Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtey pięknie wyglądałyście! ;) Twój Mąż też przystojny i z klasą. Wszystkiego dobrego w tym szczególnym dla Was czasie nowożeństwa <3

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwczynki druga dzidzia zdrowa, z badan krwi i pomiarów wynika ze nie ma żadnych wad genetycznych. Serduszko bije 155/s. Jedynie co to dziecko i ja mamy dodatnia grupę krwi i mąż musi zrobić badania bo wykryli przeciwciala. Jeśli się okaże że też ma + to musze mieć jakieś zastrzyki. Nie wiem za bardzo o co kaman

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 03:26

Dorjana, fairy_tale, HoniKa89, MerlinMo, xpaulinax, Madzik84, Magda34, Pati_89, jakka, Misia15, kamenkaa, kirys, Agathea lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 03:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila trzymam kciuki, będzie dobrze kochana!!!

Lila2703 lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o zmianę na pierwszej stronie - jedno serduszko

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno- na jakiej podstawie liczyć datę porodu bo ja juz głupieje. Z okresu mam termin na 2.06, z pierwszego usg 17.06 a teraz z drugiego gdzieś pomiędzy! Przez to nie wiem już nawet w którym jestem tygodniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 07:13

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pięknie wyglądałaś Kourtney :)

• HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney ten dzień zapamiętasz do końca życia :) Ślicznie wyglądaliście :)

Nelus strasznie się cieszę, że z Twoim dzidziulkiem wszystko dobrze!!!
    Powodzenia dziewczyny na wizytach!!! ja jutro :O

• fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam głupie pytanie, ale męczy mnie to trochę, chyba w tym tygodniu wybiorę się też do mojej gin prowadzącej.

Wczoraj miałam wykonywane usg genetyczne zarówno przez brzuch, jak i dopochwowo, bo maluch był średnio ułożony. No i chyba jakoś tak się zaaferowałam wynikami badania, że nie do końca dokładnie się powycierałam z tego żelu i później niestety chodziłam sobie 2 godziny z taką nażelowaną, upapraną bielizną, w ogóle tego nie czując. Co prawda na dworze nie spędziłam dużo czasu i było dość ciepło, no ale zawsze... Czy może mieć to jakiś negatywny wpływ na malucha? Czy co najwyżej grozi mi zapalenie pęcherza lub inna infekcja?

9ewns65gxjq3gces.png
  • MADZIA 87 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fairy_tale wrote:
    Dziewczyny, mam głupie pytanie, ale męczy mnie to trochę, chyba w tym tygodniu wybiorę się też do mojej gin prowadzącej.

Wczoraj miałam wykonywane usg genetyczne zarówno przez brzuch, jak i dopochwowo, bo maluch był średnio ułożony. No i chyba jakoś tak się zaaferowałam wynikami badania, że nie do końca dokładnie się powycierałam z tego żelu i później niestety chodziłam sobie 2 godziny z taką nażelowaną, upapraną bielizną, w ogóle tego nie czując. Co prawda na dworze nie spędziłam dużo czasu i było dość ciepło, no ale zawsze... Czy może mieć to jakiś negatywny wpływ na malucha? Czy co najwyżej grozi mi zapalenie pęcherza lub inna infekcja?

hej fairy , jestem Kosmetologiem i mogę od razu Ci powiedzieć, że nic sie nie stanie, bo pH żelu do usg jest obojętne na srodowiska w pochwie ,wiadomo jedyne co to dyskomofort dla Ciebie. Ale zel ten nie wiąże w zaden sposob wody itp takze mozesz byc spokojna :) Pozdrawiam

fairy_tale, wisnia11, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

nasze początki starań ( od listopada 2013)
    3jgxdqk3m228f53m.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana, ale dzisiaj szaro-buro za oknem, a ja musze wreszcie zrobić porządek w szafie i skąd tu wziąść energie?!
    Kourtney piekna z Was para :)

MADZIA 87 lubi tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • MADZIA 87 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agus3004 wrote:
    Witam z rana, ale dzisiaj szaro-buro za oknem, a ja musze wreszcie zrobić porządek w szafie i skąd tu wziąść energie?!
    Kourtney piekna z Was para :)

mala kawka i do przodu :) ja juz po kawce i obmyslam plan na dzis i chyba zacznę uszka :) a pod wieczor klientka na pazury :) bedzie git :)

nasze początki starań ( od listopada 2013)
    3jgxdqk3m228f53m.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Dziś do północy w smyku online są bardzo duże promocje, nawet do 70% :)

Dziewczyny a jakie rozmiary kupujecie? Ja mam 56 i 62, może powinnam kupić coś jeszcze mniejszego np. 54?
    narazie się wstrzymaj z kupnem mniejszych rzeczy. ja też kupowałam ciuszki 56 i 62 a okazało sie że darek miał 50 cm i takie malutkie ciuszki dostałam od koleżanki (co prawda różowe ale dziecku było to wsio ryba) a tak jak kupisz takie malutkie a dzidziuś się urodzi 53 cm to już ich nie założysz.

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIA 87 wrote:
    hej fairy , jestem Kosmetologiem i mogę od razu Ci powiedzieć, że nic sie nie stanie, bo pH żelu do usg jest obojętne na srodowiska w pochwie ,wiadomo jedyne co to dyskomofort dla Ciebie. Ale zel ten nie wiąże w zaden sposob wody itp takze mozesz byc spokojna :) Pozdrawiam

Dzięki! Uspokoiłaś mnie :) Jakoś wczoraj wyjątkowo nie ogarnęłam tematu z nadmiaru wrażeń :) Czyli wychłodzić w ten sposób też się nie da?

MADZIA 87 lubi tę wiadomość

9ewns65gxjq3gces.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 12:31

• wisnia11 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fairy nic ci nie będzie. w 100% zgadzam się z Magdą. (też jestem kosmetologiem)

Kourtney cudnie wyglądaliście. Dużo szczęścia i wiecznej miłości dla waszej trójeczki <3

Nelus narazie nie masz co obliczać terminu porodu bo tak naprawdę to co usg prawdopodobnie będzie inny. zawsze wychodzi w usg ze dzidziuś jest 3 dni starszy a na następnym usg 2 dni młodszy a jeszcze na następnym 2 dni starszy. dzieciaczki różnie rosną a pomiary też nie są 100% tylko przybliżone. termin porodu też jest przybliżony i jeśli miałaś regularne miesiączki to powinno sie go obliczać tylko z OM

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 09:09

fairy_tale, Nelus lubią tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisnia11 wrote:
    fairy nic ci nie będzie. w 100% zgadzam się z Magdą. (też jestem kosmetologiem)

Dzięki! :)

9ewns65gxjq3gces.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurtney zakochałam się :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 09:18

• beatas Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Dziwczynki druga dzidzia zdrowa, z badan krwi i pomiarów wynika ze nie ma żadnych wad genetycznych. Serduszko bije 155/s. Jedynie co to dziecko i ja mamy dodatnia grupę krwi i mąż musi zrobić badania bo wykryli przeciwciala. Jeśli się okaże że też ma + to musze mieć jakieś zastrzyki. Nie wiem za bardzo o co kaman
    Nelus, podejrzewam, że chodzi o konflikt serologiczny (też mamy z mężem), tylko nie wiem czy czegoś nie pomieszalas, bo matka musi mieć krew -, a ojciec +. I jeśli dziecko również ma + to podczas porodu lub jakiegoś krwawienia w ciąży + dziecka miesza się z - matki.. I pojawia się problem, bo organizm matki chce się pozbyć dziecka, uważa go za obcego, dlatego ważny jest ten zastrzyk! Przy pierwszej ciąży o ile nie było krwawienia nic się nie dzieje (krew miesza się dopiero przy porodzie) i zastrzyk dostaje się tuż po, żeby chronić kolejne dzidzie..

Helenucha Klucha, Nelus lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus, fairy_tale, cieszę sie, że z dzidziami wszystko w porządku!

fairy_tale lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jak tam noc minęła?
    Oglądacie Dzień dobry tvn? Ja czasem oglądam- zależy kto prowadzi :) Zauważyłam,że w każdy wtorek jest omawiany jakis tydzień ciąży, dziś był 16/17 tydzień i mówili,że mogą drętwieć dłonie i swędzi brzuch. Mnie akurt brzuch swędzi od 2 tygodni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 09:30

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ