X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula no chyba ze tak to trzeba wyleczyc szybko. Mnie maz nie chcial puscic do dentysty bo sie bal ze dziecku sie cos stanie od znieczulenia ehhh i trzeba było tłumaczyć.

Kamenka tam ma byc 500 za duzo o jedno zero dalam ;)

Ja dla chlopca tez za bardzo nie mam, jakas pustka normalnie, a dziewczynka jakby byla to tak jak pisałam wczesniej Jagoda albo Pola ale chyba bardziej Jagoda.

W sumie dla chłopca podoba mi sie Tymoteusz, Marcel, Patryk ale co mowilam siostrze to mowi nie tak nie hehe.

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa u mnie chłopczyk to Adaś od xxx czasu hehe po dziadku męża a dziewczynka nie wiemy jeszcze. Liczymy na chłopca tym razem:)

kamenkaa lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Paula no chyba ze tak to trzeba wyleczyc szybko. Mnie maz nie chcial puscic do dentysty bo sie bal ze dziecku sie cos stanie od znieczulenia ehhh i trzeba było tłumaczyć.

Kamenka tam ma byc 500 za duzo o jedno zero dalam ;)

Ja dla chlopca tez za bardzo nie mam, jakas pustka normalnie, a dziewczynka jakby byla to tak jak pisałam wczesniej Jagoda albo Pola ale chyba bardziej Jagoda.

W sumie dla chłopca podoba mi sie Tymoteusz, Marcel, Patryk ale co mowilam siostrze to mowi nie tak nie hehe.

ojej to rzeczywiscie 500 to juz max duzo a ja sie martwilam moimi +25

Dais własnie tez nie mam dla chlopczyka Mysłałam o Dawidku ale nie wiem....taka niezdecydowana jestem,,,
    MAm Juz syna Patryka wiec zawsze chciałam miec Patryka i Patrycje wiec dla dziewczynki mam :) a z chłoptasiem pomyśle...

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chlopcu damy na imie Mikolaj a dziewczynka to albo Zuza albo Wiktoria :)

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Paula nie obraź sie ale Zdzisiek mi sie mega nie podoba .......
    co Do reszty to ok

Się nie obrażę, bo mi się też nie podoba :D Mój mąż ma zwariowany gust ;) Na pewno jak już będzie WOjtek ;) Chociaż ja mam cichą nadzieję na dziewczynkę ;)

Kuleczka no niestety, czekałam na wizytę 3 mc a akurat przed wizytą dowiedziałam się o ciąży... Pytałam ginka, to ten że oczywiście mam leczyć, bo stan zapalny zęba jest niebezpieczny dla dziecka...

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • dais Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula tez slyszalam o tym, ze stan zapalny jest niebezpieczny dla maluszka, wiec ginekolozka miala racje. Kamenkaa my mamy Olafa i podobalo nam sie nawet Eryk i Oskar z oboma sa problemy. Maz ma na imie Irek i tutaj wszyscy na niego mowia Eryk bo jakos nie umieja wypowiedziec Irek, dlatego pewnie poki mieszkamy w Szwecji wszyscy mysleliby ze maz i dziecko nazywa sie tak samo, jakbysmy wybrali Eryk. Z Oskarem jest problem, ze tez na O i w sumie troche podobne mi sie wydaje do Olafa.Jest jeszcze Feliks i Rafal ale oba sa na 'jak nic lepszego nie znajdziemy'.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurtney pięknie wyglądałaś, gratulacje i kuruj się szybko :)
    Witaj Magii :)

A więc (tak wiem nie zaczyna się zdania od więc..trudno :D )
    już po wizycie i mój Kropek a raczej KROPKA :) ma się dobrze. Wszystko w normie, ma śliczne rączki, śliczne nóżki i śliczną kość nosową...cała jest śliczna !!!!!! Wszystkie badania są w porządku. Jestem taka szczęśliwa :) Dziś jak zobaczyłam moje szczęście na ekranie dotarło do mnie że będa mamą...bo zobaczyłam małego człowieczka, nie jakąś średnio kształtną plamę. Mała ma już 6,06 cm i straszna z niej wiercipiętka, Pani doktor która chyba jeszcze ciągle uczy sie robić usg genetyczne nie dała rady ogarnąć mojego dzieciaczka i musiała przekazać je w bardziej doświadczone ręce. Przed gabinetem prawie zeszłam na zawał z nerwów, ale po wyjściu z mężem poryczeliśmy sie razem. To coś niesamowitego...:)

W czwartek mam wizytę u swojego gina , jutro musze odebrać wyniki morfologii i moczu, ale pójde na tą wizytę o niebo spokojniejsza.

Usg połówkowe mam 8 lutego, więc będzie kolejny stres ale dam radę, dla mojej Kropeczki wszystko.
    Aha no i najszczęśliwsze to dzisiaj były dwie babcie :) :) :)

Za wszystkie mamusie które wizytują w najbliższych dnaich trzymam mega mocne kciuki :)

kirys, Magda34, Helen, Helenucha Klucha, wisnia11, mmarzenak, Paula222, fairy_tale, Dorjana lubią tę wiadomość

• beatas Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jakoś żadne imię dla chłopca nie podchodzi.. Z każdym mam jakieś skojarzenie i od razu odpada! Oprócz imienia Tymoteusz, w którym jestem zakochana, ale znowu mężowi się nie podoba.. On by chciał Robert...

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z imionami my mieliśmy trochę rozterek. Nie wiem czemu, ale każde imię utożsamiam z kimś kogo znam, dlatego zależało mi na takim, które nie nosi znana mi osoba. Mój przyszły m. jest hiszpańskojęzyczny dlatego zależało nam na imieniu, które nie sprawi problemu w wymowie rodzinie z zagranicy.

Co do chłopca to lubimy imię Milan a dla dziewczynki Elsa (jeszcze przed gorączką disneyową).

U mnie mdłości ustały, wychodzi na to, że obyło się i bez nudności, ale nie chce jeszcze zapeszać.

Brzuszka u mnie mało, pod wieczór taki okrąglejszy, ale to po całym dniu jedzenia, chociaż nie powiem, ze spodniami robi się ciaśniej :D

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za ciepłe przywitanie :)

Lila zazdroszczę, że już po badaniu :) super, ze wszystko git no i że znacie już płeć :)

Co do imion to mamy typ tylko dla chłopca - Franek, a z dziewczynka hmmm nie mam pojecia :/ aha nasz synek to Aleksander (zdrabniany do Aluś, jak ktoś powie Olek czy Oluś to od malucha reaguje alergicznie), a córcia Wiktoria :) Moze i popularne ale oboje nie mają w klasach w szkole swoich imienników ;)

kamenkaa, Lila2703 lubią tę wiadomość

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D wybrał dla dziewczynki Nikola a ja Amanda i jest spór :D
    Dla chłopczyka Czaruś od zawsze zgodni co do tego imienia :)
    Chociaż myśleliśmy o Wojtku po moim tacie i wtedy na drugie imię Leszek po Damiana tacie. No nie wiem urodzi się to się zdecydujemy, podobno jak dziecko się rodzi to trzeba sprawdzić które imię bardziej pasuje do buzi :)

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila2703 wrote:
    Kurtney pięknie wyglądałaś, gratulacje i kuruj się szybko :)
    Witaj Magii :)

A więc (tak wiem nie zaczyna się zdania od więc..trudno :D )
    już po wizycie i mój Kropek a raczej KROPKA :) ma się dobrze. Wszystko w normie, ma śliczne rączki, śliczne nóżki i śliczną kość nosową...cała jest śliczna !!!!!! Wszystkie badania są w porządku. Jestem taka szczęśliwa :) Dziś jak zobaczyłam moje szczęście na ekranie dotarło do mnie że będa mamą...bo zobaczyłam małego człowieczka, nie jakąś średnio kształtną plamę. Mała ma już 6,06 cm i straszna z niej wiercipiętka, Pani doktor która chyba jeszcze ciągle uczy sie robić usg genetyczne nie dała rady ogarnąć mojego dzieciaczka i musiała przekazać je w bardziej doświadczone ręce. Przed gabinetem prawie zeszłam na zawał z nerwów, ale po wyjściu z mężem poryczeliśmy sie razem. To coś niesamowitego...:)

W czwartek mam wizytę u swojego gina , jutro musze odebrać wyniki morfologii i moczu, ale pójde na tą wizytę o niebo spokojniejsza.

Usg połówkowe mam 8 lutego, więc będzie kolejny stres ale dam radę, dla mojej Kropeczki wszystko.
    Aha no i najszczęśliwsze to dzisiaj były dwie babcie :) :) :)

Za wszystkie mamusie które wizytują w najbliższych dnaich trzymam mega mocne kciuki :)

Gratuluję zdrowej córci:)

Lila2703 lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na pogotowiu. Moja córeczka ma ospę a ja nigdy nie przechodzilam i czekam na jakiś zastrzyk żeby chronic siebie i maluszka. Oby nie było za późno bo podobno to mega niebezpieczne w ciazy

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedz na temat grupy krwi
    Co do imion to u nas się ciągle coś nowego pojawia. Pierwze typy- Carmen,Naomi,Alexis,Sebastian. Ogólnie mam problem z wyborem imienia dla chlopca

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    KIRYS to rzeczywiście ciężko chodzić do kogoś takiego... Fajnie, że udało Ci się znaleźć kogoś lepszego. Ja też mam super lekarza. Zawsze zapisuje się na ostatnią godzinę przyjęć i potrafimy siedzieć prawie godzinę :)

P.S. Czy dziewczyny kosmetolożki mogą powiedzieć coś o super supreme body butter z sephory? Myślicie, że mogę go stosować na skórę brzucha? Dostałam go niedawno i trochę mi szkoda go oddawać bo jest rewelacyjny.

Kochana ja pracowałam w sephorze i przyznam że ten balsam-masło jest świetny. Pięknie nawilża skórę i ja bym go bez obaw stosowała w ciazy. W składzie nie ma nic niebezpiecznego bo to krem typowo nawilzajacy

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 16 tygodniu, jutro wizyta bardzo się stresuje...
    nie mam w ogóle brzucha... echh kiedy on wyskoczy ? :(

Madzik84, mmarzenak, Kawokado lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza witaj w klubie! Ja też już posrana, też jutro mam wiyte...
    Edit: też szukam u siebie brzucha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 07:45

mmarzenak lubi tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ...
    Ale sie dorobiłam dziewczyny
    Choroba mnie dopadła KATAR i GARDŁO masakraaaa spac nie moge :(

Jakis sposob domowy na pozbycie sie tego doradźcie ???

MYsza trzymam Kciuki bedzie dobrze!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka łóżko i gorąca herbata z miodem i cytryną! I wygrzewać!:)

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    A ja na pogotowiu. Moja córeczka ma ospę a ja nigdy nie przechodzilam i czekam na jakiś zastrzyk żeby chronic siebie i maluszka. Oby nie było za późno bo podobno to mega niebezpieczne w ciazy
    Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze

Nelus lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ