X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kirys Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:
    moją gin zaniepokoiło niskie ciśnienie, które u mnie także jest standardem. powiedziała, żeby dużo pić bo ciśnienie spada przy odwodnieniu i wtedy mogą występować częste zawroty głowy i nawet niebezpieczne omdlenia.
    moja znajoma miała taki przypadek w ciąży, że wstała w nocy żeby usmażyć sobie chleb na patelni ( ciążowa zachcianka), zrobiło jej się słabo i wylała sobie gorący olej na biust :( na szczęście wszystko skończyło się dobrze.
    O matko! To może u mnie odwodnienie się zaczyna, bo chyba za mało piję, jakoś nie wchodzi mi...

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Przyszly wyniki nifty. Wszystko w porzadku. Bardzo niskie ryzyko. Dziecko zdrowe! I na 100% dziewczynka! :D
    cudnie
    I gratuluję córeczki :-)

Adaś ur. 07.05.2016
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za pdf z książką. Szkoda że nie macie tejw pdf: ciężarówka przez 9 miesięcy, bo wszędzie jest niedostępna

Adaś ur. 07.05.2016
  • beatas Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys, nie panikuj ! ale faktycznie powinno się pić przynajmniej 1,5 l wody w ciąży..

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Chciałabym dołączyć jeśli można ..?
    Także mam termin na czerwiec dokladnie 14-stego dzień po urodzinach mamy :)

AnnieLov, Madzik84, eidth, beatas, Helenucha Klucha, fairy_tale, Kourtney, Misia15, ansad, mmarzenak, Lila2703, kirys, Helen, xpaulinax lubią tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki97 wrote:
    Witamy :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisnia jejku, współczuje ci takiej sytuacji :/ mam nadzieje że sobie poradzicie. A z mężem, no cóż tacy już są faceci, dla nich wszystko jest takie łatwe i proste, a my jak zwykle wszystko wyolbrzymiamy i niepotrzebnie panikujemy :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki97 wrote:

Witaj :)

Kiki97 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    kirys, ja wczoraj na wizycie miałam 90/50, ale jestem ogólnie niskociśnieniowcem, a lekarz stwierdził, że kobiety w ciąży tak mają! gorzej jakby było za wysokie..

PS. to moja dzidzia:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b60890ddb91.jpg

Cudny maluszek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohh dziewczyny jak widzę wasze zdjęcia z USG to buzia sama mi sie cieszy :)
    Ja swoje zobaczę w poniedziałek będzie już prawie 13 tydz. Boje się troszkę bo o stracie pierwszej ciazy (8tydz) dowiedzialam się właśnie w 12 .
    Naprawde super to wyglada. Swoje widziałam w ósmym a teraz jak pójdę to nie wierzę że już takie duze bedzie:)

• beatas Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiki, też nie mogłam uwierzyć, bo trzy tygodnie temu widziałam tylko białą plamkę, a teraz brykającego, machającego rączkami i nóżkami małego człowieczka :D już nie mogę się doczekać wrażeń z usg 3d/4d

nie martw się, teraz na pewno wszystko będzie dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 20:36

Kiki97, Helen lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiki, przepraszam za pytanie, jeśli nie chcesz oczywiście nie odpowiadaj! nie czułaś przez te 4 tygodnie, że coś jest nie tak? nie plamiłaś?

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisnia11 wrote:
    dziewczyny ja też nie mam siły na nic... mąż mnie wkurza na maksa :/ zaczynam płakać bez powodu... tzn mam powody ale jak zaczne to nie mogę skończyć...
    mam teraz problemy finansowe. jutro do lekarza ide a na koncie mam UWAGA aż 8,06 zł :( w portfelu ok 5 zł a S. ma wypłate dopiero 10!!! ja miałam dostać od szefa (tzw koperte) 30.11 i dupa nie wiadomo kiedy dostane... jestesmy w czarnej dupie do cholery!!! musze pożyczyć od mamy na tego lekarza. nie chce mi się chodzić do pracy. jak widze szefa to mi się agresor włącza ;/ najchętniej rzuciłabym to wszystko w cholerę ale nie moge...

przepraszam ale musiałam się wyżalić... mąż mnie nie rozumie, ostatnio nawet nie chce ze mną rozmawiać... wieczne pretensje ma o wszystko...

Czasami też mam takie wrażenie ze swoim i każda kobietka z mojego otoczenia ma podobne problemy. Ja z moim ostattnio tak sie pozarlam że już się pakowalam i do mamy chciałam iść,też płacze bez powodu a jeszcze trudniej potem sie uspokoić

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    kiki, przepraszam za pytanie, jeśli nie chcesz oczywiście nie odpowiadaj! nie czułaś przez te 4 tygodnie, że coś jest nie tak? nie plamiłaś?

Nie kompletnie nic,mialam tylko ból brzucha lekki i nic na to nie wskazywalo. Poszlam w 12 tyg i lekarz że jest coś nie tak że płód jest za mały i serduszko zatrzymalo sie w ósmym tyg. Skierowali mnie na lyzeczkowanie nastepnego dnia
    W tej ciąży dostalam progesteron,mieszkam w Niemczech i nawet o to trzeba sie tu prosić po jednym poronieniu,dopiero po dwoch coś robią

• beatas Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki97 wrote:
    Nie kompletnie nic,mialam tylko ból brzucha lekki i nic na to nie wskazywalo. Poszlam w 12 tyg i lekarz że jest coś nie tak że płód jest za mały i serduszko zatrzymalo sie w ósmym tyg. Skierowali mnie na lyzeczkowanie nastepnego dnia
    W tej ciąży dostalam progesteron,mieszkam w Niemczech i nawet o to trzeba sie tu prosić po jednym poronieniu,dopiero po dwoch coś robią
    ja za każdym razem w łazience sprawdzam czy nie plamię.. ale przeraża mnie fakt, że i bez tego może się coś dziać z dzidzią i nawet nie będę tego świadoma..
    musisz być teraz dobrej myśli! w kalendarzu belly piszą, że po 11 tygodniu mija największe ryzyko poronienia - trzeba się tym pocieszać i wierzyć, że będzie dobrze !

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki97 wrote:

Nie wiem jak to ująć, ale przeraża mnie opieka medyczna dla kobiet w ciąży w zagranicą :/

Kiki97 lubi tę wiadomość

• fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    fairy_tale, ja nie umiem leżeć, a co dopiero spać na lewym boku.. najbardziej lubię na prawym lub na plecach i nie wiem, jak dam radę się przestawić :P

Ja za to często się w nocy przewracam z boku na bok, jakoś trudno mi sobie wyobrazić leżenie z poduszką w jednej pozycji przez kilka godzin ;)

9ewns65gxjq3gces.png
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki97 wrote:
    Ohh dziewczyny jak widzę wasze zdjęcia z USG to buzia sama mi sie cieszy :)
    Ja swoje zobaczę w poniedziałek będzie już prawie 13 tydz. Boje się troszkę bo o stracie pierwszej ciazy (8tydz) dowiedzialam się właśnie w 12 .
    Naprawde super to wyglada. Swoje widziałam w ósmym a teraz jak pójdę to nie wierzę że już takie duze bedzie:)

To jest nas już kilka wizytujących w poniedziałek :) Na pewno tym razem wszystko będzie dobrze :)

9ewns65gxjq3gces.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Przyszly wyniki nifty. Wszystko w porzadku. Bardzo niskie ryzyko. Dziecko zdrowe! I na 100% dziewczynka! :D

Kourtney GRATULUJE ! jaK SIĘ cieszę razem z Toba kochana :)
    Ksieżniczka no prosze;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 23:05

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki97 wrote:
    Pewnie ze mozna :) witamy :*

kamenkaa lubi tę wiadomość

‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ