X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    http://www.aptekagemini.pl/search?st_search[search]=LOVI%2C+BUTELKA+AKTYWNE+SSANIE%2C+SUPER+VENT%2C+ZE+SMOCZKIEM+SLOW&st_search[and_search]=1&st_search[detail]=
    Mi chodziło o ten zestaw butelek, do tego chciałam dokupić smoczek 0+.

A propos apteki GEMINI, dziś spotkała mnie bardzo niemiła sytuacja w tej aptece i rozważam czy nie zadzwonić na infolinię złożyć skargi. Czekając w kolejce, przede mną 4 osoby, wszystkie okienka otwarte, do każdego po 4-5 osób, stojąc w kolejce zrobiło mi się słabo. Najpierw wyszłam na zewnątrz, a kiedy wróciłam do środka i widząc wieki bilbord z informacją, że kobiety w ciąży obsługiwane są poza kolejnością, poczekałam aż obsługiwana aktualnie kobieta skończy kupować, podeszłam do okienka i poprosiłam ekspedientkę czy mogłaby mnie obsłużyć poza kolejnością ponieważ jest mi słabo a jestem w ciąży. Ta zaczęła kręcić nosem (!!!!) a baba której kolej właśnie była powiedziała mi że nic mi nie będzie jak trochę postoję i że ciąża to nie choroba. Odpowiedziałam jej, że stanie mi się bo jest mi słabo i zaraz zemdleję. Farmaceutka wzięła ode mnie łaskawie receptę, wtedy wyszłam na zewnątrz apteki bo już mi się ciemno robiło przed oczami, nikt nawet nie zapytał czy wszystko w porządku, ogólnie masakra. Po 10 minutach jakoś wróciłam do środka i dopiero zostałam obsłużona. Powiem Wam, że to druga niemiła sytuacja z tą apteką.

kurcze co za sytuacja :/ nigdy więcej nie poszłabym do tej apteki! Ja dla odmiany dostałam wczoraj opieprz od kasjerki w rossmanie za... stanie w kolejce :P Czułam się dobrze, czekałam grzecznie na swoją kolej (przede mną stały same emerytki, a wiem jakie potrafią być krwiożercze :D), dotarłam do kasy ekspedientka na mnie patrzy i z tekstem "Pani zwariowała! W ciązy w kolejce?! A jakby pani mi tu padła?! Następnym razem proszę się przepchać reszta poczeka!"
    Przyznaje, że jestem mile zaskoczona obsługą w rossmanie :P

Ach i wreszcie udało mi się kupić oliwkę i żel pod prysznic z serii fur mama! Trzy miesiące polowałam :D

Kiki już wcześniej wspominała, ze miała tragedię w rodzinie nie pisząc dokładnie jaką i wtedy odzew był z tego co pamiętam.
    Niemniej raz jeszcze szczere kondolencje, musisz być teraz silna dla maluszka! Mam nadzieję, że masz wsparcie w rodzinie.

Miluszka i jak po tej wizycie, bo czekam i czekam na wieści :D

HoniKa89 lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney i jak Norwegia? Zimno? :D Jak leży tam trochę śniegu to nam wyślij!

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• kirys Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka strasznie nieprzyjemna ta sytuacja w aptece. Co za znieczulica!

Ja tak sobie już teoretyzowałam, co bym zrobiła, gdyby zrobiło mi się słabo w jakiejś kolejce i po tym jak mi się krew gotuje czytając takie opowieści jak Twoja stwierdzam, że doszłaby wtedy do głosu bojowa strona mojego ja i twardo domagałabym się wyegzekwowania tego, co ta apteka wypisuje na billboardzie. A że wszyscy by mieli ze mnie sensację, miałabym w nosie.

Kawokado a jak ekspedientka w Rossmanie poznała, że jesteś w ciąży?

Kawokado, miluszka lubią tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado, to nas miło potraktowali w niedzielę w mc donaldzie, uparli się, że sami przyniosą do stolika zamówienie, byłam w szoku!

Co do wizyty to mam liczne bakterie w moczu, zmartwiłam się mega, gin pobrała wymaz na posiew z szyjki, do tego jutro mam iść z moczem na posiew. W poniedziałek wizyta. No i potwierdziła, że Synek :-) <3

Kawokado, dais, Helenucha Klucha, Magda34, xpaulinax lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka gratuluję synka! To marzenie mojego męża.

Ja też ostatnio miałam bakterie w moczu, ale jeden gin powiedział, że o infekcji świadczy ilość leukocytów, a drugi gin nic mi nie mówił. Nie kazali robić posiewu...

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka ja też miałam bakterie, do tego leukocyty i podwyższone pH lekarz kazał brać żurawinę i urinal dziś powtarzałam badanie i już wszystko jest w normie :)

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Miluszka strasznie nieprzyjemna ta sytuacja w aptece. Co za znieczulica!

Ja tak sobie już teoretyzowałam, co bym zrobiła, gdyby zrobiło mi się słabo w jakiejś kolejce i po tym jak mi się krew gotuje czytając takie opowieści jak Twoja stwierdzam, że doszłaby wtedy do głosu bojowa strona mojego ja i twardo domagałabym się wyegzekwowania tego, co ta apteka wypisuje na billboardzie. A że wszyscy by mieli ze mnie sensację, miałabym w nosie.

Kawokado a jak ekspedientka w Rossmanie poznała, że jesteś w ciąży?

zjadłam dwie bułki z dynią i mnie mega wzdęło :D wyglądałam jak w 9 miesiącu wczoraj :D na szczęście dziś brzuch wrócił do normy, ale i tak jest całkiem spory... wyglądam na koniec 5 miesiąca a nie na początek :( no ale cóż taki mój urok najwidoczniej (waga dalej mniejsza niż przed ciążą tylko mi balonik wyskoczył)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jednak nie wytrzymałam do wizyty do 5.01 i poszlam dziś z mężem podejrzeć płeć dziecka i będzie mój wymarzony CHŁOPCZYK:D Jednak cuda się czasem zdarzają;)

Kawokado, miluszka, dais, kirys, eidth, Joana33, Helenucha Klucha, mmarzenak, cass, beatas, Quatriona, Paula222, ansad, kamenkaa, xpaulinax, HoniKa89 lubią tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Kawokado, to nas miło potraktowali w niedzielę w mc donaldzie, uparli się, że sami przyniosą do stolika zamówienie, byłam w szoku!

Co do wizyty to mam liczne bakterie w moczu, zmartwiłam się mega, gin pobrała wymaz na posiew z szyjki, do tego jutro mam iść z moczem na posiew. W poniedziałek wizyta. No i potwierdziła, że Synek :-) <3

hymm ciekawe wciąż któraś z was pisze o tych bakteriach w moczu... może to normalne przy ciąży? Mam nadzieje, że to nic poważnego!
    U mnie mocz ostatnio był ok, ale dr i tak zrobił posiew i jutro mam dzwonić z pytaniem o wyniki. Chciałam to olać do następnej wizyty, ale chyba jednak zadzwonie...

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Hej dziewczyny, jednak nie wytrzymałam do wizyty do 5.01 i poszlam dziś z mężem podejrzeć płeć dziecka i będzie mój wymarzony CHŁOPCZYK:D Jednak cuda się czasem zdarzają;)

będzie mały łobuziak! Imię już wybraliście? (przepraszam, jeżeli pisałaś wcześniej o imieniu ciężko ogarnąć przy tylu dziewczynach :) )

Magda34 lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    będzie mały łobuziak! Imię już wybraliście? (przepraszam, jeżeli pisałaś wcześniej o imieniu ciężko ogarnąć przy tylu dziewczynach :) )

Adaś. Po dziadku męża:)

Helenucha Klucha, Kawokado, mmarzenak, xpaulinax lubią tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• kirys Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    zjadłam dwie bułki z dynią i mnie mega wzdęło :D wyglądałam jak w 9 miesiącu wczoraj :D na szczęście dziś brzuch wrócił do normy, ale i tak jest całkiem spory... wyglądam na koniec 5 miesiąca a nie na początek :( no ale cóż taki mój urok najwidoczniej (waga dalej mniejsza niż przed ciążą tylko mi balonik wyskoczył)
    No tak :-) Nie pomyślałam że miesiąc różnicy już widać wyraźnie na brzuszku :-) U mnie początek 4 miesiąca a już wczoraj koleżanki w pracy (wystąpiłam na chwilę) podziwiały że już coś widać.

Kawokado lubi tę wiadomość

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 00:42

Helenucha Klucha, kirys, miluszka, mmarzenak, Misia15, Pati_89, dais, Lila2703, ansad, xpaulinax lubią tę wiadomość

• eidth Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynymamco do badania moczu to podmywacie się przed pobraniem próbki ? Bo mi ginka mówiła żebym pamiętała o podmyciu się zaraz przedni żeby próbka byla że środkowego strumienia bo inaczej mogą wyjść jakieś bakterie.

Magda gratuluje chłopaka !

Magda34 lubi tę wiadomość

f2w343r8930pqaay.png
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:

To kolejny chłopak, ja dowiedziałam się wczoraj, że moje dzidzi też nie będzie chodziło w różowych sukienkach :-) WYsyp chłopaków w tym roku! Gratuluję!

Helenucha Klucha, Magda34, eidth, Dorjana, Kawokado, beatas, Lila2703, Paula222, ansad, xpaulinax lubią tę wiadomość

m3sxdqk36px9niv0.png
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana to wspaniała wiadomość! Gratuluję i zazdroszczę.

Ja od wczoraj przejrzałam setki stron o nifty, harmony i amniopunkcji.
    I wylałam sporo łez mając w głowie czarne scenariusze.

Chyba zrobię test Harmony zaraz po świętach, bo boję się amniopunkcji, jeszcze moja ciąża jest dość trudna, bo ciągle boli brzuch, muszę wypoczywać, leżeć, jestem na duphastonie i teraz luteinie. Boję się, by nie stracić dzieciątka przy amnio, choć zdaję sobie sprawę, że jest dokładniejsza od testu Harmony czy Nifty.

Dorjana lubi tę wiadomość

m3sxdqk36px9niv0.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana jaka super wiadomość! oby więcej takich :)

Dziewczyny gratuluję chłopaków <3 ja też chcę małego łobuza ;)

Dorjana lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna33 gratuluje również:)

Joana33 lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eidth wrote:
    Dziewczynymamco do badania moczu to podmywacie się przed pobraniem próbki ? Bo mi ginka mówiła żebym pamiętała o podmyciu się zaraz przedni żeby próbka byla że środkowego strumienia bo inaczej mogą wyjść jakieś bakterie.

Magda gratuluje chłopaka !

Dziękuję:) Ja sie nie podmywam przed nasikaniem do tego pudeleczka, tylko normalnie sikam rano na czczo z środkowego siku:)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana gratuluje. Mam nadzieje ze u was wszystkich gdzie pojawily sie watpliwosci wszystko dobrze sie skonczy.

Przepraszam ze nie odpisuje kazdej na posta. Czytam was na bieząco ale dosyc kiepsko tu z netem. Wracamy w czwartek :)

Snieg jest ale zalezy w jakiej czesci Norwegii. My tak jezdzimy po calym kraju bi chcemy zobaczyc jak najwiecej.
    Jak narazie najbardziej zachwycila mnie zorza polarna. :)

aneczka2015, Joana33, Dorjana, Kawokado, Lila2703, Madzik84, xpaulinax lubią tę wiadomość

‹‹ 525 526 527 528 529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ