Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Frozenka wrote:Ja dziś dzień zaczynam od zmartwień. Wkładka po nocy cała zabrudzona na taki kolor lekkiej kawy z mlekiem
dobrze, że dziś muszę się u gina pokazać z wynikami to zapytam czy to groźne. Tak bardzo się boję o groszka
Widzę, że jestem trzecią która ma wizytę 16.12 - u mnie to akurat prenatalnei na szczęście idę na 10:30 więc nie będę się cały dzień stresować jak ostatnio.
Dorjana, u nas można się rejestrować telefonicznie bez skierowania. Ale jeżeli nie ma możliwości rejestracji telefonicznej to skierowanie już musi być
A i gratuluję dziewczyny rozpoczęcia II trymestru
Nie matrw się Kochana, napewno bedzie dobrze
Wszystkim wizytującym dziś życzę samych wspaniałych wizyt:)Frozenka lubi tę wiadomość
Magda34
-
czesc dziewczyny, moj termin porodu przewidziany jest wg belly na 30 czerwca, aktualnie jestem w 9 tyg ciązy (8+6) i mam stres, bo jakos wyciszyly mi sie objawy, mysle o mdlosciach- po prostu jak mnie mdlilo to mialam poczucie ze ktos tam siedzi w tym brzuszku i daje o sobie znac. a teraz jakos szybko minely i jedyne co czuje to lekkie pobolewanie podbrzusza takie ciut ciagniecie, nie mam plamien, biore clexane 0,4 aspirin cardio 100, leki na tarczyce i lutinus dopochw 3*dziennie no i witaminy. Czy moze ktoras z was napisac mi czy to normalne ze mdlosci moga nagle ustapic? To moja 1 ciaza i to po 3 latach staran po in vitro (1 podejescie)
Helenucha Klucha, Magda34, Pati_89, Kourtney, xpaulinax, Frozenka lubią tę wiadomość
nasze początki starań ( od listopada 2013)
-
kamenkaa wrote:Czesc Dziewczyny OD wczoraj rana jestem w szpitalu
tak sie boje ,,,,,
Krwawiłam dosc mocno zywą krwią .... i szybko do szpitala leciałam ..
Krwawienie nastąpiło po stosunku....
No i leże,,,
Usg-serducho bije 180 na 1min
dzidzia ok..
krwiak pozałożyskowy 12mm
Dupek zwiekszony 3x dziennie
cala noc nie przespałam-strach obawa..
dzis rano krwi brak jedynie plamienie juz tylko przy wycieraniu (brązowe) strasznie sie boje..
Trzymcie za mnie i dzieciątko kciuki.
na szczescie z dzidzia wszystko ok ! Jested pod dobra opieka lekarzy, bedzie dobrze :*
-
moja córeczka:
http://iv.pl/images/31015478799754018915.pngPaula222, jakka, kamenkaa, Misia15, agus3004, miluszka, Helenucha Klucha, Madzik84, Kawa z mlekiem, Pati_89, Dorjana, eidth, Kourtney, Helen, madziak2202, Hania222, Mili_Vanilli, Magdzialena, Magda34, MADZIA 87, ansad, kirys, Frozenka lubią tę wiadomość
-
Hej... A ja się martwię... Wczoraj strasznie bolało mnie podbrzusze, mocniej jak na @, a wieczorem pojawiło się plamienie...Zobaczę jak będzie dziś, bo jak dalej tak samo zadzwonię do gina bo już wymyślam... ehh
Magdzialena trzymam kciuki za wizytę
MADZIA 87 u nas było tak że sporo dziewczyn się martwiło że mdłości minęły, itp a to normalneJa sama trochę świrowałam
mmarzenak ślicznościJaka piękna buźka ! Na prawdę zazdroszczę , że tak szybko płeć poznajecie
Aaa i witam w rozpoczętym 12 tygodniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 10:23
Helen, Magda34, Frozenka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki:-) witam się ponownie po kilku dniach
ale mam zaległości do nadrobienia. Trochę ostatnie dni dały mi w kość. Maluszek przypomniał o swoim istnieniu i ja miałam trochę stresu. Musiałam zrobić już teraz obrzydliwy test z glukoza:-/ na szczęście wszystko jest dobrze i cukrzycy póki co nie mam
Mnie piersi jakoś teraz nic nie rosną. Ciut urosły na samym początku ale to też nie tyle żeby zmieniać miseczke. Od czasu do czasu trochę mnie zaswedza i też czekam na mustelle. Słyszałam też że palmers ma dobre kosmetyki.
Powodzenia dla wizytujacych dzisiajA ja idę farbować włosy, pierwszy raz w ciąży
-
madziak2202 wrote:Kamenka ale Ci współczuję tego pobytu w szpitalu
ja leżałam całą majówkę w tym roku i z nudów tylko spałam. wszyscy znajomi grilowali i cieszyli się długim weekendem, a ja latałam po szpitalu rozmieniając kase na 2 zł żeby móc coś obejrzeć.
Trafiłam na przemiłą opiekę. zarówno panie pielęgniarki, a nawet sprzątaczki pytały jak się czuję i zagadywały. rzeczywiście, na oddział co chwilę przychodził ktoś nowy. i to wyłącznie dziewczyny w pierwszych tygodniach ciąży. poznałam wiele historii, osoby które były tu po raz pierwszy i te stałe bywalczynieleżałam w pokoju z kobietą która nie utrzymała ciąży 10 razy. rozmowy z nimi dużo mi pomogły i dlatego też znalazłam się na tym forum. pobyt w szpitalu mogła bym porównać do takiego spotkania AA. postaraj się wyciągnąć z niego jakieś plusy
Ojej to tez swoje przeszłas no to jest okropne te opowiadania z zycia wzięte .
Opowiadaja straszne rzeczy aż czlowiek sie boi
Jedna ma od wczoraj bóle wywoływane 20tydz bo ma chore dzięciątko .Musiala podjąć decyzje i usuniecie...
inne zaś z krawawieniem ah jest tego masakra
Magdzialena no niestety mam nadzieje ze mi sie to wchłonieplamienie ustało i zmiejszyli mi dupka.
-
Dziewczyny przeglądając wątki na forum natknęłam się na temat i cukrzycy ciążowej... Jakie miałyście poziomy na czczo ? Bo ja miałam na czczo równo 100, mój gin mówił , że trochę za wysoki ale nic z tym nie zrobił... Sama nie wiem...
-
Paula222 wrote:Dziewczyny przeglądając wątki na forum natknęłam się na temat i cukrzycy ciążowej... Jakie miałyście poziomy na czczo ? Bo ja miałam na czczo równo 100, mój gin mówił , że trochę za wysoki ale nic z tym nie zrobił... Sama nie wiem...
-
nick nieaktualnyMadzia witamy
co do mdlosci to mofa tak ustapic. Ja tak mialam juz kilka razym ze wymiotowalam a na drugi dzien totalnie nic. A potem za tydzien czy za pare dni powrocilo wszystko.
Marzennak sliczna coreczka :*mmarzenak, MADZIA 87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Paula222 wrote:Dziewczyny przeglądając wątki na forum natknęłam się na temat i cukrzycy ciążowej... Jakie miałyście poziomy na czczo ? Bo ja miałam na czczo równo 100, mój gin mówił , że trochę za wysoki ale nic z tym nie zrobił... Sama nie wiem...
-
Joana33 wrote:Ja jak robiłam m-c temu, to miałam glukozę na czczo 102. Moja gin powiedziała tylko, że to trochę za dużo, ale nic więcej nie powiedziała ani nie zleciła dodatkowych badań.
No właśnie u mnie podobnie, teraz to już sama nie wiem... Hmm... Może powtórzę póki co na czczo ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 11:59
-
Hej dziewczyny. Ciesze sie ze u was wszystko w porzadku a maluszki rosna coraz wieksze i silniejsze. Zazdrosze ze wiecie juz jaka plec, ja sie pewnie jeszcze naczekam az sie dowiem. Ja dzisiaj pierwszy dzien po powrocie i ledwo trzymam sie na nogach, taka zmiana czasu nie sluzy. Jestem po badaniu krwi i na szczescie hemoglobina, mocz, glukoza idealna w normie. Teraz czekam na inne wyniki krwi, hormonow do KUBBa. Odliczam dni do USG prenatalnego, ktore mam 7 grudnia. Wtedy tez beda wyniki z KUBBa i wszystkiego sie dowiem. Licze, ze beda to same dobre wiesci. A potem dluuuga przerwa do kolejnej wizyty- USG koniec stycznia a polozna dopiero w marcu. Zniose jajko do tego czasu.
Mi piersi urosly, a w poprzedniej ciazy urosly na tyle, ze na ostatnia chwile mialam zmieniany rozmiar sukni slubnej bo w biuscie sie nie dopinala (5 miesiac ciazy). Teraz poki co sa tak pol rozmiaru wieksze, ale i tak startowalam z DD/E wiec wolalabym aby nie urosly zbyt duze. Brzuszek mi sie nagle powiekszyl do wczoraj i jest tak jakby wyzej.
Tez czuje takie babelki, ale podejrzewam ze to raczej jelita i jestem bardzie wyczulona po prostu.