X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na 90 % lekarz w szpitalu powiedział ze dziewczynka, zobaczymy czy w poniedziałek moj cos zobaczy hehe :)

Kiki moja ciotka tak miała mial byc chlopiec a wyszła dziewczynka ;)

beatas, kamenkaa lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczułam wlasnie taką falę jakby mi przeleciała w jednym miejscu

beatas, Repose, Helen, kamenkaa, xpaulinax lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 16 tygodniu juz bardzo dobrze byłoby widać siusiaka, więc teraz raczej nie ma mowy o pomyłce:D zwłaszcza, że jak powiedziałam, ze miał być chłopak to sprawdzał chyba z 5 razy:D skonczylismy badanue, a on mnie zatrzymuje "nie no, muszę jeszcze raz zobaczyć" :D i "faceta z tego raczej nie będzie" :D mnie też na początku zamurowało, a potem się śmiałam:D

Kamenka, nie mamy jeszcze imienia, na razie jesteśmy w szoku:D

Myślę, że jeśli w 16/17 tygodniu lekarz Wam potwierdził płeć to raczej się nie obawiajcie:D

Pati, nie ma tego złego, taktycznie jako nieliczna masz pewność, że nie wyskoczy Michalina:D

Kukeczka, ja też takie coś czułam! I na badaniu okazało się, że faktycznie tsm dzidzia była: D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 22:37

Pati_89, kamenkaa, Kawokado lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Melduje sie! Wybaczcie dziewczyny, ale emocje musiały ze mnie opadnac! Najwazniejsze: dzidzia zdrowa! I uwaga... Bedzie dziewczynka! Myślałam, że się przewroce jak mi to lekarz powiedział:D mowie mu, ze mial byc synek i mam już całą wyprawke, a ten, ze bedzie na chlopaka chodzic:D dobrze, ze z zamowieniem z endo sie wstrzymalam:D
    Hehe no to się porobiło :-) w takim razie gratuluję córeczki :-)

beatas lubi tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo. Podczytuję i cieszę się na każde Wasze szczęście, buzie Waszych pociech i na każde miłe sytuacje, a jeśli chodzi o problemy to kluczem do sukcesu jest spokoj i tego Wam życzę.

Ja niestety od paru dni go nie miałam i nie umiałam się zdystansować od problemów innych, przez co od kilku dni mam nerwicę. Dodatkowo sen z oczu spędza mi fakt, że pod koniec lutego dostaniemy klucze do mieszkania w stanie surowym, na którego wykończenie mamy sporo za mało funduszy... Brzuch boli mnie od kilku dni, wcześniej wyglądało to na kolkę jelitową, teraz pobolewa mnie ogólnie.
    Nowość: jest mi niedobrze i słabo jak jeżdżę autem/autobusem.

Ale dość tych zmartwień. Jutro o 11 wizytuję i potem robię sobie dzień bez telefonu (czyt. bez problemów). Zamierzam w koncu zacząć ćwiczyć i dbać wyjątkowo o dzidzię, bo mam wyrzuty sumienia, że naraziłam ją na stres. Moje Maleństwo <3 Może jutro się uda poznać płeć.

Repose lubi tę wiadomość

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati i Kourtney maja na 100 % pewność :)

To teraz bedziezz szaleć z zakupami :) Beatas
    Wtedy w szpitalu to byl chyba 16 tydz. i lekarz powiedział ze by sie zdziwił jakby sie okazało ze to chłopak. Zobaczymy w poniedzialek co moj powie oczywiście jak pokaże wszystko hehe

Kourtney lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

• oldżi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka wrote:
    Hejo. Podczytuję i cieszę się na każde Wasze szczęście, buzie Waszych pociech i na każde miłe sytuacje, a jeśli chodzi o problemy to kluczem do sukcesu jest spokoj i tego Wam życzę.

Ja niestety od paru dni go nie miałam i nie umiałam się zdystansować od problemów innych, przez co od kilku dni mam nerwicę. Dodatkowo sen z oczu spędza mi fakt, że pod koniec lutego dostaniemy klucze do mieszkania w stanie surowym, na którego wykończenie mamy sporo za mało funduszy... Brzuch boli mnie od kilku dni, wcześniej wyglądało to na kolkę jelitową, teraz pobolewa mnie ogólnie.
    Nowość: jest mi niedobrze i słabo jak jeżdżę autem/autobusem.

Ale dość tych zmartwień. Jutro o 11 wizytuję i potem robię sobie dzień bez telefonu (czyt. bez problemów). Zamierzam w koncu zacząć ćwiczyć i dbać wyjątkowo o dzidzię, bo mam wyrzuty sumienia, że naraziłam ją na stres. Moje Maleństwo <3 Może jutro się uda poznać płeć.

Niespodzianko u mnie ze stresem jest tak, że mnie zaskakuje. Robie cos spokojnego, czytam, oglądam cos a nagle dopada mnie taki niepokój, że w sekundę sie trzęsę i serducho bardzo łomocze ... Chyba to jest spowodowane tym naszym stanem, bo nigdy tak nie miałam ...

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas no to masz niespodzianke;) myślę ze już teraz się nie zmienia zwłasZcza ze upewnial się kilka razy :) w każdym bądź razie gratuluje:-*

beatas, kamenkaa lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A za jutrzejsze wizytujace mocno trzymam kciuki:-)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 03:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. 16h godzin temu zabrała mnie karetka z domu bo dostałam krwotoku i straciłam przytomność w nocy siedzac na toalecie. Kilka godzin przed tym co się stało byłam ba pogotowiu I mówiłam im ze fatalnie się czuje ale to zignorowali i odesłali do domu. Leżę teraz pod kroplowka i musze się załatwiać do kaczki żeby mogli spr skrzepy. Narazie skrzepy to krew i nie wygląda jak łożysko. Nie wiedza skąd to jest bo na usg wszystko jest ok a dzidzia się rusza i dobrze rozwija...

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę Nelus trzymaj się :* najwazneijsze ze z dzidzia wszystko ok :* ah ta służba zdrowia.. :( jesteśmy z tobą ;*

Jejku dziś już 21 tydzień zaczynam :O czas leci niesamowicie szybko :)
    U nas 3 lekarzy potwierdziło płeć na 100% chłopak więc chyba się nie zmieni w sumie byłabym w wielkim szoku ! :D

beatas lubi tę wiadomość

• Nelus Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to ze jeśli bede tracić więcej krwi i będzie to zagrażać mojemu zdrowiu to będą musieli przerwać ciążę. Modlę se żeby nie doszło do kolejnego krwotoku

201703012752.png
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Hej paula :* a ja juz rowerek zaliczylam i robie zupke :)
    Ej dziewczyny a kiedy gineolog robi to takie padanie dopochwowe no wiecie na fotelu i wgl?
    Bo mnie ani razu tak nie zbadal a to juz polowa ciazy

Ja za każdym razem mam normalne badanie ginekologiczne..

• Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, Nelus trzymaj się Kochana, musisz wierzyć, że będzie dobrze, jesteśmy z Tobą !!!

Wczorajsza wizyta u gina zaliczona...moja Kruszynka ma już 12cm i waży 200g, a jej mama ma jak do tej pory + 1 kg..nie jest źle :D
    Gin potwierdził, ze jak dla niego to też dziewczyna, fakt sami widzieliśmy, że nic tam między nóżkami nie odstaje :D Coś czuję, że chyba będzie Matylda :) ale jeszcze szukamy ewentualnych alternatyw żeby ostatecznie podjąć decyzję.
    Widok usg oczywiście cudowny...najbardziej nas zaskoczył widok pięknego kręgosłupka i żeberek...wow, mała trochę nie chciała współpracować odwróciła się pleckami, ale przez moment było widać zaciśnięte piąstki...cudowny widok :)
    Chciałabym już począć ruchy, bo powiem Wam, że do tej pory nie mogę uwierzyć, ze ta istotka jest w środku :)

beatas, Madzik84, kamenkaa, xpaulinax, kirys, Kourtney lubią tę wiadomość

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus trzymaj się, mam nadzieję ze będzie dobrze, trzymam kciuki za Was.

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus kochana dość już masz tych przeżyć :( straszne gdy lekarze nie mogą pomóc choć chcą bo nie wiedzą jak i gdzie tkwi problem :/ jestem z Tobą myślami :-* mnóstwo siły i wytrwania do Ciebie i Dzidzi <3

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NELUS tak mi przykro a z drugiej strony zobacz kruszynka walczy nie poddaje się, ale właśnie pytanie skąd ta cholerna krew mam nadzieję że się polepszy, pamiętaj kochana całe forum jest z tobą :)

madziak2202 lubi tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam jeżeli coś pomyliłam ale czy to Ty Nelus miałaś bliźniaki?

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki97 wrote:
    Myślałam że taki psikus żadnej z nas nie będzie dotyczył,a tu prosze ;)
    Ciekawe jaak to będzie przy porodzie u nas, zdarzają się przypadki że była dziewczynka przez całą ciążę a przy porodzie siusiaczek ;)

Sytuacja mojej sąsiadki, cała ciąża z dziewczynką a tu przy porodzie siusiak!

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus jejjj a myślałam, że teraz to już będzie tylko dobrze a tu takie coś... Współczuję strasznie, trzymaj się dzielnie, oby ten krwotok był jednorazowy i z dzdzią wszystko było ok, znów będę mocno trzymać kciuki za Was...

JajkoNiespodzianka witaj w klubie... Też już chodzę znerwicowana przez dom, w którym jeszcze trzeba zalać posadzki, zrobić sufit, ściany, wykończyć... :( A musimy wyrobić się do końca maja... I kasy mało, ciągle na minus... Masakra :/

Ja byłam właśnie na powtórce glukozy na czczo, ciekawe jaki będzie wynik. Jutro idę do dietetyka i diabetologa, mam nadzieję, że będą dla mnie łaskawi...

A i witam w rozpoczętym 19 tygodniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 09:18

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
‹‹ 631 632 633 634 635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ