X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • beatas Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    A wiec ciocie, ze mna jest Wszystko okej.... mam prawie 4 cm, serduszko dzięki Bogu bije.
    Mame boli brzuch z niewiadomych powodów... lekarz powiedzial, ze możliwe ze z powodów niezbyt szerokiej miednicy na dole, ze to Wszystko moze uciskać bardziej niż u kobiet z normalną budową miednicy... w kazdym badz razie moge brac do 8 tabletek nospy tej 40mg...

Doatalam zdjecie w zamian za bol brzucha, hah. Maly ma prawie 4 cm i nadrabia termin miesiaczki. Jeszcze ostatnio bylo to 8 dni, A teraz Juz 6dni.

B612-2015-12-13-20-59-47_jpg_300x300_q85.jpg

Czy to tylko u mnie On zawsze tak dziwnie wyglada i odkreca sie tylkiem?:(
    Patutka, widzisz! Wiedziałam, że wszystko będzie dobrze :) ale dobrze, ze pojechalas, przynajmniej sie uspokoilas! :)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HoniKa89 wrote:
    agabtm ja od 4 dni mam straszny katar, wypiłam już prawie butelke soku malinowego z pigwą,,, wczoraj kupiłam krople z seri prenalen dla kobiet w ciązy, jest jeszcze syrop, tabletki na gardło i saszetki.. Dziś już katar mi ustępuje ;)

marzenak super, że z dzidzia wszystko dobrze. Dbaj o siebie :)

Helen mi też już widać brzuszek-nareszcie! I to jest prawda, wyskakuje niespodziewanie, jednego dnia nie ma a na drugi już jest dobrze widoczny ;) Siostra widziała mnie w tamta sobotę i zobaczyła mnie teraz w piątek to nie mogła uwierzyć.. ;)

Honika89 z tym syropem malinowym to trochę uważaj. Ostatnio jak byłam u endokrynologa, lekarka mówiła mi, że nie wolno w ciazy malin. Podobno wywołują skurcze. Tez nie wiedziałam i szczerze to nie wiem czy malin w sensie świeźych owoców czy w ogóle pod źadna postacią.

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • beatas Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola7 wrote:
    Honika89 z tym syropem malinowym to trochę uważaj. Ostatnio jak byłam u endokrynologa, lekarka mówiła mi, że nie wolno w ciazy malin. Podobno wywołują skurcze. Tez nie wiedziałam i szczerze to nie wiem czy malin w sensie świeźych owoców czy w ogóle pod źadna postacią.
    Pola, z tego, co ja wiem, to liści malin nie wolno:) owoce jak najbardziej:)

HoniKa89, Kawokado lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney zdjęcia bajka!!! A ty masz tak sympatyczna buzke ze aż chciałoby się ciebie poznać!!! tak dużo podróżujesz to może i wpadniesz za ocean? Haha
    Co do porodów hmm ja miałam baaaardzo ciężki i długi poród. Akcja zaczęła się w nocy w 38tyg, odeszły mi wody w łóżku. Skurcze były nieregularne, mała tracila puls, użyli kleszczy i mnie nacinali.... ale osobiście nigdy w życiu nie zamienilabym tych "tortur" na cesarskie cięcie bo możliwość zobaczenia i przytulania dzidziusia sekundę po urodzeniu jest dla mnie bezcenna, ten zapach mmm jak mydełko! Poza tym doszłam do siebie zdecydowanie szybciej niż koleżanki po cc

201703012752.png
  • MerlinMo Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Einin wrote:
    Jesteś z Wrocławia MerlinMo?:)

Nie , mieszkam jakieś 50 km od Wrocławia ale tam jeżdżę do lekarza. Słyszałam o tej Pani dr na forum dużo dobrego , samą się nawet zastanawiałam nad wizytą u niej. Ale trafiłam z polecenia do dr Jarosza z Mediconceptu na Krzyckiej i jestem bardzo zadowolona z wizyt tam.

26603ba0de8c61b097ec08d568691b55.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak ja też się naczytałam o soku z malin.. ale podobno tylko napar z liści malin wywołuje skurcze ;)

Pola7 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane . Jak sie czujecie? Ktora dzisiaj ma wizyte?

Ktos pytal czy nie balam sie podniesc tej dziewczynki. Wiem ze nie powinno ale to tylko chwila byla

Nelus lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus marzy mi sie Kanada i Nowy Jork. Ale to strasznie dlugi lot . Jak nie vedzud przeciwskazan to byc moze w przyszlym roku. Ale to jak skonczymy nasz dom. Bo narazie wszystko w to musimy zainwestowac no i w wyprawke

Nelus lubi tę wiadomość

• Nelus Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Czesc kochane . Jak sie czujecie? Ktora dzisiaj ma wizyte?

Ktos pytal czy nie balam sie podniesc tej dziewczynki. Wiem ze nie powinno ale to tylko chwila byla

Ja się dobrze czuje. Nadal nieciazowo hihi czasem coś tylko zakluje
    Jesli chodzi o dźwignie to ja codziennie noszę moja córeczkę 11kg, chyba każda która ma dziecko musi nosić ciężary bo nie ma wyjścia! Nieraz niose ja i ciężkie zakupy po schodach. Niestety to już nie to samo co w 1 ciazy.
    Ah no I jak marzy ci się kanada to zapraszam do nas

Kourtney lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh a mnie coś od rana pobolewa dół brzucha, jak przy okresie ale o wiele słabiej. Trochę się niepokoję...mam nadzieję ze to normalne.
    A belly pokazuje mi, że dziś właśnie weszłam w II trymestr :)

Wszystkie wizytującym tradycyjnie życzę powodzenia :D

Chyba wezmę nospę...ehhhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 09:00

Helen, Kawokado lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila to wez nospe jak masz sie deneerwowac. Powinno przejsc

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie zaparcia? Mnie zaczely atakowac i nie wiem jak z nimi wygrac, brrrr..

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus ja po cc dostałam synka do przytulania na tyle samo czasu co córcię po porodzie sn, pozniej dzieci były zabrane do badania, ważenia i mierzenia (był z nimi mąż i wszystko filmował). Po przewiezieniu na sale przynieśli mi synka i był juz cały czas ze mną (cc było o godz 21 i położna zaglądała do mnie całą noc, żeby mi pomoc z malutkim). O 6:00 wstałam z łóżka (oczywiscie z małą pomocą położnej), poszłam pod prysznic i bylam juz na chodzie. Po cc czułam sie znacznie lepiej i szybciej doszłam do siebie. Najmniej przyjemną rzeczą po cc było dla mnie jedyne pierwsze siusiu po wyjęciu cewnika ;)

Uważam, że kobieta powinna miec wybór, tak żeby mogła pokierować sie swoją intuicją. Mnie przy drugim porodzie lekarz próbował przekonać, żebym jednak spróbowała sn (mialam 5cm rozwarcia). Powiedzialam mu, że nie ma takiej opcji i na całe szczęście, po jak juz wyciągnął mi synka z brzuch to stwierdził ze stoickim spokojem, ze w sumie dobrze, ze było cc bo mały był owinięty 2 razy pępowiną wokół szyjki :/ Ciekawa jestem co by mi powiedział gdybym jednak próbowała rodzic sn i coś poszłoby nie tak...

Dzisiaj wizyta prosze o kciuki :D Moj doktorek pewnie pomierzy Dzidka, a w czwartek jade na prenatalne ;)

Kourtney, xpaulinax, mia6, Helenucha Klucha, Helen, HoniKa89, Kawokado lubią tę wiadomość

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Dziewczyny a macie zaparcia? Mnie zaczely atakowac i nie wiem jak z nimi wygrac, brrrr..

Ja niestety męczę się z nimi już od 9 tygodnia. Ale tak jak wcześniej dziewczyny pisały: kiwi i suszone śliwki pomagają. A jak już jest naprawdę źle to raz na jakiś czas biorę Xenna Balance - roztwór w saszetkach - poleciła mi go farmaceutka, bo nie wchłania się do organizmu tylko działa bezpośrednio na jelita. No i to, że chodzę do pracy i w miarę możliwości staram się być w ruchu, bo gdybym siedziała w domu, to pewnie byłoby gorzej :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 09:55

aneczka2015 lubi tę wiadomość

zi13ikgnbtapo19b.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:

Miałam, teraz od 2 tygodni spokój, ale pewnie to wróci :/

aneczka2015 lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanych wizyt dla dzisiejszych wizytujących :)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Wczoraj byłam na ,,drobnych'' zakupach prezentowych, mam 5 rodzeństwa, dla rodziców co nie co , tak oto wydałam 500 zł :P

Takie cudowne wieści z rana !!! s1985 tak się cieszę i teraz już musi być dobrze ! :)

Helen Twój avatar jest przepiękny <3 Gratuluję brzuszka :) No i już 17 tydzień, wow :)

Współczuję wam tych bóli głowy, ja na szczęście tak nie mam... Ale pogoda odbija mi się na samopoczuciu ,,ogólnym''...

Patutka cieszę się, że jednak wszystko ok ! :)

HoniKa89 z tego co wiem napar z liści malin działa na ,,zmiękczenie '' szyjki, aby łatwiej się skracała/ rozwierała ;) Po to piłam w poprzedniej ciąży , ale chyba nie pomogło wcale ;)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące ;)

Helen, HoniKa89, s1985 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • beatas Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny:) ja też według belly zaczynam dzis 2 trymestr! Wedlug ostatniego usg ma to być jutro:p

Jesli chodzi o zaparcia, to czytalam, ze najlepiej korzystac z toalety rano, bo wtedy jelita najlepiej pracuja!

Maggi, powodzenia na wizycie:) ja prenatalne mam dopiero w piatek - nie wiem jak wytrzymam:D co do Twojego porodu, pytalas wczesniej czy po cc dostaniesz malenstwo? Szukam wlasnie szpitala, w ktorym po cc umozliwia mi natychmiastowy kontakt z dzieckiem..

Lila2703, Kawokado lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej! Też walczyłam z zaparciami - nigdy nie miałam tego problemu, wszystko jak w zegarku, aż tu nagle.. wrr. W każdym razie mi pomogło jeszcze więcej picia. Normalnie sporo piję, ale dodanie paru szklanek zdecydowanie pomogło. I całe szczęście, bo śliwek nie cierpię ;);)

Ja wizytuję w czwartek. I też mnie brzuch pobolewa jak na okres, dziś nawet całą noc. Znaczy, że rośnie, więc niech boli na zdrowie! :)

beatas lubi tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak rodzę sn :) urodziłam o 13, na porodówce byłam o 8 i miałam wtedy 3 cm rozwarcia :) poród miło wspominam, troszkę bolało wiadomo ale to według mnie było do przeżycia zwłaszcza gdy na końcu ma się wspaniałą nagrodę. Anielkę od razu po porodzie miałam na 2 godziny, potem poszła na ważenie i mierzenie, a po wszystkim udaliśmy się do sali poporodowej. Każdy się dziwił bo normalnie wstałam z łóżka porodowego i z uśmiechem na twarzy z łzami w oczach szłam na sale. A po 2 godzinach normalnie szłam pod prysznic i zaliczyłam pierwsze siku :)

‹‹ 493 494 495 496 497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ