X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney płeć nieznana, troszkę liczę na to za na prenatalnych sie okaże, chociaz bedzie to 11tc6d wiec moze byc za wcześnie.

Magda34 - na imię tez mamy tak samo ;)

Magda34, kamenkaa lubią tę wiadomość

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi-P wrote:
    Chciałam się nieśmiało przywitać i zapytać czy mogę dołączyć? Termin wg mnie wychodzi na 30.06, a wg mojego doktora na 01.07, ale u mnie będzie cc wiec na pewno Dzidek (robocze imię maluszka wymyślone przez pana doktora) przyjdzie na świat w czerwcu ;)
    Oglądałam Wasze zakupy i strasznie bym chciała tez juz zacząć, niestety jestem uziemiona (mam nadzieje ze tylko chwilowo). Aha no i nawazniejsze jestem już mamą dwóch urwisów synek ma 7 lat, a córcia w marcu skończy 10, mamy tez sierpniowego aniołka :( No i jestem z tych mam 30+;)
    Najbliższa wizyta 14 grudnia i mam nadzieje, ze wszystko u Dzidka ok. Ostatnio widzieliśmy sie w zeszły wtorek podczas pobytu w szpitalu (zaczęłam plamić i z uwagi na wcześniejsza stratę zostawili nas na obserwacji). A 17.12 barania prenatalne i oczywiscie mega stres :/
    Pozdrawiam
    M.

Witaj miło;)
    fajnie tu goscic kogos 30+ ;-)
    TEz byłam w spzitalu bo plamiłam ale juz wszystko ok :)
    Termin mam na 29 :)
    Pozdrawiam Cie serdecznie

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Wisniaaa..ładny brzuszek no ale to chyba prawda ze w 2giej ciazy szybciej rośnie brzuszek.
    Mozecie nie wierzyc ale jestem w 12tyg a mam taki brzusio jak Wiśnia w 14 szok a co bedzie potem heh

Madzik84, Magda34 lubią tę wiadomość

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi-P witam :) ale fajnie, że jest Nas coraz więcej

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisnia11 wrote:
    Helen wydaje mi się że może rzeczywiście mój był w 19t taki jak tej pani w 17t ale kształtem na pewno się różnią ;) a i chciałam zauważyć że u pani widać mięśnie brzucha na początku filmu :) fakt że każdy brzuszek jest inny ;)

magda34 mi niestety zostało jakieś 8 kg po pierwszej ciąży i narazie mój brzuch wygląda jakbym przytyła. typowo tłuszczowy brzuszek mi się zrobił. choć w domu mówią że już widać. dzisiaj pstrykne wieczorem fotke to jutro postaram się wrzucić :)

Ok:) Jak w domu mówią,że widać to widać ciążowy:)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Ojej Wisniaaa..ładny brzuszek no ale to chyba prawda ze w 2giej ciazy szybciej rośnie brzuszek.
    Mozecie nie wierzyc ale jestem w 12tyg a mam taki brzusio jak Wiśnia w 14 szok a co bedzie potem heh

No ja właśnie też mam jak Wiśnia w tym 14 tyg na zdjęciu, ale jeszcze ciut bym dodała ojętości

kamenkaa lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie w ciazy mam 36,8 -36,9.
    Pije herbatke mietową z miodem

• wisnia11 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney to się kuruj żeby ci się jakaś choroba nie rozwinęła. to pewnie po tych szaleństwach weselnych :)

Kourtney lubi tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney opowiedz nam coś więcej o weselu/ślubie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 15:44

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisnia11 wrote:
    nie wiem czy pani ma duży brzuszek jak na 17 tydzień.

mój brzuch z darkiem w 14 tygodniu
    fdc442571f2bf101med.jpg
    62a7ab2956bd71c7med.jpg

i w 19 tygodniu
    5060480fde66d289med.jpg
    a110f7cd1ef45bd6med.jpg

musze zacząć robić zdjęcia brzuszka :)

Wisnia masz kolczyk w pępku? nie było z nim żadnych problemów? Ja wyjęłam jak dowiedziałam się o ciąży i tak obserwuje dziurki czy zarastają czy nie :D

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• wisnia11 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wyjęłam jak mi już przeszkadzał ok 21 tygodnia. ginekolog nie widział przeciwwskazań. dziurka zarosła więc już nie mam. chciałam zrobić znowu ale druga ciąża mnie uprzedziła. :)

Kawokado lubi tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • jakka Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisnia11 wrote:
    ja wyjęłam jak mi już przeszkadzał ok 21 tygodnia. ginekolog nie widział przeciwwskazań. dziurka zarosła więc już nie mam. chciałam zrobić znowu ale druga ciąża mnie uprzedziła. :)
    Ja swój jeszcze trzymam, czekam aż też zacznie mi przeszkadzać. Jej..strasznie szybko zarosła dziurka :-/ miałam nadzieję że im dłużej ponoszę to mniejsza szansa na zarośnięcie :-)

zud33e3kf02ij2v9.png
  • jakka Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi-P witam:-) ja też jestem w grupie 30+ ale to moje pierwsze dziecko :-)

kamenkaa, Magda34 lubią tę wiadomość

zud33e3kf02ij2v9.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Wiśnia jaki ty miałaś piękny brzuch :)

Jakka ja to tak jak ty też po magicznej 3 :) i u mnie też pierwsze

Byłam dziś u dentysty, jeszcze w następnym tygodniu raz i później w styczniu czyszczenie :)

jakka lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Hej

Wiśnia jaki ty miałaś piękny brzuch :)

Jakka ja to tak jak ty też po magicznej 3 :) i u mnie też pierwsze

Byłam dziś u dentysty, jeszcze w następnym tygodniu raz i później w styczniu czyszczenie :)

Mialas jakieś znieczulenie? Bo ja bez znieczulenia ani rusz. Panicznie boje się dentysty. A ma mnie co boleć...
    Aha a jak z płaceniem? Bo ktos mówił, że w ciąży jest za darmo w co nie chce mi sie wierzyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 17:31

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Joana33 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34, ja byłam u dentysty 2 tyg temu i niestety nie powiadomił mnie o żadnych "ulgach" dla nas, więc za darmo niestety nie ma znieczulenia.

m3sxdqk36px9niv0.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za darmo w ciąży jest kanałowe leczenie a co do reszty to nie wiem

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana33 wrote:
    Magda34, ja byłam u dentysty 2 tyg temu i niestety nie powiadomił mnie o żadnych "ulgach" dla nas, więc za darmo niestety nie ma znieczulenia.

To musze liczyć na szczęście, żeby mnie ząb nie rozbolal w ciąży, bo bez znieczulenia ani rusz ;)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• kirys Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja wizytowałam wczoraj wieczorem, Maleństwo ma się dobrze, ma już 4,23 cm i z USG wychodzi jak zwykle, że jest 2 dni starsze. To tyle z podglądania, zdjęcie wyszło mało wyraźne, więc nawet nie wklejam, USG trwało może minutę, to taka szybka wizyta w sumie głównie dla zachowania ciągłości zwolnienia, bo do tego lekarza już nie zamierzam chodzić. USG genetyczne mam 19.12, a jutro idę upuścić krwi na test PAPP-A. Do tego badania nie trzeba być na czczo, tak?
    Wogóle to ceny tych badań powalają, w tym miesiącu wydam prawie 700 zł, na badania i wizyty prywatne, ale najważniejsze jest żeby wyniki było ok.
    Powoli zbliżam się do II trymestru, mąż liczy na to, że lekarz da nam zielone światło na współżycie, ale jak wczoraj zapytałam o to, to zaczął opowiadać, jakie to ma przypadki na oddziale i że współżycie jest najczęstszą przyczyną poronień. Mówił, że pacjentki nie przyznają się od razu, tylko na wizycie kontrolnej mówią, że po seksie pojawił się ból brzucha, potem plamienie, krwawienie i nic już się nie dało zrobić. I to nie tylko w I trymestrze, bo np. teraz ma pacjentkę w 18 t.c. która krwawi ze skrzepami, robią co mogą, ale nie wiadomo jak będzie. Sugerował, że ze względu na moje wcześniejsze przejścia i wiek współżycie w ciąży nie jest wskazane. Normalnie tak mnie nastraszył, że szok.

Helenucha Klucha, Madzik84 lubią tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda przecież w ciąży można leczyć zęby w znieczuleniu, trzeba tylko powiedzieć i dają inny rodzaj znieczulenia.
    Mnie też czeka wizyta u dentysty, niestety nie zdążyłam wyleczyć wszystkich ząbków przed ciążą. Na razie jednak mam blokadę, bo na wszelkie ciała obce w jamie ustnej i dziwne smaki reaguję źle. Nawet mycie zębów jest dla mnie nieprzyjemne, a pastę wybieram o jak najłagodniejszym smaku.

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
‹‹ 455 456 457 458 459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ