Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Quatriona wrote:To ciekawe moze Twoja kotka kuz czuje konkurencje. Mnie w pierwszej ciazy koty tak obsiadaly i sie tulily ze jak pod koniec ciazy bylam na zwolnieniu i siedzialam praktycznie caly czas w domu to jak nagle wychodzilam to patrzyly na mnie z takim zdziwieniem jakby conajmniej kanapa wstala i wyszla im z domu
No własnie to w sumie jest kotka mojego męża, ma ją od małego kociaczka , a ja wlazłam do jego domu i zajęłam trochę jej miejsce. Ona generalnie strasznie długo przekonuje się do nowych ludzi, mnie w miarę szybko zaakceptowałą i potrafi już sama do mnie przyjść i domagać się pieszczot. Jednak mojego Grzesia to kocha chyba ponad wszystko i on jest dla niej najważniejszyTrochę się boję co będzie jak pojawi się Kropek, bo może być zazdrosna , tak czuję
-
Lila2703 wrote:Kurcze, a moja kotka totalnie mnie zlewa i nie chce wygrzewać.
Za to przeżyłam szok, jak byłam u teściów. Oni mają taką leciwą kotkę, która generalnie olewa wszystkich i głównie śpi, ostatnio ni stąd ni zowąd wskoczyła mi na kolana i siedziała na nich przez cały nasz pobyt.
Moja kotka też mnie olewa, a kocura dzień i noc nie mogę od siebie odkleićLila2703, mmarzenak lubią tę wiadomość
[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
Cześć dziewczyny, gratuluję pozytywnych wieści i życzę wszystkim wizytującym samych udanych badań
Ostatnio dowiedziałam się, że od ok. 20 tygodnia ciąży, a najlepiej już od początku II trymestru nie należy leżeć na plecach ani na brzuchu! Najlepiej układać się na lewym boku, trzeba tego pilnować także w trakcie snu. Praktykujecie już takie leżenie? Bo ja od dzisiaj będę się pilnować, w szczególności muszę unikać leżenia na plecach, bo często mi się to zdarza, np. gdy czytam książkę... -
Mmarzenak ooo juz 15 tydzien. Gratuluje
Ja tez nie umialam szukac w ciucholandach, ale z czasem doszlam do wprawy. Zawsze wybieram te z wieszakami i bez smierdzacych rzeczy. Na swieta bede musiala zapolowac na jakies bluzki i swetry, bo zaczynaja siegac do konca brzucha ledwo, ledwo. Az boje sie co bedzie jak urosnie wiekszy.
Ja mam poduche ciazowa wiec spie na boku z poduszka miedzy nogami. Jest w ksztalcie litery U, wiec nie ma szans zebym sie przewrocila na niechciany bok. Jak sie ma odpowiednie podparcie to mozna troche spedzic na plecach, najlepiej podobno na lewym boku, bo przeplyw krwi jest najwiekszy.
U mnie dzisiaj pierwszy dzien od kilku kiedy sniadanie zostalo w brzuchu.
mmarzenak lubi tę wiadomość
-
munequita wrote:W którym tygodniu przeszłyście na usg brzucha z tego "śmiesznego" dowcipnego? Przede mną wizyta w piątek jestem w 11tyg. i tak się zastanawiam czy może już będzie inaczej.
-
munequita wrote:W którym tygodniu przeszłyście na usg brzucha z tego "śmiesznego" dowcipnego? Przede mną wizyta w piątek jestem w 11tyg. i tak się zastanawiam czy może już będzie inaczej.
Ja będę mieć prenatalne w 12t + 4d i lekarz powiedział, że może się ono odbyć zarówno przez brzuch, jak i dowcipnie - zależy od pozycji malucha. Mam nadzieję, że to już będzie ostatnie usg dopochwowe, bo nie przepadam za tą formą -
dais wrote:Ja mam poduche ciazowa wiec spie na boku z poduszka miedzy nogami. Jest w ksztalcie litery U, wiec nie ma szans zebym sie przewrocila na niechciany bok. Jak sie ma odpowiednie podparcie to mozna troche spedzic na plecach, najlepiej podobno na lewym boku, bo przeplyw krwi jest najwiekszy.
No właśnie, chyba nadszedł czas, żeby sobie taką poduchę sprawić
-
Hej
Ja dziś znów głupie sny miałam, ale co by tu opowiadać
Witam w 13 tygodniu
fairy_tale wrote:Cześć dziewczyny, gratuluję pozytywnych wieści i życzę wszystkim wizytującym samych udanych badań
Ostatnio dowiedziałam się, że od ok. 20 tygodnia ciąży, a najlepiej już od początku II trymestru nie należy leżeć na plecach ani na brzuchu! Najlepiej układać się na lewym boku, trzeba tego pilnować także w trakcie snu. Praktykujecie już takie leżenie? Bo ja od dzisiaj będę się pilnować, w szczególności muszę unikać leżenia na plecach, bo często mi się to zdarza, np. gdy czytam książkę...
Taaak mi gin w pierwszej ciąży kazał spać na lewym boku ale to dopiero później, coś koło 30 tyg. No i oczywiście się stosowałamMówił żeby nie spać ani na plecach, ani na brzuchu. Najlepszy lewy bok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 10:56
Madzik84, Helen lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja już w 10 tyg miałam przez brzuchmunequita lubi tę wiadomość
-
wisnia11 wrote:napisz mi proszę gdzie w poznaniu są te lepsze ciucholandy bo ja chyba zawsze trafiam na syf. w swarzędzu są fajne lumpki ale tam to do siorki muszę jechać. latem kupiłam w jednym swarządzkim super bluzeczkę w motyle, taką zwiewną za 2,5zł
Jakka cudny maluch
ja jutro wizytuje. już nie mogę się doczekać
Spytam siostry bo ona często chodzi i zawsze znajdzie coś fajnego, jakiś czas temu kupiła kaszmirowy sweterek ysl za 15zł!
Też jutro mam wizytę, o 19:30 a Ty?
Mały Ryś -
Hej
Jakka śliczna dzidzia
Wysłałam Wam tą książkę dziewczyny sprawdźcie maile, jakby do którejś nie doszło to pisać.
Ja mam ciucha ścianą domui czekam zawsze na przeceny na 5 zł albo 30 - 40 - 50 %
Ja też miałam dopiero na prenatalnych przez brzuch i ostatnio mi tylko tętno sprawdzał to też przez brzuch to było tydzień temu a prenatalne 2 tyg temuWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 11:58
dais lubi tę wiadomość
-
znalazlam 3 ksiazki:
Jezyk niemowlat http://sendfile.es/pokaz/593799---detc.html
Madrzy rodzice - niestety wazy 55 mega plik http://sendfile.es/pokaz/593804---qr6n.html
w oczekiwaniu na dziecko http://sendfile.es/pokaz/593807---gyua.html
Helen, dais, Kourtney lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny