X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz bedziemy myslec nad imieniem bo mamy wiecej propozycji. Dwa glowne to Abigail albo Sara. A podobaja nam sie jeszcze Kornelia,Łucja,Nadia,

Kiki97 lubi tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Teraz bedziemy myslec nad imieniem bo mamy wiecej propozycji. Dwa glowne to Abigail albo Sara. A podobaja nam sie jeszcze Kornelia,Łucja,Nadia,

łucja i Nadia --ładne !!!

Kourtney lubi tę wiadomość

• beatas Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    z tych, co wymieniłaś podoba mi się Sara, Kornelia i Nadia :)

Kourtney lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara mi sie kojarzy z mala ksiezniczka :) Byla taka bajka nawet ;)

kamenkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj M. powiedzial dzisiaj ze obawia sie o nasz budzet jak zaczne szalec z wyprawka i ciuszkami dla malej :D

JajkoNiespodzianka lubi tę wiadomość

• dais Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney widze ze dwa imiona na liscie mamy takie same :)
    U nas tez jest Sara, Izabela, Nadia, Natasza jako ulubione i wielka pustka dla chlopaka. Moze ewentualnie Feliks tak jak mial byc nasz Olaf w poprzedniej ciazy, ale w sumie juz mi sie tak nie podoba bo tych latach.
    Gratuluje coreczki :D

Witamy, rozgosc sie :)

Co do strachu to tez tak mam, bo ostatni raz dzidzie widzialam w 7 tygodniu i podejrze dopiero w poniedzialek. Nie mam zadnych niepokojacych objawow, ale stres zawsze pozostaje.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• ansad Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki97 wrote:
    Nie kompletnie nic,mialam tylko ból brzucha lekki i nic na to nie wskazywalo. Poszlam w 12 tyg i lekarz że jest coś nie tak że płód jest za mały i serduszko zatrzymalo sie w ósmym tyg. Skierowali mnie na lyzeczkowanie nastepnego dnia
    W tej ciąży dostalam progesteron,mieszkam w Niemczech i nawet o to trzeba sie tu prosić po jednym poronieniu,dopiero po dwoch coś robią
    Miałam podobnie w poprzedniej ciąży. W 13 tygodniu dowiedziałam się że serce przestało bić w 11 tygodniu. Wcześniej miałam dużego krwiaka podkosmowkowego, plamienia i krwawienia, jednak od 10 tygodnia już był spokój, dlatego to było mega zaskoczenie, bo wydawało się że ciąża już wychodzi na prostą. Jak się okazało winna była immunologia. Teraz kupiłam detektor tętna, nie wytrzymalabym kilka tygodni nie mogąc sprawdzić czy serce bije po tym co się stało w poprzedniej ciąży.

Adaś ur. 07.05.2016
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Sara mi sie kojarzy z mala ksiezniczka :) Byla taka bajka nawet ;)

Mi dokładnie tak samo się kojarzy. Bardzo ładne imię :)

My wstępnie jesteśmy zauroczeni imieniem Milan dla syna i Elsa (po babci mojego przyszłego m.) dla córki. A tu tyle jeszcze trzeba czekać, żeby poznać płeć! Nie doczekamy się :)

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney co ja czytam! Dziewczynka?! Jejjj to cudownie! To teraz się zacznie zakupowe szaleństwo hihi ja nie mogłam się powstrzymać i kupowałam sukieneczki a jak przyszło co do czego to prawie ich nie ponosiła bo nie jest to najwygodniejsze dla maluszka, dopiero jak siedziała to zaczynałam ja stroić jak laleczke hihi córeczki są super!
    Ja wizytuje w piątek, ktoś ze mną?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 04:51

201703012752.png
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney, gratuluję i zazdroszczę dziewczyneczki :) Sara i Łucja - ładne :)
    Rosną Wam już wielkie brzuchy? :D
    Mój jakoś dziś wystrzelił ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 00:18

• Nelus Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajkoniespodzianka brzuch rośnie ale wielki jeszcze nie jest hihi narazie nie wygląda ciążowo gdy mam na sobie zimowe ciuchy. Jak ktoś mnie nie zna to nawet nie zauważy, może tylko pomysli sobie ze się najadłam hehe

201703012752.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 20:04

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • beatas Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez słabo przybieram na wadze.. Przed ciążą ważyłam 47 kg, jakiś tydzień temu 49,5 kg, a teraz znowu spadlam do 48.. Nie wymiotuje, wiec nie wiem czy to normalne, ze chudnę? A brzuszek tez mam zaokrąglony, ale widac tylko w obcisłej bluzce:)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Przyszly wyniki nifty. Wszystko w porzadku. Bardzo niskie ryzyko. Dziecko zdrowe! I na 100% dziewczynka! :D

Cudowna wiadomość Gratulacje !

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    ja za każdym razem w łazience sprawdzam czy nie plamię.. ale przeraża mnie fakt, że i bez tego może się coś dziać z dzidzią i nawet nie będę tego świadoma..
    musisz być teraz dobrej myśli! w kalendarzu belly piszą, że po 11 tygodniu mija największe ryzyko poronienia - trzeba się tym pocieszać i wierzyć, że będzie dobrze !

To jest najgorsze,myślisz że wszystko dobrze a tu nagle lekarz mówi Ci ze płód obumarl, też patrze caly czas na wkladke czy aby sluz sie nie zmienia,bo wlasnie pamietaam że ten jak poronilam był żółty i miał troszke nieprzyjemny zapach,no ale też myślałam że to normalne.
    Jeśli chodzi o opieke medyczna to jak ja tu przyjechalam od poczatku mialam wrażenie że Ci lekarze sa strasznie nie douczeni,mimo że też Polacy,ale studiowali tutaj. Dla nich ciąża tak samo jak i w UK istnieje dopiero od 12tygodnia dopiero wtedy dostaje się książeczkę ciąży(chyba tak to sie nazywa) progesteron także sama musiałam prosić że chcę itd bo poronienie,on z tym nie wyszedł mimo że pierwsza ciążę też u niego prowadziłam. Ale fakt że Niemcy są głupim narodem :)

• munequita Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Kourtney Ja wizytuje w piątek, ktoś ze mną?

Ja też w samo południe w piątek mam wizytę, odbieram wyniki mocz i morfologie no i pewnie zobaczymy co tam się dzieje w środku.

Mój brzuszek tylko na wieczór jest większy, ale to sprawa jedzenia. Z rana może już coś troszeczkę widać, ale malutko.

Też straciłam 2 kg od początku. Nie wymiotuje, ale moja siostra miała tak samo. Dopiero w 18 tygodniu zaczęła jej waga skakać do góry.

Nelus lubi tę wiadomość

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ansad wrote:
    Miałam podobnie w poprzedniej ciąży. W 13 tygodniu dowiedziałam się że serce przestało bić w 11 tygodniu. Wcześniej miałam dużego krwiaka podkosmowkowego, plamienia i krwawienia, jednak od 10 tygodnia już był spokój, dlatego to było mega zaskoczenie, bo wydawało się że ciąża już wychodzi na prostą. Jak się okazało winna była immunologia. Teraz kupiłam detektor tętna, nie wytrzymalabym kilka tygodni nie mogąc sprawdzić czy serce bije po tym co się stało w poprzedniej ciąży.

O a ile taki detektor tętna kosztuje? Gdzie go można kupić? Byłabym o wiele spokojniejsza:)

• Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    O matko! To może u mnie odwodnienie się zaczyna, bo chyba za mało piję, jakoś nie wchodzi mi...

Jeju ja mam ten sam problem z piciem...jedzenie wchodzi a picie prawie w ogóle. Wczoraj wypiłam raptem 3 kubki przez cały dzień. Przed ciążą potrafiłam wypić ponad 2 litry dziennie, a teraz na samą myśl jest mi niedobrze. Dziewczyny co popijacie w ciągu dnia ?? Jeju wiem że za mało piję i nie wiem co z tym zrobić :(

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila2703 wrote:
    Jeju ja mam ten sam problem z piciem...jedzenie wchodzi a picie prawie w ogóle. Wczoraj wypiłam raptem 3 kubki przez cały dzień. Przed ciążą potrafiłam wypić ponad 2 litry dziennie, a teraz na samą myśl jest mi niedobrze. Dziewczyny co popijacie w ciągu dnia ?? Jeju wiem że za mało piję i nie wiem co z tym zrobić :(
    Ja też mało pije;( Pije przeważnie herbatki owocowe, wodę z sokiem żurawinowym i sok z wyciskanych owoców z sokowirówki, czasem wypije kubek wody.

lprkuay3dehqwb0g.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny właśnie nie moge być na l4 bo jestem na głupim stażu z up i jak pójde na dłuższe l4 to mnie ze stażu usuną i dostanę tylko ten 1000 przez rok a tak jak wytrzymam do końca lutego to pracodawca musi mnie zatrudnić na co najmniej 3 m-ce (tak mam zagwarantowane w umowie i dowiadywałam się w up czy może mnie nie zatrudnić ze względu na ciążę - no i musi ;)) więc na l4 mogę iść dopiero w kwietniu (po 30 dniach pracy) i tak mogę się z nim ugadać żeby mnie zatrudnił na ten 1 m-c za większą kwotę (nawet gdybym mu musiała dopłacić) ale o tym będe z nim gadać przed świętami (w pracy nikt nie wie). dlatego dostaje od niego tzw koperte bo na wstępie mu powiedziałam że mi na tym stażu nie zależy i może ze mnie od razu zrezygnować. ale jemu był potrzebny pracownik i zaproponował mi że będzie mi dopłacał jak za normalną pracę.

a z mężem to jest tak że z nim się nie da normalnie pogadać. ma bardzo ciężki charakter. w pierwszej ciąży było dokładnie tak samo. doszło do tego że miałam bardzo wcześnie skurcze ze stresu a on miał to w dupie i sobie imprezował... na szczęście teraz się z tym już ogarnął i siedzi grzecznie w domu

dobra dość już tych smutnych wpisów na dzisiaj. jestem silna i sobie poradze. musze :)

kourtney bardzo się cieszę że na 100% dzieciątko zdrowe :)

kiki97 witamy serdecznie :)

ja dzisiaj wizytuje (już pieniądze mam pożyczone ale i tak do szefa pójde)

u79ep1.png
    k3xSp2.png
‹‹ 423 424 425 426 427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ