Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
madziak2202 wrote:moją gin zaniepokoiło niskie ciśnienie, które u mnie także jest standardem. powiedziała, żeby dużo pić bo ciśnienie spada przy odwodnieniu i wtedy mogą występować częste zawroty głowy i nawet niebezpieczne omdlenia.
moja znajoma miała taki przypadek w ciąży, że wstała w nocy żeby usmażyć sobie chleb na patelni ( ciążowa zachcianka), zrobiło jej się słabo i wylała sobie gorący olej na biustna szczęście wszystko skończyło się dobrze.
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny:)
Chciałabym dołączyć jeśli można ..?
Także mam termin na czerwiec dokladnie 14-stego dzień po urodzinach mamyAnnieLov, Madzik84, eidth, beatas, Helenucha Klucha, fairy_tale, Kourtney, Misia15, ansad, mmarzenak, Lila2703, kirys, Helen, xpaulinax lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybeatas wrote:kirys, ja wczoraj na wizycie miałam 90/50, ale jestem ogólnie niskociśnieniowcem, a lekarz stwierdził, że kobiety w ciąży tak mają! gorzej jakby było za wysokie..
PS. to moja dzidzia:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b60890ddb91.jpg
Cudny maluszek -
nick nieaktualnyOhh dziewczyny jak widzę wasze zdjęcia z USG to buzia sama mi sie cieszy
Ja swoje zobaczę w poniedziałek będzie już prawie 13 tydz. Boje się troszkę bo o stracie pierwszej ciazy (8tydz) dowiedzialam się właśnie w 12 .
Naprawde super to wyglada. Swoje widziałam w ósmym a teraz jak pójdę to nie wierzę że już takie duze bedzie:) -
kiki, też nie mogłam uwierzyć, bo trzy tygodnie temu widziałam tylko białą plamkę, a teraz brykającego, machającego rączkami i nóżkami małego człowieczka
już nie mogę się doczekać wrażeń z usg 3d/4d
nie martw się, teraz na pewno wszystko będzie dobrze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 20:36
Kiki97, Helen lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywisnia11 wrote:dziewczyny ja też nie mam siły na nic... mąż mnie wkurza na maksa
zaczynam płakać bez powodu... tzn mam powody ale jak zaczne to nie mogę skończyć...
mam teraz problemy finansowe. jutro do lekarza ide a na koncie mam UWAGA aż 8,06 złw portfelu ok 5 zł a S. ma wypłate dopiero 10!!! ja miałam dostać od szefa (tzw koperte) 30.11 i dupa nie wiadomo kiedy dostane... jestesmy w czarnej dupie do cholery!!! musze pożyczyć od mamy na tego lekarza. nie chce mi się chodzić do pracy. jak widze szefa to mi się agresor włącza ;/ najchętniej rzuciłabym to wszystko w cholerę ale nie moge...
przepraszam ale musiałam się wyżalić... mąż mnie nie rozumie, ostatnio nawet nie chce ze mną rozmawiać... wieczne pretensje ma o wszystko...
Czasami też mam takie wrażenie ze swoim i każda kobietka z mojego otoczenia ma podobne problemy. Ja z moim ostattnio tak sie pozarlam że już się pakowalam i do mamy chciałam iść,też płacze bez powodu a jeszcze trudniej potem sie uspokoić -
nick nieaktualnybeatas wrote:kiki, przepraszam za pytanie, jeśli nie chcesz oczywiście nie odpowiadaj! nie czułaś przez te 4 tygodnie, że coś jest nie tak? nie plamiłaś?
Nie kompletnie nic,mialam tylko ból brzucha lekki i nic na to nie wskazywalo. Poszlam w 12 tyg i lekarz że jest coś nie tak że płód jest za mały i serduszko zatrzymalo sie w ósmym tyg. Skierowali mnie na lyzeczkowanie nastepnego dnia
W tej ciąży dostalam progesteron,mieszkam w Niemczech i nawet o to trzeba sie tu prosić po jednym poronieniu,dopiero po dwoch coś robią -
Kiki97 wrote:Nie kompletnie nic,mialam tylko ból brzucha lekki i nic na to nie wskazywalo. Poszlam w 12 tyg i lekarz że jest coś nie tak że płód jest za mały i serduszko zatrzymalo sie w ósmym tyg. Skierowali mnie na lyzeczkowanie nastepnego dnia
W tej ciąży dostalam progesteron,mieszkam w Niemczech i nawet o to trzeba sie tu prosić po jednym poronieniu,dopiero po dwoch coś robią
musisz być teraz dobrej myśli! w kalendarzu belly piszą, że po 11 tygodniu mija największe ryzyko poronienia - trzeba się tym pocieszać i wierzyć, że będzie dobrze ! -
nick nieaktualnyKiki97 wrote:Nie kompletnie nic,mialam tylko ból brzucha lekki i nic na to nie wskazywalo. Poszlam w 12 tyg i lekarz że jest coś nie tak że płód jest za mały i serduszko zatrzymalo sie w ósmym tyg. Skierowali mnie na lyzeczkowanie nastepnego dnia
W tej ciąży dostalam progesteron,mieszkam w Niemczech i nawet o to trzeba sie tu prosić po jednym poronieniu,dopiero po dwoch coś robią
Nie wiem jak to ująć, ale przeraża mnie opieka medyczna dla kobiet w ciąży w zagranicąKiki97 lubi tę wiadomość
-
beatas wrote:fairy_tale, ja nie umiem leżeć, a co dopiero spać na lewym boku.. najbardziej lubię na prawym lub na plecach i nie wiem, jak dam radę się przestawić
Ja za to często się w nocy przewracam z boku na bok, jakoś trudno mi sobie wyobrazić leżenie z poduszką w jednej pozycji przez kilka godzin -
Kiki97 wrote:Ohh dziewczyny jak widzę wasze zdjęcia z USG to buzia sama mi sie cieszy
Ja swoje zobaczę w poniedziałek będzie już prawie 13 tydz. Boje się troszkę bo o stracie pierwszej ciazy (8tydz) dowiedzialam się właśnie w 12 .
Naprawde super to wyglada. Swoje widziałam w ósmym a teraz jak pójdę to nie wierzę że już takie duze bedzie:)
To jest nas już kilka wizytujących w poniedziałekNa pewno tym razem wszystko będzie dobrze
-
Kourtney wrote:Przyszly wyniki nifty. Wszystko w porzadku. Bardzo niskie ryzyko. Dziecko zdrowe! I na 100% dziewczynka!
Kourtney GRATULUJE ! jaK SIĘ cieszę razem z Toba kochana
Ksieżniczka no prosze;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 23:05
Kourtney lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny