X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Przepraszam jeżeli coś pomyliłam ale czy to Ty Nelus miałaś bliźniaki?
    Helenucha była ciąża bliźniacza ale niestety jeden zarodek obumarł na początku ciąży. :(

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już czekam i przede mną dwie Pani hmmm poślizg :) tak właśnie się nie chwali nic :)

beatas, mmarzenak, kamenkaa lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati powodzenia :)

Neluś może to jeszcze z tej drugiej dzidzi schodzi, że tak napiszę może nie ładnie że się oczyszcza. Jak byłam ostatnio to lekarz powiedział że jak nie wiadomo skąd krew się bierze to dobrze

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • dais Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus trzymam kciuki aby sie polepszylo. Moze faktycznie to przez tego drugiego dzieciaczka, organizm stara sie pozbyc martwego plodu? Licze ze Ty i malenstwo dacie rade i zakonczy sie szczesliwie. Przytulam mocno!

U nas poki co jest chlopczyko-dziewczynka, wiec zobaczymy co z tego wyrosnie na nastepnym USG. Przesylke ze sklepu mi rozlozyli na trzy, wiec poki co przyszly tylko butelki i akcesoria, na reszte czekam. Wrzuce zdjecia jak juz wszystko bedzie. Powodzenia na wizytach, Beatas ciesze sie ze wszystko w porzadku.

Sshape fajnie malenstwo macha i ciesze sie ze prawidlowo sie rozwija :)

Annielov sliczna dziewczynka Ci rosnie :) Tez kiedys planowalam zajac sie fotografia zawodowo, ale jednak zostalam przy swoim kierunku a fotografia to hobby :)

AnnieLov lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko w porządku :D mój mały wstydnis chował się za łożyskiem :) mamy juz 14 cm :) zaraz dzwonie umówić się na prenatalne II tak ta co powiedziała że nie pójdzie :)

beatas, Lila2703, dais, Madzik84, cass, mmarzenak, kamenkaa, Magda34, Kawokado, AnnieLov, evus, Dorjana, kirys, Kourtney lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super Pati :-)

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Repose, to mnie zaskoczyłaś z tymi francuzami.. Przez dwa tygodnie opiekowalam się dzieckiem w Francji, zaliczyła m sporo placów zabaw i nigdzie nie słyszałam, żeby rodzice się na dzieci wydzierali.. Może Ty w jakimś niespokojnym regionie mieszkasz, albo ja trafiłam ha nadzwyczaj spokojny:D

Ja też pracowałam dwukrotnie jako au pair do dzieci i nigdy nie spotkałam się z sytuacją opisywaną przez Repose. Wychowywanie, tak jak wszędzie. A wiem, bo mieszkałam u rodzin i spędzałam z nimi całe dnie.

zi13ikgnbtapo19b.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus, skoro z dzidzią w porządku to już połowa sukcesu.. A moze masz jakiegoś krwiaka albo nadzerke? Jestesmy z Toba!

Pati, nachwalilas sie to masz:P dobrze, ze z Michasiem ok:)

Dais, zawsze masz 50% szans, na pewno bedzie chlopak lub dziewczynka:D kiedy nastepne usg?

Lila, gratuluje corci! Faktycznie teraz wysyp dziewczynek bedzie:D hehe

Kourtney, możesz mi tam dopisac córeczkę: D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 10:23

Lila2703, kamenkaa lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 23:22

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • dais Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas mam kolejna i prawdopodobnie jedyna szanse sprawdzenia na polowkowym 20 stycznia :D
    Przeczucie mam na dziewczynke i jakos mocno w to wierze, mam nadzieje, ze jak bedzie chlopak to bede cieszyc sie tak samo. Najwazniejsze aby dzidzia byla zdrowa!

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus musi byc dobrze! Trzymaj sie!!!!

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • SShape Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus trzymam kciuki! Bedzie dobrze.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha tak byłam w ciąży bliźniaczej ale w 10 tygodniu na usg dowiedziałam się ze jeden maluszek odszedł a drugi się rozwija prawidłowo. Miał się wchłonąć niestety jeszcze tam jest. Macica wygląda bez zmian. Nawet mówili ze szyjka się zamknęła i wydłużyla!
    Właśnie u mnie jest noc i to samo co ostatnio. Wylecialo dużo skrzepow wielkości mandarynek, doktor je teraz bada. Oni w szoku ze ja tak mam co noc i ze dziecko jest nadal żywe. A jak tym ciemnota mówiłam prawie codziennie na pogotowiu co się dzieje to traktowali mnie jak jakaś małolate co nie wie co mówi albo przesadza! Przez dwa tygodnie byłam u nich jakieś 8 razy i nie chcieli mnie przyjąć na oddział. Dopiero wczoraj gdy odleciaam i prawie się wykrwawilam w domu to zareagowali. Jeczalam tylko ze umieram i zzzzzz w głowie dzwonek. Obudziłam się w karetce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 11:13

201703012752.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 21 tygodniu:) zycze milego i spokojnego dnia:)

kamenkaa, Repose, Magda34, Lila2703, Madzik84, Kourtney lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus trzymam mocno kciuki,duzo odpoczywaj i badz dzielna!

Pati i reszcie dziewczyn gratuluje udanych wizyt!

madziak2202 lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neluś bądź dzielna, może to tkanki drugiego maluszka dopiero się oczyszczają, daj nam koniecznie znać co powiedział lekarz. Jestesmy z Tobą. To przykre ze cię ignorowali, ale ważne ze twoje dziecko ma się dobrze.

feegu6l.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus biedactwo, ciesze sie ze juz oprzytomnialas i ze Twoj stan nie zagraza waszemu zyciu. Walcz mocno tak jak twoje malenstwo!

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Kochane :)

SShape ślicznota -macha ślicznie :)

AnnieLov trzymam kciuki o 12:20 za wizyte.. Anielka ma mega zdjecia pięknotka;*

kuleczka777 też mam takie fale Najczęściej w nocy ...

JajkoNiespodzianka jak tam wizyta poszła ?

Nelus będzie dobrze ja tez w 9tyg jakos tak chlapłam mega krwią szybko szpital i nie wiedza do Dziś skąd krew z dzidzia na usg było wszystko dobrze wiec i u Ciebie bedzie ok zobaczysz !!! trzymam kciuki i modle sie by bylo dobrze!

Pati_89 gratuluje udanej wizyty !

mmarzenak witaj jak ten czas leci....

AnnieLov, SShape, Kourtney lubią tę wiadomość

• Nelus Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais stan zagrażal zyciu ale jakoś mnie kroplowka i leki poratowaly. Ale noc znowu koszmarna wiec kto wie co będzie dalej. Mówią ze jak za dużo strace krwi to zrobią transfuzje wiec juz nie mogę nic jeść. Powiem wam że na samą myśl że idzie noc jestem przerażona. Czuje ze to nie żarty i od silnej anemii do czegoś gorszego jest mały kroczek. Ja juz dawno myślałam że to koniec ciąży, nawet sie juz prawie z wami zegnalam ale maluszek walczy i to daje mi jakąś wiare. Ciekawe ile jeszcze tego zniesiemy skoro nie mogą nic poradzić na te skrzepy, ba! Nawet nie wiedzą skąd one sa

201703012752.png
  • xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Nelus! Pamiętaj, że Ty też nie możesz się poddać - choć domyślam się, że jest to teraz bardzo trudne...

zi13ikgnbtapo19b.png
‹‹ 632 633 634 635 636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ