Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kourtney wrote:Madzia to twoj wykres?
Tak Kourtney to moj wykres udostepnilam Wam do wglądu co tam sie u mnie dzieje, ale nie wiem dlaczego jak wchodze na moj kalendarz to caly czas jest pod spodem komentarz ze moge go udostepnic a nic takiego sie nie dzieje, wiec wkleilam go na forumnasze początki starań ( od listopada 2013)
-
Po wczorajszej wizycie jestem zadowolona
z dzidzia wszystko ok, ma 2,27 cm, szalala akurat w brzuchu podczas usg
serduszko pieknie bije
wielkosciowo idealnie odpowiada wiekowi z OM.
Krwiak juz jest malutki - w tydzien z 28x12 mm zrobil sie 9x3 mm, wiec roznica znaczaca. Torbiel na jajniku tez sie zmniejszyla.
Nadal mam sie oszczedzac bo jednak calkiem krwiaka sie nie pozbylismy jeszcze.
dostalam skierowanie na te wszystkie badania (kila, hiv, hbs, hcv, toxo i odczyn coombsa, bo ja mam rh- a moj maz rh+. )juz sie boje ile w laboratorium zostawie
co do imion to u nas jesli nic sie nie zmieni bedzie Zuzanna lub Gabriel
Moj Pierworodny sie rozchorowal, zostal dzis ze mna w domu. Goraczkuje od nocy i kaszle jak gruzlik:( biedny moj meczy sie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 08:48
fairy_tale, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny . Ja się wczoraj nie odzywałam bo potem zaczęłam krwawić żywo czerwoną krwią.Dołączył ból brzucha i już byłam pewna, że po ciąży
Gin jednak wszystko sprawdził i dzidziuś ma się bardzo dobrze. Nie ma cech odklejania kosmówki, krwiaka niczego. Jednym słowem nadal niewiadomo skąd to się u mnie bierze. Zwiększył mi duphaston z 3x2 tab przez 3dni, a potem znów 2x1. Gdyby krwawienie się powiększyło to szpital niestety
Dziś plamię już tylko na brązowo, ale brzuch nadal boli.
Co do ustaw o których pisalyscie to ja bardzo bym chciała by wprowadzili te 500zl na dziecko. Przydałoby to się nam na posłanie córki do prywatnego przedszkola _ państwowo nie ma szans się dostać. Jednak wkurza mnie jedna sprawa , a mianowicie wrzucanie wszystkich biedniejszych rodzin do worka o nazwie patologia. My razem mamy jakieś 2800-3000zl dochodu i mieszkanie na wynajeciu. Nie przelewa się, ale na podstawowe potrzeby starcza, a i na jakieś drobne wakacje uda się uzbieraći mi te pieniądze bardzo by się przydały. Nawet gdyby na każde dziecko zamiast 500zl dostać po 250. Takim rodzinom jak nasza to dużo ułatwi. A co do patologii nie ma tego zasiłku na dzieciaki, a oni i tak po 2-3tys z opieki dostają. Koło moich rodziców mieszka właśnie taką rodzina. Mops im okna i dach powymienial, węgiel kupuje, na ciuchy i jedzenie daje. Na nową pralkę itd. Jak mu znaleźli pracę przy robotach miejskich za najniższą krajową to on powiedział, że nie pójdzie bo mu się nie opłaca :o normalnie bez komentarza. Jednym słowem tacy zawsze wiedzą gdzie kasę "znaleźć".
Co do typów imion to synek będzie może Krzyś, albo Oliwier, a dziewczynka Julka lub Zuzia. Ale to narazie takie tam moje wymyślanie
Morwa, bardzo mi przykroWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 08:49
wisnia11 lubi tę wiadomość
-
oleandra wrote:Morwa
Frozenka a lekarz nie wspominał żebyś na bóle brzucha wzięła nospę?
Mmarzenak ja cytologię będę robić dopiero w drugim trymestrze- tak wymyśliła moja gin -
Co do cytoligii to nie miałam jeszczwe robionej w ciąży. Może tego 4.12 mi zrobi.
Jutro mam prenatalne rano, właśnie dzwonili potwierdzić. Strasznie się boję a najbajbardziej, że właśnie mi powiedzą,że ciąża umarła.....Zwariuje do jutraMagda34
-
Frozenka wrote:Tak mówił nawet mam brać te nospe Max. Maksymalnie 3 tabletki dziennie. I magnez dodatkowo.
W takim razie łykaj grzecznie tabletki, odpędzaj negatywne myśli i postaraj się leniuchować ile tylko się da. Odpoczynek potrafi działać cuda -
W tym tygodniu mialam dwie wizyty we wtorek genetyczne a w srode nirmalna wizyta u mojego gina. Strasznie sie balam ze cos bedzie nie tak. Ale na szczescie dzidzius jest nadal jeden ku rozpaczy męża:-) na poczatku badania chwile sie pokrecil a potem caly czas spal mimo ze lekarz próbował dobudzic.
Dzidzius ma prawie 5 cm i nadrobil bo byl wedlug ostatniego usg 6 dni mlodszy a teraz wyszlo ze 4 dni starszy:-) nt 1,3 lekarz mowi ze idealnie. Plec tez nam powiedzial co przypuszcza ale narazie nikomu nie mowimy:-)
Co ciekawe powiedzial mi lekarz ze mam przodujace lozysko i stad silne bole krzyza i brzucha. Za to wvzoraj moj gin powiedzial ze wszystko jest dobrze i ze krzyz boli mnie ze starości...Frozenka, Magda34, fairy_tale, Madzik84, kirys, Helen, Kawa z mlekiem lubią tę wiadomość
-
oleandra wrote:W takim razie łykaj grzecznie tabletki, odpędzaj negatywne myśli i postaraj się leniuchować ile tylko się da. Odpoczynek potrafi działać cuda
Magda, będzie dobrze i dzidzia na pewno żyje. Musisz wierzyć, że wszystko jest ok. Pozytywne podejście to ponoć połowa sukcesu :*Magda34 lubi tę wiadomość
-
Frozenka wrote:Z tym ostatnim ciężko przy 2.5 latce, ale staram się jak mogę
Magda, będzie dobrze i dzidzia na pewno żyje. Musisz wierzyć, że wszystko jest ok. Pozytywne podejście to ponoć połowa sukcesu :*
Dziękuje...staram się jak mogę..kamenkaa lubi tę wiadomość
Magda34