X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_karolina wrote:
    Te wózki mima są boskie. Widziałam na żywo to naprawdę robią wrażenie. Wyróżniają się na tle innych. Najbardziej podoba mi się czarny lub biały. Ale niestety nie są na moja kieszeń i musze sobie darować ;).

No to mnie przekonałaś... ja widziałam jego tylko raz na mieście.

Karolina_karolina lubi tę wiadomość

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja już po wizycie, mój Niuniuś ma się bardzo dobrze, ma już 7,78 cm i waży 0,79 dkg
    Dzisiaj dzidzia chwaliła się cały czas nóżkami, więc pokazuje Wam te piękne stópki :)
    DSC_0612_jpg_300x300_q85.jpg

AnnieLov, fairy_tale, mmarzenak, Lila2703, Pati_89, dais, Kawokado, eidth, Madzik84, Helenucha Klucha, beatas, kirys, munequita, jakka, Kourtney, xpaulinax lubią tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agus3004 wrote:
    Hej
    Ja już po wizycie, mój Niuniuś ma się bardzo dobrze, ma już 7,78 cm i waży 0,79 dkg
    Dzisiaj dzidzia chwaliła się cały czas nóżkami, więc pokazuje Wam te piękne stópki :)

Ale cudowności :)

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOURTNEY gratuluje córeczki:)

ANNIELOVE ja z tych niezdrowych zachcianek to pije kawe codziennie rano, musze, bo inaczej nie funkcjonuje. Ale gin powiedział, że bez przesady z tymi wyrzeczeniami, że musiałabym również herbate odstawić jak już tak super zdrowo ma być.
    Jabłkami zajadałam się tak w ciąży z córką. Teraz mam obsesje na punkcie mandarynek :) i chipsy :)

A dziś mnie naszło na bigos i robie właśnie. Będzie na dziś i jutro :) Zaś będzie podwójny brzuch po tej kapuście ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 13:50

kamenkaa lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:

ANNIELOVE ja z tych niezdrowych zachcianek to pije kawe codziennie rano, musze, bo inaczej nie funkcjonuje. Ale gin powiedział, że bez przesady z tymi wyrzeczeniami, że musiałabym również herbate odstawić jak już tak super zdrowo ma być.
    Jabłkami zajadałam się tak w ciąży z córką. Teraz mam obsesje na punkcie mandarynek :) i chipsy :)

A dziś mnie naszło na bigos i robie właśnie. Będzie na dziś i jutro :) Zaś będzie podwójny brzuch po tej kapuście ;)

Chipsy....o matko aż mi burczy w brzuchu :( i ślinotoku dostałam...

Paula1991 lubi tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już w drodze :) stres mega zajadam się czekoladą i pije Kubusia :) a na tym badaniu chyba się zsikam kto to wymyślił pełny pęcherz w ciąży :D

mmarzenak, kamenkaa, Magda34, Madzik84, jakka lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila2703 wrote:
    Chipsy....o matko aż mi burczy w brzuchu :( i ślinotoku dostałam...

haha czyli nie tylko ja mam taki apetyt. Ja mam już 3 kg więcej :/ Ale jak widać nie ma się co dziwić w moim przypadku

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agus3004 wrote:
    Hej

cudowne stópki! :)

Annielove zgubiłam się ;D jak ma na imię twoja córeczka? Bo dałabym sobie rękę uciąć, ze Anielka i chyba teraz popitalałabym bez ręki ;D ;D ;D

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• dais Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:

Mnie ostatnio naszlo na cole i musialam kupic sobie 0,5 butelke. Nie wiem, czemu na takie paskudztwa ma sie zachcianki. A bigos dobra sprawa, tez juz mialam na to zachcianke i jakies 2 tygodnie temu robilam :) Na poczatku ciazy musialam koktajle pic, jesc truskawki i wszelkie owoce, teraz juz mnie nie ciagnie tak bardzo. Ostatnio sie musze pilnowac bo fast-foodow i gazowanego picia mi sie chce, a wiem, ze to bez wartosci i baaardzo kaloryczne.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą otwierałam oczy i pierwsze co to kawa... tak sobie myslałam kiedyś że jak będe w ciąży to jak ja wytrzymam... ale jak widac nie ma się co martwić na zapas ;) Od 6 tygodnia kawa może dla mnie nie istnieć, a nawet jak mój mąż robił to mi przeszkadzał zapach ;)
    Tez jestem zdania, że jak ma sie na coś ochote to w granicach rozsądku mozna sobie pozwolic... ;)
    Ja za to pizze bym mogła jeść codziennie na obiad <3 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 14:04

Magda34 lubi tę wiadomość

• eidth Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agus3004 wrote:
    Hej
    Boziuu jakie cudne stopki <3
    Nie mogę się już doczekać mojej wizyty a tu jeszcze tyle czasu...

f2w343r8930pqaay.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Nie macie pojęcia jaką radość poczułam gdy na zegarze wybiła 6.00
    Wczoraj wieczorem zaczęła mnie boleć głowa taki se normalny ból. Zrobiłam sobie ciepłe mleczko przed snem zimny okład na głowę i zasnęłam na jakieś dwie godziny. Jeszcze w życiu mnie tak nie bolała głowa miałam ochotę odrąbać ją sobie siekierą. W apteczce tylko nospa i apap ekstra a na nim "nie zażywać w I trymestrze ciąży". Więc o 6 mój mąż był już w sklepie po apap. Na szczęście pomógł i żyje choć głowa nadal ciężka a ja cała obolała.
    Współczuję szczerze dziewczynom które cierpią na migreny, rzeczywiście chce się po ścianach chodzić.

O 15.00 prenatalne ale już o 13 musimy wyjechać. Teraz się martwię czy z moim maluszkiem wszystko dobrze.

A to mój brzusio z niedzieli (w sobotę byliśmy na urodzinach i trochę się zwiększył) :)

a138777e6d969cc9med.jpg

No ładniutkie macie juz te brzuszki :)
    Patutka Ty rownież ;-)

Ja się zbieram na wizyte a mam leukocyty w moczu i to wielkie boje sie z racji tej co będzie . Juz powoli sie poddaje jak nie szpital to krwaiwnie plamienie wysypki Juz nie daje rady .

pozdrawiam Was bez wyjątku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 14:23

• eidth Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati trzymam kciuki i czekam na wieści po wizycie :-)

f2w343r8930pqaay.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    My już w drodze :) stres mega zajadam się czekoladą i pije Kubusia :) a na tym badaniu chyba się zsikam kto to wymyślił pełny pęcherz w ciąży :D

Trzymam kciuki:)
    Fajny brzusio:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 14:30

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAMENKAA będzie dobrze! :*

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisnia11 wrote:
    dais zazdrosze męża. mój niestety jest niereformowalny i on w żaden sposób nie czuje że będzie 2 dziecko. co do wkręcenia go w zakupy to też odpada bo już wszystko mamy a wózek będę kupować jak się nadazy okazja na olx

Jeśli chodzi o męża to u mnie podobnie, więc nie jesteś sama :)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, powodzenia, trzymam kciuki! :)

Kamenkaa, trzeba byc dobrej myśli! Lekarz cos wykombinuje na te leukocyty.. Daj znać jak wrócisz!

Co do wózka to ja wstępnie zakochałam się w quinny mood czarno białym, ale jeszcze go nie widziałam na żywo:)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Pati, powodzenia, trzymam kciuki! :)

Kamenkaa, trzeba byc dobrej myśli! Lekarz cos wykombinuje na te leukocyty.. Daj znać jak wrócisz!

Co do wózka to ja wstępnie zakochałam się w quinny mood czarno białym, ale jeszcze go nie widziałam na żywo:)

Dzieki za odpowiedz -ale jest ich dośc duzo bo az +25 ;/ i nie wiem czy to moze zagrażać dziecku .
    Ide zaraz do lekarza mam nadzieje ze bedzie dobrze.

• Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki97 wrote:
    O a ile taki detektor tętna kosztuje? Gdzie go można kupić? Byłabym o wiele spokojniejsza:)

Kiki detektor około 300 zł na allegro można zamówić :)

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Pati powodzenia!
    Oświećcie mnie - o co chodzi z tym pełnym pęcherzem?

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ