Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie tez niestety czeka leczenie zeba niebawem i takze bede brala znieczulenie, bo skoro zab boli znaczy w moim przypadku bez znieczulenia sie nie obejdzie. Wisnia ale fajny brzuszek mialas, mi w zeszlej ciazy wyskoczyl ok 20 tygodnia taki jak prawie mam teraz. Ogolnie dopiero pod koniec 5 miesiaca zaczelo byc faktycznie widoczne, teraz raczej wyglada, ze niebawem bedzie pileczka. Duzo zalezy od tego jak w pozniejszym etapie dziecko sie uklada, bo pamietam, ze brzuszek mialam malo widoczny i nagle poczulam ze maly sie wierci, bum i widoczny brzuch wyskoczyl.
-
Helenucha z tym lekarzem jest tak, że jest dobrym fachowcem, ale ma swoje fochy, bywa niekulturalny i strasznie pilnuje swojego planu wizyty. Do tego stopnia, że jak na początku starań miałam do niego długą listę pytań, to potrafił mi powiedzieć, że się mu kolejka robi. Poza tym chodziłam do niego prywatnie i za każdą wizytę musiałam płacić (wiadomo), a że od niedawna mam pakiet medyczny z pracy, to postanowiłam tam poszukać lekarza prowadzącego. Byłam już u 2 kobiet i jednego faceta i ten trzeci pasuje mi najbardziej, czytałam o nim dużo pozytywnych opinii i wszystko się zgadza z tym co kobietki pisały. Jest bardzo dokładny, zleca dużo badań, poświęca pacjentce tyle czasu, ile dana osoba potrzebuje, jedynym minusem jest to, że przez to tworzą się kolejki, bo pacjentki zapisują co 20 minut.Helenka
Rośnij zdrowo córeczko!
-
Magda34 wrote:Mialas jakieś znieczulenie? Bo ja bez znieczulenia ani rusz. Panicznie boje się dentysty. A ma mnie co boleć...
Aha a jak z płaceniem? Bo ktos mówił, że w ciąży jest za darmo w co nie chce mi sie wierzyć
Tak mialam znieczulenie bo Pani dentystka moja mowi ze kobieta w ciazy nie moze sie denerwowac i stresowaćdlatego zeby mozna robic od 4 miesiąca.
Ja bylam prywatnie bo byłam na kontroli wcześniej u niej na fundusz ale powiedziala mi pozniej ze to co zamawiaja u nich na fundusz to o d... rozbić bo po kilku mies wyleci.
Na fundusz dostajesz niby lepsza plombe bo biala a nie srebrna i mozna tylko robic zeby do 3 albo 4 zeba. A jak chcialam faktycznie lepsza plombe na bardzo dlugo to doplacilabym tyle samo co u niej prywatnie. Dzisiaj mi zrobila 2 szt. zostaly mi tylko 2 szt. ale to i tak bym sie nie zalapala na fundusz bo to 5 i 6
I kobieta w ciazy przysługuje czyszczenie z kamienia 2 razy w roku na fundusz wiec tu juz pojde do przychodni do niejMagda34 lubi tę wiadomość
-
KIRYS to rzeczywiście ciężko chodzić do kogoś takiego... Fajnie, że udało Ci się znaleźć kogoś lepszego. Ja też mam super lekarza. Zawsze zapisuje się na ostatnią godzinę przyjęć i potrafimy siedzieć prawie godzinę
P.S. Czy dziewczyny kosmetolożki mogą powiedzieć coś o super supreme body butter z sephory? Myślicie, że mogę go stosować na skórę brzucha? Dostałam go niedawno i trochę mi szkoda go oddawać bo jest rewelacyjny.
Mały Ryś -
Magi witaj
Kortney kuruj się
Nelus super ze wszystko z dzidzia ok
Ja dzis jeszcze bylam zrobic morfo i mocz z tymi leukocytami i skonczylam antybiotyk w czwartek i tak mam dalej leukocyty no ale teraz jakby to powiedzieć wrocily do stanu wyjsciowego czyli 100. Nawet antybiotyk nie podzialal taki chyba moj urok -
Co do dentysty, ja robiłam kanałowo na samym początku ciąży, jutro idę dokończyć bo już 2 godziny nad tym zębem siedziała. Znieczulenie za darmo, kanałowe za darmo. A nawet jak w ciąży nie byłam to plomby białe na wszystkie zęby robią za darmo. Tak jest u mnie.
Co do imion, u mnie dla dziewczynki Eliza lub Hania ( mężowi Hania się nie podoba), dla synka WOjtek najprawdopodobniej, mąż chce Zdziśka ale ja nie bardzo
kamenkaa, mmarzenak lubią tę wiadomość
-
Helena a co w nim takiego rewelacyjnego ?
rozumiem ze to krem
Moj gin tez spoko wczoraj tylko jakis zatoj byl bo weszlismy godz później, na kazda pacjentke ma przeznaczone ok 45 min. i zawsze cos ciekawego opowie
Kiedys mi mówił ze byl na jakims sympozjum i jednak to ze pary nie moga miec dzieci to jakies 70 czy 80% wina mezczyzn i to wszytko przez noszenie telefonow w kieszeniach z przodu spodni. -
kuleczka777 wrote:Magi witaj
Kortney kuruj się
Nelus super ze wszystko z dzidzia ok
Ja dzis jeszcze bylam zrobic morfo i mocz z tymi leukocytami i skonczylam antybiotyk w czwartek i tak mam dalej leukocyty no ale teraz jakby to powiedzieć wrocily do stanu wyjsciowego czyli 100. Nawet antybiotyk nie podzialal taki chyba moj urok
Ile masz aktualnie Leukocytów ? Ja mialam +25 teraz bede po tygodniu sprawdzac ile mam -
Paula222 wrote:Co do dentysty, ja robiłam kanałowo na samym początku ciąży, jutro idę dokończyć bo już 2 godziny nad tym zębem siedziała. Znieczulenie za darmo, kanałowe za darmo. A nawet jak w ciąży nie byłam to plomby białe na wszystkie zęby robią za darmo. Tak jest u mnie.
Co do imion, u mnie dla dziewczynki Eliza lub Hania ( mężowi Hania się nie podoba), dla synka WOjtek najprawdopodobniej, mąż chce Zdziśka ale ja nie bardzo
Ładne imionkawłąsnie mam problem z imieniem dla chlopczyka no po prostu nie wiem...........MOże coś od Was mi się spodoba
Paula222 lubi tę wiadomość
-
Kamenka przed mialam 100 później jak na prenatalnych ginek to zobaczy to przepisal antybiotyk, zanim wzielam antybiotyk to w odstepie tygodnia od tej 100 zrobilam jeszcze raz badania i posiew dodatkowo to wtedy mi wyszlo 500 i w posiewie czysto., a teraz po antybiotyku znowu 100
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 19:38
-
kamenkaa hehe właśnie z imieniem dla chłopca i ja mam problem
Mąż chce Zdziśka, ale mu nie dam. Wystarczy , że pierwszego synka dał Franek jak ja chciałam Wojtka
Z chłopięcych podoba mi się też ANtoś i Mikołaj, ale mąż kategorycznie mówi nie
Dziewczynka będzie to pewnie Eliza, Hanię muszę sobie odpuścić a bardzo podoba mi się to imię
Kuleczka hehe mąż też ma złe skojarzenia, bo mówi że w wiosce była Hanka pijaczka, no i dla tego nie chceTeż coś
A co do zębów, ja robiłam kanałówkę bo wdał mi się stan zapalny więc lepiej leczyć jak czekać ...
-
kuleczka777 wrote:Kamenka przed mialam 100 później jak na prenatalnych ginek to zobaczy to przepisal antybiotyk, zanim wzielam antybiotyk to w odstepie tygodnia od tej 100 zrobilam jeszcze raz badania i posiew dodatkowo to wtedy mi wyszlo 5000 i w posiewie czysto., a teraz po antybiotyku znowu 100
-
Paula222 wrote:kamenkaa hehe właśnie z imieniem dla chłopca i ja mam problem
Mąż chce Zdziśka, ale mu nie dam. Wystarczy , że pierwszego synka dał Franek jak ja chciałam Wojtka
Z chłopięcych podoba mi się też ANtoś i Mikołaj, ale mąż kategorycznie mówi nie
Dziewczynka będzie to pewnie Eliza, Hanię muszę sobie odpuścić a bardzo podoba mi się to imię
Kuleczka hehe mąż też ma złe skojarzenia, bo mówi że w wiosce była Hanka pijaczka, no i dla tego nie chceTeż coś
A co do zębów, ja robiłam kanałówkę bo wdał mi się stan zapalny więc lepiej leczyć jak czekać ...
Paula nie obraź sie ale Zdzisiek mi sie mega nie podoba .......
co Do reszty to okPaula222 lubi tę wiadomość
-
My tez wlasnie nie mamy imienia dla chlopczyka. Z dziewczecych mamy Izabela, Sara, Nadia oraz Alicja. Ja nadal mam mdlosci, pojawiaja sie rano i nie codziennie. W poprzedniej ciazy mialam okropne i do polowy 2 trymestru, wiec wcale to nie musi byc tak ze po 1 mijaja, niestety.
kamenkaa lubi tę wiadomość