Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
eidth wrote:Ja też miałam dzisiaj badanie genetyczne
Z malenstwem wszystko idealnie. Wszystkie wyniki idealne...to badanie było jakieś magicznena początku dzidziuś nie chciał się poruszyć a jak powiedziałam żeby nie spało to od razu zaczęło skakać
Przeziernosc 1,61
CRL 64,7 mm
Serduszko bije 158/minutę
Łożysko wysoko na tylnej ścianie
No i najważniejsze...będzie chłopak ! Lekarka mówiła że tak sterczy penisek że nie można się pomylićhttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/995a0b82d306.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a62022bd193f.jpg
Gratulacje jest przecudowny! No i chłopczyk ohh moje marzenie -
nick nieaktualnymadziak2202 wrote:II trymestr
oj tak ja teżładnie to brzmi!
Jesteś w 14 tygodniu ciąży
(13 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 4
Trymestr: 2
Wiek płodu: 11 tydzień
Data porodu:
1 czerwca 2016
(pozostało 189 dniHelenucha Klucha, Abra, madziak2202, Madzik84, Magda34, xpaulinax, xpaulinax, Pati_89, Misia15, Kourtney, Mili_Vanilli lubią tę wiadomość
-
Kawa z mlekiem wrote:Witam, po niezwykle emocjonującym dla mnie dniu
Moje USG trwało...1 godz 15 minut gdyż nasz żółwik był taki uparty że nie chciał sie odpowiednio przekręcić żeby przezierność zbadać. Trafiliśmy na super lekarza, niezwykle cierpliwego, w międzyczasie piłam sok, robiłam przysiady, chodziła po schodach i cuda wianki. Dużo śmiechu przy tym mieliśmy. Usg wyszło ostatecznie ok, NT=1,5 a CRL= 57mm.
Ale jestem szczęśliwa. Dzisiaj był zdecydowanie dobry dzieńKawa z mlekiem lubi tę wiadomość
-
Ja dziś dzień zaczynam od zmartwień. Wkładka po nocy cała zabrudzona na taki kolor lekkiej kawy z mlekiem
dobrze, że dziś muszę się u gina pokazać z wynikami to zapytam czy to groźne. Tak bardzo się boję o groszka
Widzę, że jestem trzecią która ma wizytę 16.12 - u mnie to akurat prenatalnei na szczęście idę na 10:30 więc nie będę się cały dzień stresować jak ostatnio.
Dorjana, u nas można się rejestrować telefonicznie bez skierowania. Ale jeżeli nie ma możliwości rejestracji telefonicznej to skierowanie już musi być
A i gratuluję dziewczyny rozpoczęcia II trymestruWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 07:52
-
Dzień dobry
U mnie II trymestr rozpoczyna się w niedziele ah już nie mogę się doczekać, a Wam serdecznie gratuluje
Co do rosnących piersi, to moje delikatnie się powiększyły, nadal mieszczą się w tą samą miseczkę ale zrobiły się bardziej jędrne -
Witam się
Dziś o 15:45 moja godzina 0- wizyta u mojej ginekolog prowadzącej.
Mam nadzieję, na same dobre wieści.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 08:25
madziak2202, Frozenka, Madzik84, xpaulinax, myszaaa, Kourtney lubią tę wiadomość
-
jejku, piersi urosły mi z małego "b" do "c" i właśnie zauważyłam pierwsze oznaki rozstępów
taka bardzo delikatnie rozwarstwiona (jakby pęknięta) skóra na jednej z piersi i to w dwóch miejscach. zamówię dziś tą "mustele", sąsiadka dwie ciąże się nią smarowała i nie ma ani jednego.
-
Dorjana wrote:o rany rany ;P GRATULACJE DZIEWCZYNY !!!!
Tyle dobrych wieści aż miło się czyta))
A u nas :
... nam do drugiego trymestru jeszcze troszku daleko
... niestety mi też piersi urosły, mustalla już zamówiona
... brzucha brak, waga stoi w miejscu (no chya że Tobiś ją przestawi:P )
... po za tym nadal objawów brak co mnie nieustannie martwi
... sex odłożony na II trymestr (hehe... mąż usycha)
Jutro umawiam się na prenatalne i właśnie mam do was pytanko:
Kiedy musiałyście określać rodzaj wizyty (czy prywatnie/ czy na NFZ) ??
Ja skierowanie dostanę dopiero za tydzień na wizycie u mojej gin, a termin muszę zaklepać już teraz bo kolejki 2 tygodniowe... czy wystarczy że skierowanie dostarczę w dniu wizyty ??
Dorjana, ten krem mustela co zamówiłaś jest w różowym czy czerwonym opakowaniu? -
Frozenka wrote:Ja dziś dzień zaczynam od zmartwień. Wkładka po nocy cała zabrudzona na taki kolor lekkiej kawy z mlekiem
dobrze, że dziś muszę się u gina pokazać z wynikami to zapytam czy to groźne. Tak bardzo się boję o groszka
Widzę, że jestem trzecią która ma wizytę 16.12 - u mnie to akurat prenatalnei na szczęście idę na 10:30 więc nie będę się cały dzień stresować jak ostatnio.
Dorjana, u nas można się rejestrować telefonicznie bez skierowania. Ale jeżeli nie ma możliwości rejestracji telefonicznej to skierowanie już musi być
A i gratuluję dziewczyny rozpoczęcia II trymestru
Frozenka, nie martw się :* takie plamienia się zdarzają. moja gin tłumaczy to zwiększonym ukrwieniem "tam", i plamienia najczęściej są wynikiem pęknięcia jakiejś żyłki. jakieś trzy tygodnie temu trafiłam do szpitala z mocnym krwawieniem, po zaaplikowaniu sobie luteiny. też prawdopodobnie coś sobie naruszyłam. na szczęście idziesz dziś do gin i zobaczysz rozwieje ona twoje obawy. jestem tego pewna :* 3maj się!Frozenka lubi tę wiadomość
-
Doriana ja jak dzwonilam telefonicznie się umawiać to też jeszcze nie miałam skierowania i nawet nie wiedziałam że tydzień później je dostane a wczoraj już w klinice przy rejestracji powiedziałam że dostalam skierowanie i nie robiły żadnego problemu
Ja wg USG też dzisiaj zaczynam II trymestr ale wg OM to za 2 dni...nie wiem którą datą się kierować
Piersi dalej mieszczą mi się ww starą miseczkę aczkolwiek już trochę z niej wypływają.są pełniejsze ale bardziej po bokach
Ktoś dzisiaj wizytuje ?miluszka lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny :-*
U nas wczoraj biało a dziś słonko świeci
Gratuluje udanych wizyt i rozpoczęcia II trymestru
Mój zacznie się 5 grudnia więc już tuż tuż
Fajnie być w domu wreszcie się wysypiam i nie pamiętam kiedy ostatnio bolały mnie plecy. A po 9 godzinach na stojąco aż mnie piekło w krzyżu jakby mi ktoś przypalał. Powoli zabieram się za porządki świąteczne bo co tu innego robićmmarzenak, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość
-
kamenkaa wrote:cześć słońca !
Ja leże w tym szpitalu i do głowy dostaje ...Ale nuda........
Ile tu dziennie kobiet przychodzi to masakra !
Mi dzis wieczorem juz plamienia ustały mam nadzieje ze bedzie dobrze!
Ciekawe czemu ta krew mam nadzieje ze tylko przez stosunek.
Dziekuje Wam za kciukasy Pomagają ! Trzymajcie!
POZDRAWIAM z szpitalnego łózka ........
Kamenka ale Ci współczuję tego pobytu w szpitaluja leżałam całą majówkę w tym roku i z nudów tylko spałam. wszyscy znajomi grilowali i cieszyli się długim weekendem, a ja latałam po szpitalu rozmieniając kase na 2 zł żeby móc coś obejrzeć.
Trafiłam na przemiłą opiekę. zarówno panie pielęgniarki, a nawet sprzątaczki pytały jak się czuję i zagadywały. rzeczywiście, na oddział co chwilę przychodził ktoś nowy. i to wyłącznie dziewczyny w pierwszych tygodniach ciąży. poznałam wiele historii, osoby które były tu po raz pierwszy i te stałe bywalczynieleżałam w pokoju z kobietą która nie utrzymała ciąży 10 razy. rozmowy z nimi dużo mi pomogły i dlatego też znalazłam się na tym forum. pobyt w szpitalu mogła bym porównać do takiego spotkania AA. postaraj się wyciągnąć z niego jakieś plusy
-
Kourtney wrote:A mnie znowi bolaa. Chyba rosna...
Kawazmlekiem. Ale macie uparciuszka. Ale super ze wszystko jest z nim dobrze
Rozumiem zeplci nie poznaliscie jeszcze?
Co do płci to niby coś tam wiemy ale postanowiliśmy nie zdradzac. Pleć została wymuszona przeze mnie na lekarzu i podkreślał że jest mało widoczna więc nie mówimy na razie nikomu. śmieje się że płeć jest ZDROWA i to najważniejsze
Grtatuluje dziewczyny II trmestru- jak to pieknie brzmimmarzenak lubi tę wiadomość
Aniołek 02.02.2015 [*]