X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • beatas Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzieki za miłe słowa:)

Patutka, z dzidzia na pewno wszystko w porzadku:) omdlenia w ciąży sie zdarzają, ale na wszelki wypadek lepiej żebyś zrobiła komplet badań! Jeśli gin pracuje w jakimś szpitalu, to myślę, że nie będzie problemu, żeby Cię zabrał do siebie na oddział! Mnie moj zabral na badania..

Agabt, kuruj się! Skoro masz diagnozę i dobrze dobrane leki, to mam nadzieję, że szybko wrocisz do siebie:)

Pati, piekny brzuszek,!

Kuleczka, wychodzisz na gotowe:) super, że Cie nie zatrzymali na swieta!

Kiki, prztkro mi.. Dla mnie to tez będą najtrudniejsze w zyciu swieta, ale musimy sie jakoś trzymać dla naszych maluszkow... Życzę Ci dużo siły!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 16:17

Agabtm, kuleczka777 lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bum, dalej czekam....

Agabtm lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka czekamy na dobre wiadomości ;))

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Einin Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Brała któraś z Was Furagin w ciąży? Znów mam bakterie liczne w posiewie i mam wskazanie od lekarza, który specjalnie do mnie zadzwonił przed świętami, żebym brała 100mg wit. c (biorę już w Femibionie, mam nadzieję, że to nie będzie za dużo) oraz Furagin 3x2 tabl.

I nie mogę oczywiście dodzwonić się do lekarza. :)

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę od dziś w takiej samej dawce co Ty. femibion też biorę i do tego jeszcze dostałam żelazo. Te leki mam brać mimo brania femibionu

Einin lubi tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Einin Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O! Cudnie. :)
    Bardzo dziękuję i powodzenia w walce z bakteriami. :)

miluszka lubi tę wiadomość

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka daj znać jak tylko będziesz coś wiedziała po wizycie.

Kamenkaa a Ty zaglądasz tu jeszcze czasem? Co słychać?

kamenkaa lubi tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Patutka daj znać jak tylko będziesz coś wiedziała po wizycie.

Kamenkaa a Ty zaglądasz tu jeszcze czasem? Co słychać?
    Też ostatnio o niej myślałam. Jakoś długo już się nie odzywa :(

kamenkaa lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka mam nadzieje, ze wszystko w porzadku. Czekam na wiesci. Mi nagle brzuch wyskoczyl i wyglada jak w 6 miesiacu, juz go ciezko ukryc. Musialam zmienic stanik na szanowne G! A nosilam DD/E, wiec wszystko rosnie w tempie szalonym. Polecam ubranka dla dzieci w TkMaxx, bylam dzisiaj i kupilam zestaw 4 body, sa sliczne i dobrej jakosci. Jakbym znala plec to pewnie bym bardziej poszalala :D

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 20:37

Kourtney lubi tę wiadomość

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wiesz już coś?

Ja się chyba zaraziłam, bo dziś w sklepie dwa razy mi się ciemno przed oczami zrobiło... dobrze, że byłam z mężem to mnie łapał ;)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,

Witam się w 5 miesiącu :) :) :)

Jak to juz poważnie brzmi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 19:25

Kawokado, kirys, Madzik84, kuleczka777, mmarzenak, Agabtm, Paula222, dais, Magda34, Helenucha Klucha, Kourtney, madziak2202, xpaulinax lubią tę wiadomość

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki, przyjmij najszczersze wyrazy współczucia :*

Trzymam kciuki za dziewczyny wyczekujące pozytywnych wyników badań i gratuluję tym, dla których już teraz wizyty okazały się szczęśliwe!

Ja dzisiaj byłam na usg genetycznym i oficjalnie zaczynam święta ;) Maleństwo wierciło się niesamowicie, ale lekarz cierpliwie nam wszystko pomierzył. Kość nosowa obecna, nt 1.9, przepływy prawidłowe, serduszko 160/min :D Płeć było już podobno widać, ale lekarz uszanował nasze życzenie i nie wygadał się.

Oto moje 7,4 cm szczęścia:
    http://iv.pl/images/20342524651803323630_thumb.jpg

Wesołych Świąt wszystkim!

kirys, Dorjana, Kawokado, Lila2703, kuleczka777, mmarzenak, Paula222, Pati_89, Magda34, Helenucha Klucha, Kourtney, xpaulinax lubią tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki bardzo mi przykro, wiem co czujesz w lutym tez mi zmarl tata a pozniej to poronienie miałam wiec juz wogole zalamka. To beda pierwsze święta takie puste :( Ty sie musisz trzymać dla dzidziusia.

Dzisiaj przed wyjsciem jeszcze bylo badanie usg i normalne na helikopterze ;) i jeszcze badala mnie dodatkowo stazystka bo sie pytali czy może bo moj przypadek jest idealny hehe.

Ja dostalam wczoraj i dzisiaj furagine 2 razy po 2 tab. bo tez mam z powrotem bakterie jakieś i leukocyty znowu na 500 poszły. Chyba kusze kupić sok z żurawiny.

Patutka mi tez czasem robi sie slabo w sklepie w szczegolnosci w kolejkach, kiedys chyba to bylo w tym roku poszlam do marketu na zakupy i jeszcze kolezanka mnie obsługiwała i mowie je ze ide na pole bo mi slabo sie robi i wyciaglam telefon zeby zadzwonic do męża zeby po mnie przyjechal i leglam na ziemie nawet nie wiem kiedy dobrze ze kolezanka mnie zdazyla złapać bo bym walnela o ziemię jak worek ziemniaków. A dzisiaj po twoim wpisie ze szpitala pojechałam do pepco i tez juz mialam mroczki przed oczami i musialam wyjsc na pole i odejsc od kasy.

Gratuluje wszystkim dziewczynom wizyt i zdrowych i pięknych dzieciatek :)
    Ja juz nic nie dźwigam ani sie nie bede przemeczac sprzataniem bo nie chce znowu wylądować w szpitalu. Jak to mówią będę leżeć i pachnieć hehe ;) a mąż niech zapiernicza mam to głęboko w poważaniu ja 4 lata zapierniczalam sama w porzadkach.

Życzę Wam Wesołych i Cudnych Świąt.
    Jeszcze jutro musze zrobić zakupy z mężem bo w lodówce tylko jajka i mandarynki w koszyku ehhh

Jeszcze co do furaginu to lekarz na obchodzie mówił ze to jss0t drugi trymestr to mozna brac juz.
    W poniedziałek i tak jeszcze ide do niego po zwolnienie i z wynikami bo odrazu dzisiaj zrobiłam powtorke z tarczycowych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 20:53

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zycze wszystkim mamusiom udanych i szczesliwym swiat Bozego Narodzenia ;)

Znowu mam plamienie lekkie, ale brazowawe i tylko na papierze toaletowyym. Poczekam co sie rozwinie i najwyzej pojade do szpitala. Ehhhh a mialy byc spokojne swieta

Lila2703 lubi tę wiadomość

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny
    Wpadłam Wam Wszystkim bez wyjątku zyczyc
    ZDROWYCH WESOŁYCH SWIAT !
    Aby Wasze maluszki zdrowo Rosły w Brzuszkach i wszystko było ok.

A tak pozatym jestem po prenatalnych BAdanie wyszło znakomicie jestem przeszcześliwa wszystko prawidłowo.. i na 90% dziewczynka...

Raz jeszcze Wesołych !!!

Pati_89,kirys - Dziękuje Wam za pamięć kochane - zmieniłam okienko tyko bo tu zauważyłam mnie nikt nie lubi i nie zauważa ;-) Ale mniejsza o to Dziekuje Wam skarby za pamieć ! I Życze Wesołych!!!!!!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 22:07

aneczka2015, kuleczka777, Madzik84, mmarzenak, mloda1995, Agabtm, kirys, Pati_89, Magda34, Malena91, Kourtney, Lila2703 lubią tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 20:12

eidth, mloda1995, Madzik84, Paula222, Agabtm, kirys, dais, Kawokado, Pati_89, beatas, Magda34, Helenucha Klucha, Malena91, Mili_Vanilli, Kourtney, Lila2703, mmarzenak, xpaulinax, Abra, HoniKa89 lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka i jak tam ?

Madzik noo ciekawe co tam się kryje w brzusiu u Cb :) Podziwiam cały czas że chcecie poznać płeć w dniu urodzenia dzidzi :)

Mloda odpoczywaj ile się da, niech facet szykuje wszystko :)

Madzik84 lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spojrz Kochana na strone wczesniej:p

2016 🩷

2020 🩵

• mloda1995 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Patutka i jak tam ?

Madzik noo ciekawe co tam się kryje w brzusiu u Cb :) Podziwiam cały czas że chcecie poznać płeć w dniu urodzenia dzidzi :)

Mloda odpoczywaj ile się da, niech facet szykuje wszystko :)
    Odpoczywam. Wigilia i tak u mojej mamy. M nadzieje, ze plamienie sobie pojdzie ;)
    Patutka śliczne zdjecie

Paula222 lubi tę wiadomość

dxomzbmhjk9kajsy.png
‹‹ 528 529 530 531 532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ