Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Patutka wrote:czesc.
Dosc dawno mnie tu nie bylo, nie mam sily pisac, mam straszne problemy z oddychaniem, ostatnio byla u mnie karetka. Zemdlalam w autobusie i wczoraj w sklepie...
Tetno i cisnienie prawidlowe, na przewiezienie do szpitala sie nie zgodzilam, bo chcieli tylko do zwyklego internisty.... jak sie zapytalam nawet na ekg nie moglabym liczyc... nie mam pojecia co sie ze mna dzieje i dlaczego mdleje w miejscach publicznych, gdzie jest sporo ludzi. W domu i na dworze badz w malym sklepiku Wszystko jest okej... dostalam uczulenia na ludzi? Na duze zamkniete pomieszczenia? Czy na pomieszczenia gdzie nie ma swiezego powietrza ?
A moze nie moge byc Tam gdzie jest natlok ludzi?
Dziewczyny jak ja Wam zazdroszcze, ja jutro gdyby nie przesuniecie owulacji konczylabym 1 trymestr. A tak to musze czekac az do sylwestra! Strasznie zazdroszcze Wam Juz tych tygodni, ah.
Mam pytanie czy w dniu dzisiejszym majac usg jest szansa na zrobienie je Juz przez brzuch? I na jakies moze takie zdjecie z profilu dzidzi?
Kolo 16-17 wizytuje, nie pamietam dokladniejezeli moge prosic o trzymanie kciukow za malenstwo, Zeby Wszystko bylo dobrze... to bardzo bym prosila. Ostatnio ciezki czas za nami... Strasznie sie stresuje i mam nadzieje, ze Wszystko jest dobrze...
Milego dnia wszystkim :*
Myślę, że spokojnie usg przez brzuch jest możliwe, już nawet wcześniej....oczywiście mocno ściskam kciuki.
Co do omdleń to nie mam bladego pojęcia, ale współczuję bo sama wiem, ze to nieprzyjemne bardzo. Głowa jednak do góry
-
Beatas uff to będziesz miała spokojne święta
cieszę się że wszystko w porządku. Dobrze że postanowiła jeszcze raz sprawdzić te przepływy czasem tak po prostu bywa że raz coś niepokojącego widać a później wszystko już jest w porządku
Patutka podobno na tym etapie ciąży moganzdarzacmsoe zawroty głowy spowodowane większą ilością krwi w organizmie ale żeby aż mdlec..koniecznie sprawdź to u lekarza :-*
beatas lubi tę wiadomość
-
Witam Was w przed wigilijny poranek. Roboty tyle że nie wiadomo od czego zacząć
Gratuluje Wam dziewczyny i ogromnie się cieszę że miałam rację i wszystkie badania wyszły dobrzenasze maluszki to nas o zawał serca przyprawia kiedyś
Wczoraj wydawało mi się że jakoś mi brzuch bardziej odstaje o miałam rację że to nie z jedzenia
Lila2703, Paula222, Madzik84, Paula1991, aneczka2015, kirys, Misia15, Dorjana, madziak2202, mloda1995, mmarzenak, beatas, dais, kuleczka777, kamenkaa, Magda34, Kourtney, xpaulinax, JennyXS lubią tę wiadomość
-
Dorajna GRATULACJE !Tak się cieszę, że wszystkie badania wyszły dobrze
Magda 34 gratuluję wymarzonego chłopca
Joana33 hehe wysyp jak nic ! Tobie też gratuluję chłopca
eidth gratuluję ruchów
beatas super że dobrze po wizycie
Pati śliczny mini brzusioJa to już mam jak w 6 mc
Ja lecę na urodzinki do chrześnicy, dziś kończy roczek
Dorjana, beatas, Magda34 lubią tę wiadomość
-
Patutka właśnie dawno Cię tu nie było i już się martwiłam co u Ciebie. Współczuję Ci z tymi omdleniami, koniecznie porozmawiaj o tym z lekarzem, może tak Twój organizm reaguje na ciążę.
Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę, z małym na pewno będzie wszystko dobrze!HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
Patutka wrote:Dziekuje Dziewczyny za odpowiedzi.
A jest duza szansa, ze bedzie dobrze? W 10 tyg2d maly sie trzymal....zrobia ci badania krwi i się wszystko wyjaśni może masz też słaby cukier bo koleżanka właśnie też tak mdlała
-
Dziewczyny, gratuluję kolejnych dobrych wieści o maluszkach. Czytałam, że część z Was przeżywa ciężkie chwile w oczekiwaniu na wyniki badań, trzymam za Was kciuki!
Kiki97, bardzo Ci współczuję, niestety wiem, jak to jest. Masz prawo do łez, niestety początek zawsze jest ciężki, później już będzie lepiej :*
Patutka, wydaje mi się, że w szpitalu powinni Ci zrobić dokładniejsze badania, włącznie z ekg. Nie wiem, w jakim szpitalu byłaś, ale może spróbuj pogadać ze swoim ginekologiem, żeby dał Ci skierowanie do szpitala z możliwością zrobienia kompletu badań, najlepiej jeszcze z konsultacją u kardiologa. -
nick nieaktualny
-
Patutka wrote:Oni mnie nie zabrali do szpitala, No co Ty. A o ekg moglam zapomniec.
teraz to taka opieka, ze szkoda gadac. Narazie siedze w donu i jest dobrze. Ciekawe jak to bedzie w drodze do lekarza.....
Daj spokój, do kitu taka służba zdrowia ;/ Ale to też zależy od miejsca, do którego się trafi. Ja ostatnio też miałam trochę problemów i wątpliwości związanych z pracą serca, dostałam od mojej pani ginekolog skierowanie do szpitala i jeszcze tego samego dnia mnie przyjęli. I w ciągu dwóch dni miałam zrobiony komplet badań (ekg, usg, morfologia itp.) plus konsultację kardiologiczną. Na szczęście nic poważnego się nie dzieje. A byłam w Matce Polce w Łodzi i mogę polecić, szybkie załatwienie sprawy i miła obsługa (przynajmniej na tym oddziale, gdzie ja byłam).
Koniecznie pogadaj z Twoim lekarzem prowadzącym. Mam nadzieję, że u Ciebie to tylko przejściowe i że z maluszkiem wszystko w porządku. -
Patutka trzymam kciuki za wizytę! Mi wczoraj kiedy zrobiło się słabo było to właśnie w aptece wypełnionej ludźmi, mało miejsca, duszno. Rzeczywiście powinni zrobić Ci dodatkowe badania, powinien dać Ci takie skierowanie. Będzie dobrze!
-
Pati śliczny brzusio
Patutka koniecznie ginowi powiedz o omdleniach. Mnie też to niestety łapie, niestety zazwyczaj sama w domu jestem
Ale przed ciażą 2 razy w życiu zemdlałam. A teraz omdlenia mam średnio kilka razy w tygodniu.
Poza tym mam tyle roboty, że nie wiem od czego zacząć