Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kourtney płeć nieznana, troszkę liczę na to za na prenatalnych sie okaże, chociaz bedzie to 11tc6d wiec moze byc za wcześnie.
Magda34 - na imię tez mamy tak samoMagda34, kamenkaa lubią tę wiadomość
-
Maggi-P wrote:Chciałam się nieśmiało przywitać i zapytać czy mogę dołączyć? Termin wg mnie wychodzi na 30.06, a wg mojego doktora na 01.07, ale u mnie będzie cc wiec na pewno Dzidek (robocze imię maluszka wymyślone przez pana doktora) przyjdzie na świat w czerwcu
Oglądałam Wasze zakupy i strasznie bym chciała tez juz zacząć, niestety jestem uziemiona (mam nadzieje ze tylko chwilowo). Aha no i nawazniejsze jestem już mamą dwóch urwisów synek ma 7 lat, a córcia w marcu skończy 10, mamy tez sierpniowego aniołkaNo i jestem z tych mam 30+
Najbliższa wizyta 14 grudnia i mam nadzieje, ze wszystko u Dzidka ok. Ostatnio widzieliśmy sie w zeszły wtorek podczas pobytu w szpitalu (zaczęłam plamić i z uwagi na wcześniejsza stratę zostawili nas na obserwacji). A 17.12 barania prenatalne i oczywiscie mega stres
Pozdrawiam
M.
Witaj miło;)
fajnie tu goscic kogos 30+
TEz byłam w spzitalu bo plamiłam ale juz wszystko ok
Termin mam na 29
Pozdrawiam Cie serdecznie -
wisnia11 wrote:Helen wydaje mi się że może rzeczywiście mój był w 19t taki jak tej pani w 17t ale kształtem na pewno się różnią
a i chciałam zauważyć że u pani widać mięśnie brzucha na początku filmu
fakt że każdy brzuszek jest inny
magda34 mi niestety zostało jakieś 8 kg po pierwszej ciąży i narazie mój brzuch wygląda jakbym przytyła. typowo tłuszczowy brzuszek mi się zrobił. choć w domu mówią że już widać. dzisiaj pstrykne wieczorem fotke to jutro postaram się wrzucić
Ok:) Jak w domu mówią,że widać to widać ciążowy:)Magda34
-
kamenkaa wrote:Ojej Wisniaaa..ładny brzuszek no ale to chyba prawda ze w 2giej ciazy szybciej rośnie brzuszek.
Mozecie nie wierzyc ale jestem w 12tyg a mam taki brzusio jak Wiśnia w 14 szok a co bedzie potem heh
No ja właśnie też mam jak Wiśnia w tym 14 tyg na zdjęciu, ale jeszcze ciut bym dodała ojętościkamenkaa lubi tę wiadomość
Magda34
-
nick nieaktualny
-
wisnia11 wrote:
Wisnia masz kolczyk w pępku? nie było z nim żadnych problemów? Ja wyjęłam jak dowiedziałam się o ciąży i tak obserwuje dziurki czy zarastają czy nie -
wisnia11 wrote:ja wyjęłam jak mi już przeszkadzał ok 21 tygodnia. ginekolog nie widział przeciwwskazań. dziurka zarosła więc już nie mam. chciałam zrobić znowu ale druga ciąża mnie uprzedziła.
miałam nadzieję że im dłużej ponoszę to mniejsza szansa na zarośnięcie
-
kuleczka777 wrote:Hej
Wiśnia jaki ty miałaś piękny brzuch
Jakka ja to tak jak ty też po magicznej 3i u mnie też pierwsze
Byłam dziś u dentysty, jeszcze w następnym tygodniu raz i później w styczniu czyszczenie
Mialas jakieś znieczulenie? Bo ja bez znieczulenia ani rusz. Panicznie boje się dentysty. A ma mnie co boleć...
Aha a jak z płaceniem? Bo ktos mówił, że w ciąży jest za darmo w co nie chce mi sie wierzyćWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 17:31
Magda34
-
Joana33 wrote:Magda34, ja byłam u dentysty 2 tyg temu i niestety nie powiadomił mnie o żadnych "ulgach" dla nas, więc za darmo niestety nie ma znieczulenia.
To musze liczyć na szczęście, żeby mnie ząb nie rozbolal w ciąży, bo bez znieczulenia ani ruszMagda34
-
Hej! Ja wizytowałam wczoraj wieczorem, Maleństwo ma się dobrze, ma już 4,23 cm i z USG wychodzi jak zwykle, że jest 2 dni starsze. To tyle z podglądania, zdjęcie wyszło mało wyraźne, więc nawet nie wklejam, USG trwało może minutę, to taka szybka wizyta w sumie głównie dla zachowania ciągłości zwolnienia, bo do tego lekarza już nie zamierzam chodzić. USG genetyczne mam 19.12, a jutro idę upuścić krwi na test PAPP-A. Do tego badania nie trzeba być na czczo, tak?
Wogóle to ceny tych badań powalają, w tym miesiącu wydam prawie 700 zł, na badania i wizyty prywatne, ale najważniejsze jest żeby wyniki było ok.
Powoli zbliżam się do II trymestru, mąż liczy na to, że lekarz da nam zielone światło na współżycie, ale jak wczoraj zapytałam o to, to zaczął opowiadać, jakie to ma przypadki na oddziale i że współżycie jest najczęstszą przyczyną poronień. Mówił, że pacjentki nie przyznają się od razu, tylko na wizycie kontrolnej mówią, że po seksie pojawił się ból brzucha, potem plamienie, krwawienie i nic już się nie dało zrobić. I to nie tylko w I trymestrze, bo np. teraz ma pacjentkę w 18 t.c. która krwawi ze skrzepami, robią co mogą, ale nie wiadomo jak będzie. Sugerował, że ze względu na moje wcześniejsze przejścia i wiek współżycie w ciąży nie jest wskazane. Normalnie tak mnie nastraszył, że szok.Helenucha Klucha, Madzik84 lubią tę wiadomość
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
Magda przecież w ciąży można leczyć zęby w znieczuleniu, trzeba tylko powiedzieć i dają inny rodzaj znieczulenia.
Mnie też czeka wizyta u dentysty, niestety nie zdążyłam wyleczyć wszystkich ząbków przed ciążą. Na razie jednak mam blokadę, bo na wszelkie ciała obce w jamie ustnej i dziwne smaki reaguję źle. Nawet mycie zębów jest dla mnie nieprzyjemne, a pastę wybieram o jak najłagodniejszym smaku.HelenkaRośnij zdrowo córeczko!