X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    czesc.
    Dosc dawno mnie tu nie bylo, nie mam sily pisac, mam straszne problemy z oddychaniem, ostatnio byla u mnie karetka. Zemdlalam w autobusie i wczoraj w sklepie...
    Tetno i cisnienie prawidlowe, na przewiezienie do szpitala sie nie zgodzilam, bo chcieli tylko do zwyklego internisty.... jak sie zapytalam nawet na ekg nie moglabym liczyc... nie mam pojecia co sie ze mna dzieje i dlaczego mdleje w miejscach publicznych, gdzie jest sporo ludzi. W domu i na dworze badz w malym sklepiku Wszystko jest okej... dostalam uczulenia na ludzi? Na duze zamkniete pomieszczenia? Czy na pomieszczenia gdzie nie ma swiezego powietrza ?
    A moze nie moge byc Tam gdzie jest natlok ludzi?

Dziewczyny jak ja Wam zazdroszcze, ja jutro gdyby nie przesuniecie owulacji konczylabym 1 trymestr. A tak to musze czekac az do sylwestra! Strasznie zazdroszcze Wam Juz tych tygodni, ah.

Mam pytanie czy w dniu dzisiejszym majac usg jest szansa na zrobienie je Juz przez brzuch? I na jakies moze takie zdjecie z profilu dzidzi? :)

Kolo 16-17 wizytuje, nie pamietam dokladnie :/ jezeli moge prosic o trzymanie kciukow za malenstwo, Zeby Wszystko bylo dobrze... to bardzo bym prosila. Ostatnio ciezki czas za nami... Strasznie sie stresuje i mam nadzieje, ze Wszystko jest dobrze...

Milego dnia wszystkim :*

Myślę, że spokojnie usg przez brzuch jest możliwe, już nawet wcześniej....oczywiście mocno ściskam kciuki.

Co do omdleń to nie mam bladego pojęcia, ale współczuję bo sama wiem, ze to nieprzyjemne bardzo. Głowa jednak do góry :D

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 17 tygodniu:)

PALUTKA trzymam kciuki:)

Lila2703, Madzik84, mmarzenak, kuleczka777, xpaulinax lubią tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• eidth Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas uff to będziesz miała spokojne święta :-) cieszę się że wszystko w porządku. Dobrze że postanowiła jeszcze raz sprawdzić te przepływy czasem tak po prostu bywa że raz coś niepokojącego widać a później wszystko już jest w porządku :-)

Patutka podobno na tym etapie ciąży moganzdarzacmsoe zawroty głowy spowodowane większą ilością krwi w organizmie ale żeby aż mdlec..koniecznie sprawdź to u lekarza :-*

beatas lubi tę wiadomość

f2w343r8930pqaay.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w przed wigilijny poranek. Roboty tyle że nie wiadomo od czego zacząć :)
    Gratuluje Wam dziewczyny i ogromnie się cieszę że miałam rację i wszystkie badania wyszły dobrze :D nasze maluszki to nas o zawał serca przyprawia kiedyś :D

Wczoraj wydawało mi się że jakoś mi brzuch bardziej odstaje o miałam rację że to nie z jedzenia :D

618910f80577cc00med.jpg

Lila2703, Paula222, Madzik84, Paula1991, aneczka2015, kirys, Misia15, Dorjana, madziak2202, mloda1995, mmarzenak, beatas, dais, kuleczka777, kamenkaa, Magda34, Kourtney, xpaulinax, JennyXS lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorajna GRATULACJE !Tak się cieszę, że wszystkie badania wyszły dobrze :)

Magda 34 gratuluję wymarzonego chłopca :)

Joana33 hehe wysyp jak nic ! Tobie też gratuluję chłopca :)

eidth gratuluję ruchów :)

beatas super że dobrze po wizycie ;)

Pati śliczny mini brzusio :) Ja to już mam jak w 6 mc :D

Ja lecę na urodzinki do chrześnicy, dziś kończy roczek :)

Dorjana, beatas, Magda34 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Dziewczyny za odpowiedzi.

A jest duza szansa, ze bedzie dobrze? W 10 tyg2d maly sie trzymal....

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie, dzisiaj wychodzę ze szpitala, później poodpisuje :)

Agabtm, madziak2202, Lila2703, Kawokado, eidth, mmarzenak, ansad, Kourtney lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • kirys Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka właśnie dawno Cię tu nie było i już się martwiłam co u Ciebie. Współczuję Ci z tymi omdleniami, koniecznie porozmawiaj o tym z lekarzem, może tak Twój organizm reaguje na ciążę.
    Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę, z małym na pewno będzie wszystko dobrze!

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Dziekuje Dziewczyny za odpowiedzi.

A jest duza szansa, ze bedzie dobrze? W 10 tyg2d maly sie trzymal....
    Lekarze zawsze mówią że czym gorzej czuje się mama tym lepiej dziecko :) zrobia ci badania krwi i się wszystko wyjaśni może masz też słaby cukier bo koleżanka właśnie też tak mdlała :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 20:10

2016 🩷

2020 🩵

• fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję kolejnych dobrych wieści o maluszkach. Czytałam, że część z Was przeżywa ciężkie chwile w oczekiwaniu na wyniki badań, trzymam za Was kciuki!

Kiki97, bardzo Ci współczuję, niestety wiem, jak to jest. Masz prawo do łez, niestety początek zawsze jest ciężki, później już będzie lepiej :*

Patutka, wydaje mi się, że w szpitalu powinni Ci zrobić dokładniejsze badania, włącznie z ekg. Nie wiem, w jakim szpitalu byłaś, ale może spróbuj pogadać ze swoim ginekologiem, żeby dał Ci skierowanie do szpitala z możliwością zrobienia kompletu badań, najlepiej jeszcze z konsultacją u kardiologa.

9ewns65gxjq3gces.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Ja witam sie w 18tygodniu ciązy :)

I rano poczulam pierwszy raz takie bulgotanie jakby cos delikatnie mnie w brzuszku laskotalo? Nie wiem jak to opisac. ;)

Też coś takiego czuję od kilku dni :)

madziak2202, Lila2703 lubią tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 20:10

2016 🩷

2020 🩵

• fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Oni mnie nie zabrali do szpitala, No co Ty. A o ekg moglam zapomniec. ;) teraz to taka opieka, ze szkoda gadac. Narazie siedze w donu i jest dobrze. Ciekawe jak to bedzie w drodze do lekarza.....

Daj spokój, do kitu taka służba zdrowia ;/ Ale to też zależy od miejsca, do którego się trafi. Ja ostatnio też miałam trochę problemów i wątpliwości związanych z pracą serca, dostałam od mojej pani ginekolog skierowanie do szpitala i jeszcze tego samego dnia mnie przyjęli. I w ciągu dwóch dni miałam zrobiony komplet badań (ekg, usg, morfologia itp.) plus konsultację kardiologiczną. Na szczęście nic poważnego się nie dzieje. A byłam w Matce Polce w Łodzi i mogę polecić, szybkie załatwienie sprawy i miła obsługa (przynajmniej na tym oddziale, gdzie ja byłam).

Koniecznie pogadaj z Twoim lekarzem prowadzącym. Mam nadzieję, że u Ciebie to tylko przejściowe i że z maluszkiem wszystko w porządku.

9ewns65gxjq3gces.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 20:11

mloda1995, Agabtm, xpaulinax lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• miluszka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka trzymam kciuki za wizytę! Mi wczoraj kiedy zrobiło się słabo było to właśnie w aptece wypełnionej ludźmi, mało miejsca, duszno. Rzeczywiście powinni zrobić Ci dodatkowe badania, powinien dać Ci takie skierowanie. Będzie dobrze!

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati śliczny brzusio :)
    Patutka koniecznie ginowi powiedz o omdleniach. Mnie też to niestety łapie, niestety zazwyczaj sama w domu jestem :(
    Ale przed ciażą 2 razy w życiu zemdlałam. A teraz omdlenia mam średnio kilka razy w tygodniu.

Poza tym mam tyle roboty, że nie wiem od czego zacząć :)

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 20:11

2016 🩷

2020 🩵

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka będzie dobrze! Nie stresuj niepotrzebnie siebie i maluszka! :(

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapalenie zatok niestety antybiotyk musi być ;( no cóż chyba skazana jeatem na to w tej ciąży... Naszczescie czuje się Już dużo lepiej niż w weekend pociesza;)

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
‹‹ 527 528 529 530 531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ