X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlaczego ten bujaczek mamaroo ma taką cenę? :O jest ze złota?

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "dostałam" też od mamy-mikołaja prezent w postaci takich woreczków, które reklamowała Pani Gadżet (moja mama jest jej wielką fanką ;p)
    http://kiinde.pl/p/2/14/breastfeeding-essentials-kit-zestaw-podstawowy-kiinde-twist-uniwersalny-system-do-kolekcjonowania-przechowywania-i-podawania-mleka-kobiecego

dostałam w cudzysłowie, bo mama przelała mi kasę i kazała zamówić ;D zamówiłam i podzielę się opinią jak zobaczę co to przyjdzie ;D
    podsłuchałam też, że na gwiazdkę Mikołaj planuje nam przynieść sokowirówkę philipsa (też reklamowaną przez Panią Gadżet :P ) z tego się akurat bardzo cieszę, bo od lat marzyła mi się porządna sokowirówka :)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• kirys Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    OWszem Ale wiesz chcialam sama pochwalić sie tym i sama z dumą iść powiedziec- rozumiesz mnie .....
    TAk mnie korcilo by powiedzieć ale mećzyłam sie mowiac nie po prenatalce a Tu kurna .......;/ brak słów MAm nerwa MEga

Kamenkaa nie warto się stresować - dla dobra Maluszka!

A co do wieku, to ja też mam 3 i to nie tylko z przodu hehe :-) ale czuję się zdecydowanie młodziej :-P A teraz to już wogóle, mówią że dziecko odmładza. U mnie to w szczególności, bo to moje pierwsze, więc jestem taka zieloniutka, że szkoda słów...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 19:29

Kawokado, Magda34, jakka, xpaulinax lubią tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u was ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 20:31

Kawokado, kamenkaa, Magda34, jakka, Paula222 lubią tę wiadomość

• dais Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie marzy leżaczek graco sweetdream, ale nie wiem ile kasy chce przeznaczyć na to, bo ten wg mnie jest za drogi, a przy synku leżaczek się prawie nie przydał. Należał do tych spokojnych bobasow, które łatwo uspokoić i dopiero jak miał kilka miesięcy to leżak pomagal mi wziąć prysznic zajmując dziecko. My niestety Mikołaja nie widzieliśmy, może za rok.
    My mamy sokowirowke z Philipsa i nie jest zła, ale szczerze myślałam że będzie lepiej. Wygląda bardzo ładnie, nowocześnie przez co okropnie się ja czyści i ta papka po wyciskaniu jest tak mokra, ze wg mnie na pół kubka soku ekstra by było. Zwróć uwagę na łatwość czyszczenia, bo np ja mieszczę rękę aby umyć pojemnik na odpady ale maż już nie i sitko to katorga, ale nie wiem czy da się lepiej to zaprojektować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 19:56

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Mi sie marzy leżaczek graco sweetdream, ale nie wiem ile kasy chce przeznaczyć na to, bo ten wg mnie jest za drogi, a przy synku leżaczek się prawie nie przydał. Należał do tych spokojnych bobasow, które łatwo uspokoić i dopiero jak miał kilka miesięcy to leżak pomagal mi wziąć prysznic zajmując dziecko. My niestety Mikołaja nie widzieliśmy, może za rok.
    z Graco tez mi sie wiele rzeczy podoba przyznam szczerze że również wózki
    Jak Dzidzia sie urodzi zapewne taki kupie :)

cudny

https://www.google.pl/search?q=le%C5%BCaczek+graco+sweet+dream&sa=X&biw=1366&bih=643&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ved=0ahUKEwiQxOn99MfJAhUlgXIKHXePBpUQsAQIHQ#imgrc=M8zmGo5R2eeDYM%3A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 19:59

• Misia15 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie wózków to ją się zakochałam w tym:8c63a9749cfc45demed.png

Widziałam go na żywo i jest super:-) na chwilę obecna muszę go mieć :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 20:17

Dorjana, Helenucha Klucha, Paula1991, jakka lubią tę wiadomość

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    My mamy sokowirowke z Philipsa i nie jest zła, ale szczerze myślałam że będzie lepiej. Wygląda bardzo ładnie, nowocześnie przez co okropnie się ja czyści i ta papka po wyciskaniu jest tak mokra, ze wg mnie na pół kubka soku ekstra by było. Zwróć uwagę na łatwość czyszczenia, bo np ja mieszczę rękę aby umyć pojemnik na odpady ale maż już nie i sitko to katorga, ale nie wiem czy da się lepiej to zaprojektować.

no podobno w tej można wszystko myć w zmywarce i ma jakąś fazę mycia wstępnego ;) ale wiadomo na reklamie to wszystko pięknie, zobaczę jak będzie w użytkowaniu. Najbardziej podoba mi sie to, że można wrzucać całe owoce :)
    Misia15 wrote:

widziałam go wczoraj :) w ogóle bardzo podobają mi się te wózki z zaokrąglą gondolą :) a czytałaś opinie o tej firmie w internecie?

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Misia15 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    widziałam go wczoraj :) w ogóle bardzo podobają mi się te wózki z zaokrąglą gondolą :) a czytałaś opinie o tej firmie w internecie?

Trochę czytalam na jego temat i to jest ten sam producent co x-lander tyko Amelis produkowany jest w Polsce. Generalnie spotkałam się z dobrymi opiniami na jego temat na pewno znajdzie się jakaś mama która będzie na niego narzekać ale moja przyjaciolka ma amelisa tylko starszego z piankowymi kołami i jest z niego mega zadowolona (narzeka tylko na kola ale ona mieszka w Wawie więc jej to bardzo nie przeszkadza). Ją zdecyduje się na Amelisa Pro z pompowanymi kołami bo mimo iż my z Wawy to mamy rodziców na wsi więc wolę solidniejsze koła :-). Generalnie wózek prowadzi się super bo miałam okazję wyprobowac zarówno gondole jak i spacerowe i ja jestem na niego bardzo nakręcona :-). Aha i jeszcze jedno może nie jest najlżejszy ale ja akurat nie zwracam na to szczególnej uwagi bo mieszkam na parterze :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 20:49

Dorjana lubi tę wiadomość

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodziło mi o sweetpeace dream, ale tamten też śliczny. Myślę, ze taki zakup będziemy rozważać jak maluszek już się urodzi, zobaczymy czy będzie taka potrzeba. Ładny wózek muszę przyznać. Co do przewijaka to planujemy kupić w Ikei taki z komoda, który można zmienić na biurko jak dziecko podrośnie.
    http://m.ikea.com/se/sv/catalog/products/spr/79046590/
    Jest też w polskiej Ikei nazywa się stuva przewijak http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/spr/79046590/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 21:07

Helen lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado dostalam w tamtym roku ta sokowirowke od meza na urodziny. Mi sie bardzo podoba wlasnie to ze mozna cale owoce wrzucac i nie trzeba obierac. Z myciem nie mam problemow to sitko to myje szczoteczka do zębów bo to jedna gabka ciezko idzie i nie dokładnie. Moja mama ma wyciskarke czytalam kiedys ze wiecej witamin ma wtedy sok no ale trzeba na mniejsze czesci dawac owoce.

Mam nadzieje ze jutro będę miała fajnego mikolaja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 21:47

Kawokado lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • jakka Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    e tam ale juz z przodu 3jka jest :(
    3 z przodu bardzo ładnie wygląda :-)

kamenkaa lubi tę wiadomość

zud33e3kf02ij2v9.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia15 wrote:

Super ten wózek, ale w zime przez te koła z przodu bedziesz przeklinac, mialam podobny wozek przy córce i te kola z przodu nie dawaly rady na chodniku z uklepanym śniegiem. Nie chcial jechać:/

Misia15 lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    oglądałam to, ale wanienka jest strasznie malutka, więc przyda się tylko na początku :)

my bylismy dziś "macać" wózki w sklepie i mam totalny mętlik w głowie. Podobaja mi się te wózki tako... są ciężkie, ale ja nie mam schodów i potrzebuje dużych solidnych kół na moje wiejskie drogi (a raczej ich brak). W sklepie był tylko tako moonlight i zrobił na nas niezłe wrażenie. Po powrocie do domu zaczęłam czytac opinie o wózkach tako na forach no i są... beznadziejne.
    Nie wiem już jaki wózek kupić totalnie się zdemotywowałam :( Czy któras z was jest w podobnej sytuacji (braku dróg, błota i ogólnej masakry). Dodam, ze nie mamy auta.

Dobrze chociaż, ze pomacałam sobie maxi cosi cabrio fix i już wiem, ze na pewno kupię ten fotelik, tylko chyba używany, bo 500zł za nowy to strasznie dużo :(

Kawokado ja mieszkam na wsi, bloto dookola i w 1 ciazy zdecydowalismy sie na tako extreme w eko skorze. Ja jestem z niego bardzo zadowolona, kola daja rade, jak zejdzie z nich troche powietrze to mozesz dokupic do kol pompke tako. Do wozka mamy adaptery,zeby wpiac cabriofixa. Ja nie patrzylam na wage wozka, bo tak jak Ty nie mam schodow. Mi zalezalo,zebh wozek dawal rade w ciezkich warunkach :-P

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się marzy Bugaboo Donkey Twin... ale czuje ze skończy się na Tako Duo Line.

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 12:31

• munequita Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizytujące!!! Powodzenia dziewczynki :)

Lila2703, Magda34, kamenkaa lubią tę wiadomość

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malena91 wrote:
    Hej wam ja dzisiaj coś od rana nie domagam:/ poszlam na pobranie krwi specjalnie wcześniej żeby sobie usiac przed tabunem tych starych bab.bylam pół godz wcześniej nic to nie dało wszystkie miejsca siedzące zajete średnia wieku 80 lat,po staniu w małym pomieszczeniu z 15 zrzedzacymi babami zrobiło mi się nagle ciemno przed oczami brzuch mnie zaczął bolec i oddechu nie mogłam złapać, musiałam z tamtad wyjść i nic nie zalatwilam, jutro musze znowu tam iść bo w czwartek mam wizytę.
    No tragedia :\3

Ja dziś rano też zaliczyłam pobór krwi, też kolejka, ale jakoś dotrwałam na głodniaka, ale ssanie było mega, że o chęci zemdlenia nie wspomną.

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jak tam noc minęła?
    Wkońcu nie boli mnie dziś głowa :) Przestało wiać. Kto dzis wizytuje?

Dodaje moje załegłe zdjęcie z piątkowej wizyty mojego syna :)
    (mam nadzieję, że w styczniu nie okaże się,że to córka jednak)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f414e6b423c1.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 09:11

mmarzenak, Helenucha Klucha, Madzik84, munequita, Misia15, Paula222, kamenkaa, Kourtney lubią tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Cześć dziewczyny, jak tam noc minęła?
    Wkońcu nie boli mnie dziś głowa :) Przestało wiać. Kto dzis wizytuje?

Dodaje moje załegłe zdjęcie z piątkowej wizyty mojego syna :)
    (mam nadzieję, że w styczniu nie okaże się,że to córka jednak)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f414e6b423c1.jpg
    ja nie mogłam dzisiaj spać, albo było mi niewygodnie, albo ręce mi drętwiały, albo jakiś głupi sen, albo siku.. no masakra...

a maluszek słodziaczek!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 09:30

lprkuay3dehqwb0g.png
‹‹ 446 447 448 449 450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ