X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • EwciaM Debiutantka

Wysłany: 8 października 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się czuję dobrze, ogólnie to pobolewa mnie podbrzusze i częściej siusiam, a tak ze 2 razy może mnie tak zemdliło troszeczkę (praktycznie znikomo, może jakoś bardziej zwracam na takie rzeczy uwagę?).

Dziś bolała mnie głowa parę godzin, poszłam do apteki po coś przeciwbólowego dla kobiet w ciąży, ale na szczęście przestała i nie musiałam nic brać.

Mochjito lubi tę wiadomość

f2w390bv7q92rwt2.png
  • Mochjito Koleżanka

Wysłany: 8 października 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak mam wlasnie :)a duzo pije wode,a diszaj to jakosz zmenczona:( No já raczej zadne tabletky tylko witaminy dla kobiet w ciazy:)

• Jeanne85 Debiutantka

Wysłany: 8 października 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia - mnie mdłości zaczęły się ok 6-7 tyg. ale miałam sporadycznie i skończyły się szybko, mam nadzieję, że i tym razem mnie nie wymęczą :)

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Macie jakies typy jesli chodzi o imiona? ;)
    Mi się zawsze marzyła Natalka a synek Michał. Ale wiadomo mąż też ma jakieś zdanie w tej kwestii w końcu troche się do tego dołożył hehe:D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy to nie wiecie co to znaczy w ciąży źle się czuć:-):-)

Dziewczyny, ja swoje dwie ciąże rzygałam, ale rzygałam non stop gdzieś do 16tc. Pobyty w szpitalu, kroplówy bo odwodnienie. Niczego nie przyjmowałam, bo zaraz zwracałam. Nawet wodę.

To koszmar był. Teraz to dopiero początek, mdłości mnie łapią na razie wieczorami i wtedy musze od razu coś zjeść.
    Ale pewno rozkręci się mój organizm jeszcze
    2bujawka.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 22:07

Annielove lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o imiona: preferujemy z mężem imiona polskie, nie jakieś wymyślne.
    Stąd mój typ: dziewczynka - Olga, Helena, Agata.
    Chłopczyk - Bartuś (dla chłopca mam tylko to).

sedinum82, Kawokado lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc. Powodzenia jutro na wizytach

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata jak ładnie! ;) Tak, mam na imię Agata ;)
    My wybraliśmy dla chłopca Kuba, a dla dziewczynki Zuzia teraz tylko czekać co będzie ;)
    Jeżeli chodzi o mdłości to ja wymiotuje od 4 tygodnia. Początkowo nie codziennie teraz juz coraz częściej. Najgorzej czuje się wieczorem - mąż się śmieje, ze koło 21 zaczynam swoje wieczorne "obejmowanie porcelanki" ;)

Clara lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    My wybraliśmy dla chłopca Kuba, a dla dziewczynki Zuzia teraz tylko czekać co będzie ;)
    Jeżeli chodzi o mdłości to ja wymiotuje od 4 tygodnia. Początkowo nie codziennie teraz juz coraz częściej. Najgorzej czuje się wieczorem - mąż się śmieje, ze koło 21 zaczynam swoje wieczorne "obejmowanie porcelanki" ;)

:-) Synek mój Kubuś.
    Szybko zaczęłaś z tymi wymiotami. Ja również wieczorami gorsze mam samopoczucie. I do tego bóle brzucha, podbrzusza - kumulacja kuźwa.

Kawokado lubi tę wiadomość

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dobrze, że jest to forum, bo ja się bałam do tych moich "pobolewań" brzucha przyznać ;) Teraz jak poczytałam to jakoś tak lżej na sercu. W sumie to nawet nie jest ból, po prostu jakby "czuję macicę" czego nigdy wcześniej nie miałam. No i nie cały czas tylko od czasu do czasu. Ciągle sobie powtarzam, ze pierwsza ciąża, ze mam nie panikować i w razie czego pogodzić się z losem, ale to tak wszystko pięknie brzmi a i tak wewnątrz panika przy każdym nowym odczuciu ;p
    A jakie kremy na rozstępy stosujecie/stosowałyście? Czytałam różne opinie w internecie, ale kurcze ciężko stwierdzić kiedy komentarze i oceny dodaje przedstawiciel firmy a kiedy ktoś, kto naprawdę dany krem stosował...

Clara lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Kurcze dobrze, że jest to forum, bo ja się bałam do tych moich "pobolewań" brzucha przyznać ;) Teraz jak poczytałam to jakoś tak lżej na sercu. W sumie to nawet nie jest ból, po prostu jakby "czuję macicę" czego nigdy wcześniej nie miałam. No i nie cały czas tylko od czasu do czasu. Ciągle sobie powtarzam, ze pierwsza ciąża, ze mam nie panikować i w razie czego pogodzić się z losem, ale to tak wszystko pięknie brzmi a i tak wewnątrz panika przy każdym nowym odczuciu ;p
    A jakie kremy na rozstępy stosujecie/stosowałyście? Czytałam różne opinie w internecie, ale kurcze ciężko stwierdzić kiedy komentarze i oceny dodaje przedstawiciel firmy a kiedy ktoś, kto naprawdę dany krem stosował...

Ja kremów w moich ciążach nie stosowałam żadnych - rozstępów brak:-)Nie pomogę niestety.

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam wątek! Zajęło mi cały dzień, ale warto było :D

Flakonik, krysiak, mmarzenak, Helen, Annielove, sedinum82 lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 03:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:

oliwke palmersa. cala ciaze uzywalam i nie mam rozstepow a dodam ze brzuch mialam jak beczka. wszyscy sie dziwili ze taka drobna osoba ma taki ogromny brzuch!!!

201703012752.png
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5a1498a9ab7f.jpg

Przedstawiam mojego Bubusia :-)

Pati_89, mmarzenak, Clara, Annielove, krysiak, sedinum82, Kawokado, Nelus, madziak2202, Kourtney lubią tę wiadomość

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek wrote:

Super :D

Wiaterek lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek wrote:

ale słodziaczek:) ja dziś o 15 ide do lekarza, wiec jutro też może dodam tutaj fotkę:)

Wiaterek, krysiak lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    ale słodziaczek:) ja dziś o 15 ide do lekarza, wiec jutro też może dodam tutaj fotkę:)
    W takim razie trzymamy kciuki :D

mmarzenak lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:
    Jeśli chodzi o imiona: preferujemy z mężem imiona polskie, nie jakieś wymyślne.
    Stąd mój typ: dziewczynka - Olga, Helena, Agata.
    Chłopczyk - Bartuś (dla chłopca mam tylko to).
    my też preferujemy z mężem polskie imiona, a nie ze tak powiem z seriali :P.
    Anastazja mi się bardzo podoba po mojej prababci, ale mojemu mężowi się nie podoba te imię.
    Kiedyś o tym rozmawialiśmy. Na syna nie mam typu, w sumie lubię imię Łukasz, ale kiedyś pewien Łukasz namieszał w moim życiu i nie mogę dać dla dziecka.
    mmarzenak ale cudo, niech rośnie zdrowo :)
    ja się spróbuję dziś dostać do lekarza, bo zaczęłam się martwić, może mnie przyjmą jak ładnie poproszę.

Clara lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    ojej to współczuje...biedactwo
    mnie tylko mdli, ale do wymiotowania to jeszcze długa droga, potrafię się jeszcze powstrzymać.

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    my też preferujemy z mężem polskie imiona, a nie ze tak powiem z seriali :P.
    Anastazja mi się bardzo podoba po mojej prababci, ale mojemu mężowi się nie podoba te imię.
    Kiedyś o tym rozmawialiśmy. Na syna nie mam typu, w sumie lubię imię Łukasz, ale kiedyś pewien Łukasz namieszał w moim życiu i nie mogę dać dla dziecka.
    mmarzenak ale cudo, niech rośnie zdrowo :)
    ja się spróbuję dziś dostać do lekarza, bo zaczęłam się martwić, może mnie przyjmą jak ładnie poproszę.

Helen, też podobał mi się Łukasz. Lecz jeden typek namieszał mi w życiu i imię odpada:-)

‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ