X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Misia15 Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tych pięknych dniach życzę Wam kochane samych szczęśliwych chwil, zdrowych pogodnych Swiat w rodzinnej atmosferze a przede wszystkim życzę Wam i sobie żebyśmy mogły juz plotowanie na forum tylko o pierdolach i przyjemnościach, żeby wszystkie maluszki były zdrowe i najpiękniejsze na świecie aa mamusie żeby jakoś przeżyły oczekiwanie na nadchodzace szczęście!!!

Gratuluje wszystkim udanych wizyt! Trochę zazdroszczę ze niektóre z Was znają już płeć ja poznam może na polowkowym dopiero za 1 miesiąc.

Jeszcze raz zdrowych Wesołych Świąt!

Lila2703, kirys, nick nieaktualny, Magda34, jakka, Agabtm, xpaulinax, HoniKa89 lubią tę wiadomość

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja oczywiście też przyłaczam się do życzeń...radosnych i spokojnych Świąt, w Nowym Roku samych dobrych dni, pomyślnych badań, udanych usg i przede wszystkim szczęśliwego rozwiązania wczerwcu :) :D

kirys, nick nieaktualny, Magda34, jakka, xpaulinax, HoniKa89 lubią tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 20:12

kirys, nick nieaktualny, Magda34, jakka, Agabtm, Lila2703, xpaulinax, HoniKa89 lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam w wigilijny późny poranek.
    Chciałam WAM życzyć wszystkiego dobrego z okazji Świąt, zdrowia, spokoju, samych pomyślnych wieści zawsze na badaniach :-)

Dla mnie to chyba najgorsze Święta, ciągle myślę o tym, że w następnym tygodniu robię test Harmony, myślę o wyniku itp. W rodzinie wszyscy cieszą się z naszego dzieciątka, mąż dumny, że to chłopak. No a ja chodzę smutna, bo tylko z mężem wiemy, że nie jest tak kolorowo.

Jeszcze raz wesołych i radosnych kochane! :-* Idę gotować kapustę z grzybami :-)

kirys, Magda34 lubią tę wiadomość

m3sxdqk36px9niv0.png
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam Wam życzyć Wesołych Świąt! Dużo zdrówka dla Was i dla dzieci, miłości i radości oraz pieniędzy na wyprawki ;)

Ja co roku w wigilię się starzeje, dziś są moje urodzinki.
    Dzisiaj również rodzice poznają z nagrania usg przyszłego wnuka/wnuczke :)
    Mam nadzieje, ze te Święta będą takie jak sobie wymarzylyscie :)
    Za rok będzie nas juz o jedną osóbke więcej :)

kirys, nick nieaktualny, dais, Madzik84, Magda34, jakka, Lila2703, xpaulinax, HoniKa89 lubią tę wiadomość

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991 sto lat kochana!

Paula1991 lubi tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak teraz tylko odpoczywaj i powodzenia na poniedziałkowej wizycie! A życzenia oby się spełniły!

Joana trzeba wierzyć, że wszystko będzie dobrze! Tulę mocno!

Paula ale super, że masz urodziny w tak piękny dzień! Cudownie :-) Spełnienia wszystkich marzeń!!!

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cass to super ci malenstwo zrobilo niespodzianke

Paula wszystkiego najlepszego!:)

Joanna na pewno bedzie wszystko dobrze. A wiesz ile bedziesz musiala czekac na wynik?

• Joana33 Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula wszystkiego najlepszego! To będą dla Ciebie niezapomniane Święta, taki prezent dla rodziców :-)

m3sxdqk36px9niv0.png
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:

Joanna na pewno bedzie wszystko dobrze. A wiesz ile bedziesz musiala czekac na wynik?

Według tego co mówili, to około 14 dni. A po głowie chodzą mi głupie myśli typu-jeśli zbadam się w pon lub wt i wyślą potem tę krew, to przecież jest Nowy Rok, weekend, żeby ta moja krew nie leżała za długo, bo jeszcze będzie zły wynik..Kurcze, chyba świruję... :-/

m3sxdqk36px9niv0.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :*

Jestem pod wrażeniem ze tak dlugo wytrzymalas ja mialam powiedziec mamie na mikolaja ale wyladowalam wczesniej w szpitalu i wszystko wyszło na jaw wcześniej.

Trzymam kciuki żeby to byly ostatnie święta w takich samych składach jak teraz :)

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz sie nie moge doczekac poniedzialku i wizyty z usg. Ostatnio widzialam moja kruszynke 23.11

Joanna na pewno lekarze w laboratorium beda wiedziec co zrobic i nie wplynie to na wynik.Trzymam mocno kciuki

Joana33 lubi tę wiadomość

• miluszka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula sto lat!

Kochane życzę Wam Wszystkiego Dobrego, Spokojnych, Zdrowych i Wesołych Świąt, spokojnych i nudnych naszych ciąż bez żadnych problemów smutków i komplikacji, dołąćzam się do Waszych życzeń no i.... dużooo prezentów pod choinką :-)

Joanna, nie martw się, ja tak wczoraj przeżywałam posiew, że przez święta się nikt nim zajmie ale przecież w laboratorium w Święta, Nowy Rok i w weekendy ktoś musi pracować! Nie mogliby przecież sobie pozwolić na to żeby przetrzymywać pobrane próbki! Będzie dobrze, idź normalnie w pon!

Joana33, nick nieaktualny, Paula1991, Magda34, jakka, kirys, HoniKa89 lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula wszystkiego najlepszego :D
    Gratuluje tych ktore czuja ruchy, mile uczucie :)

nick nieaktualny, mloda1995, Paula1991, xpaulinax lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz czekam na styczen. Bede szalala z wyprawka :)
    Ktora juz ma wozek?

Lila2703 lubi tę wiadomość

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:
    W końcu przyszła Wigilia :) przygotowania świąteczne dały mi w tym roku popalić. dobrze, że jestem na L4 i mogłam sobie podzielić w czasie moją pracę. dziś rano przywitał mnie katar i ból głowy. to znak, że trzeba przekazać pałeczkę mojemu R i jak tylko wróci z pracy niech ogarnia naszą chatkę bo ja już nic nie dam rady zrobić. w poniedziałek wyczekiwana wizyta! od 16.11 nie widziałam mojego maluszka! chcę porozmawiać z moja gin o moich bólach kręgosłupa. nie wiem czy któraś z Was tak ma, ale jeszcze rano nie ma tragedii, a wieczorem nie mogę wstać z kanapy albo nawet z kibelka! straszny ból powodujący że nie mogę stać na prawej nodze. ból ulokowany jakby w środku prawego półdupka.
    ahaaaa, no bym zapomniała. ciekawi mnie, czy któraś z naszych mam miała w pierwszych ciążach "skurcze braxtona hicksa"? oglądałam serial "przyjaciele" i Rachel miała takowe i to bardzo mocne. w internecie wyczytałam, że mogą pojawić się od 20 tyg. ciąży. przyznam się, że wyglądało to dość boleśnie i gdybym nie widziała filmu nie miała bym pojęcia o tym, że coś takiego istnieje i myślałabym że rodzę!
    Korzystając z okazji, chciałabym złożyć wszystkim najserdeczniejsze życzenia z okazji Świąt i nadchodzącego Nowego Roku. Dużo zdrowia dla wszystkich, wytrwałości i obyśmy przezwyciężyły wszystkie trudności losu, które nas napotkają!

Mi to wygląda na zbity mięsień gruszkowaty z opisu, u mnie to wystąpiło przez przesuniętą miednicę jak spadłam ze schodów i teraz w ciąży niestety wróciło, podejrzewam, ze miednica znów się przesunęła jak brzuszek wyskoczył. Wybieram się do fizjo po nowym roku żeby mnie "naprawił" a póki co siadam tym półdupkiem na piłce tenisowej na dywanie i "jeżdżę" do przodu i do tyłu. Z początku ból nie do zniesienia, ale w końcu mięsień odpuszcza i przynosi to mega ulgę ;)

Dołączam do życzeń! Przede wszystkim spokoju! I bardzo nudnych ciąż nam życzę :)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• oldżi Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana33 wrote:
    Według tego co mówili, to około 14 dni. A po głowie chodzą mi głupie myśli typu-jeśli zbadam się w pon lub wt i wyślą potem tę krew, to przecież jest Nowy Rok, weekend, żeby ta moja krew nie leżała za długo, bo jeszcze będzie zły wynik..Kurcze, chyba świruję... :-/

Wszystko się ułoży, musisz mieć nadzieję!

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak2202 tez mnie kregoslup boli wieczorami, ze sie ruszac nie umiem, ale mnie lewa strona.
    Coz mi pierogi przed chwila daly popalic a teraz juz nie robie nic!
    Wszystkim mamom zycze zdrowych, pogodnych i wesolych Swiat. Zycze Wam, aby maluszki rozwijaly sie dobrze ;)

Paula1991, nick nieaktualny, Joana33, jakka, kirys, Lila2703, xpaulinax, HoniKa89 lubią tę wiadomość

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Ja juz czekam na styczen. Bede szalala z wyprawka :)
    Ktora juz ma wozek?

Ja juz mam :)

9e578e90b35f5645med.jpg

Zdecydowałam się na ten przede wszystkim dlatego ze dziewczyna sprzedawała nowy wózek bardzo tanio. Przetestowaliśmy i jest super :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie mam wozka, ale jak weszlam do Smyka to bylam w szoku jak duzo fajnych polskich firm maja w rozsadnych kwotach. Ja jednak trzymam sie tego bugaboo buffalo uzywanego, chociaz zachwycil mnie cybex priam. Niestety cena nowego powala, a jest to nowy wozek, wiec uzywanego nie zlapie. Jak wrocimy do Szwecji po swietach to juz bede powaznie polowac na okazje z wozkiem i fotelikiem.
    Mnie tez bardzo bolaly plecy, bylam u fizjoterapeuty i dostalam zalecenia co i jak. Od stycznia bede chodzila na gimanstyke i powiedzial mi ze w drugim trymestrze (czyli juz teraz) gdyby bardzo bolaly to dostane TENS do domu.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

‹‹ 530 531 532 533 534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ