie nam tam rozciaga wiec mysle ze to normalne
A i dzisiaj sie nie dopielam w swoje spodnie. A jakos nie widze brzucha ciazowego...musze zaczac cykac fotki.
I musze kupic jakies spodnie. Narazie chodzr w sukienkach ,tunikach albo leginsach -
nick nieaktualny
-
HoniKa89 wrote:hej
Wszystkim Wam gratuluję cudownych dzieciaczków
Kłucia w okolicach wzgórka łonowego miewam również, takie dziwne ukłuje i za 2 min znów. Ja się ostatnio nie udzielam, przepraszam Was
Mdłości i wymioty minęły odkąd biorę te krople, jednak przychodzę z pracy śpię minimum godzinę o 21 śpię już do rana
ciągle mi mało.
Kochane mam pytanko odnośnie prenatalnych, jednak nie dostałam refundacji bo stwierdzili że wada serca z którą urodził się mąż, spowodowana była przechodzoną różyczką w czasie ciąży teściowej... Jak to u Was jest? robicie samo USG czy razem z wynikami z krwi?... bo wiem że na NFZ jest z testem Pappa. Radzicie zrobić samo USG czy warto robić test?
Buziaki
Ja akurat mam refundacje. Jakbym nie miała to zrobilabym ten test z krwi gdyby wyszlo cos niepokojącego z usg prenatalnego. Jakby dobrze wyszly pomiary to nie robilabymMagda34
-
No oczywiście, że trzymamy kciuki za Kamenkę, cały czas do nas pisze i jest ok, chyba że wiesz Patutka, że coś się zmieniło?
My mówimy na kropka Rafałek, albo Beatka - wymyślił to mój mąż, bo tak mam na drugie i czasem do mnie tak mówi. Rafał nawet mi się podoba, ale Beata nie dam dziecku na imię. Z żeńskich imion podoba mi się Aniela, ale to taki pierwszy typ, jeszcze mamy dużo czasu na wybór.
Z tym becikowym to jest dokładnie tak, jak napisała wisnia11. W sumie to dobrze, że osoby, które nie mają prawa do rodzicielskiego, będą miały to becikowe. Z drugiej strony obawiam się, że będzie sporo nadużyć, jak nie zrobią kryterium dochodowego. Wyobraźcie sobie sytuację młodej studentki, która jest samotną matką i żony biznesmena, która jest na bezrobociu, a mąż zarabia setki tysięcy miesięcznie. No po prostu nie ma porównania! I obydwie będą miały prawo do takiego samego becikowego?
Ja będę miała jednorazowe becikowe i jeszcze 2000 zł z ubezpieczenia grupowego, ot zwróci się parę wizyt prywatnych i koszty badań i tyle z tego będzieHelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
HoniKa89 wrote:Kochane mam pytanko odnośnie prenatalnych, jednak nie dostałam refundacji bo stwierdzili że wada serca z którą urodził się mąż, spowodowana była przechodzoną różyczką w czasie ciąży teściowej... Jak to u Was jest? robicie samo USG czy razem z wynikami z krwi?... bo wiem że na NFZ jest z testem Pappa. Radzicie zrobić samo USG czy warto robić test?
Buziaki
-
Ja tam na żadne becikowe nie liczę... nie pracuje, studiuje, ale mąż zarabia. Może nie jakieś kokosy i naprawdę nie jest nam lekko, ale na papierze zarabia całkiem dobrze. Tylko wiadomo nikt nie pyta np o kredyt hipoteczny itd, bo przecież mogliśmy go nie brać
i mieszkać pod mostem
w obietnice pisu nie wierze juz tym bardziej i wkurza mnie to, ze nie dla kazdego dziecka tlko na drugie i kolejne jeżeli dochód na osobę nie przekracza 800zł ;/ dla mnie to jest ustawa dla patologii
już ten peoski tysiąc przez rok lepszy, rok posiedzisz w domu, a później normalnie znajdziesz pracę, a nie kurcze 500zł do ukonczenia 18 roku życia dziecka! Już widze te patologiczne rodziny robiące dzieci na pęczki i wydające pieniadze na alkohol czy Bóg wie co
A ze śmiesznych rzeczy to chciałam dzis w sklepie zgubić nogęJakoś tak się wygięłam po gumy do żucia, że wszystko poszło a noga została
miałam wrażenie, ze mi się od miednicy oddzieliła
teraz trochę mnie tam kuje, ale generalnie jest ok
wszystko się rozciąga i "luzuje"
Kamenka jak tam dziś? Czujesz sie lepiej? Pewnie straszna nuda w tym szpitalu... -
nasze początki starań ( od listopada 2013)
-
nick nieaktualnyMADZIA 87 wrote:
-
czesc Dziewczyny .Co tam u Was?
Ja nadal w szpitalu
dzis znowu plamienie brązowe dostalam Lutke 2tabletki pod jezyk niby minelo co bedzie dalej nie wiem wiec biore
2xdziennie dupka i 2x2 lutke pod jezyk nie za duzo tego kurde ?
juz nie wiem co myslec moze plamienie z tego krwiaka... -
nick nieaktualnykamenkaa wrote:czesc Dziewczyny .Co tam u Was?
Ja nadal w szpitalu
dzis znowu plamienie brązowe dostalam Lutke 2tabletki pod jezyk niby minelo co bedzie dalej nie wiem wiec biore
2xdziennie dupka i 2x2 lutke pod jezyk nie za duzo tego kurde ?
juz nie wiem co myslec moze plamienie z tego krwiaka...
Mam nadzieje ze juz wiecej sie nie pijawia plamieniakamenkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPojawily sie juz sierpniowki a ja odkrylam ze na blizniaczym watku jest mamusia ktora sie spodziewa trojaczkow. Ale ekstra! I chyba ma termin na czerwiec bo tak wynika z suwaczka. Fajnie by bylo jakby di nas tez wpadla
Paula222, madziak2202 lubią tę wiadomość
-
Kourtney wrote:Pojawily sie juz sierpniowki a ja odkrylam ze na blizniaczym watku jest mamusia ktora sie spodziewa trojaczkow. Ale ekstra! I chyba ma termin na czerwiec bo tak wynika z suwaczka. Fajnie by bylo jakby di nas tez wpadla
A znalazłam ona ma koniec maja:) prowadzi pamiętnik pierwsze wpisy to z jak najbardziej wzruszającego filmuWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 22:46
Kourtney lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny