Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitajcie Czerwcowe Mamusie, moze sie zdarzyc, ze dolacze do Was. Wczoraj pierwsza pozytywna beta, jutro ide powtorzyc. Jesli bedzie przyrastac, to zagoszcze pewnie u Was na dluzej. Wszystkim Wam zycze szczesliwych ciaz
Kourtney, Helen, Flakonik, Effa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykrysiak wrote:Witajcie Czerwcowe Mamusie, moze sie zdarzyc, ze dolacze do Was. Wczoraj pierwsza pozytywna beta, jutro ide powtorzyc. Jesli bedzie przyrastac, to zagoszcze pewnie u Was na dluzej. Wszystkim Wam zycze szczesliwych ciaz
krysiak gratulacje.
a jaka twoja pierwsza beta była?
Trzymam kciuki za ladny przyrost -
Hmm.. O sobie. To moja czwarta ciąża ale na razie bobasa mam jednego. Hubert ma troszkę ponad rok. Beta z wczoraj to 39.4, jutro idę powtórzyć ale wynik dopiero w piątek rano. Jestem z okolic Torunia.
Kourtney, Helen lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczynki u mnie to w ogole jakies czary mary. Ja na niewiele pytan poki co znam odpowiedz. Moja historia troche nietypowa. Mam zdiagnozowane silne PCOS i 3 wrzesnia bylam na wizycie w klinice bo zmienialam ginekologa. Kazal mi zwiekszyc dawke metforimy, zrobil badanie usg, hormonow i poslal do domu. Okres ostatni mialam 27 lipca. Kazal przyjsc za dwa tygodnie na kontrole i wczoraj wlasnie byl ten dzien. Zjawilam sie w gabinecie, potwierdzil jeszcze raz silne PCOS, zaprosil na fotel i niespodzianka. Mowi, ze chyba owulacja niedawno byla. Fakt, ze moj wykres wskazywal w 52 dc skok (wczoraj byl 58dc) ale nie bralam tego kompletnie pod uwage. Zlecil zrobic bete, popoludniu zadzwonilam i okazalo sie, ze 5,cos (bo nie pamietam co bylo po przecinku). Jutro ide powtorzyc bete. Oczywiscie boje sie jak nie wiem, ze z takiej poznej owulki niewiele bedzie. Ale mam nadzieje, ze bedzie mi dane zostac z Wami tutaj.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKourtney wrote:Krysiak to ilu dniowe masz cykle? Kiedy bys miala dostac @?
Mocno bede trzymac kciuki -
nick nieaktualny
-
Krysiak będzie ok. Ja mam termin @ jutro i zaczynam panikować. Brzuch mnie boli tak tylko troszkę, bardziej w pachwinach i jajnikach. W poprzedniej ciąży bolał juz kilka dni przed, to jest normalny objaw, macica się powiększa i dziecko zagnieżdża. Jeżeli nie jest to bardzo intensywny ból to wszystko ok
krysiak lubi tę wiadomość
Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
Moje największe szczęścia
4 Aniołki -
krysiak tylko co mógł widzieć twój lekarz, skoro pęcherzyk widać dopiero przy becie 1500,moglas miec co najwyżej pogrubione endometrium. Ale jesli jest przyrost ,czyli wykryło ciążę, to mały jest już gdzieś w macicy mikro taki malutki ze on by go nie zobaczył, bo nawet nie ma 1mm, taki tyci jest.
A nie dali ci lutki na podtrzymanie? jesli nie, to zaaplikuj sobie chociaz acard, aby lozysko dobrze zaopatrywało maluszka.
Mam nadzieje, ze zagoscisz u nas na stałe
dasz linka do wykresu?
stardust87 trzymam mocno kciuki za piękną betę, a mogę się spytać, który to twój dpo?
miłej nocki dziewczyny :* -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHelen wrote:krysiak tylko co mógł widzieć twój lekarz, skoro pęcherzyk widać dopiero przy becie 1500,moglas miec co najwyżej pogrubione endometrium. Ale jesli jest przyrost ,czyli wykryło ciążę, to mały jest już gdzieś w macicy mikro taki malutki ze on by go nie zobaczył, bo nawet nie ma 1mm, taki tyci jest.
A nie dali ci lutki na podtrzymanie? jesli nie, to zaaplikuj sobie chociaz acard, aby lozysko dobrze zaopatrywało maluszka.
Mam nadzieje, ze zagoscisz u nas na stałe
dasz linka do wykresu?
stardust87 trzymam mocno kciuki za piękną betę, a mogę się spytać, który to twój dpo?
miłej nocki dziewczyny :* -
nick nieaktualnyWcale nie chodziło mi o to, ze widział tam już pęcherzyk płodowy czy coś. Raczej o to, ze dwa tygodnie temu zastanawialiśmy sie jak pozbyć sie tych cyst na jajnikach a tymczasem on stwierdził teraz owulacje. Ja kompletnie sie z tym nie liczyłam i gdy kazał zrobić test ciążowy to pomyslałam tylko ze jak dla mnie bez sensu, bo my chyba nawet w okolicy tej domniemanej owulki nie wspolzylismy. A tymczasem, takie rzeczy. Wiecie, u mnie to wczoraj a może przedwczoraj dopiero do zagnieżdżenia doszło. Gdyby nie przypadek, ze właśnie wczoraj miałam termin w klinice to o niczym nie wiedziałabym.
-
nick nieaktualny
-
Wczoraj był 13, na jutro mam termin @. Ale jeszcze długo nie będę się cieszyła bo w poprzednim cyklu beta była 23 z kawalkiem w 12 dpo a dwa dni po terminie dostałam @. Więc na razie nie robię sobie dużych nadzieji