X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatasdziekuje :)Ja pisałam, że dostałam synka do przytulania od razu ;) Było to co prawda 7 lat temu i nie wiem czy nic sie nie zmieniło ;)

beatas, kuleczka777 lubią tę wiadomość

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja wizytuję w czwartek. I też mnie brzuch pobolewa jak na okres, dziś nawet całą noc. Znaczy, że rośnie, więc niech boli na zdrowie! :)[/QUOTE]

Powodzenia na wizycie i fajnie że nie tylko mnie pobolewa..:D rośniemy jak nic !

cass, Helen lubią tę wiadomość

• Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W związku z rozpoczęciem drugiego trymestru postanowiłam przyznać się swojej Dyrektorce do ciąży , już i tak zaraz zacznie być widać . I tu przeżyłam gigantyczny szok (mam bardzo złe doświadczenia z nią związane)...nie dosyć że zostałam wyściskana, to zezwoliła mi na zmianę godzin pracy, bo mam kiepski dojazd (dziękuję PKP!!!), kazała mi przychodzić do niej jak się będę źle czułą, bez problemu będzie mnie zwalniała do domu wcześniej i co mnie już totalnie zaszokowało dostałam awans i podwyżkę!!!!!
    Jeszcze ciągle siedzę i się głupio szczerzę do siebie...ale dzień :D

Helenucha Klucha, Paula222, Kawa z mlekiem, Kourtney, cass, Misia15, xpaulinax, Quatriona, Helen, aneczka2015, munequita, Dorjana, Kawokado, Magda34, Paula1991, kirys, MerlinMo, Madzik84, jakka, fairy_tale, mia6, Abra, ansad lubią tę wiadomość

• cass Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekstra! Gratulacje! Takie nowiny przy poniedziałku - cud, miód! :)

Lila2703 lubi tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • beatas Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila, pogratulować szefowej:)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila noo proszę :) Gratulacje szefowej :) Widać, że też człowiek :D

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Lila noo proszę :) Gratulacje szefowej :) Widać, że też człowiek :D

A wierz mi, ze po tym co z nią przeszłam, to trudno w to uwierzyć...jeszcze z tydzień będę wychodzić z szoku.

• Maggi-P Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Lila :) Super szefowa! Szok normalnie ;) jak widać w każdym może kryć się człowiek ;)

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:
    Ja jednak rodzę sn :) urodziłam o 13, na porodówce byłam o 8 i miałam wtedy 3 cm rozwarcia :) poród miło wspominam, troszkę bolało wiadomo ale to według mnie było do przeżycia zwłaszcza gdy na końcu ma się wspaniałą nagrodę. Anielkę od razu po porodzie miałam na 2 godziny, potem poszła na ważenie i mierzenie, a po wszystkim udaliśmy się do sali poporodowej. Każdy się dziwił bo normalnie wstałam z łóżka porodowego i z uśmiechem na twarzy z łzami w oczach szłam na sale. A po 2 godzinach normalnie szłam pod prysznic i zaliczyłam pierwsze siku :)
    Wow to szybjo jak na pierwsze dziecko. Ja bylam w szpitalu o polnocy i mialam 5 cm rozwarcia. Urodzilam sn o 15:20.

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam paczkę świąteczną z pracy :) Ale miło ! Jestem na L4 od początku ciąży a przełożony o mnie pamiętał :) :) Miło !

Co do porodu, ja synka rodziłam sn, chociaż chcieli mi już robić cc ( wyczułam, że to dla tego aby już było po wszystkim) , poprosiłam o poczekanie i podłączenie mi jeszcze raz kroplówki, z nadzieją, że zadziała. Niestety skurcze były ale zero postępu, na szczęście położna poszła na rękę i przebiła pęcherz, inaczej rano miałabym na 100 % cesarkę. Wszystko trwało od 11 do 2:40 ale było warto :)

Aaa i jak dla mnie, obecność męża ( był od 14 do samego końca - zostawił nas w szpitalu o 7 rano ;) ) była dla mnie bezcenna. nie ma nic lepszego jak wsparcie najbliższej osoby w ,,tych'' chwilach. Mam nadzieję, że na ten poród znajdziemy opiekę dla starszego i będzie mógł mi towarzyszyć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 15:01

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila - Gratuluję, ja akurat dostałam awans w ten sam dzień, w którym dowiedziałam się o ciąży, więc później reakcje były średnie (ze zrobiłam to 'specjalnie') <ja się pytam - jak?>, ale koniec końców dostałam gratulacje i ciepłe słowa na odchodne (jestem na L4).

Kourtney, super wyglądałaś - też miałam princeskę na swoim weselu, może kiedyś wrzucę fotki :)

Ja jeszcze nie wiem jaka płeć, ale liczę na to, że dowiem się jutro :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 15:02

Paula222, Lila2703 lubią tę wiadomość

• Helen Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 dzięki :)
    Lila super :) bardzo fajnie się zachowała szefowa :)

mi na zaparcia średnio pomagały śliwki, nawet bym powiedziała ze zaostrzyły zaparcia.
    Najwazniejsze to dużo pić no i w związku z moim niskim ciśnieniem zaczęłam pić kawę z jednej łyżeczki na wielki kubek no i po kawie nie było problemów, tylko kawę zaczęłam pić od czasu właśnie moich lekkich omdleń i zawrotów głowy, które udało mi się powiązać z b.niskim cisnieniem a przy okazji zlikwidowałam ten męczący objaw. Do tego owoce pestkowe tez pomogły, teraz jem dużo mandarynek, w których też są pestki i przepychają jelitka no i bąbelek ciągnie mi na lewą stronę, więc je tam od czasu do czasu uciska.

w ogóle już zauważyłam w weekend ze się własnie na tą stronę przemieszcza, coś mnie tak kłuło.. więc podnoszę bluzkę znad brzucha i patrząc z góry na brzuch w stosunku do pępka lewa część była dość mocno wybrzuszona i prawa po skosie, zaś lewa uwypuklona, więc wyraźnie było widać gdzie bąbelek powędrował.

Jutro mam wizytę i jestem podekscytowana, mam nadzieję, że się uda zobaczyć płeć :))

madziak2202, xpaulinax lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane zaczęłam odczuwać takie lekkie przelewania bulgotania w podbrzuszu :O Nie wiem czy to jest to o czym myślę ale pierwsze ruchy poczułam koło 16-17 tc

Helenucha Klucha, madziak2202, Lila2703, xpaulinax lubią tę wiadomość

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od piatku wyraznie czuje bulgotanie w brzuszku i czuje ze maluch siedzi po lewej stronie:) zaraz ide do lekarza 3majcie kciuki

Kawokado, Helenucha Klucha, Paula1991, madziak2202, Madzik84, xpaulinax lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:
    Kochane zaczęłam odczuwać takie lekkie przelewania bulgotania w podbrzuszu :O Nie wiem czy to jest to o czym myślę ale pierwsze ruchy poczułam koło 16-17 tc
    AnnieLov, zazdroszcze! Ja tez czulam dzis jakies bulgotanie, ale na ruchy za wcześnie.. Zreszta i tak sie boje, ze ich nie rozpoznam, bo to pierwsza ciaza i nawet nie wiem,czego mam wyczekiwac:D

Mmarzenak, powodzenia!

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila gratulacje awansu ;) ja powiedziałam w pracy w tamtym tygodniu to moja dyrektorka stwierdziła, że najlepiej byłoby, gdybym poszła na l4 po nowym roku bo będzie jej łatwiej kogoś zatrudnić. ja czuję się dobrze i chce pracować jak tylko wszystko będzie ok. A jak u Was dziewczyny jest z praca? Pracujecie czy idziecie na l4?

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, leniwy dzień dziś u mnie, ale za to dokończyłam książkę :D niemal jednym tchem
    mmarzenak trzymam kciuki i czekamy na relacje po wizycie :)
    Agabtm ja od samego początku jestm na L4 i pomimo, że czuję się dobrze to nie żałuję mojej decyzji

Agabtm lubi tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Misia15 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty:-)
    Ja jestem na L4 w zasadzie od 7 tygodnia i planuje zostać do końca - ja niestety ciągle wymiotuje i mam mdlosci:-( lekarz mi powiedział ze niektóre kobiety mają tak do końca ciazy ech.... U mnie dyrektor dowiedział się wcześnie o mojej ciazy bo wymagała tego sytuacja i spotkala mnie mila niespodzianka bo dostałam awans i podwyzke na odchodne:-)

Agabtm, Madzik84, Lila2703, fairy_tale lubią tę wiadomość

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Lila jaka wiadomość!

Jakaś totalnie bezsilna dziś jestem :/ Mdłości od trzech dni zero, druga noc przespana bez wyjścia na siusiu normalnie kocham ten 17 tydzień ;D
    Z drugiej strony strasznie mi dziwnie tak bezobjawowo... tylko brzuszek troszkę większy.
    Zmusiłam się dziś do wyjścia do laboratorium, bo na środową wizytę potrzebuje wynik badania moczu, ale powiem wam, ze było cięzko, nogi nie chciały się w ogóle ruszać.
    Jutro planuje cały dzień odpoczywać (pewnie też panikować) i w środę w końcu o 10 rano wizyta! W końcu! 4 tygodnie to stanowczo za długa przerwa :P teraz umówię się na połówkowe na 20 tydzień... tylko czy to nie będzie za wcześnie?

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila!!! Gratulacje!!!! Oj Zazdroszczę szefowej ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 20:33

Kourtney, Paula222, kirys, Lila2703, jakka lubią tę wiadomość

‹‹ 494 495 496 497 498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ