X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kirys Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:
    moją gin zaniepokoiło niskie ciśnienie, które u mnie także jest standardem. powiedziała, żeby dużo pić bo ciśnienie spada przy odwodnieniu i wtedy mogą występować częste zawroty głowy i nawet niebezpieczne omdlenia.
    moja znajoma miała taki przypadek w ciąży, że wstała w nocy żeby usmażyć sobie chleb na patelni ( ciążowa zachcianka), zrobiło jej się słabo i wylała sobie gorący olej na biust :( na szczęście wszystko skończyło się dobrze.
    O matko! To może u mnie odwodnienie się zaczyna, bo chyba za mało piję, jakoś nie wchodzi mi...

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Przyszly wyniki nifty. Wszystko w porzadku. Bardzo niskie ryzyko. Dziecko zdrowe! I na 100% dziewczynka! :D
    cudnie
    I gratuluję córeczki :-)

Adaś ur. 07.05.2016
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za pdf z książką. Szkoda że nie macie tejw pdf: ciężarówka przez 9 miesięcy, bo wszędzie jest niedostępna

Adaś ur. 07.05.2016
  • beatas Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys, nie panikuj ! ale faktycznie powinno się pić przynajmniej 1,5 l wody w ciąży..

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Chciałabym dołączyć jeśli można ..?
    Także mam termin na czerwiec dokladnie 14-stego dzień po urodzinach mamy :)

AnnieLov, Madzik84, eidth, beatas, Helenucha Klucha, fairy_tale, Kourtney, Misia15, ansad, mmarzenak, Lila2703, kirys, Helen, xpaulinax lubią tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki97 wrote:
    Witamy :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisnia jejku, współczuje ci takiej sytuacji :/ mam nadzieje że sobie poradzicie. A z mężem, no cóż tacy już są faceci, dla nich wszystko jest takie łatwe i proste, a my jak zwykle wszystko wyolbrzymiamy i niepotrzebnie panikujemy :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki97 wrote:

Witaj :)

Kiki97 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    kirys, ja wczoraj na wizycie miałam 90/50, ale jestem ogólnie niskociśnieniowcem, a lekarz stwierdził, że kobiety w ciąży tak mają! gorzej jakby było za wysokie..

PS. to moja dzidzia:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b60890ddb91.jpg

Cudny maluszek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohh dziewczyny jak widzę wasze zdjęcia z USG to buzia sama mi sie cieszy :)
    Ja swoje zobaczę w poniedziałek będzie już prawie 13 tydz. Boje się troszkę bo o stracie pierwszej ciazy (8tydz) dowiedzialam się właśnie w 12 .
    Naprawde super to wyglada. Swoje widziałam w ósmym a teraz jak pójdę to nie wierzę że już takie duze bedzie:)

• beatas Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiki, też nie mogłam uwierzyć, bo trzy tygodnie temu widziałam tylko białą plamkę, a teraz brykającego, machającego rączkami i nóżkami małego człowieczka :D już nie mogę się doczekać wrażeń z usg 3d/4d

nie martw się, teraz na pewno wszystko będzie dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 20:36

Kiki97, Helen lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiki, przepraszam za pytanie, jeśli nie chcesz oczywiście nie odpowiadaj! nie czułaś przez te 4 tygodnie, że coś jest nie tak? nie plamiłaś?

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisnia11 wrote:
    dziewczyny ja też nie mam siły na nic... mąż mnie wkurza na maksa :/ zaczynam płakać bez powodu... tzn mam powody ale jak zaczne to nie mogę skończyć...
    mam teraz problemy finansowe. jutro do lekarza ide a na koncie mam UWAGA aż 8,06 zł :( w portfelu ok 5 zł a S. ma wypłate dopiero 10!!! ja miałam dostać od szefa (tzw koperte) 30.11 i dupa nie wiadomo kiedy dostane... jestesmy w czarnej dupie do cholery!!! musze pożyczyć od mamy na tego lekarza. nie chce mi się chodzić do pracy. jak widze szefa to mi się agresor włącza ;/ najchętniej rzuciłabym to wszystko w cholerę ale nie moge...

przepraszam ale musiałam się wyżalić... mąż mnie nie rozumie, ostatnio nawet nie chce ze mną rozmawiać... wieczne pretensje ma o wszystko...

Czasami też mam takie wrażenie ze swoim i każda kobietka z mojego otoczenia ma podobne problemy. Ja z moim ostattnio tak sie pozarlam że już się pakowalam i do mamy chciałam iść,też płacze bez powodu a jeszcze trudniej potem sie uspokoić

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    kiki, przepraszam za pytanie, jeśli nie chcesz oczywiście nie odpowiadaj! nie czułaś przez te 4 tygodnie, że coś jest nie tak? nie plamiłaś?

Nie kompletnie nic,mialam tylko ból brzucha lekki i nic na to nie wskazywalo. Poszlam w 12 tyg i lekarz że jest coś nie tak że płód jest za mały i serduszko zatrzymalo sie w ósmym tyg. Skierowali mnie na lyzeczkowanie nastepnego dnia
    W tej ciąży dostalam progesteron,mieszkam w Niemczech i nawet o to trzeba sie tu prosić po jednym poronieniu,dopiero po dwoch coś robią

• beatas Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki97 wrote:
    Nie kompletnie nic,mialam tylko ból brzucha lekki i nic na to nie wskazywalo. Poszlam w 12 tyg i lekarz że jest coś nie tak że płód jest za mały i serduszko zatrzymalo sie w ósmym tyg. Skierowali mnie na lyzeczkowanie nastepnego dnia
    W tej ciąży dostalam progesteron,mieszkam w Niemczech i nawet o to trzeba sie tu prosić po jednym poronieniu,dopiero po dwoch coś robią
    ja za każdym razem w łazience sprawdzam czy nie plamię.. ale przeraża mnie fakt, że i bez tego może się coś dziać z dzidzią i nawet nie będę tego świadoma..
    musisz być teraz dobrej myśli! w kalendarzu belly piszą, że po 11 tygodniu mija największe ryzyko poronienia - trzeba się tym pocieszać i wierzyć, że będzie dobrze !

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki97 wrote:

Nie wiem jak to ująć, ale przeraża mnie opieka medyczna dla kobiet w ciąży w zagranicą :/

Kiki97 lubi tę wiadomość

• fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    fairy_tale, ja nie umiem leżeć, a co dopiero spać na lewym boku.. najbardziej lubię na prawym lub na plecach i nie wiem, jak dam radę się przestawić :P

Ja za to często się w nocy przewracam z boku na bok, jakoś trudno mi sobie wyobrazić leżenie z poduszką w jednej pozycji przez kilka godzin ;)

9ewns65gxjq3gces.png
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki97 wrote:
    Ohh dziewczyny jak widzę wasze zdjęcia z USG to buzia sama mi sie cieszy :)
    Ja swoje zobaczę w poniedziałek będzie już prawie 13 tydz. Boje się troszkę bo o stracie pierwszej ciazy (8tydz) dowiedzialam się właśnie w 12 .
    Naprawde super to wyglada. Swoje widziałam w ósmym a teraz jak pójdę to nie wierzę że już takie duze bedzie:)

To jest nas już kilka wizytujących w poniedziałek :) Na pewno tym razem wszystko będzie dobrze :)

9ewns65gxjq3gces.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Przyszly wyniki nifty. Wszystko w porzadku. Bardzo niskie ryzyko. Dziecko zdrowe! I na 100% dziewczynka! :D

Kourtney GRATULUJE ! jaK SIĘ cieszę razem z Toba kochana :)
    Ksieżniczka no prosze;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 23:05

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki97 wrote:
    Pewnie ze mozna :) witamy :*

kamenkaa lubi tę wiadomość

‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ