Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Frozenka współczuję Ci takich przejść... najgorsze, że nie wiadomo od czego to krwawienie. Najważniejsze, że z dzidzią wszystko ok!
Ja też miałam przejścia z torbielą, w czasie starań miałam 3 cm, która po lekach się wchłonęła. Od czasu zajścia gin tak delikatnie robił mi usg (a na fotelu wogóle nie badał), że nawet nie podglądał jajników, więc się zastanawiam, co tam słychać. Skoro mam skłonność do torbieli, to może mi się jakaś zrobiła, hmm?
wisnia11 gratuluję przespanej nocy! Ja to jestem taki śpioch, nie lubię, jak mnie ktoś budzi w nocy, teraz budzi mnie pęcherz hehePrzesypiam średnio 10 godzin, a i tak czasem w ciągu dnia mam drzemkę. Oj będę się musiała przestawić przy Maluszku...
Frozenka lubi tę wiadomość
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
Hej
Biedna MorwaWspółczuję całym sercem
Wrócę do tematu 500 zł. Wydaje mi się, że dobrze, że dają najbiedniejszym, ale 800 zł na osobę to trochę przesadzony próg. Mając 800 na osobę wcale dobrze się nie żyje. Czyli jak ja zarobię teraz 1600 i mój mąż też to już znaczy ze żyjemy w bogactwie ?? A gdzie właśnie kredyt hipoteczny ( gdzieś mieszkać trzeba), rachunki, żłobki, przedszkola,dojazdy... to jest śmieszne. Ciekawe, czy nasi posłowie by żyli w bogactwie za takie pieniądze. Szkoda gadać.
A jeśli chodzi o rodziny w których są alkoholicy itp., myślę, że te 500 zł nie powinno być w formie pieniędzy dawane, a np w bonach na żywność i odzież dziecięcą, na zabawki, artykuły szkolne, na żłobki, przedszkola itp.Wtedy te dzieci rzeczywiście by z tego korzystały.No ale pożyjemy zobaczymy, zaraz tak będzie że i na drugie dziecko ustawią taki próg, że na prawdę dostaną sami bezrobotni i bardziej się opłaci 6 dzieci zrobić i wychować jak do pracy chodzić. ehh
A moi rodzice mają 1600 na 5 osób, a zimą 800 bo dają mamie pół etatu. Im myślę te 500 na dziecko bardzo się przyda, w końcu mama by była odciążona...
Frozenka ojej zdrówka życzę odpoczywaj jak najwięcej, wyobrażam sobie jak musiałaś się przestraszyć...
Quatriona super że takie dobre wieści
Quatriona, wisnia11, Frozenka, Dorjana lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry miłe Panie
Co do piersi to moje jeszcze się mieszczą w starych stanikach, choć koleżanki mówią, że biust mi urósł, pewnie więc niedługo wyskoczy.
MADZIA 87, wisnia11 mi mdłości minęły w 9 tyg czasem sporadycznie wracają.
Dziś mam za to inny problem, okropnie boli mnie brzuch od wczorajszego wieczoru - tak w dole - jakby pęcherz (?) Takie ciągnięcie, że aż źle mi chodzić. Myślicie, że to jest to rozciąganie macicy?
Ja prenatalne mam w poniedziałek 30.11. (12 tydz i 2 dni - myślicie, że tak wcześnie jest szansa na poznanie płci?Tęsknie już za naszym Okruszkiem.
Ale coś brzuch rośnie powoli więc wiem, że tam rozrabiaCzasem też czuje te bąbelki jak się położę ale możliwe, że to nadinterpretacja
Chcemy Liliankę (Lili) i Wojtusia. Choć jeszcze będziemy weryfikować jak dowiem się jaka płeć
Cicho szepnę, że chcę dziewczynkę...
olekfasolek lubi tę wiadomość
-
Paula222 zgadzam się z tobą że powinno się jakoś dokumentować na co poszło te 500 zł. i może powinni wprowadzić zamiast gotówki jakąś kartę dziecka i tam przelewać 500 zł (bez możliwości wypłaty) i każda transakcja byłaby udokumentowana i pieniądze nie szły by wtedy na papieroski, alkohol i imprezy.
JajkoNiespodzianka takie bulgotanie to najprawdopodobniej jelitaja przy Darku też byłam cała w skowronkach jak to czułam... do puki nie kopnął pierwszy raz ok 16 tyg. to było takie delikatne ale wyraźnie odczuwalne wybrzuszenie. jakby mnie ktoś palcem dotknął od środka.
a jeśli chodzi o ból w dole brzucha o którym mówisz to jest normalne. mnie też tak ciągnęło w ostatni week. przy każdym kroku mnie zginałoWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 11:22
Frozenka, Paula222, Joana33 lubią tę wiadomość
-
No to dołączam się do grupy
To już w 10t 3d, a dla mnie to jeszcze ciągle czysta abstrakcjaWłaśnie jestem w trakcie robienia badań prenatalnych, no cóż w tym, roku stuknęło 35 wiosen.
Ciąża póki co przebiega spokojnie, nawet potworne mdłości mnie ominęły
Dziewczyny drogie, skoro już tu jestem to proszę o mała pomoc, przyjmuję luteinę bo plamiłam trochę na początku. Generalnie jest ok, od wczoraj jestem lekko zaniepokojona, do tej pory "produkowałam" spore ilości białego, kremowego śluzu, wczoraj kolor zmienił sie na lekko żółty. Żadnych dolegliwości typu swędzenie, pieczenie itp. nie doświadczyłam... Nie wiem czy powinnam się tym, przejmować, czy przejść nad tym do porządku dziennego. Kolejną wizytę u gina mam na 10.12, jest jeszcze sporo czasu, nie wiem co w tej sytuacji zrobić. Może któraś z Was ma podobne doświadczenia i poradzi mi coś?Madzik84, Magda34, Helenucha Klucha, Kawokado, Joana33, Joana33, Kourtney, xpaulinax lubią tę wiadomość
-
Tak ja też się zgadzam z tym dokumentowaniem na co te pieniążki poszły. Ale takim rzetelnym. A nie ze patologi - ale tej prawdziwej się odpuści, a sprawdzać się będzie tylko zwykłych Kowalskich. I żeby u nas też nie popadli w absurd i w przypadku gdy rodzic kupił np szynkę czy inną wędline - często właśnie na życzenie dziecka niejadka
) za jakąś tam kwotę to przez to straci zasilek.
Bulgotanie to ja też odczuwam, ale też myślę że to jelita.
Za to myślę nad kupnem detektora tętna płodu. Może któraś mamusia w poprzedniej ciąży używała? Warto?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 11:25
-
wisnia11 wrote:biedni to my jesteśmy
sąsiedzi też mają 2,5 latka, który od 6 rano biega po całej chacie (a nie mają dywanów) a o 23 za przeproszeniem pizga drzwiami
chyba wywieszę kartkę że przepraszam za jego krzyki i że przechodzi ostry bunt 2 latkaco prawda sąsiedzi mnie dobrze znają i wiedzą że nie znęcam się nad dzieckiem ale nigdy nic nie wiadomo
a może jakby zobaczył panów policjantów to by się trochę uspokoił
Pan policjant na pewno jest super i zrobiłby niesamowite wrażenie
Ja nad sobą mam 3-latka, aktywny 7-21, też nie mają dywanów, a z młodym bawią się w berkaZ kolei oni mają nad sobą młodsze dziecko, które niedawno ząbkowało
[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
A co do preparatów na rozstępy polecam Wam poczytać blog Sroki, szczególnie notkę "analiza babydream fur mama" i "analiza palmers dla mam". Ja bym jednak skłaniała się ku Babydream, choć być może zakupię też oliwkę Palmers. Na pewno chcę kupić Babydream fur Mama krem do masażu, jednak nie widzę go na rossmanowskich półkach. Innych marek raczej nie biorę pod uwagę, bo albo mają kupę chemii w składzie, albo są w obłędnie drogich cenach (i niestety z obserwacji widzę, że też mają chemię).
Helen lubi tę wiadomość
-
Tak właśnie
Widać że się zgadzamy, no ale niech dają te 500 zł i koniec, w końcu to ich główna obietnica, a mi przy drugim dziecku na pewno się przyda, tym bardziej że w pracy pewnie umowy mi nie przedłużą bo kończy się akurat w czerwcu, wtedy kiedy mam rodzić akurat
Także dla nich na rękę ...
Frozenka ja też myślę nad tym detektorem, ale z drugiej strony użyłabym go pewnie z 5-10 razy póki dziecko nie zacznie dawać kopniaczków i pewnie by leżał.. No nie wiemWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 11:41
Frozenka lubi tę wiadomość
-
Lila2703 witamy
twoje objawy są normalne. śluz może być biały, przeźroczysty lub żółtawy. ja też tak mam.
Frozenka to powinno być ogólnie na jedzenie. każde. pamiętajmy że to jest dla wszystkich dzieci do 18 roku życia. wiadomo że my myślimy o maluchachFrozenka lubi tę wiadomość
-
Madzik84 wrote:Pan policjant na pewno jest super i zrobiłby niesamowite wrażenie
Ja nad sobą mam 3-latka, aktywny 7-21, też nie mają dywanów, a z młodym bawią się w berkaZ kolei oni mają nad sobą młodsze dziecko, które niedawno ząbkowało
trzeba to przeżyć
JajkoNiespodzianka bloga SrokaO czytam od dawna i bardzo lubiędużo ciekawych rzeczy można się dowiedzieć o kosmetykach z chemicznego punktu widzenia
-
jak dla mnie to powinny być dopłaty własnie do żłobków, przedszkoli, bony na jedzenie, ubrania i rozrywki kulturalne, aby się wystrzec własnie patologii..której na codzień nie widzimy. Wyprawka na książki i inne artykuły dla dziecka i to rozliczane np co roku, a jak jest ok to przedłużane na kolejny rok, ale coś mi się wydaje że rząd na pewno coś wymyśli aby i tak dostęp do takich zasiłków utrudnić, tak jak te progi i inne sprawy...ciekawe co tam wymyślą.
-
Paula222, dobrze mówisz, bony na konkretne potrzeby to mega pomysł! Pisz głośniej, może dotrze do tych z góry
Nam też z nieba by spadła pomoc w postaci tego tyśka przez okres roku. Ja przed ciążą miałam założyć działalność gospodarczą, ale jak się przepisy pozmieniały, to przestało się to opłacać i w końcu mąż założył. Jakiś czas temu zrezygnowałam z pracy w corpo i od tego czasu dorabiałam z domu od czasu do czasu na umowę o dzieło. Gdyby nie ubezpieczenie ciężarnych z jakiegoś tam paragrafu to nawet na opiekę z nfz nie mogłabym liczyćA żeby załapać się na tą pomoc, specjalnie będę musiała się rejestrować, jako bezrobotna. No ale kasa piechotą nie chodzi, przyda się
Frozenka, też kiedyś myślałam o detektorze tętna, ale on na krótko się przydaje i może niezłego stracha napędzić, jak dzidzia się przekręci i ciężko będzie znaleźć serduszko. Z resztą czytałam opinie lekarzy i położnych, że najlepszym detektorem jest intuicja matki, a to urządzenie usypia czujność. Łatwo podobno tętno dziecka pomylić z własnym lub szumem krwi w łożysku.wisnia11, Frozenka, Paula222 lubią tę wiadomość
[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
własnie weszłam na ten blog Sroka o...
w koncu porządnie napisany blog ze składem)
widzę że ZIAJA bardzo sie podciągnęła
i wszystko w jednym miejscu z analizą kosmetyków dla dzieci
ja sama się myję Babydreamem dla dzieci, w końcu przez skórę też wchłaniamy substancje ...
co do kosmetyków nie jestem za palmersem, wolę naturalne składy...i do tego nie jest tani a butelka olejku ze słodkich migdałów kosztuje ok.15zł i też można się tym smarować i chyba jest najgłośniejsza wśród kobiet które naturalnie się chronią przed rozstępami i jej drogocennymi właściwościami.
muszę się ogarnąć...ale mi ciężko ...
chyba mam jakiś spadek formy
kamenka, frozen będzie dobrze, zobaczycie :*Frozenka, kamenkaa lubią tę wiadomość
-
JajkoNiespodzianka wrote:Orientujecie się od kiedy można zapisać dziecko do publicznego żłobka? Bo ja słyszałam, że przed urodzeniem, bo potem już nie ma miejsc
-
Helen wrote:
co do kosmetyków nie jestem za palmersem, wolę naturalne składy...i do tego nie jest tani a butelka olejku ze słodkich migdałów kosztuje ok.15zł i też można się tym smarować i chyba jest najgłośniejsza wśród kobiet które naturalnie się chronią przed rozstępami i jej drogocennymi właściwościami.
Właaaśnie, dobrze, że przypomniałaś mi o olejku migdałowymto jednak kupię olejek i krem do masażu z Rossmana