Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dorjana wrote:Tak tak... tu chodzi o prenatalne...
Ciąze prowadzi moja gin która mnie skierowała na USG genetyczne do specjalisty (niby świetnego fachowca) a jednak nie byłam zadowolona z tego badania...
Moja intuicja mi podpowiadała żeby lecieć jeszcze do innego ale już było za późno, a jedyny gin którego brałam pod uwagę ma kolejki miesięczne
Do mojej gin jestem umówiona w styczniu ale nie rozumiem po jaki czort mi każą przyjść tutaj - może jakieś badania dodatkowe ?? jest coś takiego ???
CO do wyników to też nie wyobrażam sobie świąt w tej niewiedzy dlatego poprosiłam o wciśnięcie mnie w pierwszy możliwy termin (udało się na jutro).
...i oczywiście zapytałam panią czy wszystkie wyniki są przekazywane przez lekarza, pozytywne i te mniej pozytywne??
Niestety jednoznacznej odpowiedzi nie uzyskałam - pani nie jest upoważniona do stresowania kobiet w ciąży...
Mam nadzieje że to tylko taka tutejsza rutyna...
Tylko jak tu wytrwać do jutra ?? do 18 ???w sumie to lepiej że pielęgniarka nie może podać wyniku bo jak dobre podawała a złe nie to byś się jeszcze bardziej obawiała, a niestety uwierz że można bardziej. Ile masz lat jeśli mogę zapytać?
-
miluszka wrote:Dorjana ściskam i trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę Kochana, dobrze że udało się na przed Świętami! Bedzie dobrze!
Ja nie moge zasnąć, jutro rano wizytuję -
Ooo ja to samo, najgorsze że jak mnie złapie to aż pęcherz boli, wtedy muszę zejść na dół bo łazienkę na gorze mamy jeszcze nie zrobioną, potem z powrotem na górę i jak się położę to najczęściej znowu mi się chce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 23:47
-
Dorjana wrote:Mam już prawie 32 (za 4 miesiące
)
Czekam do jutra a potem jakby co to się pochlastam... Albo pochlastam męża bo mnie tak wkurza że szok !!!!
Chociaż nie - nie mogę go pochlastać bo ktoś musi na nas zarabiać
HA HA ... samo życie ... pełne powiązań i zależności...
Nie wiem jak będzie po amniopunkcji jaki będzie wynik ale niechce się teraz dołować bo to nie pomaga. A mój lekarz uświadomił mi jedną rzecz że jeżeli jest dziecko chore to jest już teraz w tej chwili w moim brzuchu więc nic już nie zmienię. Tak teraz czekamy co nam przyniesie los za wynik. -
miluszka wrote:Ooo ja to samo, najgorsze że jak mnie złapie to aż pęcherz boli, wtedy muszę zejść na dół bo łazienkę na gorze mamy jeszcze nie zrobioną, potem z powrotem na górę i jak się położę to najczęściej znowu mi się chce
A jak wyprawka? Masz już coś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 00:04
-
beatas wrote:Mloda, nie martw się, skoro lekarz nic nie mowil, to na pewno jest ok
ja mam wedlug usg o tydzień mlodsza dzidzie i tak w 12t4d miała 61 mm.. Wedlug okresu to powinien byc 13t4d i wtedy byloby to za malo:)
Przynajmniej jestem spokojniejsza.
Irrytuje mnie fakt, ze od ponad tygodnia nie przespalam calej nocy
I to tak po prostu nie spie a nie przez pecherz. Eh straszne to zycie ciezarowki;)
-
hej. Dziewczyny nie martwcie sie, wszystko bedzie dobrze.
Dorjan moze u Ws tak jest ze wynik przekazuje lekarz i omawia, ja mialam odebrac swoj w rejestracji jak bylam po wyniki i dopiero moj gin mi wytlumaczyl co i jakmiluszka lubi tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Dorjana dobrze, że udało Ci się wcisnąć przed świętami, będziesz mogła spokojnie wejść w świąteczny czas!
Mi z Papp-a wyszło niskie ryzyko, a lekarz i tak mnie poinformował, że to nie jest taki dokładny test i namawiał na nifty. Ani mi się śni go robićmloda1995, miluszka, cass lubią tę wiadomość
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
Dziewczyny z tymi testami to im więcej by się robiło, tym więcej chyba wątpliwości. Mój mąż twierdzi, że to nabijanie kasy firmom i laboratoriom. Ja oczywiście inaczej myślę.
Dużo czytałam wczoraj o amnio i nifty i zgłupiałam, które robić.
Muszę jeszcze poczytać, a nie mam nawet kogo zapytać o radę, bo nie chcemy mówić o tych naszych smutkach nikomu.
PS DObrze, że jest to forum. -
Pati_89 wrote:My zrobiliśmy nasza łazienkę w lutym i całe szczęście bo mam ją obok sypialni a mi się nie chce wychodzić a co dopiero piętro niżej
A jak wyprawka? Masz już coś?a zamówiłam 5-pak skarpetek, niedrapki 3 pak, jeden komplecik z body, śpioszkami i czapeczką któremu nie mogłam się oprzeć i jeden kocyk
później napiszę co już mam z ubranek, póki co czekam na korytarzu u gin, zaraz moja kolej
mmarzenak lubi tę wiadomość
-
Joana33 wrote:Dziewczyny z tymi testami to im więcej by się robiło, tym więcej chyba wątpliwości. Mój mąż twierdzi, że to nabijanie kasy firmom i laboratoriom. Ja oczywiście inaczej myślę.
Dużo czytałam wczoraj o amnio i nifty i zgłupiałam, które robić.
Muszę jeszcze poczytać, a nie mam nawet kogo zapytać o radę, bo nie chcemy mówić o tych naszych smutkach nikomu.
PS DObrze, że jest to forum.
Jak byłam na prenatalnych to lekarz wspominał mi i o amino i innych testach. Powiedział, że jeżeli chodzi o trisomie 21 to Nifty wykrywa 99% przypadków ale nie działa tak dobrze w przypadku pozostałych trisomi i wtedy najlepiej zrobic amniopunkcję ... -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny,z ciekawości. Mi lekarz gin powiedziałA, że jak chce to mogę robić badania prenantalne ale nie muszę, ale skoro jestem po 2 poronieniach to chyba warto. I polegało to na tym, że moja gin zrobiła mi normalne usg jak co każde spotkanie i dała skierowanie na pappa. Pobranie krwi, wypełnienie papierków plus to usg mają niby dać mi jakiś wynik, na który muszę z cierpliwością czekać, koszt 284 zł. Czy to naprawdę wszystko???? Pobranie krwi i już???
-
ANIU30.3 wrote:Cześć dziewczyny,z ciekawości. Mi lekarz gin powiedziałA, że jak chce to mogę robić badania prenantalne ale nie muszę, ale skoro jestem po 2 poronieniach to chyba warto. I polegało to na tym, że moja gin zrobiła mi normalne usg jak co każde spotkanie i dała skierowanie na pappa. Pobranie krwi, wypełnienie papierków plus to usg mają niby dać mi jakiś wynik, na który muszę z cierpliwością czekać, koszt 284 zł. Czy to naprawdę wszystko???? Pobranie krwi i już???
Paapa tak pobranie krwi i wszystko.
Jest jeszcze coś takiego jak usg genetyczne, bardziej dokładne niż zwykłe,badane są przepływy, przezierność karkowa, koś nosowa żołądek , serducho i inne, i na podstawie pappa + usg jest podawany łączny wynik. TO usg robią jedynie lekarze z odpowiednim certyfikatem, jeśli Twoja lekarka zrobiła Ci zwykłe usg to widocznie uznała ze pappa wystarczy...nie wiem. Wiem ze większość dziewczyn robi jednak genetyczne usg, nawet nie robiąc koniecznie paapa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 10:15
-
miluszka wrote:Mam już trochę uzbieranych ciuszków, wczoraj rozpisałam sobie czego mi brakuje i sama nie wiem od czego zacząć, czy od reszty ubranek, butelek i smoczków, kocyków czy pościeli do łóżeczka i innych akcesoriów do pokoiku;-) chciałabym kupić wszystko razem ale to bym zbankrutowała chyba, póki co czekam na paczkę ze smyka zamówioną wczoraj
a zamówiłam 5-pak skarpetek, niedrapki 3 pak, jeden komplecik z body, śpioszkami i czapeczką któremu nie mogłam się oprzeć i jeden kocyk
później napiszę co już mam z ubranek, póki co czekam na korytarzu u gin, zaraz moja kolej
Znalazłam na aptece Gemini fajny zestaw startowy z aventu dwie butelki 125 ml dwie 260 i chyba trzy albo cztery smoczki i szczotka do czyszczenia za niecałe 90 zltylko aktualnie brak w magazynie
-
Pati_89 wrote:To rzymam kciuki
Znalazłam na aptece Gemini fajny zestaw startowy z aventu dwie butelki 125 ml dwie 260 i chyba trzy albo cztery smoczki i szczotka do czyszczenia za niecałe 90 zltylko aktualnie brak w magazynie
Pati jeżeli zamierzasz używać laktatora to polecam zestaw tommee tippee, laktator, trzy butelki, smoczki, pojemniczki z pokrywkami na mleko, sterylizator, wkładki laktacyjne i wszystko za 120zł.
Osobiście nie lubię butelek i smoczków avent - podziałka bardzo szybko się zmywa, plastik zmienia kolor, a smoczki są jednorodne. Chyba że są już jakieś nowości.
Mały Ryś