Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
dais wrote:Witam was z rana, dla mnie szczesliwego poranka. Nie spalam pol nocy, wydawalo mi sie wieczorem, ze nie jestem zestresowana dzisiejszym prenatalnym, a jednak bylam niemozliwie. Cala noc mialam koszmary, budzilam sie i nie moglam zasnac czujac niepokoj. Potem snilo mi sie, ze opowiadalam o tych koszmarach mezowi i mamie, potem znow koszmary etc. Rano wstalam jeszcze przez 5 niewyspana i zestresowana. A na USG wszystko w porzadku, mamy kolejnego uparciuszka, ktory nie chcial sie pokazac i uparcie chwalil sie swoim kregoslupem. Ostatecznie udalo sie zmierzyc NT (2,6 mm) oraz z wynikami z biochemii wyszlo, ze szansa na Trisomie-21 szansa 1:2511 zespol Downa; Trisomia 18+13 1:20000. Dwie raczki sa, dwie nozki, glowka, kosc nosowa, zoladeczek pracowal caly czas, ogolnie na ta chwile wszystko wyglada prawidlowo. Dzieciaczek ssal obie rece (widoczne na zdjeciu w calosci), mial czkawke i delikatnie kolysal nozkami. Obrocic sie nie chcial za skarby i lekarka baaardzo sie nameczyla aby zmusic go do lekkiego ruchu i zmierzyc NT. Aaa prosze o zmiane terminu porodu na 10 czerwca, maluszek jest kilka dni starszy ma juz 7,4 cm. Plci nie znam, bo lekarka stwierdzila, ze jest za wczesnie i teraz wszyscy wygladaja jak chlopcy
Moze na USG 3D w Polsce sie czegos dowiem. Maz mysli, ze skoro uparciuch to pewnie kolejny synek.
A o ot nasz sliczny profil
A tu w calej okazalosci
Ciesze się,że wszystko dobrzeMagda34
-
Magda34 wrote:Tak, ale nie codziennie, za to prawa noga mnie codzennie budzi:/
-
Hej kochane
Cudne wszystkie zdjęcia, kciukam za kolejne wizyty
Pati piękne ciuszki upolowałaś
Kawokado mam tą sokowirówkę od ponad roku jestem zachwycona, sok robi się błyskawicznie a i mycie jest szybciutki, naprawdę polecam
Ja dziś z samego rana byłam u dentysty, nareszcie skończyła mi robić kanałówkę uffff
później byłam u rodziców, teraz trzeba odpocząć
Pati_89, kamenkaa, Kawokado, Kourtney lubią tę wiadomość
-
U nas w porządku
W styczniu mam nowego ginekologa bo ten moj to porazka
prawie się poryczałam na ostatniej wizycie. Ja mu o skurczach a on, ze do pracy mam wrocic. Kretyn ! Malenstwo ma sie bardzo dobrze a nasze badanie usg trwało mniej wiecej 3 minuty
Ale na szczescie od tygodnia zero krwawien i łożysko lekko się dźwigło.
Cieszę sie, że i u Was wszystko w porządku.Pati_89, Kawokado, Madzik84, Kourtney lubią tę wiadomość
-
Własnie wróciłam, niestety płci dokładnie nie powiedział bo wygląda tak i tak
zależy z której strony się patrzy. Mamy zdjęcia i mąż nagrał telefonem
Dziecko ok, rośnie z USG wychodzi że jest o 2 dni starszy
witam się
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:06
Quatriona, Helen, Paula222, dais, jakka, Misia15, Dorjana, Magda34, Pati_89, Helenucha Klucha, Madzik84, Malena91, madziak2202, xpaulinax, Nelus, Kourtney, wisnia11, mmarzenak, kirys, Abra lubią tę wiadomość
-
jakka wrote:Przysługuje
też się bardzo z tego ucieszyłam bo siedzenie w kilometrowej kolejce na glodniaka zaczynało mnie stresować
A ja teraz pierwsze co robię po przebudzeniu to swoje kroki kieruje do lodówki
nawet jak brzuszka nie widać to trzeba się upomnieći korzystać
mnie wzięła szybko na pobranie, aż widziałam złość w oczach w reszcie osób w kolejce.
No ale teraz będzie widać już dlaczego idę szybciej. Ja sie nawet zastanawiam czy nie korzystac z tego przywileju w kolejkach w sklepie, ale na szczescie jeszcze nie było az takiej tragedii, w sumie raz się wstydziłam poprosić... korzystacie z takiej możliwości
Dais slicznie dzieciatko, faktycznie b.ładny profil
Gratuluję wszystkim pozytywnym wiesciom
ciekawe jak Kourtney nasza nowa młoda małżonka ?
co do wózka wyleczyłam się z x-landera, nie ma opcji aby dziecko obrócić twarzą do siebie, co jest b.wazne, np kiedy płacze bo się wtedy uspokaja.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 15:55
-
To fakt, bardzo przydatna funkcja. Pamietam jak co spacer musialam obracac spacerowke tam i z powrotem, co bylo bardzo uciazliwe. Jak synek mial jakies 5 miesiecy to chcial widziec swiat i mnie zarazem i co chwile zmienial zdanie jak chce byc. Raz sie uspokajal widzac mnie, za chwile plakal i sie uspokajal jak widzial to co przed nim. Dlatego teraz szukam wozka, ktory ma lekka spacerowke z mozliwoscia szybkiego obrocenia. Moj bebetto mial mozliwosc, ale bylo to meczace bo trzeba bylo spacowac 2 elementy z kazdej strony co samemu graniczylo z cudem.
Helen lubi tę wiadomość
-
CZesc Mamusie
Dzis od rana od czasu do czasu czuje podbrzuszu krótkotrwałe tępe i kujące lekkie bóle lekkie ciągnięcie po bokach nie idzie to przyrównac do bolu mega wielkiego delikatne zakuje i przestanie .
Miałyscie tak na poczatku ? czy mam miec powod do niepokoju?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 16:14
-
MADZIA 87 wrote:dziś tzn z niedzieli na poniedzialek dostalam lekkie krwawienie czerwone ale okazalo sie po przyjezdzie do szpitala ze to jakis falszywy alarm i w srodku nic sie zlego nie dzieje i malenstwo ma sie dobrze i... uslyszalam serduszko mojego skarba
))))))))))))) Kosmówka w porządku wiec odetchnęłam z ulgą. Po drodze do szpitala zatrzymala nas policja i dostalismy mandat zero zrozumienia kiedy mąż powiedział ze spieszymy sie do szpitala bo żona krwawi a jest w ciazy. Policjant za to poinformował nas ze konczy sie przeglad naszego auta i wypisal mandat. Dziś składamy skargę do Komendy w Poznaniu... szkoda ze ludzie nie maja ludzkiego odruchu.
Madzia, ja tez miałam krwawienie w sobotę i lekarz się śmiał, że to jakaś plaga! Kilkanaście kobiet z tym problemem było u niego... Od razu zapytał, czy nie przesadzilam z zakupami mikolajkowymi.. I miał racje, strasznie się nachodzilam i zmeczylam.. Kazał leżeć i odpoczywać, na przyszlosc sie nie przemeczac, a to krwawienie to na szczęście nic groźnego... -
dais wrote:Mi dretwialy obie rece w czasie snu, w sumie przestaly odkad spie na poduszce ciazowej. Moze wam pomoze, staram sie nie spac na rekach tak jak kiedys tylko wlasnie na poduszce a rekami obejmuje poduche.
To ten rogal czy jakaś inna jeszcze jest?Magda34
-
kuleczka777 wrote:
Super,że wszystko dobrze. Cudna fotka:) Czyli w styczniu będzie wiadomo jaka płećMagda34
-
kuleczka777 wrote:Dais śliczny maluch
Ja mam wizytę o 13.00 zaopatrzyłam się już w batonika i coca colę
Kupiłam dziś od babeczki spodnie używane z H&M, bo wczoraj się mąż wydarł że gniotę dziecko gumką. I przyszły mi dziś zamówione książki dla męża pod choinkę
JAkie ksiazki zmówiłaś męzowi:)? -
Magda 34 następną wizytę mam 28.12 jeszcze w tym roku hehe może wtedy okaże się kto tam siedzi
Kamenkaa - "Pomocy jestem tatą" i "Dziecko dla odważnych tą drugą" jeszcze do świąt może je poczytam trochę
Dzięki dziewczynyjeszcze jutro muszę zrobić znowu mocz i morfologię i wysłać mms em zdjęcie wyników i później znowu przed świętami
Mąż nie chciał za bardzo iść dzisiaj ale widzę że taki jakiś podjarany wyszedł jak zobaczyłWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 16:47
kamenkaa lubi tę wiadomość