X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Zapolowałam dziś z siostrą w lumpeksie na małe ciuszki :) i oto nasze zdobycze :)
    37 sztuk za 52 zł :D na metkach next h&m mammas&pappas:)
    Już się nie mogę doczekać prania i prasowania :)
    cudeńka!

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiast edytować to zacytowałam. Przepraszam za dublowanie :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    drętwieją Wam palce u rąk w nocy?

Tak, ale nie codziennie, za to prawa noga mnie codzennie budzi:/

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Witam was z rana, dla mnie szczesliwego poranka. Nie spalam pol nocy, wydawalo mi sie wieczorem, ze nie jestem zestresowana dzisiejszym prenatalnym, a jednak bylam niemozliwie. Cala noc mialam koszmary, budzilam sie i nie moglam zasnac czujac niepokoj. Potem snilo mi sie, ze opowiadalam o tych koszmarach mezowi i mamie, potem znow koszmary etc. Rano wstalam jeszcze przez 5 niewyspana i zestresowana. A na USG wszystko w porzadku, mamy kolejnego uparciuszka, ktory nie chcial sie pokazac i uparcie chwalil sie swoim kregoslupem. Ostatecznie udalo sie zmierzyc NT (2,6 mm) oraz z wynikami z biochemii wyszlo, ze szansa na Trisomie-21 szansa 1:2511 zespol Downa; Trisomia 18+13 1:20000. Dwie raczki sa, dwie nozki, glowka, kosc nosowa, zoladeczek pracowal caly czas, ogolnie na ta chwile wszystko wyglada prawidlowo. Dzieciaczek ssal obie rece (widoczne na zdjeciu w calosci), mial czkawke i delikatnie kolysal nozkami. Obrocic sie nie chcial za skarby i lekarka baaardzo sie nameczyla aby zmusic go do lekkiego ruchu i zmierzyc NT. Aaa prosze o zmiane terminu porodu na 10 czerwca, maluszek jest kilka dni starszy ma juz 7,4 cm. Plci nie znam, bo lekarka stwierdzila, ze jest za wczesnie i teraz wszyscy wygladaja jak chlopcy :) Moze na USG 3D w Polsce sie czegos dowiem. Maz mysli, ze skoro uparciuch to pewnie kolejny synek.
    A o ot nasz sliczny profil
    1b57e476eb89364dmed.jpg
    A tu w calej okazalosci :D
    fc008168056e74e8med.jpg

Ciesze się,że wszystko dobrze :)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• dais Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Tak, ale nie codziennie, za to prawa noga mnie codzennie budzi:/
    Mi dretwialy obie rece w czasie snu, w sumie przestaly odkad spie na poduszce ciazowej. Moze wam pomoze, staram sie nie spac na rekach tak jak kiedys tylko wlasnie na poduszce a rekami obejmuje poduche.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię z poduszką ,,rogalem'' i nic mi nie drętwieje :)
    Ale nie chce mi się nic, niby słońce za oknem a ja w domu siedzę :/

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane
    Cudne wszystkie zdjęcia, kciukam za kolejne wizyty
    Pati piękne ciuszki upolowałaś
    Kawokado mam tą sokowirówkę od ponad roku jestem zachwycona, sok robi się błyskawicznie a i mycie jest szybciutki, naprawdę polecam
    Ja dziś z samego rana byłam u dentysty, nareszcie skończyła mi robić kanałówkę uffff
    później byłam u rodziców, teraz trzeba odpocząć :D

Pati_89, kamenkaa, Kawokado, Kourtney lubią tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w porządku :) W styczniu mam nowego ginekologa bo ten moj to porazka :/ prawie się poryczałam na ostatniej wizycie. Ja mu o skurczach a on, ze do pracy mam wrocic. Kretyn ! Malenstwo ma sie bardzo dobrze a nasze badanie usg trwało mniej wiecej 3 minuty :)
    Ale na szczescie od tygodnia zero krwawien i łożysko lekko się dźwigło.
    Cieszę sie, że i u Was wszystko w porządku.

Pati_89, Kawokado, Madzik84, Kourtney lubią tę wiadomość

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie wróciłam, niestety płci dokładnie nie powiedział bo wygląda tak i tak :) zależy z której strony się patrzy. Mamy zdjęcia i mąż nagrał telefonem :)
    Dziecko ok, rośnie z USG wychodzi że jest o 2 dni starszy

witam się :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:06

Quatriona, Helen, Paula222, dais, jakka, Misia15, Dorjana, Magda34, Pati_89, Helenucha Klucha, Madzik84, Malena91, madziak2202, xpaulinax, Nelus, Kourtney, wisnia11, mmarzenak, kirys, Abra lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Helen Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakka wrote:
    Przysługuje :-) też się bardzo z tego ucieszyłam bo siedzenie w kilometrowej kolejce na glodniaka zaczynało mnie stresować :-) A ja teraz pierwsze co robię po przebudzeniu to swoje kroki kieruje do lodówki ;-) nawet jak brzuszka nie widać to trzeba się upomnieći korzystać :-)
    o kurczę, to super, chodź ostatnio wyszła pielęgniarka i się pytała kto z ginekologii i tez
    mnie wzięła szybko na pobranie, aż widziałam złość w oczach w reszcie osób w kolejce.
    No ale teraz będzie widać już dlaczego idę szybciej. Ja sie nawet zastanawiam czy nie korzystac z tego przywileju w kolejkach w sklepie, ale na szczescie jeszcze nie było az takiej tragedii, w sumie raz się wstydziłam poprosić... korzystacie z takiej możliwości
    Dais slicznie dzieciatko, faktycznie b.ładny profil :)
    Gratuluję wszystkim pozytywnym wiesciom :)
    ciekawe jak Kourtney nasza nowa młoda małżonka ?
    co do wózka wyleczyłam się z x-landera, nie ma opcji aby dziecko obrócić twarzą do siebie, co jest b.wazne, np kiedy płacze bo się wtedy uspokaja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 15:55

feegu6l.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt, bardzo przydatna funkcja. Pamietam jak co spacer musialam obracac spacerowke tam i z powrotem, co bylo bardzo uciazliwe. Jak synek mial jakies 5 miesiecy to chcial widziec swiat i mnie zarazem i co chwile zmienial zdanie jak chce byc. Raz sie uspokajal widzac mnie, za chwile plakal i sie uspokajal jak widzial to co przed nim. Dlatego teraz szukam wozka, ktory ma lekka spacerowke z mozliwoscia szybkiego obrocenia. Moj bebetto mial mozliwosc, ale bylo to meczace bo trzeba bylo spacowac 2 elementy z kazdej strony co samemu graniczylo z cudem.

Helen lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka śliczna dzidzia <3

Jejj ja czekam do czwartku, mam nadzieję, że genetyczne wyjdzie dobrze i że wszystko gra...

Paula1991, Helen lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZesc Mamusie :)

Dzis od rana od czasu do czasu czuje podbrzuszu krótkotrwałe tępe i kujące lekkie bóle lekkie ciągnięcie po bokach nie idzie to przyrównac do bolu mega wielkiego delikatne zakuje i przestanie .
    Miałyscie tak na poczatku ? czy mam miec powod do niepokoju?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 16:14

• beatas Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIA 87 wrote:
    dziś tzn z niedzieli na poniedzialek dostalam lekkie krwawienie czerwone ale okazalo sie po przyjezdzie do szpitala ze to jakis falszywy alarm i w srodku nic sie zlego nie dzieje i malenstwo ma sie dobrze i... uslyszalam serduszko mojego skarba :)))))))))))))) Kosmówka w porządku wiec odetchnęłam z ulgą. Po drodze do szpitala zatrzymala nas policja i dostalismy mandat zero zrozumienia kiedy mąż powiedział ze spieszymy sie do szpitala bo żona krwawi a jest w ciazy. Policjant za to poinformował nas ze konczy sie przeglad naszego auta i wypisal mandat. Dziś składamy skargę do Komendy w Poznaniu... szkoda ze ludzie nie maja ludzkiego odruchu.

Madzia, ja tez miałam krwawienie w sobotę i lekarz się śmiał, że to jakaś plaga! Kilkanaście kobiet z tym problemem było u niego... Od razu zapytał, czy nie przesadzilam z zakupami mikolajkowymi.. I miał racje, strasznie się nachodzilam i zmeczylam.. Kazał leżeć i odpoczywać, na przyszlosc sie nie przemeczac, a to krwawienie to na szczęście nic groźnego...

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Mi dretwialy obie rece w czasie snu, w sumie przestaly odkad spie na poduszce ciazowej. Moze wam pomoze, staram sie nie spac na rekach tak jak kiedys tylko wlasnie na poduszce a rekami obejmuje poduche.

To ten rogal czy jakaś inna jeszcze jest?

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka, dais - piękne dzidzie! Cieszę się, ze zdrowe!

Pati, ubranka cudne ! Juz się nie mogę doczekać aż poznam płeć i rzucę się w wir zakupów!

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Własnie wróciłam, niestety płci dokładnie nie powiedział bo wygląda tak i tak :) zależy z której strony się patrzy. Mamy zdjęcia i mąż nagrał telefonem :)

c7d1ae2ce27cc998med.jpg

Super,że wszystko dobrze. Cudna fotka:) Czyli w styczniu będzie wiadomo jaka płeć :)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Dais śliczny maluch :)

Ja mam wizytę o 13.00 zaopatrzyłam się już w batonika i coca colę :)
    Kupiłam dziś od babeczki spodnie używane z H&M, bo wczoraj się mąż wydarł że gniotę dziecko gumką. I przyszły mi dziś zamówione książki dla męża pod choinkę

JAkie ksiazki zmówiłaś męzowi:)?

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:

c7d1ae2ce27cc998med.jpg
    Super :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda 34 następną wizytę mam 28.12 jeszcze w tym roku hehe może wtedy okaże się kto tam siedzi :)

Kamenkaa - "Pomocy jestem tatą" i "Dziecko dla odważnych tą drugą" jeszcze do świąt może je poczytam trochę :)

Dzięki dziewczyny :) jeszcze jutro muszę zrobić znowu mocz i morfologię i wysłać mms em zdjęcie wyników i później znowu przed świętami

Mąż nie chciał za bardzo iść dzisiaj ale widzę że taki jakiś podjarany wyszedł jak zobaczył

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 16:47

kamenkaa lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
‹‹ 448 449 450 451 452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ