Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziwczynki druga dzidzia zdrowa, z badan krwi i pomiarów wynika ze nie ma żadnych wad genetycznych. Serduszko bije 155/s. Jedynie co to dziecko i ja mamy dodatnia grupę krwi i mąż musi zrobić badania bo wykryli przeciwciala. Jeśli się okaże że też ma + to musze mieć jakieś zastrzyki. Nie wiem za bardzo o co kaman
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 03:26
Dorjana, fairy_tale, HoniKa89, MerlinMo, xpaulinax, Madzik84, Magda34, Pati_89, jakka, Misia15, kamenkaa, kirys, Agathea lubią tę wiadomość
-
I jeszcze jedno- na jakiej podstawie liczyć datę porodu bo ja juz głupieje. Z okresu mam termin na 2.06, z pierwszego usg 17.06 a teraz z drugiego gdzieś pomiędzy! Przez to nie wiem już nawet w którym jestem tygodniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 07:13
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, mam głupie pytanie, ale męczy mnie to trochę, chyba w tym tygodniu wybiorę się też do mojej gin prowadzącej.
Wczoraj miałam wykonywane usg genetyczne zarówno przez brzuch, jak i dopochwowo, bo maluch był średnio ułożony. No i chyba jakoś tak się zaaferowałam wynikami badania, że nie do końca dokładnie się powycierałam z tego żelu i później niestety chodziłam sobie 2 godziny z taką nażelowaną, upapraną bielizną, w ogóle tego nie czując. Co prawda na dworze nie spędziłam dużo czasu i było dość ciepło, no ale zawsze... Czy może mieć to jakiś negatywny wpływ na malucha? Czy co najwyżej grozi mi zapalenie pęcherza lub inna infekcja? -
fairy_tale wrote:Dziewczyny, mam głupie pytanie, ale męczy mnie to trochę, chyba w tym tygodniu wybiorę się też do mojej gin prowadzącej.
Wczoraj miałam wykonywane usg genetyczne zarówno przez brzuch, jak i dopochwowo, bo maluch był średnio ułożony. No i chyba jakoś tak się zaaferowałam wynikami badania, że nie do końca dokładnie się powycierałam z tego żelu i później niestety chodziłam sobie 2 godziny z taką nażelowaną, upapraną bielizną, w ogóle tego nie czując. Co prawda na dworze nie spędziłam dużo czasu i było dość ciepło, no ale zawsze... Czy może mieć to jakiś negatywny wpływ na malucha? Czy co najwyżej grozi mi zapalenie pęcherza lub inna infekcja?
hej fairy , jestem Kosmetologiem i mogę od razu Ci powiedzieć, że nic sie nie stanie, bo pH żelu do usg jest obojętne na srodowiska w pochwie ,wiadomo jedyne co to dyskomofort dla Ciebie. Ale zel ten nie wiąże w zaden sposob wody itp takze mozesz byc spokojnaPozdrawiam
fairy_tale, wisnia11, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość
nasze początki starań ( od listopada 2013)
-
agus3004 wrote:Witam z rana, ale dzisiaj szaro-buro za oknem, a ja musze wreszcie zrobić porządek w szafie i skąd tu wziąść energie?!
Kourtney piekna z Was para
mala kawka i do przoduja juz po kawce i obmyslam plan na dzis i chyba zacznę uszka
a pod wieczor klientka na pazury
bedzie git
nasze początki starań ( od listopada 2013)
-
Helenucha Klucha wrote:Dziś do północy w smyku online są bardzo duże promocje, nawet do 70%
Dziewczyny a jakie rozmiary kupujecie? Ja mam 56 i 62, może powinnam kupić coś jeszcze mniejszego np. 54?Helenucha Klucha lubi tę wiadomość
-
MADZIA 87 wrote:hej fairy , jestem Kosmetologiem i mogę od razu Ci powiedzieć, że nic sie nie stanie, bo pH żelu do usg jest obojętne na srodowiska w pochwie ,wiadomo jedyne co to dyskomofort dla Ciebie. Ale zel ten nie wiąże w zaden sposob wody itp takze mozesz byc spokojna
Pozdrawiam
Dzięki! Uspokoiłaś mnieJakoś wczoraj wyjątkowo nie ogarnęłam tematu z nadmiaru wrażeń
Czyli wychłodzić w ten sposób też się nie da?
MADZIA 87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
fairy nic ci nie będzie. w 100% zgadzam się z Magdą. (też jestem kosmetologiem)
Kourtney cudnie wyglądaliście. Dużo szczęścia i wiecznej miłości dla waszej trójeczki
Nelus narazie nie masz co obliczać terminu porodu bo tak naprawdę to co usg prawdopodobnie będzie inny. zawsze wychodzi w usg ze dzidziuś jest 3 dni starszy a na następnym usg 2 dni młodszy a jeszcze na następnym 2 dni starszy. dzieciaczki różnie rosną a pomiary też nie są 100% tylko przybliżone. termin porodu też jest przybliżony i jeśli miałaś regularne miesiączki to powinno sie go obliczać tylko z OM
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 09:09
fairy_tale, Nelus lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nelus wrote:Dziwczynki druga dzidzia zdrowa, z badan krwi i pomiarów wynika ze nie ma żadnych wad genetycznych. Serduszko bije 155/s. Jedynie co to dziecko i ja mamy dodatnia grupę krwi i mąż musi zrobić badania bo wykryli przeciwciala. Jeśli się okaże że też ma + to musze mieć jakieś zastrzyki. Nie wiem za bardzo o co kaman
Helenucha Klucha, Nelus lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, jak tam noc minęła?
Oglądacie Dzień dobry tvn? Ja czasem oglądam- zależy kto prowadziZauważyłam,że w każdy wtorek jest omawiany jakis tydzień ciąży, dziś był 16/17 tydzień i mówili,że mogą drętwieć dłonie i swędzi brzuch. Mnie akurt brzuch swędzi od 2 tygodni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 09:30
Magda34