Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Magda34 wrote:Właśnie wyczytałam
Od 1 stycznia 2016 roku obowiązywać będą nowe zasady przyznawania świadczenia rodzicielskiego, popularnie nazywanego becikowym. Każda matka otrzyma co miesiąc – bez względu na dochody i fakt opłacania składek ZUS – 1000 zł przez pierwszy rok życia dziecka. Konieczne jest tylko złożenie wniosku.
Czyli nieważne są zarobki
a gdzie wniosek? do zusu się pisze? -
Gratulacje udanych wizyt i II trymestru!
Ale ten czas zasuwa.
Kciukam za dzisiejsze wizyty. Magdzialena daj koniecznie znać, jak już będziesz po.
Kamenkaa, jesteś pod dobrą opieką, teraz może być już tylko lepiej, ale nie denerwuj się tyle kobito :* Dzidzia zdrowa, uszy do góry
Mnie też dziś coś głowa boliW skroni i w oku mnie bolało, musiałam już łyknąć paracetamol i jest lepiej. Rano wstałam lewą nogą, mama mnie wkurzyła i jakoś tak, niby słoneczko piękne świeci, a ja zagryzam spojrzeniem
[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
ma_rka wrote:a gdzie wniosek? do zusu się pisze?
Czytam i nie widzę gdzie należy złożyć. Ale chyba do mopsu
Tu jest link do tego artykułu:
http://www.praca.egospodarka.pl/128214,Becikowe-2016-wazne-zmiany-od-1-stycznia,1,46,1.htmlmmarzenak lubi tę wiadomość
Magda34
-
Madzik84 wrote:Gratulacje udanych wizyt i II trymestru!
Ale ten czas zasuwa.
Kciukam za dzisiejsze wizyty. Magdzialena daj koniecznie znać, jak już będziesz po.
Kamenkaa, jesteś pod dobrą opieką, teraz może być już tylko lepiej, ale nie denerwuj się tyle kobito :* Dzidzia zdrowa, uszy do góry
Mnie też dziś coś głowa boliW skroni i w oku mnie bolało, musiałam już łyknąć paracetamol i jest lepiej. Rano wstałam lewą nogą, mama mnie wkurzyła i jakoś tak, niby słoneczko piękne świeci, a ja zagryzam spojrzeniem
Współczuje, ja miało to wczoraj:/ Ból głowy, pół rodziny mi grało na nerwach.
Dziś juz lepiej. Nie przejmuj sięMadzik84 lubi tę wiadomość
Magda34
-
Kourtney wrote:Jakie macie propozycje na imiona?
Magda w koncu jakas madra ustawa
U mnie od zawsze chłopczyk miał być Adasiem i nadal czekamy na synka:) Mam nadzieję,że bedzie chłopczyk tym razem. Dla dziewczynki nie mamy imienia jeszcze. Moja 7 letnia córka to JuliaDorjana lubi tę wiadomość
Magda34
-
Magda34 wrote:Właśnie wyczytałam
Od 1 stycznia 2016 roku obowiązywać będą nowe zasady przyznawania świadczenia rodzicielskiego, popularnie nazywanego becikowym. Każda matka otrzyma co miesiąc – bez względu na dochody i fakt opłacania składek ZUS – 1000 zł przez pierwszy rok życia dziecka. Konieczne jest tylko złożenie wniosku.
Czyli nieważne są zarobki
czyli że każdy otrzyma przez rok co miesiąc 1000zł na dziecko? i dochody nieważne, to zbyt piękne hehe:) -
mmarzenak wrote:czyli że każdy otrzyma przez rok co miesiąc 1000zł na dziecko? i dochody nieważne, to zbyt piękne hehe:)
Ja zrozumiałam, że kazdy dostanie 1000 zł, ale jednorazowo a nie,że co miesiąc. Z tym, że te 1000 zł można odebrać w ciągu tego danego rokuMagda34
-
Magda34 wrote:Ja zrozumiałam, że kazdy dostanie 1000 zł, ale jednorazowo a nie,że co miesiąc. Z tym, że te 1000 zł można odebrać w ciągu tego danego roku
-
Magda34 wrote:Współczuje, ja miało to wczoraj:/ Ból głowy, pół rodziny mi grało na nerwach.
Dziś juz lepiej. Nie przejmuj się
Bólu głowy boję się w ciąży na równi z wymiotami. Mnie jak już boli, to tak, że jak nie wezmę od razu procha, to po niecałej godzinie już wymiotuję z bólu i wtedy już nic nie pomaga. A rodzina... no cóż, po prostu mama wybrała sobie kiepski moment na rozmowę o tematach, które wyjątkowo wyprowadzają mnie z równowagi. Powinna lepiej wiedzieć. Ja się spieniłam, głowa mnie rozbolała i prawie mężowi rikoszetem się oberwało[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
mmarzenak wrote:ja wyczytałam że świadczenie nie przysługuje jeśli nie posiada się statusu osoby bezrobotnej lub studenta.
no tak, było zbyt piękneWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 14:19
mmarzenak lubi tę wiadomość