X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry, sprawdziłam że avent też ma smoczki z imitacją sutka, różne grubości gumy na poszczególnych odcinkach.

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zastanawiam się nad butelkami i smoczkami lovi, też mają imitację sutka, czytałam o nich, mają super opinie. Na gemini wlasnie jest na nie promocja :-)

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dojadę po zakupach do domu dam Wam znać co po wizycie!

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam w planie laktator ale elektryczny i to już chyba kupię przed samym porodem :) a możecie podesłać link? Bo szukam i nie mogę tego znaleźć :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wtorkowo.

Właśnie miałam pisać, a tu post od krysiak. Słuchaj, to , że żadna z dziewczyn nie złożyła kondolencji koleżance na pewno nie wynika z ,,egoizmu. zapatrzenia w siebie'' itp. Na pewno post został po prostu przeoczony, bo tyle ich jest.

Oczywiście kiki bardzo mi przykro, bardzo współczuję i życzę dużo siły. Sama straciłam w tym roku tatę, zmarł po miesiącu leżenia na intensywnej terapii po potrąceniu przez samochód...Więc rozumiem co czujesz :( Także dużo siły, musisz ją mieć dla siebie i maleństwa :*

Dziewczyny gratuluję poznanych płci, dobrych relacji z wizyt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 15:15

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG

Wysłany: 22 grudnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Mam w planie laktator ale elektryczny i to już chyba kupię przed samym porodem :) a możecie podesłać link? Bo szukam i nie mogę tego znaleźć :)

Ja nawet nie wiem czy będę normalnego używać, więc czekam z tym do porodu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 16:46

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 2 TRYMESTRZE ;)
    Dziś odebrałam wynik Crp i niestety mam 44 a norma to od 0-5. pani doktor jak podesłałalam jej mój wynik kazała mi iść odrazu do Lekarza dziś najlepiej albo jutro. W dodatku powiedziała, ze gdyby tylko mnie zaczął boleć Brzuch mam jechać na IP się przestraszylam. Czyli jednak mój katar i lekki kaszel to nie jest zwykle przeziębienie..... Teraz się martwię bo lekarza mam jutro oby nic się nie działo do tego czasu .... Zaznaczyła również, że przy tak wysokim Crp musze dostać antybiotyk :( to będzie mój 3 w ciąży juz.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm zdrowia życzę, oby szybko crp spadło :* I gratuluję II trymestru :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 15:16

Agabtm, mmarzenak lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście Krysiak popełniliśmy błąd ignorując ten wpis. Nasza wina. Przeczytałam ale nie odpisałam bo byłam zajęta szukaniem informacji i próba pocieszenia dziewczyn ktorym z racji na wyniki badań prenatalnych wisi nad głową ryzyko choroby dziecka. Wybacz że to było dla nas ważniejsze.
    Dobrze że Ty zareagowałaś choć tylko w tej jednej sytuacji a pozostałe z nas nie usłyszały od Ciebie słowa wsparcia gdy serca pękały dowiadując się o tak wielkim ryzyku chorób genetycznych. Łatwo wytykać innym błędy stojąc z boku.
    Po co zawracasz sobie nami głowę skoro takie samolubne zołzy i egoistki z nas?
    Przerzuć się może na przyjemniejsze forum pełne dobroci i samych współczujących osób a nie denerwuj się nad nami egoistkami przejętymi tylko zdrowiem swoich dzieci.

eidth, Helenucha Klucha, kuleczka777, miluszka, mloda1995, Kawokado, Lila2703, Dorjana lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Ja nawet nie wiem czy będę moralnego używać, więc czekam z tym do porodu :)
    A masz gdzieś link do tych butelek? :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.bddziecko.pl/tommee-tippee-42355671-zestaw-laktator--akcesoria-do-karmienia-piersia,id-206047?gclid=Cj0KEQiAhuSzBRDBoZfG56bK9-YBEiQARiPcZdGQ3E75i6KGREGb8SSa5xIXjZqRXBtJVPgScwrKUqQaAgRb8P8HAQ#opis

Znalazłam takie i cena rzeczywiście przyzwoita.
    Helenucha o to chodziło ? Bo jestem skłonna zamówić

f2w343r8930pqaay.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eidth wrote:
    http://www.bddziecko.pl/tommee-tippee-42355671-zestaw-laktator--akcesoria-do-karmienia-piersia,id-206047?gclid=Cj0KEQiAhuSzBRDBoZfG56bK9-YBEiQARiPcZdGQ3E75i6KGREGb8SSa5xIXjZqRXBtJVPgScwrKUqQaAgRb8P8HAQ#opis

Danke schon :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png

Wysłany: 22 grudnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eidth wrote:

Tak! :) dodatkowy plus tych butelek to szeroki otwór gdzie można włożyć rękę z gąbką. Nie kupujcie tych wąskich bo to utrapienie, walające się szczotki itp.

xpaulinax lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Tak! :) dodatkowy plus tych butelek to szeroki otwór gdzie można włożyć rękę z gąbką. Nie kupujcie tych wąskich bo to utrapienie, walające się szczotki itp.
    Znalazłam na tej stronie też same butelki i smoczki bez laktatora i chyba po nowym roku będą zakupy :D
    Oglądam właśnie program porody na Polsat café i sie poryczałam :)

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butelki jednak kupie bliżej porodu bo może jeszcze coś mi się odmieni...
    Ale za to teraz chyba zamówie ten kocyk...co myslicie ?
    http://allegro.pl/cieply-komplet-minky-kocyk-80x100-duza-podusia-i5850684559.html
    Nie będzie w nim za ciepło maluchowi ?

f2w343r8930pqaay.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Witam się w 2 TRYMESTRZE ;)
    Dziś odebrałam wynik Crp i niestety mam 44 a norma to od 0-5. pani doktor jak podesłałalam jej mój wynik kazała mi iść odrazu do Lekarza dziś najlepiej albo jutro. W dodatku powiedziała, ze gdyby tylko mnie zaczął boleć Brzuch mam jechać na IP się przestraszylam. Czyli jednak mój katar i lekki kaszel to nie jest zwykle przeziębienie..... Teraz się martwię bo lekarza mam jutro oby nic się nie działo do tego czasu .... Zaznaczyła również, że przy tak wysokim Crp musze dostać antybiotyk :( to będzie mój 3 w ciąży juz.

mam nadzieję, że masz jakiegoś dobrego lekarza i przepisze w końcu ten właściwy antybiotyk (skuteczny). może męczy cię przewlekłe zapalenie zatok, u mojego r podwyższone crp utrzymywało się ok 12 tygodni.

dqpri09kir2ck4nc.png

Wysłany: 22 grudnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny! Chociaż wydaje się gruby i pewnie nie będziesz go latem używać, a do jesieni może być już za mały :P

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • kirys Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie, kolejna burza?! Aż się nieprzyjemnie na forum robi w ten przedświąteczny czas...
    Ja tam uważam, że każdy powinien zacząć od siebie. A wytykanie innym błędów i generalizowanie nic nie daje.
    Czy nie lepiej by było Krysiak, gdybyś w swoim poście zawarła tylko kondolencje i słowa wsparcia dla Kiki? Może wtedy bym sobie przypomniała, że też chciałabym jej odpisać i nie byłoby tego całego obrzucania błotem, niepotrzebnego wg mnie.
    Nie uważam się za samolubną egoistkę, a mimo to zwyczajnie nie odpisałam nic koleżance, bo mi umknęło. I nie miałam w tym żadnej złej intencji. Nie siedzę na forum non stop, przecież jest życie w realu!

A Tobie Kiki ślę wyrazy współczucia. To na pewno trudne, ale pomyśl przede wszystkim o dziecku, że potrzebny jest mu Twój spokój.

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    O nie, kolejna burza?! Aż się nieprzyjemnie na forum robi w ten przedświąteczny czas...
    Ja tam uważam, że każdy powinien zacząć od siebie. A wytykanie innym błędów i generalizowanie nic nie daje.
    Czy nie lepiej by było Krysiak, gdybyś w swoim poście zawarła tylko kondolencje i słowa wsparcia dla Kiki? Może wtedy bym sobie przypomniała, że też chciałabym jej odpisać i nie byłoby tego całego obrzucania błotem, niepotrzebnego wg mnie.
    Nie uważam się za samolubną egoistkę, a mimo to zwyczajnie nie odpisałam nic koleżance, bo mi umknęło. I nie miałam w tym żadnej złej intencji. Nie siedzę na forum non stop, przecież jest życie w realu!

A Tobie Kiki ślę wyrazy współczucia. To na pewno trudne, ale pomyśl przede wszystkim o dziecku, że potrzebny jest mu Twój spokój.
    Popieram w 100 %.

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.aptekagemini.pl/search?st_search[search]=LOVI%2C+BUTELKA+AKTYWNE+SSANIE%2C+SUPER+VENT%2C+ZE+SMOCZKIEM+SLOW&st_search[and_search]=1&st_search[detail]=
    Mi chodziło o ten zestaw butelek, do tego chciałam dokupić smoczek 0+.

A propos apteki GEMINI, dziś spotkała mnie bardzo niemiła sytuacja w tej aptece i rozważam czy nie zadzwonić na infolinię złożyć skargi. Czekając w kolejce, przede mną 4 osoby, wszystkie okienka otwarte, do każdego po 4-5 osób, stojąc w kolejce zrobiło mi się słabo. Najpierw wyszłam na zewnątrz, a kiedy wróciłam do środka i widząc wieki bilbord z informacją, że kobiety w ciąży obsługiwane są poza kolejnością, poczekałam aż obsługiwana aktualnie kobieta skończy kupować, podeszłam do okienka i poprosiłam ekspedientkę czy mogłaby mnie obsłużyć poza kolejnością ponieważ jest mi słabo a jestem w ciąży. Ta zaczęła kręcić nosem (!!!!) a baba której kolej właśnie była powiedziała mi że nic mi nie będzie jak trochę postoję i że ciąża to nie choroba. Odpowiedziałam jej, że stanie mi się bo jest mi słabo i zaraz zemdleję. Farmaceutka wzięła ode mnie łaskawie receptę, wtedy wyszłam na zewnątrz apteki bo już mi się ciemno robiło przed oczami, nikt nawet nie zapytał czy wszystko w porządku, ogólnie masakra. Po 10 minutach jakoś wróciłam do środka i dopiero zostałam obsłużona. Powiem Wam, że to druga niemiła sytuacja z tą apteką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 18:06

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
‹‹ 524 525 526 527 528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ