X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    II trymestr :-)

Kourtney, Nelus, Helenucha Klucha, HoniKa89, myszaaa, xpaulinax, Madzik84, Magda34 lubią tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez witam sie w 14tygodniu i II trysmestrze:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 04:35

Nelus, Helenucha Klucha, Zołzi, HoniKa89, myszaaa, xpaulinax, Madzik84, Magda34 lubią tę wiadomość

• Nelus Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jutro drugi trymestr według okresu, nie chce się wierzyć!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 05:44

xpaulinax, Magda34 lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Czy wam tez tak rosna piersi? Jak w takim tempie beda mi rosly to na weselu wyjda mi z sukni :O
    Tak zaczynają rosnąć. Jestem szczęśliwa bo po karmieniu piersią miałam miękkie jak gąbka a teraz sam sylikon hihi
    Kiedy wesele?

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eidth wrote:
    Ja też miałam dzisiaj badanie genetyczne :-)
    Z malenstwem wszystko idealnie. Wszystkie wyniki idealne...to badanie było jakieś magiczne :-) na początku dzidziuś nie chciał się poruszyć a jak powiedziałam żeby nie spało to od razu zaczęło skakać :-D
    Przeziernosc 1,61
    CRL 64,7 mm
    Serduszko bije 158/minutę
    Łożysko wysoko na tylnej ścianie :-)

No i najważniejsze...będzie chłopak ! Lekarka mówiła że tak sterczy penisek że nie można się pomylić :-D http://naforum.zapodaj.net/thumbs/995a0b82d306.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a62022bd193f.jpg

Gratulacje jest przecudowny! No i chłopczyk ohh moje marzenie

201703012752.png
  • Frozenka Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Moje malenstwo zdrowe:)nt 1,4:) crl 6,18cm.
    Na 70% bedzie to dziewczynka! Hurra!
    Gratuluję :)

mmarzenak lubi tę wiadomość

1.5 roku starań <3
    PWmwp1.png
    8Vkhp1.png
    23.05.12 [*] nasz Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:
    II trymestr :-)

oj tak ja też :) ładnie to brzmi! :)

Jesteś w 14 tygodniu ciąży
    (13 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 4
    Trymestr: 2

Wiek płodu: 11 tydzień

Data porodu:
    1 czerwca 2016
    (pozostało 189 dni

Helenucha Klucha, Abra, madziak2202, Madzik84, Magda34, xpaulinax, xpaulinax, Pati_89, Misia15, Kourtney, Mili_Vanilli lubią tę wiadomość

• Frozenka Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa z mlekiem wrote:
    Witam, po niezwykle emocjonującym dla mnie dniu ;)
    Moje USG trwało...1 godz 15 minut gdyż nasz żółwik był taki uparty że nie chciał sie odpowiednio przekręcić żeby przezierność zbadać. Trafiliśmy na super lekarza, niezwykle cierpliwego, w międzyczasie piłam sok, robiłam przysiady, chodziła po schodach i cuda wianki. Dużo śmiechu przy tym mieliśmy. Usg wyszło ostatecznie ok, NT=1,5 a CRL= 57mm.
    Ale jestem szczęśliwa. Dzisiaj był zdecydowanie dobry dzień ;)
    Najważniejsze, że wszystko jest dobrze. Gratuluję zdrowego maluszka ;)

Kawa z mlekiem lubi tę wiadomość

1.5 roku starań <3
    PWmwp1.png
    8Vkhp1.png
  • Frozenka Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś dzień zaczynam od zmartwień. Wkładka po nocy cała zabrudzona na taki kolor lekkiej kawy z mlekiem :( dobrze, że dziś muszę się u gina pokazać z wynikami to zapytam czy to groźne. Tak bardzo się boję o groszka :(

Widzę, że jestem trzecią która ma wizytę 16.12 - u mnie to akurat prenatalne :) i na szczęście idę na 10:30 więc nie będę się cały dzień stresować jak ostatnio.

Dorjana, u nas można się rejestrować telefonicznie bez skierowania. Ale jeżeli nie ma możliwości rejestracji telefonicznej to skierowanie już musi być :/

A i gratuluję dziewczyny rozpoczęcia II trymestru :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 07:52

1.5 roku starań <3
    PWmwp1.png
    8Vkhp1.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    U mnie II trymestr rozpoczyna się w niedziele ah już nie mogę się doczekać, a Wam serdecznie gratuluje :)
    Co do rosnących piersi, to moje delikatnie się powiększyły, nadal mieszczą się w tą samą miseczkę ale zrobiły się bardziej jędrne :D

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Magdzialena Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)

Dziś o 15:45 moja godzina 0- wizyta u mojej ginekolog prowadzącej.
    Mam nadzieję, na same dobre wieści.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 08:25

madziak2202, Frozenka, Madzik84, xpaulinax, myszaaa, Kourtney lubią tę wiadomość

n59y3e5e1d7c849d.png
    uwo9s65g39da5pw6.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w II trymestrze:) jejku jak to szybko minęło:)

madziak2202, Frozenka, Madzik84, Magda34, xpaulinax, Pati_89, myszaaa, Paula222, miluszka, Kourtney lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku, piersi urosły mi z małego "b" do "c" i właśnie zauważyłam pierwsze oznaki rozstępów :( taka bardzo delikatnie rozwarstwiona (jakby pęknięta) skóra na jednej z piersi i to w dwóch miejscach. zamówię dziś tą "mustele", sąsiadka dwie ciąże się nią smarowała i nie ma ani jednego.

dqpri09kir2ck4nc.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    o rany rany ;P GRATULACJE DZIEWCZYNY !!!!
    Tyle dobrych wieści aż miło się czyta ;)))

A u nas :
    ... nam do drugiego trymestru jeszcze troszku daleko
    ... niestety mi też piersi urosły, mustalla już zamówiona
    ... brzucha brak, waga stoi w miejscu (no chya że Tobiś ją przestawi:P )
    ... po za tym nadal objawów brak co mnie nieustannie martwi :/
    ... sex odłożony na II trymestr (hehe... mąż usycha :P )

Jutro umawiam się na prenatalne i właśnie mam do was pytanko:
    Kiedy musiałyście określać rodzaj wizyty (czy prywatnie/ czy na NFZ) ??
    Ja skierowanie dostanę dopiero za tydzień na wizycie u mojej gin, a termin muszę zaklepać już teraz bo kolejki 2 tygodniowe... czy wystarczy że skierowanie dostarczę w dniu wizyty ??

Dorjana, ten krem mustela co zamówiłaś jest w różowym czy czerwonym opakowaniu?

dqpri09kir2ck4nc.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frozenka wrote:
    Ja dziś dzień zaczynam od zmartwień. Wkładka po nocy cała zabrudzona na taki kolor lekkiej kawy z mlekiem :( dobrze, że dziś muszę się u gina pokazać z wynikami to zapytam czy to groźne. Tak bardzo się boję o groszka :(

Widzę, że jestem trzecią która ma wizytę 16.12 - u mnie to akurat prenatalne :) i na szczęście idę na 10:30 więc nie będę się cały dzień stresować jak ostatnio.

Dorjana, u nas można się rejestrować telefonicznie bez skierowania. Ale jeżeli nie ma możliwości rejestracji telefonicznej to skierowanie już musi być :/

A i gratuluję dziewczyny rozpoczęcia II trymestru :)

Frozenka, nie martw się :* takie plamienia się zdarzają. moja gin tłumaczy to zwiększonym ukrwieniem "tam", i plamienia najczęściej są wynikiem pęknięcia jakiejś żyłki. jakieś trzy tygodnie temu trafiłam do szpitala z mocnym krwawieniem, po zaaplikowaniu sobie luteiny. też prawdopodobnie coś sobie naruszyłam. na szczęście idziesz dziś do gin i zobaczysz rozwieje ona twoje obawy. jestem tego pewna :* 3maj się!

Frozenka lubi tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriana ja jak dzwonilam telefonicznie się umawiać to też jeszcze nie miałam skierowania i nawet nie wiedziałam że tydzień później je dostane a wczoraj już w klinice przy rejestracji powiedziałam że dostalam skierowanie i nie robiły żadnego problemu :-)

Ja wg USG też dzisiaj zaczynam II trymestr ale wg OM to za 2 dni...nie wiem którą datą się kierować :-P

Piersi dalej mieszczą mi się ww starą miseczkę aczkolwiek już trochę z niej wypływają.są pełniejsze ale bardziej po bokach :-)

Ktoś dzisiaj wizytuje ? :-)

miluszka lubi tę wiadomość

f2w343r8930pqaay.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :-*
    U nas wczoraj biało a dziś słonko świeci :D

Gratuluje udanych wizyt i rozpoczęcia II trymestru :)
    Mój zacznie się 5 grudnia więc już tuż tuż :D

Fajnie być w domu wreszcie się wysypiam i nie pamiętam kiedy ostatnio bolały mnie plecy. A po 9 godzinach na stojąco aż mnie piekło w krzyżu jakby mi ktoś przypalał. Powoli zabieram się za porządki świąteczne bo co tu innego robić :P

mmarzenak, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    cześć słońca !

Ja leże w tym szpitalu i do głowy dostaje ...Ale nuda........:(
    Ile tu dziennie kobiet przychodzi to masakra !

Mi dzis wieczorem juz plamienia ustały mam nadzieje ze bedzie dobrze :( !
    Ciekawe czemu ta krew mam nadzieje ze tylko przez stosunek.

Dziekuje Wam za kciukasy Pomagają ! Trzymajcie!

POZDRAWIAM z szpitalnego łózka ........

Kamenka ale Ci współczuję tego pobytu w szpitalu :( ja leżałam całą majówkę w tym roku i z nudów tylko spałam. wszyscy znajomi grilowali i cieszyli się długim weekendem, a ja latałam po szpitalu rozmieniając kase na 2 zł żeby móc coś obejrzeć.
    Trafiłam na przemiłą opiekę. zarówno panie pielęgniarki, a nawet sprzątaczki pytały jak się czuję i zagadywały. rzeczywiście, na oddział co chwilę przychodził ktoś nowy. i to wyłącznie dziewczyny w pierwszych tygodniach ciąży. poznałam wiele historii, osoby które były tu po raz pierwszy i te stałe bywalczynie :( leżałam w pokoju z kobietą która nie utrzymała ciąży 10 razy. rozmowy z nimi dużo mi pomogły i dlatego też znalazłam się na tym forum. pobyt w szpitalu mogła bym porównać do takiego spotkania AA. postaraj się wyciągnąć z niego jakieś plusy :)

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 13 tygodniu :)

Pati_89, mmarzenak, myszaaa, Madzik84, Kourtney, xpaulinax, Frozenka lubią tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Kawa z mlekiem Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    A mnie znowi bolaa. Chyba rosna...

Kawazmlekiem. Ale macie uparciuszka. Ale super ze wszystko jest z nim dobrze :)
    Rozumiem zeplci nie poznaliscie jeszcze?

Co do płci to niby coś tam wiemy ale postanowiliśmy nie zdradzac. Pleć została wymuszona przeze mnie na lekarzu i podkreślał że jest mało widoczna więc nie mówimy na razie nikomu. śmieje się że płeć jest ZDROWA i to najważniejsze ;)

Grtatuluje dziewczyny II trmestru- jak to pieknie brzmi ;)

mmarzenak lubi tę wiadomość

Aniołek 02.02.2015 [*]
    f2w3rjjgj889rrf4.png
‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ