X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na 90 % lekarz w szpitalu powiedział ze dziewczynka, zobaczymy czy w poniedziałek moj cos zobaczy hehe :)

Kiki moja ciotka tak miała mial byc chlopiec a wyszła dziewczynka ;)

beatas, kamenkaa lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczułam wlasnie taką falę jakby mi przeleciała w jednym miejscu

beatas, Repose, Helen, kamenkaa, xpaulinax lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 16 tygodniu juz bardzo dobrze byłoby widać siusiaka, więc teraz raczej nie ma mowy o pomyłce:D zwłaszcza, że jak powiedziałam, ze miał być chłopak to sprawdzał chyba z 5 razy:D skonczylismy badanue, a on mnie zatrzymuje "nie no, muszę jeszcze raz zobaczyć" :D i "faceta z tego raczej nie będzie" :D mnie też na początku zamurowało, a potem się śmiałam:D

Kamenka, nie mamy jeszcze imienia, na razie jesteśmy w szoku:D

Myślę, że jeśli w 16/17 tygodniu lekarz Wam potwierdził płeć to raczej się nie obawiajcie:D

Pati, nie ma tego złego, taktycznie jako nieliczna masz pewność, że nie wyskoczy Michalina:D

Kukeczka, ja też takie coś czułam! I na badaniu okazało się, że faktycznie tsm dzidzia była: D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 22:37

Pati_89, kamenkaa, Kawokado lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Melduje sie! Wybaczcie dziewczyny, ale emocje musiały ze mnie opadnac! Najwazniejsze: dzidzia zdrowa! I uwaga... Bedzie dziewczynka! Myślałam, że się przewroce jak mi to lekarz powiedział:D mowie mu, ze mial byc synek i mam już całą wyprawke, a ten, ze bedzie na chlopaka chodzic:D dobrze, ze z zamowieniem z endo sie wstrzymalam:D
    Hehe no to się porobiło :-) w takim razie gratuluję córeczki :-)

beatas lubi tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo. Podczytuję i cieszę się na każde Wasze szczęście, buzie Waszych pociech i na każde miłe sytuacje, a jeśli chodzi o problemy to kluczem do sukcesu jest spokoj i tego Wam życzę.

Ja niestety od paru dni go nie miałam i nie umiałam się zdystansować od problemów innych, przez co od kilku dni mam nerwicę. Dodatkowo sen z oczu spędza mi fakt, że pod koniec lutego dostaniemy klucze do mieszkania w stanie surowym, na którego wykończenie mamy sporo za mało funduszy... Brzuch boli mnie od kilku dni, wcześniej wyglądało to na kolkę jelitową, teraz pobolewa mnie ogólnie.
    Nowość: jest mi niedobrze i słabo jak jeżdżę autem/autobusem.

Ale dość tych zmartwień. Jutro o 11 wizytuję i potem robię sobie dzień bez telefonu (czyt. bez problemów). Zamierzam w koncu zacząć ćwiczyć i dbać wyjątkowo o dzidzię, bo mam wyrzuty sumienia, że naraziłam ją na stres. Moje Maleństwo <3 Może jutro się uda poznać płeć.

Repose lubi tę wiadomość

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati i Kourtney maja na 100 % pewność :)

To teraz bedziezz szaleć z zakupami :) Beatas
    Wtedy w szpitalu to byl chyba 16 tydz. i lekarz powiedział ze by sie zdziwił jakby sie okazało ze to chłopak. Zobaczymy w poniedzialek co moj powie oczywiście jak pokaże wszystko hehe

Kourtney lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

• oldżi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka wrote:
    Hejo. Podczytuję i cieszę się na każde Wasze szczęście, buzie Waszych pociech i na każde miłe sytuacje, a jeśli chodzi o problemy to kluczem do sukcesu jest spokoj i tego Wam życzę.

Ja niestety od paru dni go nie miałam i nie umiałam się zdystansować od problemów innych, przez co od kilku dni mam nerwicę. Dodatkowo sen z oczu spędza mi fakt, że pod koniec lutego dostaniemy klucze do mieszkania w stanie surowym, na którego wykończenie mamy sporo za mało funduszy... Brzuch boli mnie od kilku dni, wcześniej wyglądało to na kolkę jelitową, teraz pobolewa mnie ogólnie.
    Nowość: jest mi niedobrze i słabo jak jeżdżę autem/autobusem.

Ale dość tych zmartwień. Jutro o 11 wizytuję i potem robię sobie dzień bez telefonu (czyt. bez problemów). Zamierzam w koncu zacząć ćwiczyć i dbać wyjątkowo o dzidzię, bo mam wyrzuty sumienia, że naraziłam ją na stres. Moje Maleństwo <3 Może jutro się uda poznać płeć.

Niespodzianko u mnie ze stresem jest tak, że mnie zaskakuje. Robie cos spokojnego, czytam, oglądam cos a nagle dopada mnie taki niepokój, że w sekundę sie trzęsę i serducho bardzo łomocze ... Chyba to jest spowodowane tym naszym stanem, bo nigdy tak nie miałam ...

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas no to masz niespodzianke;) myślę ze już teraz się nie zmienia zwłasZcza ze upewnial się kilka razy :) w każdym bądź razie gratuluje:-*

beatas, kamenkaa lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A za jutrzejsze wizytujace mocno trzymam kciuki:-)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 03:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. 16h godzin temu zabrała mnie karetka z domu bo dostałam krwotoku i straciłam przytomność w nocy siedzac na toalecie. Kilka godzin przed tym co się stało byłam ba pogotowiu I mówiłam im ze fatalnie się czuje ale to zignorowali i odesłali do domu. Leżę teraz pod kroplowka i musze się załatwiać do kaczki żeby mogli spr skrzepy. Narazie skrzepy to krew i nie wygląda jak łożysko. Nie wiedza skąd to jest bo na usg wszystko jest ok a dzidzia się rusza i dobrze rozwija...

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę Nelus trzymaj się :* najwazneijsze ze z dzidzia wszystko ok :* ah ta służba zdrowia.. :( jesteśmy z tobą ;*

Jejku dziś już 21 tydzień zaczynam :O czas leci niesamowicie szybko :)
    U nas 3 lekarzy potwierdziło płeć na 100% chłopak więc chyba się nie zmieni w sumie byłabym w wielkim szoku ! :D

beatas lubi tę wiadomość

• Nelus Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to ze jeśli bede tracić więcej krwi i będzie to zagrażać mojemu zdrowiu to będą musieli przerwać ciążę. Modlę se żeby nie doszło do kolejnego krwotoku

201703012752.png
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Hej paula :* a ja juz rowerek zaliczylam i robie zupke :)
    Ej dziewczyny a kiedy gineolog robi to takie padanie dopochwowe no wiecie na fotelu i wgl?
    Bo mnie ani razu tak nie zbadal a to juz polowa ciazy

Ja za każdym razem mam normalne badanie ginekologiczne..

• Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, Nelus trzymaj się Kochana, musisz wierzyć, że będzie dobrze, jesteśmy z Tobą !!!

Wczorajsza wizyta u gina zaliczona...moja Kruszynka ma już 12cm i waży 200g, a jej mama ma jak do tej pory + 1 kg..nie jest źle :D
    Gin potwierdził, ze jak dla niego to też dziewczyna, fakt sami widzieliśmy, że nic tam między nóżkami nie odstaje :D Coś czuję, że chyba będzie Matylda :) ale jeszcze szukamy ewentualnych alternatyw żeby ostatecznie podjąć decyzję.
    Widok usg oczywiście cudowny...najbardziej nas zaskoczył widok pięknego kręgosłupka i żeberek...wow, mała trochę nie chciała współpracować odwróciła się pleckami, ale przez moment było widać zaciśnięte piąstki...cudowny widok :)
    Chciałabym już począć ruchy, bo powiem Wam, że do tej pory nie mogę uwierzyć, ze ta istotka jest w środku :)

beatas, Madzik84, kamenkaa, xpaulinax, kirys, Kourtney lubią tę wiadomość

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus trzymaj się, mam nadzieję ze będzie dobrze, trzymam kciuki za Was.

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus kochana dość już masz tych przeżyć :( straszne gdy lekarze nie mogą pomóc choć chcą bo nie wiedzą jak i gdzie tkwi problem :/ jestem z Tobą myślami :-* mnóstwo siły i wytrwania do Ciebie i Dzidzi <3

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NELUS tak mi przykro a z drugiej strony zobacz kruszynka walczy nie poddaje się, ale właśnie pytanie skąd ta cholerna krew mam nadzieję że się polepszy, pamiętaj kochana całe forum jest z tobą :)

madziak2202 lubi tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam jeżeli coś pomyliłam ale czy to Ty Nelus miałaś bliźniaki?

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki97 wrote:
    Myślałam że taki psikus żadnej z nas nie będzie dotyczył,a tu prosze ;)
    Ciekawe jaak to będzie przy porodzie u nas, zdarzają się przypadki że była dziewczynka przez całą ciążę a przy porodzie siusiaczek ;)

Sytuacja mojej sąsiadki, cała ciąża z dziewczynką a tu przy porodzie siusiak!

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus jejjj a myślałam, że teraz to już będzie tylko dobrze a tu takie coś... Współczuję strasznie, trzymaj się dzielnie, oby ten krwotok był jednorazowy i z dzdzią wszystko było ok, znów będę mocno trzymać kciuki za Was...

JajkoNiespodzianka witaj w klubie... Też już chodzę znerwicowana przez dom, w którym jeszcze trzeba zalać posadzki, zrobić sufit, ściany, wykończyć... :( A musimy wyrobić się do końca maja... I kasy mało, ciągle na minus... Masakra :/

Ja byłam właśnie na powtórce glukozy na czczo, ciekawe jaki będzie wynik. Jutro idę do dietetyka i diabetologa, mam nadzieję, że będą dla mnie łaskawi...

A i witam w rozpoczętym 19 tygodniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 09:18

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
‹‹ 631 632 633 634 635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter: