Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ale Wam jako kobietom w ciąży przysługuje pobranie krwi bez kolejki. To jest wasze prawo:-) nie możecie siedzieć głodne i czekać na swoją kolej
ja też taka twarda byłam przedostatnio i po zaslabnieciu się właśnie dowiedziałam od pielęgniarki że to jest nasz przywilej:-)
Magda cudowny maluszekmnie noc minęła wreszcie spokojnie. Przespałam całą i ani razu nie obudziłam się na opróżnienie nosa;-) co za radość
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 09:37
Malena91, Magda34, Madzik84, Kourtney lubią tę wiadomość
-
jakka wrote:Dziewczyny ale Wam jako kobietom w ciąży przysługuje pobranie krwi bez kolejki. To jest wasze prawo:-) nie możecie siedzieć głodne i czekać na swoją kolej
ja też taka twarda byłam przedostatnio i po zaslabnieciu się właśnie dowiedziałam od pielęgniarki że to jest nasz przywilej:-)
Magda cudowny maluszekmnie noc minęła wreszcie spokojnie. Przespałam całą i ani razu nie obudziłam się na opróżnienie nosa;-) co za radość
A to nie wiedziałam z tą kolejką na pobranie krwi. Bo w sklepach jak juz będzie widać mocno brzuch to wiem,że przysługujeMagda34
-
Przysługuje
też się bardzo z tego ucieszyłam bo siedzenie w kilometrowej kolejce na glodniaka zaczynało mnie stresować
A ja teraz pierwsze co robię po przebudzeniu to swoje kroki kieruje do lodówki
nawet jak brzuszka nie widać to trzeba się upomnieći korzystać
kamenkaa, Magda34 lubią tę wiadomość
-
Fajnie, że o tym wspomniałaś bo ja też dotychczas czekałam w kolejce za starszymi ludźmi. Dziś byłam na morfologii i jakiś przeciwciałach allo coś tam. Aha no i zaczęłam drugi trymestr!
mmarzenak, munequita, Madzik84, Pati_89, Helen, Kourtney lubią tę wiadomość
Mały Ryś -
Magda34 wrote:Super ten wózek, ale w zime przez te koła z przodu bedziesz przeklinac, mialam podobny wozek przy córce i te kola z przodu nie dawaly rady na chodniku z uklepanym śniegiem. Nie chcial jechać
Magda34 lubi tę wiadomość
Misia15
Naszą Księżniczka - Oliwka -
Witajcie. I ja dzis zaczynam drugi trymestr nareszcie!
Niby to nasz przywilej z pierwszenstwem przy pobraniu ale u mnie tonie przejdzie. Raz widzialam jedna śmiała ktora chciala fo egzekwowac. Babcie prawie ja zjadłyMadzik84, mmarzenak, Helenucha Klucha, Pati_89, Magda34, HoniKa89, Lila2703, Kourtney lubią tę wiadomość
-
Heeej
Jak tam po Mikołajkach ? Byliśmy wczoraj na wyprawie po mieście, w sumie było zabaw, ale dla większych dzieci jak mój Franek... Skończyło się tak że poszliśmy do salonu zabaw dla dzieci i to był strzał w 10
Dzieci się wyszalały, ogólnie było super.
Dorajna ale macie piękną pamiątkę ! Zdjęcie z brzuszkiem wymiata , bardzo mi się podobaCO do Mikołaja, był taki , że żadne dziecko nie chciało do niego iść
Koleżanka poszła to ma zdjęcie pamiątkowe jak mała płacze w niebogłosy
maczka32 ładny brzuszek
kamenkaa ojej szkoda że mama pochwaliła się pomimo Twojego wyraźnego zakazuMoja mama też ma problem z takimi tajemnicami, bo jak się cieszy czymś to musi się dzielić
kamenkaa, Dorjana, Kourtney lubią tę wiadomość
-
Witam was z rana, dla mnie szczesliwego poranka. Nie spalam pol nocy, wydawalo mi sie wieczorem, ze nie jestem zestresowana dzisiejszym prenatalnym, a jednak bylam niemozliwie. Cala noc mialam koszmary, budzilam sie i nie moglam zasnac czujac niepokoj. Potem snilo mi sie, ze opowiadalam o tych koszmarach mezowi i mamie, potem znow koszmary etc. Rano wstalam jeszcze przez 5 niewyspana i zestresowana. A na USG wszystko w porzadku, mamy kolejnego uparciuszka, ktory nie chcial sie pokazac i uparcie chwalil sie swoim kregoslupem. Ostatecznie udalo sie zmierzyc NT (2,6 mm) oraz z wynikami z biochemii wyszlo, ze szansa na Trisomie-21 szansa 1:2511 zespol Downa; Trisomia 18+13 1:20000. Dwie raczki sa, dwie nozki, glowka, kosc nosowa, zoladeczek pracowal caly czas, ogolnie na ta chwile wszystko wyglada prawidlowo. Dzieciaczek ssal obie rece (widoczne na zdjeciu w calosci), mial czkawke i delikatnie kolysal nozkami. Obrocic sie nie chcial za skarby i lekarka baaardzo sie nameczyla aby zmusic go do lekkiego ruchu i zmierzyc NT. Aaa prosze o zmiane terminu porodu na 10 czerwca, maluszek jest kilka dni starszy ma juz 7,4 cm. Plci nie znam, bo lekarka stwierdzila, ze jest za wczesnie i teraz wszyscy wygladaja jak chlopcy
Moze na USG 3D w Polsce sie czegos dowiem. Maz mysli, ze skoro uparciuch to pewnie kolejny synek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:40
mmarzenak, kamenkaa, Misia15, Madzik84, Malena91, Pati_89, Helenucha Klucha, wisnia11, Magda34, jakka, HoniKa89, Lila2703, Kourtney, kirys lubią tę wiadomość
-
jakka wrote:Dziewczyny ale Wam jako kobietom w ciąży przysługuje pobranie krwi bez kolejki. To jest wasze prawo:-) nie możecie siedzieć głodne i czekać na swoją kolej
TAk masz racje.
Ale jak sie podchodzi bez kolejki to są takie "Wredne baby" że jak się zapytaja czemu mowisz ze ciąża a one mowią że to kłamstwo bo nie chce sie stac bo nie widac brzucha.
Rożni sa ludzie a to potem przykro tak sie robi:( i tumaczyc udawadniach czym Karta ciazy obcym ludzia...
Trzymam kciuki za wizytujące!!! -
dais wrote:Witam was z rana, dla mnie szczesliwego poranka. Nie spalam pol nocy, wydawalo mi sie wieczorem, ze nie jestem zestresowana dzisiejszym prenatalnym, a jednak bylam niemozliwie. Cala noc mialam koszmary, budzilam sie i nie moglam zasnac czujac niepokoj. Potem snilo mi sie, ze opowiadalam o tych koszmarach mezowi i mamie, potem znow koszmary etc. Rano wstalam jeszcze przez 5 niewyspana i zestresowana. A na USG wszystko w porzadku, mamy kolejnego uparciuszka, ktory nie chcial sie pokazac i uparcie chwalil sie swoim kregoslupem. Ostatecznie udalo sie zmierzyc NT (2,6 mm) oraz z wynikami z biochemii wyszlo, ze szansa na Trisomie-21 szansa 1:2511 zespol Downa; Trisomia 18+13 1:20000. Dwie raczki sa, dwie nozki, glowka, kosc nosowa, zoladeczek pracowal caly czas, ogolnie na ta chwile wszystko wyglada prawidlowo. Dzieciaczek ssal obie rece (widoczne na zdjeciu w calosci), mial czkawke i delikatnie kolysal nozkami. Obrocic sie nie chcial za skarby i lekarka baaardzo sie nameczyla aby zmusic go do lekkiego ruchu i zmierzyc NT. Aaa prosze o zmiane terminu porodu na 10 czerwca, maluszek jest kilka dni starszy ma juz 7,4 cm. Plci nie znam, bo lekarka stwierdzila, ze jest za wczesnie i teraz wszyscy wygladaja jak chlopcy
Moze na USG 3D w Polsce sie czegos dowiem. Maz mysli, ze skoro uparciuch to pewnie kolejny synek.
A o ot nasz sliczny profil
A tu w calej okazalosci
Super gratuluje jak sie ciesze razem z Toba !
Nie dziwie sie ze nie moglas spac tez tak bede miec tylko najgorsze jest to ze ja mam na 15:45 prenatalke wiec caly dzien w stresie normalnie masakra..a ja jak sie denerwuje to odrazu płacze... -
Dais śliczny maluch
Ja mam wizytę o 13.00 zaopatrzyłam się już w batonika i coca colę
Kupiłam dziś od babeczki spodnie używane z H&M, bo wczoraj się mąż wydarł że gniotę dziecko gumką. I przyszły mi dziś zamówione książki dla męża pod choinkęWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 11:57
mmarzenak, Helen lubią tę wiadomość
-
dziś tzn z niedzieli na poniedzialek dostalam lekkie krwawienie czerwone ale okazalo sie po przyjezdzie do szpitala ze to jakis falszywy alarm i w srodku nic sie zlego nie dzieje i malenstwo ma sie dobrze i... uslyszalam serduszko mojego skarba
))))))))))))) Kosmówka w porządku wiec odetchnęłam z ulgą. Po drodze do szpitala zatrzymala nas policja i dostalismy mandat zero zrozumienia kiedy mąż powiedział ze spieszymy sie do szpitala bo żona krwawi a jest w ciazy. Policjant za to poinformował nas ze konczy sie przeglad naszego auta i wypisal mandat. Dziś składamy skargę do Komendy w Poznaniu... szkoda ze ludzie nie maja ludzkiego odruchu.
nasze początki starań ( od listopada 2013)
-
Magda śliczny maluch
Dziewczyny zawsze możecie te starsze Panie postraszyć myszami to zaraz Was będą puszczać bo to taki wiek przesądny
Madzia 87 i policjant nie boi się myszy ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 11:56
MADZIA 87 lubi tę wiadomość
-
kuleczka777 wrote:Magda śliczny maluch
Dziewczyny zawsze możecie te starsze Panie postraszyć myszami to zaraz Was będą puszczać bo to taki wiek przesądny
Madzia 87 i policjant nie boi się myszy ?
niech go zeżrąmmarzenak, Magda34 lubią tę wiadomość
nasze początki starań ( od listopada 2013)
-
Zapolowałam dziś z siostrą w lumpeksie na małe ciuszki
i oto nasze zdobycze
37 sztuk za 52 złna metkach next h&m mammas&pappas:)
Już się nie mogę doczekać prania i prasowania
mmarzenak, Paula222, Magda34, Madzik84, Helen, Paula1991, Misia15, Helenucha Klucha, xpaulinax, Nelus, Kourtney, kirys lubią tę wiadomość
-