Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula no chyba ze tak to trzeba wyleczyc szybko. Mnie maz nie chcial puscic do dentysty bo sie bal ze dziecku sie cos stanie od znieczulenia ehhh i trzeba było tłumaczyć.
Kamenka tam ma byc 500 za duzo o jedno zero dalam
Ja dla chlopca tez za bardzo nie mam, jakas pustka normalnie, a dziewczynka jakby byla to tak jak pisałam wczesniej Jagoda albo Pola ale chyba bardziej Jagoda.
W sumie dla chłopca podoba mi sie Tymoteusz, Marcel, Patryk ale co mowilam siostrze to mowi nie tak nie hehe. -
kuleczka777 wrote:Paula no chyba ze tak to trzeba wyleczyc szybko. Mnie maz nie chcial puscic do dentysty bo sie bal ze dziecku sie cos stanie od znieczulenia ehhh i trzeba było tłumaczyć.
Kamenka tam ma byc 500 za duzo o jedno zero dalam
Ja dla chlopca tez za bardzo nie mam, jakas pustka normalnie, a dziewczynka jakby byla to tak jak pisałam wczesniej Jagoda albo Pola ale chyba bardziej Jagoda.
W sumie dla chłopca podoba mi sie Tymoteusz, Marcel, Patryk ale co mowilam siostrze to mowi nie tak nie hehe.
ojej to rzeczywiscie 500 to juz max duzo a ja sie martwilam moimi +25
Dais własnie tez nie mam dla chlopczyka Mysłałam o Dawidku ale nie wiem....taka niezdecydowana jestem,,,
MAm Juz syna Patryka wiec zawsze chciałam miec Patryka i Patrycje wiec dla dziewczynki mama z chłoptasiem pomyśle...
-
kamenkaa wrote:Paula nie obraź sie ale Zdzisiek mi sie mega nie podoba .......
co Do reszty to ok
Się nie obrażę, bo mi się też nie podobaMój mąż ma zwariowany gust
Na pewno jak już będzie WOjtek
Chociaż ja mam cichą nadzieję na dziewczynkę
Kuleczka no niestety, czekałam na wizytę 3 mc a akurat przed wizytą dowiedziałam się o ciąży... Pytałam ginka, to ten że oczywiście mam leczyć, bo stan zapalny zęba jest niebezpieczny dla dziecka... -
Paula tez slyszalam o tym, ze stan zapalny jest niebezpieczny dla maluszka, wiec ginekolozka miala racje. Kamenkaa my mamy Olafa i podobalo nam sie nawet Eryk i Oskar z oboma sa problemy. Maz ma na imie Irek i tutaj wszyscy na niego mowia Eryk bo jakos nie umieja wypowiedziec Irek, dlatego pewnie poki mieszkamy w Szwecji wszyscy mysleliby ze maz i dziecko nazywa sie tak samo, jakbysmy wybrali Eryk. Z Oskarem jest problem, ze tez na O i w sumie troche podobne mi sie wydaje do Olafa.Jest jeszcze Feliks i Rafal ale oba sa na 'jak nic lepszego nie znajdziemy'.
kamenkaa lubi tę wiadomość
-
Kurtney pięknie wyglądałaś, gratulacje i kuruj się szybko
Witaj Magii
A więc (tak wiem nie zaczyna się zdania od więc..trudno)
już po wizycie i mój Kropek a raczej KROPKAma się dobrze. Wszystko w normie, ma śliczne rączki, śliczne nóżki i śliczną kość nosową...cała jest śliczna !!!!!! Wszystkie badania są w porządku. Jestem taka szczęśliwa
Dziś jak zobaczyłam moje szczęście na ekranie dotarło do mnie że będa mamą...bo zobaczyłam małego człowieczka, nie jakąś średnio kształtną plamę. Mała ma już 6,06 cm i straszna z niej wiercipiętka, Pani doktor która chyba jeszcze ciągle uczy sie robić usg genetyczne nie dała rady ogarnąć mojego dzieciaczka i musiała przekazać je w bardziej doświadczone ręce. Przed gabinetem prawie zeszłam na zawał z nerwów, ale po wyjściu z mężem poryczeliśmy sie razem. To coś niesamowitego...
W czwartek mam wizytę u swojego gina , jutro musze odebrać wyniki morfologii i moczu, ale pójde na tą wizytę o niebo spokojniejsza.
Usg połówkowe mam 8 lutego, więc będzie kolejny stres ale dam radę, dla mojej Kropeczki wszystko.
Aha no i najszczęśliwsze to dzisiaj były dwie babcie
Za wszystkie mamusie które wizytują w najbliższych dnaich trzymam mega mocne kciukikirys, Magda34, Helen, Helenucha Klucha, wisnia11, mmarzenak, Paula222, fairy_tale, Dorjana lubią tę wiadomość
-
Z imionami my mieliśmy trochę rozterek. Nie wiem czemu, ale każde imię utożsamiam z kimś kogo znam, dlatego zależało mi na takim, które nie nosi znana mi osoba. Mój przyszły m. jest hiszpańskojęzyczny dlatego zależało nam na imieniu, które nie sprawi problemu w wymowie rodzinie z zagranicy.
Co do chłopca to lubimy imię Milan a dla dziewczynki Elsa (jeszcze przed gorączką disneyową).
U mnie mdłości ustały, wychodzi na to, że obyło się i bez nudności, ale nie chce jeszcze zapeszać.
Brzuszka u mnie mało, pod wieczór taki okrąglejszy, ale to po całym dniu jedzenia, chociaż nie powiem, ze spodniami robi się ciaśniejkamenkaa lubi tę wiadomość
Blanka -
Dziekuje za ciepłe przywitanie
Lila zazdroszczę, że już po badaniusuper, ze wszystko git no i że znacie już płeć
Co do imion to mamy typ tylko dla chłopca - Franek, a z dziewczynka hmmm nie mam pojeciaaha nasz synek to Aleksander (zdrabniany do Aluś, jak ktoś powie Olek czy Oluś to od malucha reaguje alergicznie), a córcia Wiktoria
Moze i popularne ale oboje nie mają w klasach w szkole swoich imienników
kamenkaa, Lila2703 lubią tę wiadomość
-
D wybrał dla dziewczynki Nikola a ja Amanda i jest spór
Dla chłopczyka Czaruś od zawsze zgodni co do tego imienia
Chociaż myśleliśmy o Wojtku po moim tacie i wtedy na drugie imię Leszek po Damiana tacie. No nie wiem urodzi się to się zdecydujemy, podobno jak dziecko się rodzi to trzeba sprawdzić które imię bardziej pasuje do buzikamenkaa lubi tę wiadomość
-
Lila2703 wrote:Kurtney pięknie wyglądałaś, gratulacje i kuruj się szybko
Witaj Magii
A więc (tak wiem nie zaczyna się zdania od więc..trudno)
już po wizycie i mój Kropek a raczej KROPKAma się dobrze. Wszystko w normie, ma śliczne rączki, śliczne nóżki i śliczną kość nosową...cała jest śliczna !!!!!! Wszystkie badania są w porządku. Jestem taka szczęśliwa
Dziś jak zobaczyłam moje szczęście na ekranie dotarło do mnie że będa mamą...bo zobaczyłam małego człowieczka, nie jakąś średnio kształtną plamę. Mała ma już 6,06 cm i straszna z niej wiercipiętka, Pani doktor która chyba jeszcze ciągle uczy sie robić usg genetyczne nie dała rady ogarnąć mojego dzieciaczka i musiała przekazać je w bardziej doświadczone ręce. Przed gabinetem prawie zeszłam na zawał z nerwów, ale po wyjściu z mężem poryczeliśmy sie razem. To coś niesamowitego...
W czwartek mam wizytę u swojego gina , jutro musze odebrać wyniki morfologii i moczu, ale pójde na tą wizytę o niebo spokojniejsza.
Usg połówkowe mam 8 lutego, więc będzie kolejny stres ale dam radę, dla mojej Kropeczki wszystko.
Aha no i najszczęśliwsze to dzisiaj były dwie babcie
Za wszystkie mamusie które wizytują w najbliższych dnaich trzymam mega mocne kciuki
Gratuluję zdrowej córci:)Lila2703 lubi tę wiadomość
Magda34
-
Helenucha Klucha wrote:KIRYS to rzeczywiście ciężko chodzić do kogoś takiego... Fajnie, że udało Ci się znaleźć kogoś lepszego. Ja też mam super lekarza. Zawsze zapisuje się na ostatnią godzinę przyjęć i potrafimy siedzieć prawie godzinę
P.S. Czy dziewczyny kosmetolożki mogą powiedzieć coś o super supreme body butter z sephory? Myślicie, że mogę go stosować na skórę brzucha? Dostałam go niedawno i trochę mi szkoda go oddawać bo jest rewelacyjny.
Kochana ja pracowałam w sephorze i przyznam że ten balsam-masło jest świetny. Pięknie nawilża skórę i ja bym go bez obaw stosowała w ciazy. W składzie nie ma nic niebezpiecznego bo to krem typowo nawilzajacyHelenucha Klucha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nelus wrote:A ja na pogotowiu. Moja córeczka ma ospę a ja nigdy nie przechodzilam i czekam na jakiś zastrzyk żeby chronic siebie i maluszka. Oby nie było za późno bo podobno to mega niebezpieczne w ciazy
Nelus lubi tę wiadomość