Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
miluszka wrote:http://www.aptekagemini.pl/search?st_search[search]=LOVI%2C+BUTELKA+AKTYWNE+SSANIE%2C+SUPER+VENT%2C+ZE+SMOCZKIEM+SLOW&st_search[and_search]=1&st_search[detail]=
Mi chodziło o ten zestaw butelek, do tego chciałam dokupić smoczek 0+.
A propos apteki GEMINI, dziś spotkała mnie bardzo niemiła sytuacja w tej aptece i rozważam czy nie zadzwonić na infolinię złożyć skargi. Czekając w kolejce, przede mną 4 osoby, wszystkie okienka otwarte, do każdego po 4-5 osób, stojąc w kolejce zrobiło mi się słabo. Najpierw wyszłam na zewnątrz, a kiedy wróciłam do środka i widząc wieki bilbord z informacją, że kobiety w ciąży obsługiwane są poza kolejnością, poczekałam aż obsługiwana aktualnie kobieta skończy kupować, podeszłam do okienka i poprosiłam ekspedientkę czy mogłaby mnie obsłużyć poza kolejnością ponieważ jest mi słabo a jestem w ciąży. Ta zaczęła kręcić nosem (!!!!) a baba której kolej właśnie była powiedziała mi że nic mi nie będzie jak trochę postoję i że ciąża to nie choroba. Odpowiedziałam jej, że stanie mi się bo jest mi słabo i zaraz zemdleję. Farmaceutka wzięła ode mnie łaskawie receptę, wtedy wyszłam na zewnątrz apteki bo już mi się ciemno robiło przed oczami, nikt nawet nie zapytał czy wszystko w porządku, ogólnie masakra. Po 10 minutach jakoś wróciłam do środka i dopiero zostałam obsłużona. Powiem Wam, że to druga niemiła sytuacja z tą apteką.
kurcze co za sytuacjanigdy więcej nie poszłabym do tej apteki! Ja dla odmiany dostałam wczoraj opieprz od kasjerki w rossmanie za... stanie w kolejce
Czułam się dobrze, czekałam grzecznie na swoją kolej (przede mną stały same emerytki, a wiem jakie potrafią być krwiożercze
), dotarłam do kasy ekspedientka na mnie patrzy i z tekstem "Pani zwariowała! W ciązy w kolejce?! A jakby pani mi tu padła?! Następnym razem proszę się przepchać reszta poczeka!"
Przyznaje, że jestem mile zaskoczona obsługą w rossmanie
Ach i wreszcie udało mi się kupić oliwkę i żel pod prysznic z serii fur mama! Trzy miesiące polowałam
Kiki już wcześniej wspominała, ze miała tragedię w rodzinie nie pisząc dokładnie jaką i wtedy odzew był z tego co pamiętam.
Niemniej raz jeszcze szczere kondolencje, musisz być teraz silna dla maluszka! Mam nadzieję, że masz wsparcie w rodzinie.
Miluszka i jak po tej wizycie, bo czekam i czekam na wieściHoniKa89 lubi tę wiadomość
-
Miluszka strasznie nieprzyjemna ta sytuacja w aptece. Co za znieczulica!
Ja tak sobie już teoretyzowałam, co bym zrobiła, gdyby zrobiło mi się słabo w jakiejś kolejce i po tym jak mi się krew gotuje czytając takie opowieści jak Twoja stwierdzam, że doszłaby wtedy do głosu bojowa strona mojego ja i twardo domagałabym się wyegzekwowania tego, co ta apteka wypisuje na billboardzie. A że wszyscy by mieli ze mnie sensację, miałabym w nosie.
Kawokado a jak ekspedientka w Rossmanie poznała, że jesteś w ciąży?Kawokado, miluszka lubią tę wiadomość
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
Kawokado, to nas miło potraktowali w niedzielę w mc donaldzie, uparli się, że sami przyniosą do stolika zamówienie, byłam w szoku!
Co do wizyty to mam liczne bakterie w moczu, zmartwiłam się mega, gin pobrała wymaz na posiew z szyjki, do tego jutro mam iść z moczem na posiew. W poniedziałek wizyta. No i potwierdziła, że SynekKawokado, dais, Helenucha Klucha, Magda34, xpaulinax lubią tę wiadomość
-
Miluszka gratuluję synka! To marzenie mojego męża.
Ja też ostatnio miałam bakterie w moczu, ale jeden gin powiedział, że o infekcji świadczy ilość leukocytów, a drugi gin nic mi nie mówił. Nie kazali robić posiewu...HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
kirys wrote:Miluszka strasznie nieprzyjemna ta sytuacja w aptece. Co za znieczulica!
Ja tak sobie już teoretyzowałam, co bym zrobiła, gdyby zrobiło mi się słabo w jakiejś kolejce i po tym jak mi się krew gotuje czytając takie opowieści jak Twoja stwierdzam, że doszłaby wtedy do głosu bojowa strona mojego ja i twardo domagałabym się wyegzekwowania tego, co ta apteka wypisuje na billboardzie. A że wszyscy by mieli ze mnie sensację, miałabym w nosie.
Kawokado a jak ekspedientka w Rossmanie poznała, że jesteś w ciąży?
zjadłam dwie bułki z dynią i mnie mega wzdęłowyglądałam jak w 9 miesiącu wczoraj
na szczęście dziś brzuch wrócił do normy, ale i tak jest całkiem spory... wyglądam na koniec 5 miesiąca a nie na początek
no ale cóż taki mój urok najwidoczniej (waga dalej mniejsza niż przed ciążą tylko mi balonik wyskoczył)
-
Hej dziewczyny, jednak nie wytrzymałam do wizyty do 5.01 i poszlam dziś z mężem podejrzeć płeć dziecka i będzie mój wymarzony CHŁOPCZYK:D Jednak cuda się czasem zdarzają
Kawokado, miluszka, dais, kirys, eidth, Joana33, Helenucha Klucha, mmarzenak, cass, beatas, Quatriona, Paula222, ansad, kamenkaa, xpaulinax, HoniKa89 lubią tę wiadomość
Magda34
-
miluszka wrote:Kawokado, to nas miło potraktowali w niedzielę w mc donaldzie, uparli się, że sami przyniosą do stolika zamówienie, byłam w szoku!
Co do wizyty to mam liczne bakterie w moczu, zmartwiłam się mega, gin pobrała wymaz na posiew z szyjki, do tego jutro mam iść z moczem na posiew. W poniedziałek wizyta. No i potwierdziła, że Synek
hymm ciekawe wciąż któraś z was pisze o tych bakteriach w moczu... może to normalne przy ciąży? Mam nadzieje, że to nic poważnego!
U mnie mocz ostatnio był ok, ale dr i tak zrobił posiew i jutro mam dzwonić z pytaniem o wyniki. Chciałam to olać do następnej wizyty, ale chyba jednak zadzwonie... -
Magda34 wrote:Hej dziewczyny, jednak nie wytrzymałam do wizyty do 5.01 i poszlam dziś z mężem podejrzeć płeć dziecka i będzie mój wymarzony CHŁOPCZYK:D Jednak cuda się czasem zdarzają
będzie mały łobuziak! Imię już wybraliście? (przepraszam, jeżeli pisałaś wcześniej o imieniu ciężko ogarnąć przy tylu dziewczynach)
Magda34 lubi tę wiadomość
-
Kawokado wrote:będzie mały łobuziak! Imię już wybraliście? (przepraszam, jeżeli pisałaś wcześniej o imieniu ciężko ogarnąć przy tylu dziewczynach
)
Adaś. Po dziadku męża:)Helenucha Klucha, Kawokado, mmarzenak, xpaulinax lubią tę wiadomość
Magda34
-
Kawokado wrote:zjadłam dwie bułki z dynią i mnie mega wzdęło
wyglądałam jak w 9 miesiącu wczoraj
na szczęście dziś brzuch wrócił do normy, ale i tak jest całkiem spory... wyglądam na koniec 5 miesiąca a nie na początek
no ale cóż taki mój urok najwidoczniej (waga dalej mniejsza niż przed ciążą tylko mi balonik wyskoczył)
Nie pomyślałam że miesiąc różnicy już widać wyraźnie na brzuszku
U mnie początek 4 miesiąca a już wczoraj koleżanki w pracy (wystąpiłam na chwilę) podziwiały że już coś widać.
Kawokado lubi tę wiadomość
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
Dziewczynymamco do badania moczu to podmywacie się przed pobraniem próbki ? Bo mi ginka mówiła żebym pamiętała o podmyciu się zaraz przedni żeby próbka byla że środkowego strumienia bo inaczej mogą wyjść jakieś bakterie.
Magda gratuluje chłopaka !Magda34 lubi tę wiadomość
-
Magda34 wrote:Hej dziewczyny, jednak nie wytrzymałam do wizyty do 5.01 i poszlam dziś z mężem podejrzeć płeć dziecka i będzie mój wymarzony CHŁOPCZYK:D Jednak cuda się czasem zdarzają
To kolejny chłopak, ja dowiedziałam się wczoraj, że moje dzidzi też nie będzie chodziło w różowych sukienkachWYsyp chłopaków w tym roku! Gratuluję!
Helenucha Klucha, Magda34, eidth, Dorjana, Kawokado, beatas, Lila2703, Paula222, ansad, xpaulinax lubią tę wiadomość
-
Dorjana to wspaniała wiadomość! Gratuluję i zazdroszczę.
Ja od wczoraj przejrzałam setki stron o nifty, harmony i amniopunkcji.
I wylałam sporo łez mając w głowie czarne scenariusze.
Chyba zrobię test Harmony zaraz po świętach, bo boję się amniopunkcji, jeszcze moja ciąża jest dość trudna, bo ciągle boli brzuch, muszę wypoczywać, leżeć, jestem na duphastonie i teraz luteinie. Boję się, by nie stracić dzieciątka przy amnio, choć zdaję sobie sprawę, że jest dokładniejsza od testu Harmony czy Nifty.Dorjana lubi tę wiadomość
-
eidth wrote:Dziewczynymamco do badania moczu to podmywacie się przed pobraniem próbki ? Bo mi ginka mówiła żebym pamiętała o podmyciu się zaraz przedni żeby próbka byla że środkowego strumienia bo inaczej mogą wyjść jakieś bakterie.
Magda gratuluje chłopaka !
DziękujęJa sie nie podmywam przed nasikaniem do tego pudeleczka, tylko normalnie sikam rano na czczo z środkowego siku:)
Magda34
-
nick nieaktualnyDorjana gratuluje. Mam nadzieje ze u was wszystkich gdzie pojawily sie watpliwosci wszystko dobrze sie skonczy.
Przepraszam ze nie odpisuje kazdej na posta. Czytam was na bieząco ale dosyc kiepsko tu z netem. Wracamy w czwartek
Snieg jest ale zalezy w jakiej czesci Norwegii. My tak jezdzimy po calym kraju bi chcemy zobaczyc jak najwiecej.
Jak narazie najbardziej zachwycila mnie zorza polarna.
aneczka2015, Joana33, Dorjana, Kawokado, Lila2703, Madzik84, xpaulinax lubią tę wiadomość