X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak... tu chodzi o prenatalne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 00:41

• miluszka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana ściskam i trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę Kochana, dobrze że udało się na przed Świętami! Bedzie dobrze!
    Ja nie moge zasnąć, jutro rano wizytuję

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    Tak tak... tu chodzi o prenatalne...
    Ciąze prowadzi moja gin która mnie skierowała na USG genetyczne do specjalisty (niby świetnego fachowca) a jednak nie byłam zadowolona z tego badania...
    Moja intuicja mi podpowiadała żeby lecieć jeszcze do innego ale już było za późno, a jedyny gin którego brałam pod uwagę ma kolejki miesięczne :/

Do mojej gin jestem umówiona w styczniu ale nie rozumiem po jaki czort mi każą przyjść tutaj - może jakieś badania dodatkowe ?? jest coś takiego ???

CO do wyników to też nie wyobrażam sobie świąt w tej niewiedzy dlatego poprosiłam o wciśnięcie mnie w pierwszy możliwy termin (udało się na jutro).
    ...i oczywiście zapytałam panią czy wszystkie wyniki są przekazywane przez lekarza, pozytywne i te mniej pozytywne :???
    Niestety jednoznacznej odpowiedzi nie uzyskałam - pani nie jest upoważniona do stresowania kobiet w ciąży...
    Mam nadzieje że to tylko taka tutejsza rutyna...
    Tylko jak tu wytrwać do jutra ?? do 18 ???
    Mi się wydaje że ci wytłumaczą wszystkie wyniki i tyle i wszystko będzie dobrze :D w sumie to lepiej że pielęgniarka nie może podać wyniku bo jak dobre podawała a złe nie to byś się jeszcze bardziej obawiała, a niestety uwierz że można bardziej. Ile masz lat jeśli mogę zapytać?

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Dorjana ściskam i trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę Kochana, dobrze że udało się na przed Świętami! Bedzie dobrze!
    Ja nie moge zasnąć, jutro rano wizytuję
    Ja ostatnio w ogóle nie umiem spać jak już zasypiam to mnie pęcherz woła i tak w kółko. Na pewno będzie wszystko git :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ja to samo, najgorsze że jak mnie złapie to aż pęcherz boli, wtedy muszę zejść na dół bo łazienkę na gorze mamy jeszcze nie zrobioną, potem z powrotem na górę i jak się położę to najczęściej znowu mi się chce ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 23:47

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    32

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 00:41

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    Mam już prawie 32 (za 4 miesiące :P )

Czekam do jutra a potem jakby co to się pochlastam... Albo pochlastam męża bo mnie tak wkurza że szok !!!!
    Chociaż nie - nie mogę go pochlastać bo ktoś musi na nas zarabiać :P
    HA HA ... samo życie ... pełne powiązań i zależności...
    To jest niestety do dupy z testem pappa że on bierze pod uwagę statystyki i czym wyższy wiek tym większe ryzyko bo kiedyś tam urodziły te kobiety chore dzieci. Po otrzymaniu moich wyników naczytałam się różnych artykułów i wszystkie fora przejrzałam to tylko raz trafiłam na smutną historię.
    Nie wiem jak będzie po amniopunkcji jaki będzie wynik ale niechce się teraz dołować bo to nie pomaga. A mój lekarz uświadomił mi jedną rzecz że jeżeli jest dziecko chore to jest już teraz w tej chwili w moim brzuchu więc nic już nie zmienię. Tak teraz czekamy co nam przyniesie los za wynik.

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Ooo ja to samo, najgorsze że jak mnie złapie to aż pęcherz boli, wtedy muszę zejść na dół bo łazienkę na gorze mamy jeszcze nie zrobioną, potem z powrotem na górę i jak się położę to najczęściej znowu mi się chce ;-)
    My zrobiliśmy nasza łazienkę w lutym i całe szczęście bo mam ją obok sypialni a mi się nie chce wychodzić a co dopiero piętro niżej :)

A jak wyprawka? Masz już coś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 00:04

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Mloda, nie martw się, skoro lekarz nic nie mowil, to na pewno jest ok :) ja mam wedlug usg o tydzień mlodsza dzidzie i tak w 12t4d miała 61 mm.. Wedlug okresu to powinien byc 13t4d i wtedy byloby to za malo:)
    Nie ufam temu facetowi wiec wole sie doinformowac:D mam nadzieje, ze nowy bedzie w porzadku.
    Przynajmniej jestem spokojniejsza.
    Irrytuje mnie fakt, ze od ponad tygodnia nie przespalam calej nocy :/
    I to tak po prostu nie spie a nie przez pecherz. Eh straszne to zycie ciezarowki;)

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny udanych wizyt w tym świątecznym czasie! Na pewno wszystko będzie dobrze :)
    Ja podglądam mojego robala dopiero 29.12 ale jestem pełna optymizmu :)

miluszka lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. Dziewczyny nie martwcie sie, wszystko bedzie dobrze.
    Dorjan moze u Ws tak jest ze wynik przekazuje lekarz i omawia, ja mialam odebrac swoj w rejestracji jak bylam po wyniki i dopiero moj gin mi wytlumaczyl co i jak

miluszka lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • kirys Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Witam się w drugim trymestrze!!! <3 <3 <3 Wreszcie i ja dotarłam :-)

Lila2703, Helenucha Klucha, aneczka2015, mmarzenak, Madzik84, Kawokado, kamenkaa, xpaulinax, Mili_Vanilli lubią tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Dorjana dobrze, że udało Ci się wcisnąć przed świętami, będziesz mogła spokojnie wejść w świąteczny czas!
    Mi z Papp-a wyszło niskie ryzyko, a lekarz i tak mnie poinformował, że to nie jest taki dokładny test i namawiał na nifty. Ani mi się śni go robić :-P

mloda1995, miluszka, cass lubią tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tymi testami to im więcej by się robiło, tym więcej chyba wątpliwości. Mój mąż twierdzi, że to nabijanie kasy firmom i laboratoriom. Ja oczywiście inaczej myślę.
    Dużo czytałam wczoraj o amnio i nifty i zgłupiałam, które robić.
    Muszę jeszcze poczytać, a nie mam nawet kogo zapytać o radę, bo nie chcemy mówić o tych naszych smutkach nikomu.
    PS DObrze, że jest to forum.

m3sxdqk36px9niv0.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    My zrobiliśmy nasza łazienkę w lutym i całe szczęście bo mam ją obok sypialni a mi się nie chce wychodzić a co dopiero piętro niżej :)

A jak wyprawka? Masz już coś?
    Mam już trochę uzbieranych ciuszków, wczoraj rozpisałam sobie czego mi brakuje i sama nie wiem od czego zacząć, czy od reszty ubranek, butelek i smoczków, kocyków czy pościeli do łóżeczka i innych akcesoriów do pokoiku;-) chciałabym kupić wszystko razem ale to bym zbankrutowała chyba, póki co czekam na paczkę ze smyka zamówioną wczoraj :-) a zamówiłam 5-pak skarpetek, niedrapki 3 pak, jeden komplecik z body, śpioszkami i czapeczką któremu nie mogłam się oprzeć i jeden kocyk :-) później napiszę co już mam z ubranek, póki co czekam na korytarzu u gin, zaraz moja kolej :-)

mmarzenak lubi tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana33 wrote:
    Dziewczyny z tymi testami to im więcej by się robiło, tym więcej chyba wątpliwości. Mój mąż twierdzi, że to nabijanie kasy firmom i laboratoriom. Ja oczywiście inaczej myślę.
    Dużo czytałam wczoraj o amnio i nifty i zgłupiałam, które robić.
    Muszę jeszcze poczytać, a nie mam nawet kogo zapytać o radę, bo nie chcemy mówić o tych naszych smutkach nikomu.
    PS DObrze, że jest to forum.

Jak byłam na prenatalnych to lekarz wspominał mi i o amino i innych testach. Powiedział, że jeżeli chodzi o trisomie 21 to Nifty wykrywa 99% przypadków ale nie działa tak dobrze w przypadku pozostałych trisomi i wtedy najlepiej zrobic amniopunkcję ...

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,z ciekawości. Mi lekarz gin powiedziałA, że jak chce to mogę robić badania prenantalne ale nie muszę, ale skoro jestem po 2 poronieniach to chyba warto. I polegało to na tym, że moja gin zrobiła mi normalne usg jak co każde spotkanie i dała skierowanie na pappa. Pobranie krwi, wypełnienie papierków plus to usg mają niby dać mi jakiś wynik, na który muszę z cierpliwością czekać, koszt 284 zł. Czy to naprawdę wszystko???? Pobranie krwi i już???

• Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANIU30.3 wrote:
    Cześć dziewczyny,z ciekawości. Mi lekarz gin powiedziałA, że jak chce to mogę robić badania prenantalne ale nie muszę, ale skoro jestem po 2 poronieniach to chyba warto. I polegało to na tym, że moja gin zrobiła mi normalne usg jak co każde spotkanie i dała skierowanie na pappa. Pobranie krwi, wypełnienie papierków plus to usg mają niby dać mi jakiś wynik, na który muszę z cierpliwością czekać, koszt 284 zł. Czy to naprawdę wszystko???? Pobranie krwi i już???

Paapa tak pobranie krwi i wszystko.
    Jest jeszcze coś takiego jak usg genetyczne, bardziej dokładne niż zwykłe,badane są przepływy, przezierność karkowa, koś nosowa żołądek , serducho i inne, i na podstawie pappa + usg jest podawany łączny wynik. TO usg robią jedynie lekarze z odpowiednim certyfikatem, jeśli Twoja lekarka zrobiła Ci zwykłe usg to widocznie uznała ze pappa wystarczy...nie wiem. Wiem ze większość dziewczyn robi jednak genetyczne usg, nawet nie robiąc koniecznie paapa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 10:15

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Mam już trochę uzbieranych ciuszków, wczoraj rozpisałam sobie czego mi brakuje i sama nie wiem od czego zacząć, czy od reszty ubranek, butelek i smoczków, kocyków czy pościeli do łóżeczka i innych akcesoriów do pokoiku;-) chciałabym kupić wszystko razem ale to bym zbankrutowała chyba, póki co czekam na paczkę ze smyka zamówioną wczoraj :-) a zamówiłam 5-pak skarpetek, niedrapki 3 pak, jeden komplecik z body, śpioszkami i czapeczką któremu nie mogłam się oprzeć i jeden kocyk :-) później napiszę co już mam z ubranek, póki co czekam na korytarzu u gin, zaraz moja kolej :-)
    To rzymam kciuki :)

Znalazłam na aptece Gemini fajny zestaw startowy z aventu dwie butelki 125 ml dwie 260 i chyba trzy albo cztery smoczki i szczotka do czyszczenia za niecałe 90 zl :) tylko aktualnie brak w magazynie :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    To rzymam kciuki :)

Znalazłam na aptece Gemini fajny zestaw startowy z aventu dwie butelki 125 ml dwie 260 i chyba trzy albo cztery smoczki i szczotka do czyszczenia za niecałe 90 zl :) tylko aktualnie brak w magazynie :)

Pati jeżeli zamierzasz używać laktatora to polecam zestaw tommee tippee, laktator, trzy butelki, smoczki, pojemniczki z pokrywkami na mleko, sterylizator, wkładki laktacyjne i wszystko za 120zł.
    Osobiście nie lubię butelek i smoczków avent - podziałka bardzo szybko się zmywa, plastik zmienia kolor, a smoczki są jednorodne. Chyba że są już jakieś nowości.

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ