Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • jakka Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale Wam jako kobietom w ciąży przysługuje pobranie krwi bez kolejki. To jest wasze prawo:-) nie możecie siedzieć głodne i czekać na swoją kolej :-) ja też taka twarda byłam przedostatnio i po zaslabnieciu się właśnie dowiedziałam od pielęgniarki że to jest nasz przywilej:-)
    Magda cudowny maluszek :-) mnie noc minęła wreszcie spokojnie. Przespałam całą i ani razu nie obudziłam się na opróżnienie nosa;-) co za radość :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 09:37

nick nieaktualny, Magda34, Madzik84, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

zud33e3kf02ij2v9.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakka wrote:
    Dziewczyny ale Wam jako kobietom w ciąży przysługuje pobranie krwi bez kolejki. To jest wasze prawo:-) nie możecie siedzieć głodne i czekać na swoją kolej :-) ja też taka twarda byłam przedostatnio i po zaslabnieciu się właśnie dowiedziałam od pielęgniarki że to jest nasz przywilej:-)
    Magda cudowny maluszek :-) mnie noc minęła wreszcie spokojnie. Przespałam całą i ani razu nie obudziłam się na opróżnienie nosa;-) co za radość :-D

A to nie wiedziałam z tą kolejką na pobranie krwi. Bo w sklepach jak juz będzie widać mocno brzuch to wiem,że przysługuje

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• jakka Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przysługuje :-) też się bardzo z tego ucieszyłam bo siedzenie w kilometrowej kolejce na glodniaka zaczynało mnie stresować :-) A ja teraz pierwsze co robię po przebudzeniu to swoje kroki kieruje do lodówki ;-) nawet jak brzuszka nie widać to trzeba się upomnieći korzystać :-)

kamenkaa, Magda34 lubią tę wiadomość

zud33e3kf02ij2v9.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że o tym wspomniałaś bo ja też dotychczas czekałam w kolejce za starszymi ludźmi. Dziś byłam na morfologii i jakiś przeciwciałach allo coś tam. Aha no i zaczęłam drugi trymestr! :D

mmarzenak, munequita, Madzik84, Pati_89, Helen, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Misia15 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Super ten wózek, ale w zime przez te koła z przodu bedziesz przeklinac, mialam podobny wozek przy córce i te kola z przodu nie dawaly rady na chodniku z uklepanym śniegiem. Nie chcial jechać:/
    Dzięki Magda za cenna uwagę jak tylko spadnie śnieg to spróbuję to sprawdzić na wózku przyjaciółki

Magda34 lubi tę wiadomość

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. I ja dzis zaczynam drugi trymestr nareszcie!
    Niby to nasz przywilej z pierwszenstwem przy pobraniu ale u mnie tonie przejdzie. Raz widzialam jedna śmiała ktora chciala fo egzekwowac. Babcie prawie ja zjadły

Madzik84, mmarzenak, Helenucha Klucha, Pati_89, Magda34, HoniKa89, Lila2703, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej :) Jak tam po Mikołajkach ? Byliśmy wczoraj na wyprawie po mieście, w sumie było zabaw, ale dla większych dzieci jak mój Franek... Skończyło się tak że poszliśmy do salonu zabaw dla dzieci i to był strzał w 10 ;) Dzieci się wyszalały, ogólnie było super.

Dorajna ale macie piękną pamiątkę ! Zdjęcie z brzuszkiem wymiata , bardzo mi się podoba :) CO do Mikołaja, był taki , że żadne dziecko nie chciało do niego iść :P Koleżanka poszła to ma zdjęcie pamiątkowe jak mała płacze w niebogłosy :P

maczka32 ładny brzuszek :)

kamenkaa ojej szkoda że mama pochwaliła się pomimo Twojego wyraźnego zakazu :( Moja mama też ma problem z takimi tajemnicami, bo jak się cieszy czymś to musi się dzielić :/

kamenkaa, Dorjana, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • dais Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was z rana, dla mnie szczesliwego poranka. Nie spalam pol nocy, wydawalo mi sie wieczorem, ze nie jestem zestresowana dzisiejszym prenatalnym, a jednak bylam niemozliwie. Cala noc mialam koszmary, budzilam sie i nie moglam zasnac czujac niepokoj. Potem snilo mi sie, ze opowiadalam o tych koszmarach mezowi i mamie, potem znow koszmary etc. Rano wstalam jeszcze przez 5 niewyspana i zestresowana. A na USG wszystko w porzadku, mamy kolejnego uparciuszka, ktory nie chcial sie pokazac i uparcie chwalil sie swoim kregoslupem. Ostatecznie udalo sie zmierzyc NT (2,6 mm) oraz z wynikami z biochemii wyszlo, ze szansa na Trisomie-21 szansa 1:2511 zespol Downa; Trisomia 18+13 1:20000. Dwie raczki sa, dwie nozki, glowka, kosc nosowa, zoladeczek pracowal caly czas, ogolnie na ta chwile wszystko wyglada prawidlowo. Dzieciaczek ssal obie rece (widoczne na zdjeciu w calosci), mial czkawke i delikatnie kolysal nozkami. Obrocic sie nie chcial za skarby i lekarka baaardzo sie nameczyla aby zmusic go do lekkiego ruchu i zmierzyc NT. Aaa prosze o zmiane terminu porodu na 10 czerwca, maluszek jest kilka dni starszy ma juz 7,4 cm. Plci nie znam, bo lekarka stwierdzila, ze jest za wczesnie i teraz wszyscy wygladaja jak chlopcy :) Moze na USG 3D w Polsce sie czegos dowiem. Maz mysli, ze skoro uparciuch to pewnie kolejny synek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:40

mmarzenak, kamenkaa, Misia15, Madzik84, nick nieaktualny, Pati_89, Helenucha Klucha, wisnia11, Magda34, jakka, HoniKa89, Lila2703, nick nieaktualny, kirys lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakka wrote:

TAk masz racje.
    Ale jak sie podchodzi bez kolejki to są takie "Wredne baby" że jak się zapytaja czemu mowisz ze ciąża a one mowią że to kłamstwo bo nie chce sie stac bo nie widac brzucha.
    Rożni sa ludzie a to potem przykro tak sie robi:( i tumaczyc udawadniach czym Karta ciazy obcym ludzia...

Trzymam kciuki za wizytujące!!!

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no przykre kochana troche sie poryczałam ;( ale coż,,,,,,

kamenkaa ojej szkoda że mama pochwaliła się pomimo Twojego wyraźnego zakazu :( Moja mama też ma problem z takimi tajemnicami, bo jak się cieszy czymś to musi się dzielić :/[/QUOTE]

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Witam was z rana, dla mnie szczesliwego poranka. Nie spalam pol nocy, wydawalo mi sie wieczorem, ze nie jestem zestresowana dzisiejszym prenatalnym, a jednak bylam niemozliwie. Cala noc mialam koszmary, budzilam sie i nie moglam zasnac czujac niepokoj. Potem snilo mi sie, ze opowiadalam o tych koszmarach mezowi i mamie, potem znow koszmary etc. Rano wstalam jeszcze przez 5 niewyspana i zestresowana. A na USG wszystko w porzadku, mamy kolejnego uparciuszka, ktory nie chcial sie pokazac i uparcie chwalil sie swoim kregoslupem. Ostatecznie udalo sie zmierzyc NT (2,6 mm) oraz z wynikami z biochemii wyszlo, ze szansa na Trisomie-21 szansa 1:2511 zespol Downa; Trisomia 18+13 1:20000. Dwie raczki sa, dwie nozki, glowka, kosc nosowa, zoladeczek pracowal caly czas, ogolnie na ta chwile wszystko wyglada prawidlowo. Dzieciaczek ssal obie rece (widoczne na zdjeciu w calosci), mial czkawke i delikatnie kolysal nozkami. Obrocic sie nie chcial za skarby i lekarka baaardzo sie nameczyla aby zmusic go do lekkiego ruchu i zmierzyc NT. Aaa prosze o zmiane terminu porodu na 10 czerwca, maluszek jest kilka dni starszy ma juz 7,4 cm. Plci nie znam, bo lekarka stwierdzila, ze jest za wczesnie i teraz wszyscy wygladaja jak chlopcy :) Moze na USG 3D w Polsce sie czegos dowiem. Maz mysli, ze skoro uparciuch to pewnie kolejny synek.
    A o ot nasz sliczny profil
    1b57e476eb89364dmed.jpg
    A tu w calej okazalosci :D
    fc008168056e74e8med.jpg

Super gratuluje jak sie ciesze razem z Toba !
    Nie dziwie sie ze nie moglas spac tez tak bede miec tylko najgorsze jest to ze ja mam na 15:45 prenatalke wiec caly dzien w stresie normalnie masakra..a ja jak sie denerwuje to odrazu płacze...

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais śliczny maluch :)

Ja mam wizytę o 13.00 zaopatrzyłam się już w batonika i coca colę :)
    Kupiłam dziś od babeczki spodnie używane z H&M, bo wczoraj się mąż wydarł że gniotę dziecko gumką. I przyszły mi dziś zamówione książki dla męża pod choinkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 11:57

mmarzenak, Helen lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • MADZIA 87 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś tzn z niedzieli na poniedzialek dostalam lekkie krwawienie czerwone ale okazalo sie po przyjezdzie do szpitala ze to jakis falszywy alarm i w srodku nic sie zlego nie dzieje i malenstwo ma sie dobrze i... uslyszalam serduszko mojego skarba :)))))))))))))) Kosmówka w porządku wiec odetchnęłam z ulgą. Po drodze do szpitala zatrzymala nas policja i dostalismy mandat zero zrozumienia kiedy mąż powiedział ze spieszymy sie do szpitala bo żona krwawi a jest w ciazy. Policjant za to poinformował nas ze konczy sie przeglad naszego auta i wypisal mandat. Dziś składamy skargę do Komendy w Poznaniu... szkoda ze ludzie nie maja ludzkiego odruchu.

nasze początki starań ( od listopada 2013)
    3jgxdqk3m228f53m.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda śliczny maluch :)

Dziewczyny zawsze możecie te starsze Panie postraszyć myszami to zaraz Was będą puszczać bo to taki wiek przesądny ;)

Madzia 87 i policjant nie boi się myszy ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 11:56

MADZIA 87 lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ojej to rzeczywiście policjanci okazali zero zrozumienia :( Szkoda ... DObrze, że z dzidzią wszystko ok :)

Dais śliczna dzidzia :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • MADZIA 87 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Magda śliczny maluch :)

Dziewczyny zawsze możecie te starsze Panie postraszyć myszami to zaraz Was będą puszczać bo to taki wiek przesądny ;)

Madzia 87 i policjant nie boi się myszy ?

niech go zeżrą :D

mmarzenak, Magda34 lubią tę wiadomość

nasze początki starań ( od listopada 2013)
    3jgxdqk3m228f53m.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    drętwieją Wam palce u rąk w nocy?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    drętwieją Wam palce u rąk w nocy?
    Nie ale cierpię ostatnio na zespół niespokojnych nóg co w nocy tragedią :/

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapolowałam dziś z siostrą w lumpeksie na małe ciuszki :) i oto nasze zdobycze :)
    37 sztuk za 52 zł :D na metkach next h&m mammas&pappas:)
    Już się nie mogę doczekać prania i prasowania :)

bf14d543a6d84d02med.jpg

3bed75bd68322cadmed.jpg

2f5bc267128078d2med.jpg

359065d8a050e83bmed.jpg

12e6893bacaa868cmed.jpg

dabb2d5b414b40d6med.jpg

5a578313398470a4med.jpg

53016fdd1de04d11med.jpg

eee00dce142b55e4med.jpg

69f335a066ab268dmed.jpg

mmarzenak, Paula222, Magda34, Madzik84, Helen, Paula1991, Misia15, Helenucha Klucha, xpaulinax, Nelus, nick nieaktualny, kirys lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Zapolowałam dziś z siostrą w lumpeksie na małe ciuszki :) i oto nasze zdobycze :)
    37 sztuk za 52 zł :D na metkach next h&m mammas&pappas:)
    Już się nie mogę doczekać prania i prasowania :) przepraszam że do góry nogami ale ten fotosik robi mnie w balona :)

bf14d543a6d84d02med.jpg

3bed75bd68322cadmed.jpg

2f5bc267128078d2med.jpg

359065d8a050e83bmed.jpg

12e6893bacaa868cmed.jpg

dabb2d5b414b40d6med.jpg

5a578313398470a4med.jpg

53016fdd1de04d11med.jpg

eee00dce142b55e4med.jpg

69f335a066ab268dmed.jpg

f2w3dqk3ob7fxh99.png
‹‹ 447 448 449 450 451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ