Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzymam kciuki za wizytujące!
I już prawie witam się w II trymestrzeOd kilku dni czuję się nawet nieźle, w dodatku mdłości mijają
A to pierwszy portret naszego malucha z poniedziałkowego usg:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:43
Malena91, jakka, Madzik84, kamenkaa, munequita, Misia15, Magda34, Lila2703, Helenucha Klucha, Kawokado, kuleczka777, kirys, Nelus, Abra lubią tę wiadomość
-
kamenkaa wrote:Ok i w zupelnosci nie zaszkodzi to dziecku ? wiec wysylam meża do apteki po aurezol ..
ja preferuje tabletki
tantum verde możesz bez żadnego problemu. Na katar polecam jeszcze Sinupret i inhalacje z soli fizjologicznej i do 16godz ze stężonej na 3% soli. SUper opróżnia nos i nawilża śluzowkę
reszta metody naturalne. Czosnek, miód, cebula, sok malinowy, cytryna
.
-
kamenkaa wrote:Witam ...
Ale sie dorobiłam dziewczyny
Choroba mnie dopadła KATAR i GARDŁO masakraaaa spac nie moge
Jakis sposob domowy na pozbycie sie tego doradźcie ???
kamenkaa, współczuję, ja się męczyłam z nawracającym bólem gardła chyba przez większą część drugiego miesiąca. Niestety domowe sposoby, czyli mleko z miodem, sok z malin itp. średnio mi pomagały ;/ Poprawę widziałam dopiero po stosowaniu Tantuum Verde w aerozolu i płukaniu gardła płynem Corsodyl po każdym posiłku i przed snem (tak mi zaleciła internistka). On jest dostępny bez recepty i bezpieczny w ciąży. -
Hej Mamusie
Ja wczoraj posprzątałam szafki w łazience szafki w kuchni i poprasowałam pranie za to potem padałam na pysk
Dzis lecę na toxo
Powodzenia na wizytach na pewno wszystko będzie dobrze trzeba wierzyć bo stres nic nie pomoże :-*
Piękne brzuszki macie a już lada dzień wyskoczą większe skoro pomiędzy 16-17 tyg jest gwałtowny wzrost naszych brzdąców
A to apartament mojego Michałka. Wieczorem robi się na tyle duży że mąż aż oczy wytrzeszczaa i podnosi mi się ciśnienie gdy mi ktoś mówi że nic jeszcze nie widać
Madzik84, Kiki97, Helenucha Klucha, wisnia11, Nelus lubią tę wiadomość
-
fairy_tale wrote:Trzymam kciuki za wizytujące!
I już prawie witam się w II trymestrzeOd kilku dni czuję się nawet nieźle, w dodatku mdłości mijają
A to pierwszy portret naszego malucha z poniedziałkowego usg:
http://iv.pl/images/68483592855600454002.jpg
Piękny maluszek -
witam się w 16 tygodniu, ale ten czas leci:)
i również szukam brzuszka hehe pewnie wyskoczy lada moment..
jutro mam wizytę, widzę, że ogólnie jutro wiele jest wizytujących, wiec będzie raźniej:)kamenkaa, Magda34, xpaulinax, jakka, Malena91, Madzik84 lubią tę wiadomość
-
Hej
Lila2703 gratuluję samych dobrych wieści z wizyty, z przyjemnością się czyta takie relacje
Maggi-P Franki fajne chłopaki
Nelus zdrówka dla córeczki
myszaaa ja też jutro wizytaTeż stres zżera, już sobie wkręcam że brzuch nie rośnie aż tak, że to , że tamto... ALe musi być dobrze!
Malena 91 ooo proszę, trochę nas wizytuje jutro :)Jeszcze Paula 1991
kamenkaa zdrówka :*
Quatriona zdrówka dla córeczki :*
AAAA No i zapomniałam o najważniejszymWitam w II TRYMESTRZE !!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 10:05
kamenkaa, mmarzenak, xpaulinax, Lila2703, Malena91, Madzik84, Quatriona, Kawokado, Paula1991, Nelus lubią tę wiadomość
-
Pati_89 wrote:Wow jakie te zdjęcia z brzucha są teraz realistyczne mój babcia nie może się nadziwić w jej czasach nawet do lekarza się nie chodziło
Piękny maluszek
No dokładnie, ja sama jestem zaskoczona. Myślałam, że takie realistyczne zdjęcia buźki można uzyskać dopiero w okolicach usg połówkowego -
Boshe sie zdenerwowalam na MAxa.....
Przez pomyłke wyslalam smsa do
koleżanki zamiast do męża by kupił mi jeszcze te tabetki o ktorych wspomniała Helenucha Klucha na gardziełko i zaznaczylam powiedz dla kobiet w ciazy..
Wyobraźcie sobie napisałaa mi - jestes w ciazy- odpisalam -Tak
wiec ona napisala -" Wspolczuje mu "
Czemu mu jak go w zupelnosci nie zna -nie wiem....
Mnie zna tylko przez telefon bo ona pracowala w innym sklepie ja w innym nie znamy sie osobiscie
Zamiast sie cieszyc pogratulować to.........
Przykre MAm nerwa w chol..re ;/ Smutawe:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 10:10
-
kamenkaa wrote:Witam ...
Ale sie dorobiłam dziewczyny
Choroba mnie dopadła KATAR i GARDŁO masakraaaa spac nie moge
Jakis sposob domowy na pozbycie sie tego doradźcie ???
MYsza trzymam Kciuki bedzie dobrze!!!
Miód , cytryna, imbir, sok malinowy , kocyk i łóżeczko...nie ma innej rady -
kamenkaa wrote:Zamiast sie cieszyc pogratulować to.........
Przykre MAm nerwa w chol..re ;/ Smutawe:(
mnie wczoraj też jedni znajomi wkurzyli na maxa i nie chce ich wiecej widzieć, odkad dowiedzieli się, że jestem w ciąży to zamiast pogratulować to tworzą głupią rywalizację, bo koleżanka w zeszłym roku urodziła i porownuje moją ciąże do swojej i według niej moja ciąża jest o wiele gorsza od jej (chociaż nie wiem o co jej chodzi)a jak wczoraj dowiedzieli się że bedziemy miec dziewczynke , a my bardzo chcieliśmy córkę to powiedzieli "wiecie są różne zboczenia"- oni mają syna. -
Kamenka nie przejmuj sie, znajomosc nie warta uwagi. Moze zazdrosci, albo po prosty jest glupia pi...pa
Gratuluje udanych wizyt, bardzo realistyczny maluszek
U mnie z gardlem w kratke, juz myslalam, ze jestem zdrowa i od wczoraj pobolowe delikatnie na nowo. Poki co lekow nie biore, ale tydzien temu wystarczylo kilka razy pisknac tamtum verde przed 3 dni i byl spokoj. Katar trzyma jak trzymal, ale jest wyjatkowo nieupierliwy jak na moje typowe katary. Mysle, ze to taki okres roku, u nas ciagle jest albo -2 i przymrozek albo +10 i deszcz. U synka w przedszkolu byla grypa zolodkowa, ale na szczescie on sie nie zarazil a juz wydaje sie ze minela, bo wszystkie dzieci sa ponownie a informacje o tym dostalismy jakies 2,5 tygodnia temu. Dzisiaj maja pijama party z filmami i popcornem wiec mysle, ze synek bedzie zachwycony. U mnie z brzuszkiem jest roznie, raz go widze, raz wyglada jakbym troche przytyla. Jutro sprobuje zrobic zdjecie.
Przyznalam sie mamie, ze wpadlam w panike przed wizyta i mi powiedziala ze mam tak nie robic, bo ona sobie tak wkrecala w pierwszej ciazy i w jej przypadku skonczylo sie przedwczesnym porodem w 25 tygodniu. W tamtych czasach nawet nie probowali ratowac maluszka. Wiec wiem, ze musze sie pilnowac bo panika moze naprawde zle dzialac... Nie chce was straszyc po prostu moze na kogos to podziala tak jak na mnie. Ja sie przekonalam, ze nie warto panikowac bo to nic nie daje, a wrecz przeciwnie nakreca tylko negatywne mysli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 10:19
-
mmarzenak wrote:nie przejmuj się głupią babą!
mnie wczoraj też jedni znajomi wkurzyli na maxa i nie chce ich wiecej widzieć, odkad dowiedzieli się, że jestem w ciąży to zamiast pogratulować to tworzą głupią rywalizację, bo koleżanka w zeszłym roku urodziła i porownuje moją ciąże do swojej i według niej moja ciąża jest o wiele gorsza od jej (chociaż nie wiem o co jej chodzi)a jak wczoraj dowiedzieli się że bedziemy miec dziewczynke , a my bardzo chcieliśmy córkę to powiedzieli "wiecie są różne zboczenia"- oni mają syna.
ah ale to smutne
Dais az sie poryczałam ;( Jak tak mozna ... byc takim zowistnym -
HoniKa89 wrote:Cześć Kochane... Gratujuę dziewczyny udanych wizyt...
Neluś współczuje.... dobrze, że córeczka ma w tak młodym wieku, im szybciej tym lepiej.. Chociaz moment jeżeli chodzi o ciąże nie najlepszy... ale, na pewno będzie dobrze
Dziewczyny ja dziś o 17 mam prenatalne i juz od rana sie popłakałam... tak się bojęNie mam brzucha, mam wrrażenie, że jest coś nie tak
Kochana będzie dobrze, ja tez nie mam brzucha a prenatalne zaliczyłam wczoraj z sukcesem. Trzymam kciukiPaula1991 lubi tę wiadomość
-
Witam się w 15 tygodniu:) Wkońcu 2 trymestr:)
KAMENKAA ponoć mleko z czoskiem i miodem pomaga- fuj :/A co do tej idiotki to olej to. Pewnie Ci zazdrości błogosławionego stanu i tyle
WIŚNIA, PATI, ale z Was zgrabne laseczki
MADZIALENA współczuję, obyś się nie zaraziła...
FAIRY_TALE ale super fotka, jakie to usg?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 10:27
mmarzenak, jakka, kamenkaa, fairy_tale, Madzik84, wisnia11 lubią tę wiadomość
Magda34
-
nick nieaktualny