Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ja mam to samo z tym bólem podbrzusza, za każdym razem jak się zdenerwuję, w pracy ciągle mnie bolało, masakra
Dziś w nocy jak kichnęłam (alergia- boję się brać leki póki co) to aż mnie zapiekło podbrzusze.
fajne spodnie są w c&a - jeansy na gumce 39,99 z wysokim stanem, więc się nie wbijają w ogóle to marzą mi się ogrodniczki ciążowe ale to jeszcze nie teraz (chyba zwariuję )
Wiaterek, Kawokado lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tez od czasu do czasu cos czuje w brzuchu, ciezko powiedziec co, bo to ani bol na @ ani takie jakies typowe rozciaganie. No i zazwyczaj dopiero w nocy gdy juz w lozku leze, w ciagu dnia gdy chodze to raczej tego nie odczuwam. A no i zmienialm sobie poduche do spania na wieksza tzn grubsza, bo gdy mialam bardziej plaska i w nocy z rekoma do gory pod glowa spalam to budzilam sie wlasnie z bolem brzucha, pewnie niedobra pozycja byla, a teraz dzieki grubszej podusi jest lepiej.
-
miluszka wrote:ja mam to samo z tym bólem podbrzusza, za każdym razem jak się zdenerwuję, w pracy ciągle mnie bolało, masakra
Dziś w nocy jak kichnęłam (alergia- boję się brać leki póki co) to aż mnie zapiekło podbrzusze.
fajne spodnie są w c&a - jeansy na gumce 39,99 z wysokim stanem, więc się nie wbijają w ogóle to marzą mi się ogrodniczki ciążowe ale to jeszcze nie teraz (chyba zwariuję )
dokładnie z kichnięciem mam tak samo.. -
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczyny! Bardzo chciałabym dołączyć do czerwcowych mam
Tydzień temu dowiedziałam się, że będę mamą - choć test pokazywał tylko cień, ja czułam, że to jest to, i przez 2 kolejne dni ponowiłam próbę i kreski już wyraźne
Według belly jestem w 6 tygodniu ciąży ( 5 tydz i 3 dni).miluszka, Helen, Kourtney, Kawokado lubią tę wiadomość
-
miluszka wrote:Mmarzenak, chciałam zacytować a polubiłam
ja też mam problemy ze spaniem, to pewnie przez to że tak przeżywamy
mam to samo. Albo podubdka o 5 albo szedam sie po mieszkaniu od 3ciej. Masakra.
U mnie to ewidentnie emocje i jakies dzikie tetno caly czas .... normalnie spoczynkowo mam jak w srodku treninguKawokado lubi tę wiadomość
20.10.2015 - 7tc. [*] -
sedinum82 wrote:mam to samo. Albo podubdka o 5 albo szedam sie po mieszkaniu od 3ciej. Masakra.
U mnie to ewidentnie emocje i jakies dzikie tetno caly czas .... normalnie spoczynkowo mam jak w srodku treningu
chyba za bardzo to wszystko przeżywamy.. a macie huśtawki nastrojów? -
Jestem w pierwszej ciąży, mam dużo obaw i chcę Was Kochane Kobitki zapytać o pewne, pierwsze objawy: mam wrażliwe piersi i tkliwe sutki, pobolewa mnie brzuch - czasem jak kichnę to czuję, jakby mnie coś rwało lub ciągnęło, albo gdy szybko zmienię pozycję, w której się znajduję też mam to 'rwanie', a czasem mam taki lekkie pobolewanie podbrzusza, jakby na miesiączkę tylko bardzo łagodne. Czy to jest normalne?
-
ja mam tak samo i z tego co piszą Dziewczyny, mają podobnie, na pewno zapytam gin o to, czy wszystko ok ale myślę że tak bo koleżanki na początku ciąży też tak miały. Najgorszy dla mnie jest ból piersi, zwłaszcza brodawki, mam wrażenie jakby było -20`C i ból podbrzusza przy kichaniu, taki rozrywający.
EwciaM lubi tę wiadomość
-
miluszka wrote:ja mam tak samo i z tego co piszą Dziewczyny, mają podobnie, na pewno zapytam gin o to, czy wszystko ok ale myślę że tak bo koleżanki na początku ciąży też tak miały. Najgorszy dla mnie jest ból piersi, zwłaszcza brodawki, mam wrażenie jakby było -20`C i ból podbrzusza przy kichaniu, taki rozrywający.
a mnie piersi już praktycznie w ogóle nie bolą.. -
Właśnie ze 3 dni temu miałam bardzo wrażliwe brodawki i tak samo - cały czas skurczone jakby było zimno a jednak był gorące, dziś już tak nie mam, jakby złagodził się ten objaw, ale piersi nadal obolałe. Dobrze, że nie jestem sama w tych objawach
-
sedinum82 wrote:mam to samo. Albo podubdka o 5 albo szedam sie po mieszkaniu od 3ciej. Masakra.
U mnie to ewidentnie emocje i jakies dzikie tetno caly czas .... normalnie spoczynkowo mam jak w srodku treningu
Mi juz to prawie przeszło. Ja to miałam pawie na 100% na tle nerwowym. Teraz budzę się na siku tylko i zasypam momentalnie. Ale odkąd biorę Dupka to jetem ciagle senna wiec nie wiem czy nie dlatego spię. Ja teraz inaczej to wszystko odczuwam. W pierwszej ciąży brzuch bolał mnie naprawdę bardzo mocno, teraz prawie nic. Bardziej takie uczucie rozpierania niz ból. Nie ukrywam, że nastraja mnie to dobrze, że nic mnie nie boli, ale za tydzień do lekarza to się okaże czy wszystko w porządkuWojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
Moje największe szczęścia
4 Aniołki -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZe spaniem też u mnie ciężko. Czuję się jak bym chciała usnąć a nie mogła. No i przynajmniej raz muszę do małej wstawać. Nie przejmuję się tym bo wiem że kiedyś to minie. A u mnie i tak nie jest najgorzej bo kiedyś w bloku było jedno dziecko co w czasie ząbkowania wstawało równo co godzinę. Nie powiem że byłoby ciężko. Zwłaszcza przy drugim dziecku. Ale wstawanie co godzinę przez 2-3 lata. To nie na moje nerwy
-
nick nieaktualnyZ objawami mam różnie. Bóle na @ przeszły jakoś z terminem @. No i żeby nie było tak wesoło to od 3 dni czuję takie dziwne rozciąganie w macicy i ból kręgosłupa. Jestem dość wrażliwa i nerwowa. W smaku i zapachu nie zauważyłam jakiś kolosalnych zmian. Mdłości jak na razie nie dokuczają. Cera mi się poprawiła a włosy zrobiły się mocne i lśniące - z tego akurat niezmiernie się cieszę