X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie że z maluchem wszystko dobrze :) a co z tym lekarzem nie tak, że już nie chcesz do niego chodzić? My mamy zielone światło na współżycie ale ja mam jakąś blokadę... Mąż zrobił się taka przylepa, że chyba jednak mu ulegnę ;)

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • dais Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez niestety czeka leczenie zeba niebawem i takze bede brala znieczulenie, bo skoro zab boli znaczy w moim przypadku bez znieczulenia sie nie obejdzie. Wisnia ale fajny brzuszek mialas, mi w zeszlej ciazy wyskoczyl ok 20 tygodnia taki jak prawie mam teraz. Ogolnie dopiero pod koniec 5 miesiaca zaczelo byc faktycznie widoczne, teraz raczej wyglada, ze niebawem bedzie pileczka. Duzo zalezy od tego jak w pozniejszym etapie dziecko sie uklada, bo pamietam, ze brzuszek mialam malo widoczny i nagle poczulam ze maly sie wierci, bum i widoczny brzuch wyskoczyl.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• kirys Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha z tym lekarzem jest tak, że jest dobrym fachowcem, ale ma swoje fochy, bywa niekulturalny i strasznie pilnuje swojego planu wizyty. Do tego stopnia, że jak na początku starań miałam do niego długą listę pytań, to potrafił mi powiedzieć, że się mu kolejka robi. Poza tym chodziłam do niego prywatnie i za każdą wizytę musiałam płacić (wiadomo), a że od niedawna mam pakiet medyczny z pracy, to postanowiłam tam poszukać lekarza prowadzącego. Byłam już u 2 kobiet i jednego faceta i ten trzeci pasuje mi najbardziej, czytałam o nim dużo pozytywnych opinii i wszystko się zgadza z tym co kobietki pisały. Jest bardzo dokładny, zleca dużo badań, poświęca pacjentce tyle czasu, ile dana osoba potrzebuje, jedynym minusem jest to, że przez to tworzą się kolejki, bo pacjentki zapisują co 20 minut.

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi, witaj! Mam prenatalne dzień po Tobie:D

Kourtney, ładnie się załatwiłaś na tym weselu! Leż teraz w lòżeczku, bo choroby niewskazane!

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys, cieszę się z udanej wizyty!

kirys lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Mialas jakieś znieczulenie? Bo ja bez znieczulenia ani rusz. Panicznie boje się dentysty. A ma mnie co boleć...
    Aha a jak z płaceniem? Bo ktos mówił, że w ciąży jest za darmo w co nie chce mi sie wierzyć

Tak mialam znieczulenie bo Pani dentystka moja mowi ze kobieta w ciazy nie moze sie denerwowac i stresować :) dlatego zeby mozna robic od 4 miesiąca.
    Ja bylam prywatnie bo byłam na kontroli wcześniej u niej na fundusz ale powiedziala mi pozniej ze to co zamawiaja u nich na fundusz to o d... rozbić bo po kilku mies wyleci.
    Na fundusz dostajesz niby lepsza plombe bo biala a nie srebrna i mozna tylko robic zeby do 3 albo 4 zeba. A jak chcialam faktycznie lepsza plombe na bardzo dlugo to doplacilabym tyle samo co u niej prywatnie. Dzisiaj mi zrobila 2 szt. zostaly mi tylko 2 szt. ale to i tak bym sie nie zalapala na fundusz bo to 5 i 6
    I kobieta w ciazy przysługuje czyszczenie z kamienia 2 razy w roku na fundusz wiec tu juz pojde do przychodni do niej

Magda34 lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAciee juz Mamusie wybrane imie dla chlopczyka i dziewczynki? Pochwalcie sie jakie?

• Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KIRYS to rzeczywiście ciężko chodzić do kogoś takiego... Fajnie, że udało Ci się znaleźć kogoś lepszego. Ja też mam super lekarza. Zawsze zapisuje się na ostatnią godzinę przyjęć i potrafimy siedzieć prawie godzinę :)

P.S. Czy dziewczyny kosmetolożki mogą powiedzieć coś o super supreme body butter z sephory? Myślicie, że mogę go stosować na skórę brzucha? Dostałam go niedawno i trochę mi szkoda go oddawać bo jest rewelacyjny.

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magi witaj :)

Kortney kuruj się :)

Nelus super ze wszystko z dzidzia ok :)

Ja dzis jeszcze bylam zrobic morfo i mocz z tymi leukocytami i skonczylam antybiotyk w czwartek i tak mam dalej leukocyty no ale teraz jakby to powiedzieć wrocily do stanu wyjsciowego czyli 100. Nawet antybiotyk nie podzialal taki chyba moj urok

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dentysty, ja robiłam kanałowo na samym początku ciąży, jutro idę dokończyć bo już 2 godziny nad tym zębem siedziała. Znieczulenie za darmo, kanałowe za darmo. A nawet jak w ciąży nie byłam to plomby białe na wszystkie zęby robią za darmo. Tak jest u mnie.

Co do imion, u mnie dla dziewczynki Eliza lub Hania ( mężowi Hania się nie podoba :( ), dla synka WOjtek najprawdopodobniej, mąż chce Zdziśka ale ja nie bardzo ;)

kamenkaa, mmarzenak lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam moje drogie ciezarowki :). Czy wy tez macie badal mdlosci i wymioty? Ja wczoraj csly dzien wymiotowalam, dzis odrobine lepiej. Czasami mam wrazenie ze ja chyba cala ciaze tak bede sie czuc. A jak u was?

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena a co w nim takiego rewelacyjnego ? ;) rozumiem ze to krem :)

Moj gin tez spoko wczoraj tylko jakis zatoj byl bo weszlismy godz później, na kazda pacjentke ma przeznaczone ok 45 min. i zawsze cos ciekawego opowie
    Kiedys mi mówił ze byl na jakims sympozjum i jednak to ze pary nie moga miec dzieci to jakies 70 czy 80% wina mezczyzn i to wszytko przez noszenie telefonow w kieszeniach z przodu spodni.

f2w3skjoxrbw67ni.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Magi witaj :)

Kortney kuruj się :)

Nelus super ze wszystko z dzidzia ok :)

Ja dzis jeszcze bylam zrobic morfo i mocz z tymi leukocytami i skonczylam antybiotyk w czwartek i tak mam dalej leukocyty no ale teraz jakby to powiedzieć wrocily do stanu wyjsciowego czyli 100. Nawet antybiotyk nie podzialal taki chyba moj urok

Ile masz aktualnie Leukocytów ? Ja mialam +25 teraz bede po tygodniu sprawdzac ile mam

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Co do dentysty, ja robiłam kanałowo na samym początku ciąży, jutro idę dokończyć bo już 2 godziny nad tym zębem siedziała. Znieczulenie za darmo, kanałowe za darmo. A nawet jak w ciąży nie byłam to plomby białe na wszystkie zęby robią za darmo. Tak jest u mnie.

Co do imion, u mnie dla dziewczynki Eliza lub Hania ( mężowi Hania się nie podoba :( ), dla synka WOjtek najprawdopodobniej, mąż chce Zdziśka ale ja nie bardzo ;)

Ładne imionka :) włąsnie mam problem z imieniem dla chlopczyka no po prostu nie wiem...........MOże coś od Was mi się spodoba :)

Paula222 lubi tę wiadomość

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mam ciotke Hanke okropna kobieta. Moj tata mial Wojtek ;)

To fajnie macie ze za darmo macie białe plomby bo u nas tylko te srebrne na fundusz.
    Dziwie sie ze tak wczesnie robisz zeby

f2w3skjoxrbw67ni.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka przed mialam 100 później jak na prenatalnych ginek to zobaczy to przepisal antybiotyk, zanim wzielam antybiotyk to w odstepie tygodnia od tej 100 zrobilam jeszcze raz badania i posiew dodatkowo to wtedy mi wyszlo 500 i w posiewie czysto., a teraz po antybiotyku znowu 100

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 19:38

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa hehe właśnie z imieniem dla chłopca i ja mam problem :) Mąż chce Zdziśka, ale mu nie dam. Wystarczy , że pierwszego synka dał Franek jak ja chciałam Wojtka ;) Z chłopięcych podoba mi się też ANtoś i Mikołaj, ale mąż kategorycznie mówi nie :)

Dziewczynka będzie to pewnie Eliza, Hanię muszę sobie odpuścić a bardzo podoba mi się to imię ;)

Kuleczka hehe mąż też ma złe skojarzenia, bo mówi że w wiosce była Hanka pijaczka, no i dla tego nie chce :P Też coś :P A co do zębów, ja robiłam kanałówkę bo wdał mi się stan zapalny więc lepiej leczyć jak czekać ...

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Kamenka przed mialam 100 później jak na prenatalnych ginek to zobaczy to przepisal antybiotyk, zanim wzielam antybiotyk to w odstepie tygodnia od tej 100 zrobilam jeszcze raz badania i posiew dodatkowo to wtedy mi wyszlo 5000 i w posiewie czysto., a teraz po antybiotyku znowu 100
    MI wyszlo +25 zmartiłam sie tym ale lekarz stwierdził ze nie ma powodów do obaw i nie dał mi nic na to ...

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    kamenkaa hehe właśnie z imieniem dla chłopca i ja mam problem :) Mąż chce Zdziśka, ale mu nie dam. Wystarczy , że pierwszego synka dał Franek jak ja chciałam Wojtka ;) Z chłopięcych podoba mi się też ANtoś i Mikołaj, ale mąż kategorycznie mówi nie :)

Dziewczynka będzie to pewnie Eliza, Hanię muszę sobie odpuścić a bardzo podoba mi się to imię ;)

Kuleczka hehe mąż też ma złe skojarzenia, bo mówi że w wiosce była Hanka pijaczka, no i dla tego nie chce :P Też coś :P A co do zębów, ja robiłam kanałówkę bo wdał mi się stan zapalny więc lepiej leczyć jak czekać ...

Paula nie obraź sie ale Zdzisiek mi sie mega nie podoba .......
    co Do reszty to ok

Paula222 lubi tę wiadomość

• dais Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez wlasnie nie mamy imienia dla chlopczyka. Z dziewczecych mamy Izabela, Sara, Nadia oraz Alicja. Ja nadal mam mdlosci, pojawiaja sie rano i nie codziennie. W poprzedniej ciazy mialam okropne i do polowy 2 trymestru, wiec wcale to nie musi byc tak ze po 1 mijaja, niestety.

kamenkaa lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

‹‹ 456 457 458 459 460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ