X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • beatas Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzieki za miłe słowa:)

Patutka, z dzidzia na pewno wszystko w porzadku:) omdlenia w ciąży sie zdarzają, ale na wszelki wypadek lepiej żebyś zrobiła komplet badań! Jeśli gin pracuje w jakimś szpitalu, to myślę, że nie będzie problemu, żeby Cię zabrał do siebie na oddział! Mnie moj zabral na badania..

Agabt, kuruj się! Skoro masz diagnozę i dobrze dobrane leki, to mam nadzieję, że szybko wrocisz do siebie:)

Pati, piekny brzuszek,!

Kuleczka, wychodzisz na gotowe:) super, że Cie nie zatrzymali na swieta!

Kiki, prztkro mi.. Dla mnie to tez będą najtrudniejsze w zyciu swieta, ale musimy sie jakoś trzymać dla naszych maluszkow... Życzę Ci dużo siły!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 16:17

Agabtm, kuleczka777 lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bum, dalej czekam....

Agabtm lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka czekamy na dobre wiadomości ;))

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Einin Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Brała któraś z Was Furagin w ciąży? Znów mam bakterie liczne w posiewie i mam wskazanie od lekarza, który specjalnie do mnie zadzwonił przed świętami, żebym brała 100mg wit. c (biorę już w Femibionie, mam nadzieję, że to nie będzie za dużo) oraz Furagin 3x2 tabl.

I nie mogę oczywiście dodzwonić się do lekarza. :)

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę od dziś w takiej samej dawce co Ty. femibion też biorę i do tego jeszcze dostałam żelazo. Te leki mam brać mimo brania femibionu

Einin lubi tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Einin Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O! Cudnie. :)
    Bardzo dziękuję i powodzenia w walce z bakteriami. :)

miluszka lubi tę wiadomość

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka daj znać jak tylko będziesz coś wiedziała po wizycie.

Kamenkaa a Ty zaglądasz tu jeszcze czasem? Co słychać?

kamenkaa lubi tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Patutka daj znać jak tylko będziesz coś wiedziała po wizycie.

Kamenkaa a Ty zaglądasz tu jeszcze czasem? Co słychać?
    Też ostatnio o niej myślałam. Jakoś długo już się nie odzywa :(

kamenkaa lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka mam nadzieje, ze wszystko w porzadku. Czekam na wiesci. Mi nagle brzuch wyskoczyl i wyglada jak w 6 miesiacu, juz go ciezko ukryc. Musialam zmienic stanik na szanowne G! A nosilam DD/E, wiec wszystko rosnie w tempie szalonym. Polecam ubranka dla dzieci w TkMaxx, bylam dzisiaj i kupilam zestaw 4 body, sa sliczne i dobrej jakosci. Jakbym znala plec to pewnie bym bardziej poszalala :D

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 20:37

Kourtney lubi tę wiadomość

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wiesz już coś?

Ja się chyba zaraziłam, bo dziś w sklepie dwa razy mi się ciemno przed oczami zrobiło... dobrze, że byłam z mężem to mnie łapał ;)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,

Witam się w 5 miesiącu :) :) :)

Jak to juz poważnie brzmi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 19:25

Kawokado, kirys, Madzik84, kuleczka777, mmarzenak, Agabtm, Paula222, dais, Magda34, Helenucha Klucha, Kourtney, madziak2202, xpaulinax lubią tę wiadomość

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki, przyjmij najszczersze wyrazy współczucia :*

Trzymam kciuki za dziewczyny wyczekujące pozytywnych wyników badań i gratuluję tym, dla których już teraz wizyty okazały się szczęśliwe!

Ja dzisiaj byłam na usg genetycznym i oficjalnie zaczynam święta ;) Maleństwo wierciło się niesamowicie, ale lekarz cierpliwie nam wszystko pomierzył. Kość nosowa obecna, nt 1.9, przepływy prawidłowe, serduszko 160/min :D Płeć było już podobno widać, ale lekarz uszanował nasze życzenie i nie wygadał się.

Oto moje 7,4 cm szczęścia:
    http://iv.pl/images/20342524651803323630_thumb.jpg

Wesołych Świąt wszystkim!

kirys, Dorjana, Kawokado, Lila2703, kuleczka777, mmarzenak, Paula222, Pati_89, Magda34, Helenucha Klucha, Kourtney, xpaulinax lubią tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki bardzo mi przykro, wiem co czujesz w lutym tez mi zmarl tata a pozniej to poronienie miałam wiec juz wogole zalamka. To beda pierwsze święta takie puste :( Ty sie musisz trzymać dla dzidziusia.

Dzisiaj przed wyjsciem jeszcze bylo badanie usg i normalne na helikopterze ;) i jeszcze badala mnie dodatkowo stazystka bo sie pytali czy może bo moj przypadek jest idealny hehe.

Ja dostalam wczoraj i dzisiaj furagine 2 razy po 2 tab. bo tez mam z powrotem bakterie jakieś i leukocyty znowu na 500 poszły. Chyba kusze kupić sok z żurawiny.

Patutka mi tez czasem robi sie slabo w sklepie w szczegolnosci w kolejkach, kiedys chyba to bylo w tym roku poszlam do marketu na zakupy i jeszcze kolezanka mnie obsługiwała i mowie je ze ide na pole bo mi slabo sie robi i wyciaglam telefon zeby zadzwonic do męża zeby po mnie przyjechal i leglam na ziemie nawet nie wiem kiedy dobrze ze kolezanka mnie zdazyla złapać bo bym walnela o ziemię jak worek ziemniaków. A dzisiaj po twoim wpisie ze szpitala pojechałam do pepco i tez juz mialam mroczki przed oczami i musialam wyjsc na pole i odejsc od kasy.

Gratuluje wszystkim dziewczynom wizyt i zdrowych i pięknych dzieciatek :)
    Ja juz nic nie dźwigam ani sie nie bede przemeczac sprzataniem bo nie chce znowu wylądować w szpitalu. Jak to mówią będę leżeć i pachnieć hehe ;) a mąż niech zapiernicza mam to głęboko w poważaniu ja 4 lata zapierniczalam sama w porzadkach.

Życzę Wam Wesołych i Cudnych Świąt.
    Jeszcze jutro musze zrobić zakupy z mężem bo w lodówce tylko jajka i mandarynki w koszyku ehhh

Jeszcze co do furaginu to lekarz na obchodzie mówił ze to jss0t drugi trymestr to mozna brac juz.
    W poniedziałek i tak jeszcze ide do niego po zwolnienie i z wynikami bo odrazu dzisiaj zrobiłam powtorke z tarczycowych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 20:53

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zycze wszystkim mamusiom udanych i szczesliwym swiat Bozego Narodzenia ;)

Znowu mam plamienie lekkie, ale brazowawe i tylko na papierze toaletowyym. Poczekam co sie rozwinie i najwyzej pojade do szpitala. Ehhhh a mialy byc spokojne swieta

Lila2703 lubi tę wiadomość

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny
    Wpadłam Wam Wszystkim bez wyjątku zyczyc
    ZDROWYCH WESOŁYCH SWIAT !
    Aby Wasze maluszki zdrowo Rosły w Brzuszkach i wszystko było ok.

A tak pozatym jestem po prenatalnych BAdanie wyszło znakomicie jestem przeszcześliwa wszystko prawidłowo.. i na 90% dziewczynka...

Raz jeszcze Wesołych !!!

Pati_89,kirys - Dziękuje Wam za pamięć kochane - zmieniłam okienko tyko bo tu zauważyłam mnie nikt nie lubi i nie zauważa ;-) Ale mniejsza o to Dziekuje Wam skarby za pamieć ! I Życze Wesołych!!!!!!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 22:07

aneczka2015, kuleczka777, Madzik84, mmarzenak, mloda1995, Agabtm, kirys, Pati_89, Magda34, Malena91, Kourtney, Lila2703 lubią tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 20:12

eidth, mloda1995, Madzik84, Paula222, Agabtm, kirys, dais, Kawokado, Pati_89, beatas, Magda34, Helenucha Klucha, Malena91, Mili_Vanilli, Kourtney, Lila2703, mmarzenak, xpaulinax, Abra, HoniKa89 lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka i jak tam ?

Madzik noo ciekawe co tam się kryje w brzusiu u Cb :) Podziwiam cały czas że chcecie poznać płeć w dniu urodzenia dzidzi :)

Mloda odpoczywaj ile się da, niech facet szykuje wszystko :)

Madzik84 lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spojrz Kochana na strone wczesniej:p

2016 🩷

2020 🩵

• mloda1995 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Patutka i jak tam ?

Madzik noo ciekawe co tam się kryje w brzusiu u Cb :) Podziwiam cały czas że chcecie poznać płeć w dniu urodzenia dzidzi :)

Mloda odpoczywaj ile się da, niech facet szykuje wszystko :)
    Odpoczywam. Wigilia i tak u mojej mamy. M nadzieje, ze plamienie sobie pojdzie ;)
    Patutka śliczne zdjecie

Paula222 lubi tę wiadomość

dxomzbmhjk9kajsy.png
‹‹ 528 529 530 531 532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ