X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    http://www.aptekagemini.pl/search?st_search[search]=LOVI%2C+BUTELKA+AKTYWNE+SSANIE%2C+SUPER+VENT%2C+ZE+SMOCZKIEM+SLOW&st_search[and_search]=1&st_search[detail]=
    Mi chodziło o ten zestaw butelek, do tego chciałam dokupić smoczek 0+.

A propos apteki GEMINI, dziś spotkała mnie bardzo niemiła sytuacja w tej aptece i rozważam czy nie zadzwonić na infolinię złożyć skargi. Czekając w kolejce, przede mną 4 osoby, wszystkie okienka otwarte, do każdego po 4-5 osób, stojąc w kolejce zrobiło mi się słabo. Najpierw wyszłam na zewnątrz, a kiedy wróciłam do środka i widząc wieki bilbord z informacją, że kobiety w ciąży obsługiwane są poza kolejnością, poczekałam aż obsługiwana aktualnie kobieta skończy kupować, podeszłam do okienka i poprosiłam ekspedientkę czy mogłaby mnie obsłużyć poza kolejnością ponieważ jest mi słabo a jestem w ciąży. Ta zaczęła kręcić nosem (!!!!) a baba której kolej właśnie była powiedziała mi że nic mi nie będzie jak trochę postoję i że ciąża to nie choroba. Odpowiedziałam jej, że stanie mi się bo jest mi słabo i zaraz zemdleję. Farmaceutka wzięła ode mnie łaskawie receptę, wtedy wyszłam na zewnątrz apteki bo już mi się ciemno robiło przed oczami, nikt nawet nie zapytał czy wszystko w porządku, ogólnie masakra. Po 10 minutach jakoś wróciłam do środka i dopiero zostałam obsłużona. Powiem Wam, że to druga niemiła sytuacja z tą apteką.

kurcze co za sytuacja :/ nigdy więcej nie poszłabym do tej apteki! Ja dla odmiany dostałam wczoraj opieprz od kasjerki w rossmanie za... stanie w kolejce :P Czułam się dobrze, czekałam grzecznie na swoją kolej (przede mną stały same emerytki, a wiem jakie potrafią być krwiożercze :D), dotarłam do kasy ekspedientka na mnie patrzy i z tekstem "Pani zwariowała! W ciązy w kolejce?! A jakby pani mi tu padła?! Następnym razem proszę się przepchać reszta poczeka!"
    Przyznaje, że jestem mile zaskoczona obsługą w rossmanie :P

Ach i wreszcie udało mi się kupić oliwkę i żel pod prysznic z serii fur mama! Trzy miesiące polowałam :D

Kiki już wcześniej wspominała, ze miała tragedię w rodzinie nie pisząc dokładnie jaką i wtedy odzew był z tego co pamiętam.
    Niemniej raz jeszcze szczere kondolencje, musisz być teraz silna dla maluszka! Mam nadzieję, że masz wsparcie w rodzinie.

Miluszka i jak po tej wizycie, bo czekam i czekam na wieści :D

HoniKa89 lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney i jak Norwegia? Zimno? :D Jak leży tam trochę śniegu to nam wyślij!

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• kirys Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka strasznie nieprzyjemna ta sytuacja w aptece. Co za znieczulica!

Ja tak sobie już teoretyzowałam, co bym zrobiła, gdyby zrobiło mi się słabo w jakiejś kolejce i po tym jak mi się krew gotuje czytając takie opowieści jak Twoja stwierdzam, że doszłaby wtedy do głosu bojowa strona mojego ja i twardo domagałabym się wyegzekwowania tego, co ta apteka wypisuje na billboardzie. A że wszyscy by mieli ze mnie sensację, miałabym w nosie.

Kawokado a jak ekspedientka w Rossmanie poznała, że jesteś w ciąży?

Kawokado, miluszka lubią tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado, to nas miło potraktowali w niedzielę w mc donaldzie, uparli się, że sami przyniosą do stolika zamówienie, byłam w szoku!

Co do wizyty to mam liczne bakterie w moczu, zmartwiłam się mega, gin pobrała wymaz na posiew z szyjki, do tego jutro mam iść z moczem na posiew. W poniedziałek wizyta. No i potwierdziła, że Synek :-) <3

Kawokado, dais, Helenucha Klucha, Magda34, xpaulinax lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka gratuluję synka! To marzenie mojego męża.

Ja też ostatnio miałam bakterie w moczu, ale jeden gin powiedział, że o infekcji świadczy ilość leukocytów, a drugi gin nic mi nie mówił. Nie kazali robić posiewu...

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka ja też miałam bakterie, do tego leukocyty i podwyższone pH lekarz kazał brać żurawinę i urinal dziś powtarzałam badanie i już wszystko jest w normie :)

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Miluszka strasznie nieprzyjemna ta sytuacja w aptece. Co za znieczulica!

Ja tak sobie już teoretyzowałam, co bym zrobiła, gdyby zrobiło mi się słabo w jakiejś kolejce i po tym jak mi się krew gotuje czytając takie opowieści jak Twoja stwierdzam, że doszłaby wtedy do głosu bojowa strona mojego ja i twardo domagałabym się wyegzekwowania tego, co ta apteka wypisuje na billboardzie. A że wszyscy by mieli ze mnie sensację, miałabym w nosie.

Kawokado a jak ekspedientka w Rossmanie poznała, że jesteś w ciąży?

zjadłam dwie bułki z dynią i mnie mega wzdęło :D wyglądałam jak w 9 miesiącu wczoraj :D na szczęście dziś brzuch wrócił do normy, ale i tak jest całkiem spory... wyglądam na koniec 5 miesiąca a nie na początek :( no ale cóż taki mój urok najwidoczniej (waga dalej mniejsza niż przed ciążą tylko mi balonik wyskoczył)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jednak nie wytrzymałam do wizyty do 5.01 i poszlam dziś z mężem podejrzeć płeć dziecka i będzie mój wymarzony CHŁOPCZYK:D Jednak cuda się czasem zdarzają;)

Kawokado, miluszka, dais, kirys, eidth, Joana33, Helenucha Klucha, mmarzenak, cass, beatas, Quatriona, Paula222, ansad, kamenkaa, xpaulinax, HoniKa89 lubią tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Kawokado, to nas miło potraktowali w niedzielę w mc donaldzie, uparli się, że sami przyniosą do stolika zamówienie, byłam w szoku!

Co do wizyty to mam liczne bakterie w moczu, zmartwiłam się mega, gin pobrała wymaz na posiew z szyjki, do tego jutro mam iść z moczem na posiew. W poniedziałek wizyta. No i potwierdziła, że Synek :-) <3

hymm ciekawe wciąż któraś z was pisze o tych bakteriach w moczu... może to normalne przy ciąży? Mam nadzieje, że to nic poważnego!
    U mnie mocz ostatnio był ok, ale dr i tak zrobił posiew i jutro mam dzwonić z pytaniem o wyniki. Chciałam to olać do następnej wizyty, ale chyba jednak zadzwonie...

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Hej dziewczyny, jednak nie wytrzymałam do wizyty do 5.01 i poszlam dziś z mężem podejrzeć płeć dziecka i będzie mój wymarzony CHŁOPCZYK:D Jednak cuda się czasem zdarzają;)

będzie mały łobuziak! Imię już wybraliście? (przepraszam, jeżeli pisałaś wcześniej o imieniu ciężko ogarnąć przy tylu dziewczynach :) )

Magda34 lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    będzie mały łobuziak! Imię już wybraliście? (przepraszam, jeżeli pisałaś wcześniej o imieniu ciężko ogarnąć przy tylu dziewczynach :) )

Adaś. Po dziadku męża:)

Helenucha Klucha, Kawokado, mmarzenak, xpaulinax lubią tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• kirys Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    zjadłam dwie bułki z dynią i mnie mega wzdęło :D wyglądałam jak w 9 miesiącu wczoraj :D na szczęście dziś brzuch wrócił do normy, ale i tak jest całkiem spory... wyglądam na koniec 5 miesiąca a nie na początek :( no ale cóż taki mój urok najwidoczniej (waga dalej mniejsza niż przed ciążą tylko mi balonik wyskoczył)
    No tak :-) Nie pomyślałam że miesiąc różnicy już widać wyraźnie na brzuszku :-) U mnie początek 4 miesiąca a już wczoraj koleżanki w pracy (wystąpiłam na chwilę) podziwiały że już coś widać.

Kawokado lubi tę wiadomość

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 00:42

Helenucha Klucha, kirys, miluszka, mmarzenak, Misia15, Pati_89, dais, Lila2703, ansad, xpaulinax lubią tę wiadomość

• eidth Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynymamco do badania moczu to podmywacie się przed pobraniem próbki ? Bo mi ginka mówiła żebym pamiętała o podmyciu się zaraz przedni żeby próbka byla że środkowego strumienia bo inaczej mogą wyjść jakieś bakterie.

Magda gratuluje chłopaka !

Magda34 lubi tę wiadomość

f2w343r8930pqaay.png
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:

To kolejny chłopak, ja dowiedziałam się wczoraj, że moje dzidzi też nie będzie chodziło w różowych sukienkach :-) WYsyp chłopaków w tym roku! Gratuluję!

Helenucha Klucha, Magda34, eidth, Dorjana, Kawokado, beatas, Lila2703, Paula222, ansad, xpaulinax lubią tę wiadomość

m3sxdqk36px9niv0.png
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana to wspaniała wiadomość! Gratuluję i zazdroszczę.

Ja od wczoraj przejrzałam setki stron o nifty, harmony i amniopunkcji.
    I wylałam sporo łez mając w głowie czarne scenariusze.

Chyba zrobię test Harmony zaraz po świętach, bo boję się amniopunkcji, jeszcze moja ciąża jest dość trudna, bo ciągle boli brzuch, muszę wypoczywać, leżeć, jestem na duphastonie i teraz luteinie. Boję się, by nie stracić dzieciątka przy amnio, choć zdaję sobie sprawę, że jest dokładniejsza od testu Harmony czy Nifty.

Dorjana lubi tę wiadomość

m3sxdqk36px9niv0.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana jaka super wiadomość! oby więcej takich :)

Dziewczyny gratuluję chłopaków <3 ja też chcę małego łobuza ;)

Dorjana lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna33 gratuluje również:)

Joana33 lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eidth wrote:
    Dziewczynymamco do badania moczu to podmywacie się przed pobraniem próbki ? Bo mi ginka mówiła żebym pamiętała o podmyciu się zaraz przedni żeby próbka byla że środkowego strumienia bo inaczej mogą wyjść jakieś bakterie.

Magda gratuluje chłopaka !

Dziękuję:) Ja sie nie podmywam przed nasikaniem do tego pudeleczka, tylko normalnie sikam rano na czczo z środkowego siku:)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana gratuluje. Mam nadzieje ze u was wszystkich gdzie pojawily sie watpliwosci wszystko dobrze sie skonczy.

Przepraszam ze nie odpisuje kazdej na posta. Czytam was na bieząco ale dosyc kiepsko tu z netem. Wracamy w czwartek :)

Snieg jest ale zalezy w jakiej czesci Norwegii. My tak jezdzimy po calym kraju bi chcemy zobaczyc jak najwiecej.
    Jak narazie najbardziej zachwycila mnie zorza polarna. :)

aneczka2015, Joana33, Dorjana, Kawokado, Lila2703, Madzik84, xpaulinax lubią tę wiadomość

‹‹ 525 526 527 528 529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ