Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kirys, nie miałam siły kłócić się o to, żeby mnie obsłużyła, myślałam tylko o tym, żeby n8e zemdleć. Tak czy inaczej nigdy więcej do tej apteki.
Dorjana cudowne wieści! Bardzo się cieszę!
Edith, mi zaleciła i gin i pani w laboratorium żeby się podmyć przed pobraniem moczu
Joanna gratuluję!Dorjana, Kawokado lubią tę wiadomość
-
agus3004 wrote:Miluszka ja też miałam bakterie, do tego leukocyty i podwyższone pH lekarz kazał brać żurawinę i urinal dziś powtarzałam badanie i już wszystko jest w normie
W ogóle to dostałam globulki, acard i żelazo. Chyba za bardzo się zestresowałam po wizycie i stąd to osłabienie w aptece. -
Eidh jeśli oddajesz mocz na posiew to należy się podmyc, ponieważ to są badania gdzie sprawdzają czy bakterie się rozwija i duże znaczenie ma to by nie były to bakterie przypadkowe a właśnie te z moczu a nie narządów rodnych. Ja miałam robiony juz posiew kilka razy i za każdym razem lekarka przypominała mi o podmyciu i środkowym strumieniu. chociaż teraz już nawet przy zwykłym badaniu moczu się podmywam.
Madziak2202 Poprzednie antybiotyki wynikały z bakteri w moczu właśnie, a teraz wynikać będzie z jakiegoś chorobska paskudnego tylko dziwi mnie, że gorączki nie mam a Crp takie wysokie...Syn Filip 28 czerwiec -
Doriana cudowne wieści! Mi jutro mija tydzień od testu PAPPA i mam nadzieje, że nie usłyszę telefonu bo tez bym zwariowała ze stresu
Ja przed pobraniem moczu zawsze się podmywam, potem wycieram ręcznikiem papierowym i zbieram środkowy mocz. Ważne jest nawet zeby jałowym kubkiem nie dotknąć sromu, bo to tez może fałszować wyniki. -
oldżi wrote:Doriana cudowne wieści! Mi jutro mija tydzień od testu PAPPA i mam nadzieje, że nie usłyszę telefonu bo tez bym zwariowała ze stresu
Ja przed pobraniem moczu zawsze się podmywam, potem wycieram ręcznikiem papierowym i zbieram środkowy mocz. Ważne jest nawet zeby jałowym kubkiem nie dotknąć sromu, bo to tez może fałszować wyniki.wszystko ma znaczenie
Syn Filip 28 czerwiec -
Wiem o tym że wszystko ma znaczenie dlatego pytam czy może o tym któraś z Was zapomniała i wynik wyszedł niewłaściwy.
Dzisiaj już jestem pewna że czuje maluszkaruchy z każdym dniem są wyraźniejsze
cudowne uczucie.
Ktoś jutro wizytuje ?Kawokado, Lila2703, Paula222, miluszka lubią tę wiadomość
-
Trudno za Wami nadążyć: D
Eidth, ja pierwszy raz o tym zapomnialam i wyszly mi liczne bakterie, ale nic poza tym i gin powiedział, ze skoro nie ma leukocytów podwyzszonych to jest ok! Teraz zrobiłam jak nalezy i nie mam zadnych bakterii:p
Dorjana, mowilam, ze nie ma sie co martwic na zapas! Super wiadomosci!
Gratuluje chlopcow dziewczyny:)
Ja rowniez bylam wczoraj u lekarza, robil mi ponowne genetyczne, bo ten nieprawidłowy przeplyw nie dawal mi spokoju... I wyobrazcie sobie, że wyszło WSZYSTKO DOBRZE! Nie ma żadnej fali zwrotnej! Jak mu powiedzialam o poprzednim zlym wyniku to kilka razy to jeszcze zbadał i powiedział, że czasem maluszki to maja, dlatego powinno sie badac ten przepływ jak najbliżej 14 tygodnia, bo dzidzia jest wieksza i lepiej sie to mierzy! Zbadał jeszcze pozostake parametry, żeby sie upewnić, zmierzyl kosc nozki (chyba udowa) i raczki (chyba lokciowa), bo przy t21 sa nieproporcjonalne, ale wszystko wyszlo idealnie! Kazal nie robic testu pappa i powiedzial, ze bedziemy jeszcze obserwować ten przepływ, ale jego zdaniem jest wszystko w najlepszym porzadku! Dzidzia rosnie i ma się dobrze!z tego wszystkiego zapomniałam zapytać o potwierdzenie plci, ale zbyt sie denerwowalam czy dzidzia zdrowa..
Kourtney, Helenucha Klucha, Lila2703, kirys, Magda34, eidth, Madzik84, Joana33, Misia15, cass, ansad, xpaulinax lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej
i kolejny tydzień za nami nie mogę się doczekać poniedziałku i wizyty znów stres czy wszystko ok... brzucha nadal praktycznie nie ma echh czy ja się kiedyś doczekam ?
W ogóle to jutro Wigilia jakoś tego nie czuję w tym roku ... W
Ostatnie święta we dwoje ... :* -
nick nieaktualnyBeatas ciesze sie ze wzystko dobrze
Patutka trzymam kciuki za wizyte.
Jejku to co piszesz o tym mdleniu to troche niepokojace. Tak po prostu nagle robi ci sie slabo i mdlejesz? Nie potrafisz jakos tego wczesniej wyczuc ze robi ci sie slabo?beatas lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa witam sie w 18tygodniu ciązy
I rano poczulam pierwszy raz takie bulgotanie jakby cos delikatnie mnie w brzuszku laskotalo? Nie wiem jak to opisac.Helenucha Klucha, mmarzenak, Magda34, eidth, madziak2202, Madzik84, Misia15, Kawokado, xpaulinax lubią tę wiadomość
-
Patutka Hmmyyyy z tymi omdleniami to może Rzeczywiście brak świeżego powietrza w skupiskach ludzi zapytaj o to koniecznie lekarza dzisiaj
myślę, że jak lekarz ma dobry sprzęt to coś Ci już fajnego pokaże my w 12 tygodniu widzieliśmy rączki i wyraźnie głowę to już nie był balwanek składający się z dwóch kulek jak wcześniej.
Kourtney super, że czujesz ruchy dzieckacudownie ja nie mogę się doczekać jak sama poczuje ;p
Syn Filip 28 czerwiec -
Agabtm wrote:Witam się w 2 TRYMESTRZE
Dziś odebrałam wynik Crp i niestety mam 44 a norma to od 0-5. pani doktor jak podesłałalam jej mój wynik kazała mi iść odrazu do Lekarza dziś najlepiej albo jutro. W dodatku powiedziała, ze gdyby tylko mnie zaczął boleć Brzuch mam jechać na IP się przestraszylam. Czyli jednak mój katar i lekki kaszel to nie jest zwykle przeziębienie..... Teraz się martwię bo lekarza mam jutro oby nic się nie działo do tego czasu .... Zaznaczyła również, że przy tak wysokim Crp musze dostać antybiotykto będzie mój 3 w ciąży juz.
Będzie dobrzeAgabtm, Maggi-P lubią tę wiadomość
-
Kiki97 wrote:Hej dziewczyny .
Ja tylko na chwilkę , chciałam życzyć Wam Wesołych Świąt w gronie rodzinnym , szczęścia oraz zdrówka dla Was i maluszków.
Póki co nie mam głowy do forum , dowiedziałam się nie tak dawno że mój tata zmarł boje się o dzidzie, bo często płaczę i się denerwuje .
Jak na razie w troszkę nie sympatycznej atmosferze trwają przygotowania do Świąt, jutro idę do fryzjerki , a w środę , lub już po Świętach muszę wybrać się na pogrzeb .
Jeszcze raz Wesołych Świąt !! -
miluszka wrote:Kawokado, to nas miło potraktowali w niedzielę w mc donaldzie, uparli się, że sami przyniosą do stolika zamówienie, byłam w szoku!
Co do wizyty to mam liczne bakterie w moczu, zmartwiłam się mega, gin pobrała wymaz na posiew z szyjki, do tego jutro mam iść z moczem na posiew. W poniedziałek wizyta. No i potwierdziła, że Synek
Nie martw się na zapas tymi bakteriami, ja też miałam liczne a posiew wyszedł prawidłowy...czekaj spokojnie
Gratuluję synka -
Jestem 2 raz w ciazy i mi sie jeszcze nie zdarzylo zeby mnie ktos przepuscil w kolejce czy poprosil do kasy wcześniej bo jestem w ciazy. Nawet jak juz mialam wielki brzuch. W ramach ciekawostki wam tylko napisze ze mojego meza przepuszczano w kolejce gdy robil zakupy z corka w wózku. Mi sie tez to nie zdarzylo. Chyba bardziej współczuja facetom
Kawokado lubi tę wiadomość
-
Patutka wrote:czesc.
Dosc dawno mnie tu nie bylo, nie mam sily pisac, mam straszne problemy z oddychaniem, ostatnio byla u mnie karetka. Zemdlalam w autobusie i wczoraj w sklepie...
Tetno i cisnienie prawidlowe, na przewiezienie do szpitala sie nie zgodzilam, bo chcieli tylko do zwyklego internisty.... jak sie zapytalam nawet na ekg nie moglabym liczyc... nie mam pojecia co sie ze mna dzieje i dlaczego mdleje w miejscach publicznych, gdzie jest sporo ludzi. W domu i na dworze badz w malym sklepiku Wszystko jest okej... dostalam uczulenia na ludzi? Na duze zamkniete pomieszczenia? Czy na pomieszczenia gdzie nie ma swiezego powietrza ?
A moze nie moge byc Tam gdzie jest natlok ludzi?
Dziewczyny jak ja Wam zazdroszcze, ja jutro gdyby nie przesuniecie owulacji konczylabym 1 trymestr. A tak to musze czekac az do sylwestra! Strasznie zazdroszcze Wam Juz tych tygodni, ah.
Mam pytanie czy w dniu dzisiejszym majac usg jest szansa na zrobienie je Juz przez brzuch? I na jakies moze takie zdjecie z profilu dzidzi?
Kolo 16-17 wizytuje, nie pamietam dokladniejezeli moge prosic o trzymanie kciukow za malenstwo, Zeby Wszystko bylo dobrze... to bardzo bym prosila. Ostatnio ciezki czas za nami... Strasznie sie stresuje i mam nadzieje, ze Wszystko jest dobrze...
Milego dnia wszystkim :*
Myślę, że spokojnie usg przez brzuch jest możliwe, już nawet wcześniej....oczywiście mocno ściskam kciuki.
Co do omdleń to nie mam bladego pojęcia, ale współczuję bo sama wiem, ze to nieprzyjemne bardzo. Głowa jednak do góry