Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziekuje kuleczka za ksiazke. To zdecydowanie nie jest ta, ktora mnie irytowala kiedy synek byl niemowlakiem.
Udanych wizyt jutroZycze jakbym zapomniala.
Ja mam nadzieje, ze za tydzien bede miala przez brzuch i ze zgodza sie zeby na USG wszedl maz z synkiem. Przedszkole jeszcze bedzie zamkniete, wiec jedyna szansa zeby maz wszedl bedzie z dzieckiem. -
kuleczka777 wrote:Angela zrob jeszcze raz badania bo mitez wyszedl niski a za tydzien mi wyszlo ok za to ft 3 cos znowu podskoczylo i kazal brac prenatal clasic i mam za niedługo zrobic jeszcze raz wyniki
Miluszka dzieki, dobrze ze napisalas bo bym czekała na wiadomościjutro Wam powysylam ta książkę.
Ja dzisiaj mam wilczy apetyt jadlabym co chwile.
Patutka byle dalej od wymiotów
Kuleczka, prenatal classic? A nie lepiej prenatal uno? Działa też przeciw wymiotom. w kazdym razie ja to biorę. -
mmarzenak wrote:jejku dziewczyny boli mnie brzuch, taki rozrywający ból poniżej pępka.. też tak miałyście?
tak choć ja bardziej tuż nad spojeniem łonowym, nieźle spanikowałam, ale podobno póki nie plamię to każdy ból jest "w normie"
Wczoraj zaliczyłam pierwszą migrenę w ciążymyślałam, ze w ciąży nie występują - myliłam się. Wróciłam do domu po korkach i nagle mój mózg zaczął robić coś dziwnego
mówie sobie "przeciez w ciazy nie ma migren!" i widze tylko pół twarzy męża
12h bólu, drętwienie twarzy, mąż ma za sobą nie przespaną nocke...
Do tego jak w końcu koło szóstej zasnęłam to śniło mi się, ze ciąża obumarłano mówię wam nastrój dziś mam pod psem.
W dodatku nie dość, ze walczę z objawami pomigrenowymi to jeszcze obejmowanie porcelany wróciło - nie mogę nic zjeść ani wypić wszystko zwracam.
Marzę o tym żeby wyjść choć na krótki spacer, ale nie mogę, bo czekam na kurieranienawidzę kurierów!
-
mmarzenak wrote:jejku dziewczyny boli mnie brzuch, taki rozrywający ból poniżej pępka.. też tak miałyście?
nie wiem właściwie co mnie boli czy to macica czy jelita
poza tym energia 0 nie zrobiłam dziś nic oprócz zjedzenia śniadania
Jutro wizytuję o 15 może to stres mnie dopada -
Pati_89 wrote:No właśnie tak mam dzisiaj
nie wiem właściwie co mnie boli czy to macica czy jelita
poza tym energia 0 nie zrobiłam dziś nic oprócz zjedzenia śniadania
-
dziewczyny ja też nie mam siły na nic... mąż mnie wkurza na maksa
zaczynam płakać bez powodu... tzn mam powody ale jak zaczne to nie mogę skończyć...
mam teraz problemy finansowe. jutro do lekarza ide a na koncie mam UWAGA aż 8,06 złw portfelu ok 5 zł a S. ma wypłate dopiero 10!!! ja miałam dostać od szefa (tzw koperte) 30.11 i dupa nie wiadomo kiedy dostane... jestesmy w czarnej dupie do cholery!!! musze pożyczyć od mamy na tego lekarza. nie chce mi się chodzić do pracy. jak widze szefa to mi się agresor włącza ;/ najchętniej rzuciłabym to wszystko w cholerę ale nie moge...
przepraszam ale musiałam się wyżalić... mąż mnie nie rozumie, ostatnio nawet nie chce ze mną rozmawiać... wieczne pretensje ma o wszystko... -
Jagoda_123 wrote:Kuleczka, prenatal classic? A nie lepiej prenatal uno? Działa też przeciw wymiotom. w kazdym razie ja to biorę.
Zapisał mi prenatal classic po pół tabletki dwa razy dziennie żeby nie przesadzić z witaminą D, a konsultował się z endokrynologiem, ja nudności i wymiotów nie mam na szczęście. Na początku się przestraszył że mam to hasimoto i kazał jeszcze raz zrobić badania więc już później normalne wyszły no ale wtedy to ft 3 wyszło chyba za wysokie i przepisał ten prenatal.
W sumie zaczął mi opowiadać jak to wygląda że ja jako szef dziecko jako pracownik i że ja zrzuciłam taka jakby na dziecko pracę, że tak jakbym sobie przypombiła na chwilę -
Pati u mnie dzialaja sliwki suszone.
Ja juz z plecami coraz lepiej. Bylam na wizycie u fizjoterapeuty i prawdopodobnie wszystko przez zle krzeslo i prace biurowa. Wytlumaczyl mi co i jak, kazal uzywac specjalnej poduchy na plecy i powoli coraz lepiej. Od stycznia zaczynam chodzic tam na specjalne zajecia na plecy.
Mi pomagal tez doraznie termofor lub poduszka elektryczna przylozona do plecow. Moze sie u Ciebie sprawdzi kuleczko. -
Pati_89 wrote:Mój ból chyba związany jest z zaparciami bo od kilku dni mam problemy. Próbuje po kolei co mi pomoże.
Zauważyłam też że jak jeden dzień mam pełno energi i szaleje z porządkami to następny muszę to odchorować -
Mozesz sprobowac zalac sliwki goraco woda i zostawic na noc (ja dalam 6 na kubek wody) i rana na czczo to pijesz + zjadasz sliwki. Bywa to ciezkie, bo mnie zbieralo na wymioty, ale udalo mi sie. Po 3-4 h mialam juz spokoj. Od tego czasu juz nie musze nic brac.
-
nick nieaktualnyPrzyszly wyniki nifty. Wszystko w porzadku. Bardzo niskie ryzyko. Dziecko zdrowe! I na 100% dziewczynka!
Kawokado, kuleczka777, madziak2202, Helenucha Klucha, kirys, Madzik84, HoniKa89, jakka, dais, munequita, ansad, Misia15, AnnieLov, fairy_tale, kamenkaa, Beatrice, mmarzenak, Lila2703, wisnia11, xpaulinax, Mili_Vanilli, magdalenka789 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny