X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Przyszly wyniki nifty. Wszystko w porzadku. Bardzo niskie ryzyko. Dziecko zdrowe! I na 100% dziewczynka! :D

wiadomość dnia! Kourtney to teraz myśl juz tylko o ślubie i ciesz się tym dniem :*

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney gratulacje małej księżniczki :)

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney ale się cieszę :)

• kirys Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisnia współczuję Ci takiej sytuacji. A co do pracy, to nie możesz iść na zwolnienie?

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fairy_tale, ja nie umiem leżeć, a co dopiero spać na lewym boku.. najbardziej lubię na prawym lub na plecach i nie wiem, jak dam radę się przestawić :P

kuleczka, ja miewam od czasu do czasu bardzo mocne bóle kręgosłupa i lekarz powiedział, że to normalne, zwłaszcza, że przed ciążą byłam bardzo szczupła (47 kg), a dzidzia musi się gdzieś zmieścić i coś tam uciska..

wisnia11, mam nadzieję, że szybko porozumiesz się z mężem.. najważniejsze, żeby przez takie trudne chwile przechodzić razem..

Kourtney, gratuluję ! super, że będzie dziewczynka :)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisnia11, kirys ma rację ! miałabyś przynajmniej co miesiąc pewne pieniądze na koncie z ZUS..

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z kolei mam dzisiaj problem z niskim ciśnieniem: 80/50 puls 80. W południe stałam spokojnie w kuchni, kończąc zupę, aż tu nagle zrobiło mi się słabo, ciemno przed oczami i wogóle dziwnie. Położyłam się z nogami wyżej i przeszło po drzemce. Już rano miałam lekkie zawroty głowy przy wstawaniu. Macie jakieś sposoby na tak niskie ciśnienie?

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    wisnia11, kirys ma rację ! miałabyś przynajmniej co miesiąc pewne pieniądze na koncie z ZUS..

Zależy czy firma zatrudnia więcej czy mniej niż 20 pracowników (chodzi o osoby zgłoszone do ubezpieczenia chorobowego na dzień 30.11 poprzedniego roku).

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    witam się w 15 tygodniu:)
    15 tydzien... ahhh zazdroszcze. Niby mialam miec na 30.06 Ale maly jest mlodszy No i u mnie to dopiero 9 tydzien jutto:(

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malena91 wrote:
    My mamy jakąś grupę na fb utworzoną?
    O wlasnie, moze by utworzyc?:)

Madzik84, Malena91 lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakka dzieciątko superowe!!! <3
    Kourtney strasznie się cieszę, super wiadomość!!!
    Kirys ja mam tak ostatnio, że mi sie kręci w głowie i mi słabo, i to zauważyłam że dzieje sie tak jak stoję w kolejce, zmywam naczynia, maluje się... ogólnie jak stoję dłuższą chwilę w jednym miejscu.

Dziewczyny po Waszych wpisach o leekturach dotyczacych naszego stanu popędziłam dzisiaj do Manufaktury do empiku żeby kupić książki dla siebie i dla męża na Mikołajki... Dla siebie strasznie chciałam "cięzarówką przez 9 miesięcy" jednak nie było :( Dla Męża chciałam "Ratunku zostanę ojcem" bądź "Ja tata" .. też niedostępna :/ Ostatecznie dla Męża kupiłam "Supertata na tacierzyńskim" ;) a tą ciężarówke chyba się skuszę z allegro bo tylko tam znalazłam...

• beatas Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys, ja wczoraj na wizycie miałam 90/50, ale jestem ogólnie niskociśnieniowcem, a lekarz stwierdził, że kobiety w ciąży tak mają! gorzej jakby było za wysokie..

PS. to moja dzidzia:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b60890ddb91.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 17:40

kirys, Paula1991, madziak2202, Helenucha Klucha, ansad, Magda34, Kiki97, AnnieLov, fairy_tale, Nelus, mmarzenak, wisnia11, Abra, xpaulinax lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas mi to samo lekarz mówi, ale na wizytach nie miałam niżej niż 90/60. Też jestem niskociśnieniowcem, ale nigdy z tego powodu nie robiło mi się słabo. Cóż, widocznie takie uroki ciąży...

Dzidzia śliczna!

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Beatas mi to samo lekarz mówi, ale na wizytach nie miałam niżej niż 90/60. Też jestem niskociśnieniowcem, ale nigdy z tego powodu nie robiło mi się słabo. Cóż, widocznie takie uroki ciąży...

Dzidzia śliczna!
    ja za to często mam zawroty głowy i muszę usiąść lub przykucnąć za każdym razem jak wstaję z łóżka czy wychodzę z wanny.. ale już się przyzwyczaiłam :D u mnie może to potęgować naczyniak jamisty, który mam w mózgu.. z tego powodu prawdopodobnie nie będę mogła rodzić naturalnie :(

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    A ja z kolei mam dzisiaj problem z niskim ciśnieniem: 80/50 puls 80. W południe stałam spokojnie w kuchni, kończąc zupę, aż tu nagle zrobiło mi się słabo, ciemno przed oczami i wogóle dziwnie. Położyłam się z nogami wyżej i przeszło po drzemce. Już rano miałam lekkie zawroty głowy przy wstawaniu. Macie jakieś sposoby na tak niskie ciśnienie?

moją gin zaniepokoiło niskie ciśnienie, które u mnie także jest standardem. powiedziała, żeby dużo pić bo ciśnienie spada przy odwodnieniu i wtedy mogą występować częste zawroty głowy i nawet niebezpieczne omdlenia.
    moja znajoma miała taki przypadek w ciąży, że wstała w nocy żeby usmażyć sobie chleb na patelni ( ciążowa zachcianka), zrobiło jej się słabo i wylała sobie gorący olej na biust :( na szczęście wszystko skończyło się dobrze.

dqpri09kir2ck4nc.png
  • jakka Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kobietki:-D
    Beatas Twoja pociecha też śliczna :-D
    Kourtney bardzo się cieszę że wszystko w porządku i spokojnie możesz cieszyć się ciąża i małą księżniczka :-D
    Pati a na zaparcia probowalas Laximama?ja osobiście jeszcze nie ale poleciła mi to moja gin z dużą ilością wody :-)

zud33e3kf02ij2v9.png
  • jakka Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wczorajszym stresie z usg rozłożyłam się dzisiaj. Chyba jakaś kobitka w poczekalni poradni sprzedała mi jakieś wirusowe świństwo :-/ cały dzień leżę w łóżku, każda próba podniesienia głowy wiąże się z bólem głowy.

zud33e3kf02ij2v9.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisnia11 wrote:
    dziewczyny ja też nie mam siły na nic... mąż mnie wkurza na maksa :/ zaczynam płakać bez powodu... tzn mam powody ale jak zaczne to nie mogę skończyć...
    mam teraz problemy finansowe. jutro do lekarza ide a na koncie mam UWAGA aż 8,06 zł :( w portfelu ok 5 zł a S. ma wypłate dopiero 10!!! ja miałam dostać od szefa (tzw koperte) 30.11 i dupa nie wiadomo kiedy dostane... jestesmy w czarnej dupie do cholery!!! musze pożyczyć od mamy na tego lekarza. nie chce mi się chodzić do pracy. jak widze szefa to mi się agresor włącza ;/ najchętniej rzuciłabym to wszystko w cholerę ale nie moge...

przepraszam ale musiałam się wyżalić... mąż mnie nie rozumie, ostatnio nawet nie chce ze mną rozmawiać... wieczne pretensje ma o wszystko...

Bardzo współczuję... U nas też nie jest lekko. Mąż niedawno zmienił pracę i jeszcze się nie wdrążył na tyle by dostawać jakieś premie, a podstawa taka sobie.
    Jeszcze tyle wydatków przed Świętami i po. 20 grudnia mamy chrzest męża siostrzenicy, potem Święta, po Świętach ślub szwagra i to w Kodniu! Z Poznania będziemy tam jechać 8h! nie wiem czy dam radę.

Ale bądźmy dzielne! :)

Usiądź z mężem i na spokojnie porozmawiajcie, albo znajdź w necie jakiś artykuł opisujący to co teraz przechodzisz w ciąży, jakie są Twoje nastroje i że nie wszystko zależy od Ciebie, może w takiej formie będzie mu lepiej zrozumieć.

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:

PS. to moja dzidzia:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b60890ddb91.jpg

Piękna dzidzia :-) znasz już płeć ? Bo ją mam bardzo podobne zdjęcie i wychodzi że będzie chłopak :-)

Pati ja gdy miałam zaparcia zrobilam sobie kawę z mlekiem na mnie działa i praktycznie od razu idę do toalety.

Kourtney super wiadomość, gratuluje dziewczynki :-)

f2w343r8930pqaay.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakka, kuruj się ! teraz nie można chorować :D

eidth, to dopiero 11 tydzień i płeć jeszcze nie jest znana.. liczę, że dowiem się czegoś na usg prenatalnym :) chociaż powiem Ci, że z powodu niedawnych przejść rodzinnych modlę się, żeby to był chłopiec, więc może się sprawdzi :)
    ale oczywiście najważniejsze, żeby było zdrowe !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 18:39

w57vpc0zwhxsxpfc.png
‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ