X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja też jutro wizytuję, całe szczęście rano bo o 8.30 :)
    Już się doczekać nie mogę

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje kuleczka za ksiazke. To zdecydowanie nie jest ta, ktora mnie irytowala kiedy synek byl niemowlakiem.
    Udanych wizyt jutro :) Zycze jakbym zapomniala.
    Ja mam nadzieje, ze za tydzien bede miala przez brzuch i ze zgodza sie zeby na USG wszedl maz z synkiem. Przedszkole jeszcze bedzie zamkniete, wiec jedyna szansa zeby maz wszedl bedzie z dzieckiem.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku dziewczyny boli mnie brzuch, taki rozrywający ból poniżej pępka.. też tak miałyście?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Jagoda_123 Nowa

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Angela zrob jeszcze raz badania bo mitez wyszedl niski a za tydzien mi wyszlo ok za to ft 3 cos znowu podskoczylo i kazal brac prenatal clasic i mam za niedługo zrobic jeszcze raz wyniki

Miluszka dzieki, dobrze ze napisalas bo bym czekała na wiadomości ;) jutro Wam powysylam ta książkę.

Ja dzisiaj mam wilczy apetyt jadlabym co chwile.
    Patutka byle dalej od wymiotów :)

Kuleczka, prenatal classic? A nie lepiej prenatal uno? Działa też przeciw wymiotom. w kazdym razie ja to biorę.

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałyście to? Ja właśnie na fejsie oglądałam
    http://centralainternetu.pl/jak-skutecznie-uspokoic-placzacego-bobasa/?r=2

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    jejku dziewczyny boli mnie brzuch, taki rozrywający ból poniżej pępka.. też tak miałyście?

tak choć ja bardziej tuż nad spojeniem łonowym, nieźle spanikowałam, ale podobno póki nie plamię to każdy ból jest "w normie"

Wczoraj zaliczyłam pierwszą migrenę w ciąży :/ myślałam, ze w ciąży nie występują - myliłam się. Wróciłam do domu po korkach i nagle mój mózg zaczął robić coś dziwnego :/ mówie sobie "przeciez w ciazy nie ma migren!" i widze tylko pół twarzy męża :/ 12h bólu, drętwienie twarzy, mąż ma za sobą nie przespaną nocke...
    Do tego jak w końcu koło szóstej zasnęłam to śniło mi się, ze ciąża obumarła :( no mówię wam nastrój dziś mam pod psem.
    W dodatku nie dość, ze walczę z objawami pomigrenowymi to jeszcze obejmowanie porcelany wróciło - nie mogę nic zjeść ani wypić wszystko zwracam.

Marzę o tym żeby wyjść choć na krótki spacer, ale nie mogę, bo czekam na kuriera :/ nienawidzę kurierów!

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    No właśnie tak mam dzisiaj :/ nie wiem właściwie co mnie boli czy to macica czy jelita :/ poza tym energia 0 nie zrobiłam dziś nic oprócz zjedzenia śniadania :(

Jutro wizytuję o 15 może to stres mnie dopada :(

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    No właśnie tak mam dzisiaj :/ nie wiem właściwie co mnie boli czy to macica czy jelita :/ poza tym energia 0 nie zrobiłam dziś nic oprócz zjedzenia śniadania :(
    może to teraz normalne, mnie złapał dość silny bol aż do męża dzwoniłam co mam robić, bo jestem w pracy, czy się zwolnić i jechać do domu czy do lekarza.. ale po jakiś 15 min ból przeszedł...uff bo już panikowałam!

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ból chyba związany jest z zaparciami bo od kilku dni mam problemy. Próbuje po kolei co mi pomoże.
    Zauważyłam też że jak jeden dzień mam pełno energi i szaleje z porządkami to następny muszę to odchorować :(

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja też nie mam siły na nic... mąż mnie wkurza na maksa :/ zaczynam płakać bez powodu... tzn mam powody ale jak zaczne to nie mogę skończyć...
    mam teraz problemy finansowe. jutro do lekarza ide a na koncie mam UWAGA aż 8,06 zł :( w portfelu ok 5 zł a S. ma wypłate dopiero 10!!! ja miałam dostać od szefa (tzw koperte) 30.11 i dupa nie wiadomo kiedy dostane... jestesmy w czarnej dupie do cholery!!! musze pożyczyć od mamy na tego lekarza. nie chce mi się chodzić do pracy. jak widze szefa to mi się agresor włącza ;/ najchętniej rzuciłabym to wszystko w cholerę ale nie moge...

przepraszam ale musiałam się wyżalić... mąż mnie nie rozumie, ostatnio nawet nie chce ze mną rozmawiać... wieczne pretensje ma o wszystko...

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda_123 wrote:
    Kuleczka, prenatal classic? A nie lepiej prenatal uno? Działa też przeciw wymiotom. w kazdym razie ja to biorę.

Zapisał mi prenatal classic po pół tabletki dwa razy dziennie żeby nie przesadzić z witaminą D, a konsultował się z endokrynologiem, ja nudności i wymiotów nie mam na szczęście. Na początku się przestraszył że mam to hasimoto i kazał jeszcze raz zrobić badania więc już później normalne wyszły no ale wtedy to ft 3 wyszło chyba za wysokie i przepisał ten prenatal.
    W sumie zaczął mi opowiadać jak to wygląda że ja jako szef dziecko jako pracownik i że ja zrzuciłam taka jakby na dziecko pracę, że tak jakbym sobie przypombiła na chwilę ;)

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado współczuję niestety migreny też się zdarzają w ciąży.

Mnie dziś coś plecy zaczynają szaleć, wogóle jestem śpiąca jakaś chyba na tą pogodę

Pati spróbuj orzechów :)

f2w3skjoxrbw67ni.png

• dais Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati u mnie dzialaja sliwki suszone.
    Ja juz z plecami coraz lepiej. Bylam na wizycie u fizjoterapeuty i prawdopodobnie wszystko przez zle krzeslo i prace biurowa. Wytlumaczyl mi co i jak, kazal uzywac specjalnej poduchy na plecy i powoli coraz lepiej. Od stycznia zaczynam chodzic tam na specjalne zajecia na plecy.

Mi pomagal tez doraznie termofor lub poduszka elektryczna przylozona do plecow. Moze sie u Ciebie sprawdzi kuleczko.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Mój ból chyba związany jest z zaparciami bo od kilku dni mam problemy. Próbuje po kolei co mi pomoże.
    Zauważyłam też że jak jeden dzień mam pełno energi i szaleje z porządkami to następny muszę to odchorować :(
    Mi lekarz przepisał na ten problem koktajl z suszonych fig z jogurtem naturalnym (zmiksowane blenderem) :)

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po orzechach poprzednim wymiotowałam więc mam do nich chwilowy wstręt :) śliwek próbowałam jabłka wcinam ten len pije a efektu jakoś brak :/

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozesz sprobowac zalac sliwki goraco woda i zostawic na noc (ja dalam 6 na kubek wody) i rana na czczo to pijesz + zjadasz sliwki. Bywa to ciezkie, bo mnie zbieralo na wymioty, ale udalo mi sie. Po 3-4 h mialam juz spokoj. Od tego czasu juz nie musze nic brac.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo sok ze śliwek, lub możesz też spróbować kefiru

f2w3skjoxrbw67ni.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszly wyniki nifty. Wszystko w porzadku. Bardzo niskie ryzyko. Dziecko zdrowe! I na 100% dziewczynka! :D

Kawokado, kuleczka777, madziak2202, Helenucha Klucha, kirys, Madzik84, HoniKa89, jakka, dais, munequita, ansad, Misia15, AnnieLov, fairy_tale, kamenkaa, Beatrice, mmarzenak, Lila2703, wisnia11, xpaulinax, Mili_Vanilli, magdalenka789 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I rowniez witam sie w 15tygodniu :)

Kawokado, Helenucha Klucha, Madzik84, jakka, Magda34, kamenkaa, AnnieLov, mmarzenak, xpaulinax lubią tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Przyszly wyniki nifty. Wszystko w porzadku. Bardzo niskie ryzyko. Dziecko zdrowe! I na 100% dziewczynka! :D
    Super :) gratulacje :-*

f2w3dqk3ob7fxh99.png
‹‹ 420 421 422 423 424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ