X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula no chyba ze tak to trzeba wyleczyc szybko. Mnie maz nie chcial puscic do dentysty bo sie bal ze dziecku sie cos stanie od znieczulenia ehhh i trzeba było tłumaczyć.

Kamenka tam ma byc 500 za duzo o jedno zero dalam ;)

Ja dla chlopca tez za bardzo nie mam, jakas pustka normalnie, a dziewczynka jakby byla to tak jak pisałam wczesniej Jagoda albo Pola ale chyba bardziej Jagoda.

W sumie dla chłopca podoba mi sie Tymoteusz, Marcel, Patryk ale co mowilam siostrze to mowi nie tak nie hehe.

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa u mnie chłopczyk to Adaś od xxx czasu hehe po dziadku męża a dziewczynka nie wiemy jeszcze. Liczymy na chłopca tym razem:)

kamenkaa lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Paula no chyba ze tak to trzeba wyleczyc szybko. Mnie maz nie chcial puscic do dentysty bo sie bal ze dziecku sie cos stanie od znieczulenia ehhh i trzeba było tłumaczyć.

Kamenka tam ma byc 500 za duzo o jedno zero dalam ;)

Ja dla chlopca tez za bardzo nie mam, jakas pustka normalnie, a dziewczynka jakby byla to tak jak pisałam wczesniej Jagoda albo Pola ale chyba bardziej Jagoda.

W sumie dla chłopca podoba mi sie Tymoteusz, Marcel, Patryk ale co mowilam siostrze to mowi nie tak nie hehe.

ojej to rzeczywiscie 500 to juz max duzo a ja sie martwilam moimi +25

Dais własnie tez nie mam dla chlopczyka Mysłałam o Dawidku ale nie wiem....taka niezdecydowana jestem,,,
    MAm Juz syna Patryka wiec zawsze chciałam miec Patryka i Patrycje wiec dla dziewczynki mam :) a z chłoptasiem pomyśle...

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chlopcu damy na imie Mikolaj a dziewczynka to albo Zuza albo Wiktoria :)

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Paula nie obraź sie ale Zdzisiek mi sie mega nie podoba .......
    co Do reszty to ok

Się nie obrażę, bo mi się też nie podoba :D Mój mąż ma zwariowany gust ;) Na pewno jak już będzie WOjtek ;) Chociaż ja mam cichą nadzieję na dziewczynkę ;)

Kuleczka no niestety, czekałam na wizytę 3 mc a akurat przed wizytą dowiedziałam się o ciąży... Pytałam ginka, to ten że oczywiście mam leczyć, bo stan zapalny zęba jest niebezpieczny dla dziecka...

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • dais Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula tez slyszalam o tym, ze stan zapalny jest niebezpieczny dla maluszka, wiec ginekolozka miala racje. Kamenkaa my mamy Olafa i podobalo nam sie nawet Eryk i Oskar z oboma sa problemy. Maz ma na imie Irek i tutaj wszyscy na niego mowia Eryk bo jakos nie umieja wypowiedziec Irek, dlatego pewnie poki mieszkamy w Szwecji wszyscy mysleliby ze maz i dziecko nazywa sie tak samo, jakbysmy wybrali Eryk. Z Oskarem jest problem, ze tez na O i w sumie troche podobne mi sie wydaje do Olafa.Jest jeszcze Feliks i Rafal ale oba sa na 'jak nic lepszego nie znajdziemy'.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurtney pięknie wyglądałaś, gratulacje i kuruj się szybko :)
    Witaj Magii :)

A więc (tak wiem nie zaczyna się zdania od więc..trudno :D )
    już po wizycie i mój Kropek a raczej KROPKA :) ma się dobrze. Wszystko w normie, ma śliczne rączki, śliczne nóżki i śliczną kość nosową...cała jest śliczna !!!!!! Wszystkie badania są w porządku. Jestem taka szczęśliwa :) Dziś jak zobaczyłam moje szczęście na ekranie dotarło do mnie że będa mamą...bo zobaczyłam małego człowieczka, nie jakąś średnio kształtną plamę. Mała ma już 6,06 cm i straszna z niej wiercipiętka, Pani doktor która chyba jeszcze ciągle uczy sie robić usg genetyczne nie dała rady ogarnąć mojego dzieciaczka i musiała przekazać je w bardziej doświadczone ręce. Przed gabinetem prawie zeszłam na zawał z nerwów, ale po wyjściu z mężem poryczeliśmy sie razem. To coś niesamowitego...:)

W czwartek mam wizytę u swojego gina , jutro musze odebrać wyniki morfologii i moczu, ale pójde na tą wizytę o niebo spokojniejsza.

Usg połówkowe mam 8 lutego, więc będzie kolejny stres ale dam radę, dla mojej Kropeczki wszystko.
    Aha no i najszczęśliwsze to dzisiaj były dwie babcie :) :) :)

Za wszystkie mamusie które wizytują w najbliższych dnaich trzymam mega mocne kciuki :)

kirys, Magda34, Helen, Helenucha Klucha, wisnia11, mmarzenak, Paula222, fairy_tale, Dorjana lubią tę wiadomość

• beatas Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jakoś żadne imię dla chłopca nie podchodzi.. Z każdym mam jakieś skojarzenie i od razu odpada! Oprócz imienia Tymoteusz, w którym jestem zakochana, ale znowu mężowi się nie podoba.. On by chciał Robert...

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z imionami my mieliśmy trochę rozterek. Nie wiem czemu, ale każde imię utożsamiam z kimś kogo znam, dlatego zależało mi na takim, które nie nosi znana mi osoba. Mój przyszły m. jest hiszpańskojęzyczny dlatego zależało nam na imieniu, które nie sprawi problemu w wymowie rodzinie z zagranicy.

Co do chłopca to lubimy imię Milan a dla dziewczynki Elsa (jeszcze przed gorączką disneyową).

U mnie mdłości ustały, wychodzi na to, że obyło się i bez nudności, ale nie chce jeszcze zapeszać.

Brzuszka u mnie mało, pod wieczór taki okrąglejszy, ale to po całym dniu jedzenia, chociaż nie powiem, ze spodniami robi się ciaśniej :D

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za ciepłe przywitanie :)

Lila zazdroszczę, że już po badaniu :) super, ze wszystko git no i że znacie już płeć :)

Co do imion to mamy typ tylko dla chłopca - Franek, a z dziewczynka hmmm nie mam pojecia :/ aha nasz synek to Aleksander (zdrabniany do Aluś, jak ktoś powie Olek czy Oluś to od malucha reaguje alergicznie), a córcia Wiktoria :) Moze i popularne ale oboje nie mają w klasach w szkole swoich imienników ;)

kamenkaa, Lila2703 lubią tę wiadomość

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D wybrał dla dziewczynki Nikola a ja Amanda i jest spór :D
    Dla chłopczyka Czaruś od zawsze zgodni co do tego imienia :)
    Chociaż myśleliśmy o Wojtku po moim tacie i wtedy na drugie imię Leszek po Damiana tacie. No nie wiem urodzi się to się zdecydujemy, podobno jak dziecko się rodzi to trzeba sprawdzić które imię bardziej pasuje do buzi :)

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila2703 wrote:
    Kurtney pięknie wyglądałaś, gratulacje i kuruj się szybko :)
    Witaj Magii :)

A więc (tak wiem nie zaczyna się zdania od więc..trudno :D )
    już po wizycie i mój Kropek a raczej KROPKA :) ma się dobrze. Wszystko w normie, ma śliczne rączki, śliczne nóżki i śliczną kość nosową...cała jest śliczna !!!!!! Wszystkie badania są w porządku. Jestem taka szczęśliwa :) Dziś jak zobaczyłam moje szczęście na ekranie dotarło do mnie że będa mamą...bo zobaczyłam małego człowieczka, nie jakąś średnio kształtną plamę. Mała ma już 6,06 cm i straszna z niej wiercipiętka, Pani doktor która chyba jeszcze ciągle uczy sie robić usg genetyczne nie dała rady ogarnąć mojego dzieciaczka i musiała przekazać je w bardziej doświadczone ręce. Przed gabinetem prawie zeszłam na zawał z nerwów, ale po wyjściu z mężem poryczeliśmy sie razem. To coś niesamowitego...:)

W czwartek mam wizytę u swojego gina , jutro musze odebrać wyniki morfologii i moczu, ale pójde na tą wizytę o niebo spokojniejsza.

Usg połówkowe mam 8 lutego, więc będzie kolejny stres ale dam radę, dla mojej Kropeczki wszystko.
    Aha no i najszczęśliwsze to dzisiaj były dwie babcie :) :) :)

Za wszystkie mamusie które wizytują w najbliższych dnaich trzymam mega mocne kciuki :)

Gratuluję zdrowej córci:)

Lila2703 lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na pogotowiu. Moja córeczka ma ospę a ja nigdy nie przechodzilam i czekam na jakiś zastrzyk żeby chronic siebie i maluszka. Oby nie było za późno bo podobno to mega niebezpieczne w ciazy

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedz na temat grupy krwi
    Co do imion to u nas się ciągle coś nowego pojawia. Pierwze typy- Carmen,Naomi,Alexis,Sebastian. Ogólnie mam problem z wyborem imienia dla chlopca

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    KIRYS to rzeczywiście ciężko chodzić do kogoś takiego... Fajnie, że udało Ci się znaleźć kogoś lepszego. Ja też mam super lekarza. Zawsze zapisuje się na ostatnią godzinę przyjęć i potrafimy siedzieć prawie godzinę :)

P.S. Czy dziewczyny kosmetolożki mogą powiedzieć coś o super supreme body butter z sephory? Myślicie, że mogę go stosować na skórę brzucha? Dostałam go niedawno i trochę mi szkoda go oddawać bo jest rewelacyjny.

Kochana ja pracowałam w sephorze i przyznam że ten balsam-masło jest świetny. Pięknie nawilża skórę i ja bym go bez obaw stosowała w ciazy. W składzie nie ma nic niebezpiecznego bo to krem typowo nawilzajacy

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 16 tygodniu, jutro wizyta bardzo się stresuje...
    nie mam w ogóle brzucha... echh kiedy on wyskoczy ? :(

Madzik84, mmarzenak, Kawokado lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza witaj w klubie! Ja też już posrana, też jutro mam wiyte...
    Edit: też szukam u siebie brzucha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 07:45

mmarzenak lubi tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ...
    Ale sie dorobiłam dziewczyny
    Choroba mnie dopadła KATAR i GARDŁO masakraaaa spac nie moge :(

Jakis sposob domowy na pozbycie sie tego doradźcie ???

MYsza trzymam Kciuki bedzie dobrze!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka łóżko i gorąca herbata z miodem i cytryną! I wygrzewać!:)

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    A ja na pogotowiu. Moja córeczka ma ospę a ja nigdy nie przechodzilam i czekam na jakiś zastrzyk żeby chronic siebie i maluszka. Oby nie było za późno bo podobno to mega niebezpieczne w ciazy
    Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze

Nelus lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ